מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפלה שלישיתלילי23/12/2015
שלום,
בת 41.5 עם 2 ילדים בריאים מהריונות ספונטניים, התחלנו לנסות עם ההריון השלישי לפני שנה וחצי. צילום רחם ופרופיל הורמונלי תקין FSH 8. לא היו הפלות לפני כן.
הזרעה ראשונה - הריון (אחרי ששנה לא הצלחתי להרות ספונטאני) והפלה בשבוע 7.
IVF2 - הפלה בשבוע 8.5, הסתיימה בציטוטק, דימומים ובגרידה. ערכתי בירור קרישיות ונמצא ערך מעל לנורמה 5.5 (הנורמה 0-5) ל beta glycoprotein 1.
IVF3 - הפלה טבעית בשבוע 6 לאחר שקיבלתי 80 מ"ג קלקסן ליום.
כרגע בעלי נשלח לבר טוב לצורך מיון לפני icsi - יש לו ערמונית מוגדלת ו 2% מורפלוגיה תקינה. עד עכשיו זה לא הפריע לטיפולים אבל לאור ההפלות נערוך בירור.
בכל שאיבה נשאבו 9-11 ביציות, בטיפול הראשון הפרייה 100% של הביציות, בשאר 60%-70% הפרייה.
השאלה שלי היא זו: האם יש טעם להתעקש על המשך הטיפולים, בעצם עברתי רק סיבוב אחד עם קלקסן, או שעצם ההפלות מעידות על ביציות/זרע שאינם תקינים בגלל הגיל?
האם אבחון של חוסר פוריות בגלל הגיל מתאים לתיאור של הסיפור שלי? נשים מעל גיל 40 שמפילות אחרי טיפולים?
המון תודה,
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה שלישית - תגובה
ד``ר יורם גלעדי27/12/2015מעל גיל 40 שיעור ההפלות הולך ועולה גם כאשר לכאורה הבדיקות תקינות. מצד שני זה לא שולל סיכוי להריון תקין ולכן בהחלט יש טעם להמשיך ולנסות!!
מעבר לבירור שבוצע עד עכשיו (בהנחה שאין ממצאים פתולוגיים ב US כמו שרירנים וכו') מומלץ לבצע היסטרוסקופיה, בירור גנטי, וכן - לשלול גורמי סיכון נוספים (עודף משקל? סכרת סמויה? עישון? וכו')* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין דימום לאחר ציטוטקדבורה22/12/2015
לפי וסת אני בשבוע 9
אך העובר כבר שבועיים פלוס מתאים לשבוע 5+5.
רופא נשים הפנה אותי למיון שקבוע שאכן אין דופק+עובר לא מתפתח
אתמול ב 9:00 בבוקר הוחדרו 4 כדורי ציטוטק
אמרו לי לבוא עוד שבוע בדיוק לאולטראסנד.
עברה מעל יממה ואין שום דימום, שום כאבים
הרגשה רגילה.
אתמול אחרי ההחדרה של הכדורים הייתי צריכה להמתין שעתיים להשגחה והיו שם בנות שכבר התחילו לדמם ולהתפתל מכאבים
וגם בהנחיות שקיבלתי אמרו לי שהדימום יתחיל בין 6 ל 8 שעות.
כל מאמר שמצאתי באינטרנט מאשר שאכן הדימום צריך להגיע כמה שעות לאחר החדרת הכדורים.
האם זה תקין? האם יכול להיות שדימום עדיין יופיע? יכול להיות שהכדורים לא השפיעו? מה לעשות??
אני ממש לחוצה וכבר רוצה להיפתר מהעונש הזה..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עברו 48 שעות והמצב זהה..
דבורה23/12/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה3 ימים עברו-ועדיין ללא כאב ודימום!
דבורה24/12/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה3 ימים עברו-ועדיין ללא כאב ודימום! - תגובה
ד``ר יורם גלעדי27/12/2015ריקון הרחם בעזרת ציטוטק מצליח ב 90% מהמקרים, כלומר - ב 10% שאינם מצליחים יש לבצע גרידה. יחד עם זאת - במידה ולא הייתה תגובה אחרי המנה הראשונה יש בהחלט טעם לחזור למיון כדי לקבל מנה שניה של ציטוטק. לפעמים זה עוזר. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיבלתי מנה שנייה ו..
דבורה30/12/2015הגעתי לביקורת אחרי שבוע
אכן הכל בפנים
קיבלתי שוב 4 כדורים
ושוב, אין יותר מידי תופעות.
הפעם הדימום הוא טיפה יותר, אבל עדיין בקטנה ,
אין כאבים
אין שום קרישים
ולדעתי לאחר יממה גם זיהיתי שברי כדורים שיוצאים.
ממש לא רוצה עוד שבוע שיגידו לי שחייבת גרידה...
יש תקווה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיבלתי מנה שנייה ו.. - תגובה
ד``ר יורם גלעדי01/01/2016הסיכוי קיים אך קטן... במידה ואין שינוי בימים הקרובים מומלץ לבצע גרידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לאחר שתי הפלות רצופותפרח15/12/2015
שלום רב,
בשנת 2013 ילדתי בת בריאה לאחר הריון תקין. ביוני האחרון עברתי הפלה טבעית בשבוע 8 והשבוע עברתי הפלה טבעית נוספת בשבוע 5.
אני לא גרה בארץ והרופא כאן ממליץ להתחיל בבדיקות רק אם תהיה הפלה נוספת.
אציין כי אני בת 34.
אשמח לחוות דעתך האם להתחיל כבר עכשיו בבדיקות או להמתין להריון הבא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות לאחר שתי הפלות רצופות - תגובה
ד``ר יורם גלעדי15/12/2015העובדה שעברת הריון ולידה תקינים לפני שנתיים אומרת שהסיכויים להריון תקין נוסף גדולים. יחד עם זאת מומלץ בשלב זה בירור ראשוני כמו בדיקה גינקולוגית יסודית כולל US , בירור גורמי סיכון (משקל / סיפור משפחתי וכו') ופרופיל הורמונלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות לסירוגין, וINR נמוךשמואל07/12/2015
בת 36 , 8 ילדים, לאחר 6 הריונות ולידות תקינים הפלה ספונטנית בשבוע 14גרידה, לאחמ"כ 2 הריונות ולידות יחסית תקינים, באחרונה הפרדות חלקית בלידה.
לאחמ"כ הפלה ספונטנית בשבוע 16, גרידה.
כעת וסת לא סדירה דימום מסיבי של 10 ימים ויותר.
INR 0.86 כאשר הערכים 80-120
השאלה אם צריך לבצע בדיקות יותר מעמיקות לקרישיות דם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות לסירוגין, וINR נמוך - תגובה
ד``ר יורם גלעדי09/12/2015חסרים פרטים לגבי ההפלות - האם העוברים אכן התפתחו עד שבוע 14 ו - 16 , האם הייתה היפרדות שליה שקדמה להפלה או שהעובר הפסיק להתפתח קודם לכן. יש לברר זאת עם הרופא המטפל.
INR 0.86 נחשב ערך תקין. יש לבדוק סיבות נוספות לדימום החזק בזמן הווסת - אולטראסאונד לבירור מבנה הרחם (שרירן? פוליפ? וכו'), ספירת דם לבירור המוגלובין וטסיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרותא03/12/2015
שלום
אני סובלת מהפלות חוזרות - 3 פעמים. כאשר פעמיים אושפזתי לאחר הריון עקב צורך לבצע הפלה. האם יש רופאה/מרפאה בחיפה שמתמחה בכך?
ואם לא מה למי אני יכולה לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות חוזרות - תגובה
ד``ר יורם גלעדי05/12/2015מרפאת פוריות או מרפאת סיבוכי הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרות- חייבת עזרהמעיין03/12/2015
שלום
יש לי ANA חיובי ונוגדני ANTI DNA DS
בבדיקת אימות קריטידיה ה DNA יוצא שלילי
לא סובלת מכל תסמין של מחלה אוטו אימונית.
בדיקות APLA ואנטי פוספולידים יצאו תקינות 3 פעמים.
עברתי שלוש הפלות אחת של שק הריון ריק ושתיים עקב הפסקת דופק בשבועות 9 ו-6.
בהריון האחרון נטלתי פרדניזון ולא עזר.
צילומי רחם תקינים, ספירות זרע תקינות, פרופיל הומונלי תקין.
האם יש קשר לנוגדנים והפלות חוזרות? מה אפשר לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות חוזרות- חייבת עזרה - תגובה
ד``ר יורם גלעדי05/12/2015לא הוכח קשר ישיר בין נוכחות ANA או ANTI DNA להפלות חוזרות. יש להשלים בירור של טרומבופיליה, היסטרוסקופיה, בירור גנטי וכן שלילת גורמי סיכון אחרים (גיל, משקל, סכרת סמויה וכו')
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר הפלהאלמונית27/11/2015
בת 28 נשואה שנה ללא ילדים.
בתחילת החודש עברתי הפלה טבעית בשבוע 7ללא התערבות.
ההריון התחיל עם דימום קל אשר נמשך והתחזק עד לסוף ההפלה.
בבדיקת פרוגסטרון במהלך ההריון נמצא כי הוא מאוד נמוך 1.94
בנוסף במהלך ההריון התגלתה ציסטה בשחלה, ושרירן בפונדוס.
לאחר ההפלה נבדקתי אצל הרופאה אשר המליצה להמתין 2מחזורים ואז לנסות להכנס שוב. בבדיקה הרופאה מצאה כי השרירן קטן יותר משהיה וכעת הוא בגודל 13×11 ממ.
יש לציין כי עדיין לא קיבלתי מחזור.
שאלתי היא האם להמתין כפי שהרוםאה המליצה, שכן לדברייה אני עלולה לחוות הפלה שוב.
או לנסות מיד להכנס מכיוון שהבנתי כי שרירן עשוי לגדול.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לאחר הפלה - תגובה
ד``ר יורם גלעדי27/11/2015עקרונית, במקרים של הפלות מוקדמות כמו במקרה שלך לא הוכח שיש יתרון בהמתנה לפני כניסה להריון נוסף. יש לוודא לפני כן שהציסטה נספגה. לגבי השרירן - בגודל כזה הוא לא אמור להפריע להריון אלא אם כן הוא נמצא בתוך חלל הרחם. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובות פתולוגיה- עזרהלינוי19/11/2015
שלום רב, ב-6/10 עברתי הפלה +גרידה בשבוע 16+3 (צירים וירידת מים). בת 33 בריאה עם 2 ילדים בבית- שנולדו מ-2 הריונות תקינים לחלוטין. ב-7/11 (חודש אחרי האירוע) הגיע מחזור- תקין לחלוטין. היום קיבלתי תשובות פתולוגיה- אודה לפירוש (התור לרופא שלי בעוד חודש)
תאור מאקרוסקופי: מספר קטעי שליה בלתי סדירים, קורעים, בממדים כוללים 8*8*1.5 ס"מ ובמשקל 60 גרם. לא ניתן לזהות מבנה של צד האימהי, הצד העוברי וכניסת חבל טבור. בחתכים, רקמה חומה- אדומה, ספוגת. הקרומים חלקים, קרועים, חצי שקופים.
products of conception showing some degenerative villi changes. fetal membranes and umbilical cord without significant changes/
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות פתולוגיה- עזרה - תגובה
ד``ר יורם גלעדי19/11/2015אין ממצאים חריגים. הממצאים הפתולוגיים לא מספקים הסבר להפלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבת שליאורית16/11/2015
הי בשל החשד שיש פיליפ ברחם עברה היסטרוסקופיה אבחנתית .ואכן יש פיליפ ועליה לעבור היסטרוסקופיה ניתוחית להסירי..נשואה שנתיים וחצי ללא ילדים ..האם זה הסיבה לרירית רחם עבה ולא סדירה? האם לאחר הסרת הפיליפ יש סיכוי שתכנס להריון כי מחזור סדיר ויש ביוץ .. לאחר הסרת הפולים כמה זמן י צריכה להמתין לפני כל טיפול הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבת שלי - תגובה
ד``ר יורם גלעדי16/11/2015הפוליפ אכן גורם לרירית הרחם להיראות לא סדירה. לא בטוח שזה הגורם היחיד לבעיית האי פוריות במקרה זה, אבל הוא אכן יכול להפריע. לאחר הסרת הפוליפ יש להמתין למחזור הבא ואז ניתן לטפל. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם הורמונליותלילך13/11/2015
היי, בת 26. מאז הצבא המחזור שלי לא סדיר והתחלתי לקחת גלולות. כעת שאני נשואה ורציתי לנסות להכנס להריון המחזור שלי שוב לא סדיר. הייתי אצל 2 רופאים ושניהם אמרו לי שיכול להיות שיש לי שחלות פוליצטיות ( אבל שניהם לא היו בטוחים) הם שלחו אותי לרופא מומחה לפריון ששם שלחו אותי לעשות בדיקות דם הורמנליות וצילום רחם. הוא אמר שלפי הבדיקות נוכל לדעת אולי אם יש לי שחלות פוליסטיות. יש לציין שאני עושה במשך המון זמן בדיקות ביוץ ביתיות וטרם עליתי על הביוץ.
כיוון שהתור לצילום רחם יהיה רק עוד חודשיים אשמח לדעת
האם הבדיקות דם שלי תקינות? האם יש משהו שם שמעיד על שחלות פולציסטיות?
אשמח לעזרתכם
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם הורמונליות - תגובה
ד``ר יורם גלעדי14/11/2015הבדיקות שצירפת תקינות (בהנחה שביצעת אותן בזמן הווסת). מן המחזור הלא סדיר ניתן להבין כי הביוץ לא סדיר ולכן ברור שקשה לעלות עליו. ניתן לקבל טיפול תרופתי (איקאקלומין למשל) שיקדים את הביוץ. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה שלישית ברציפותמאיה04/11/2015
שלום, בת 32 ללא ילדים. בשנה האחרונה שלוש הפלות ראשונה בשבוע שש שנייה גם כן בשבוע שש כאשר נצפה שק הריון ברחם. הריון שלישי לאחר נטילת איקקלומין נצפה שק לא עגול וערכי בטא נמוכים(44) בשבוע חמש נפל בחמש פלוס אחד. בכל ההריונות נפל טבעי ללא צורך בהתערבות. נעשו בדיקות לקרישיות יתר מכל הסוגים ולופוס ובדיקת היסטורסקופיה. כל הבדיקות יצאו תקינות. מה הסיכוי להריון תקין? כיצד היית מייעץ להמשיך בתהליך? תודה. מאיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה שלישית ברציפות - תגובה
ד``ר יורם גלעדי14/11/2015יש לשלול גורמים אחרים
- גורמי סיכון באנמנזה הרפואית שלך (מחלות כרוניות? עודף משקל? סכרת סמויה?)
- ייעוץ גנטי לשני בני הזוג
- פרופיל הורמונלי שלך / רמות FSH
במידה והבדיקות תקינות - הסיכויים להריון תקין טובים מאד ויש לנסות שוב. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה טבעיתרינת04/11/2015
אני בת 36, הריון שלישי. אתמול בצהריים נצפה שק הריון ריק המתאים למס' ימי איחור במחזור ואני אמורה להיות בשבוע 6. הרופא ביקש להגיע לאוטרסאונד נוסף עוד שבוע, אך מאתמול בערב החל דימום שמתחזק לאט לאט. כעת דימום כמו מחזור מתון. לא יודעת מה לעשות - הרופא אמר שאם ההריון לא תקין, ייתכן שתהיה הפלה טבעית ואם לא, ישלח למיון והוא ממליץ על כדורים ולא גרידה לאור גיל ההריון הצעיר. איך אני יודעת אם החלה הפלה טבעית? האם במקרה כזה לא צריך כדורים? האם מקבלים ימי מחלה בגין מצב בריאותי כזה? אני לא ממש מצליחה לתפקד בעבודה ויש לי הרבה מטלות וכמובן שאף אחד לא יודע מה המצב. אודה לכל עצה או רעיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה טבעית - תגובה
ד``ר יורם גלעדי04/11/2015יכול להתאים לתחילה של הפלה אך בוודאי שלא ניתן לקבוע כרגע ללא פרטים מלאים. גם במידה ומדובר בהפלה אין צורך לפנות מיד למיון. ברוב המקרים מופיע דימום מעט חזק מן הרגיל, ולאחר שיסתיים יש לבצע אולטראסאונד כדי לוודא שהרחם התרוקן. אין צורך בימי מחלה, אבל תלוי כמובן בהרגשה הכללית שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך התייעצות
רווית05/11/2015תודה על התשובה. הייתי היום במיון, שם נאמר לי ששק ההריון עדיין ברחם ולא ניתן לדעת אם זה הריון מאוד צעיר או תחילת הפלה. מדובר בשק ללא עובר או חלמון בפנים. בינתיים יש לי דימום כמו מחזור חזק כולל קרישי דם. נאמר לי במיון להמתין עד לבדיקת הרופא בשבוע הבא או לחזור אליהם אם הדימום מחמיר או אני מרגישה לא טוב.אבקש לדעת כיצד עליי לאמוד את הדימום כדי לדעת אם יש החמרה הדורשת פנייה למיון. בנוסף, אם מדובר בהפלה טבעית, בכמה ימי דימום מדובר? המחזור הרגיל שלי נמשך 5 ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך התייעצות - תגובה
ד``ר יורם גלעדי06/11/2015יש לפנות למיון במידה ומדובר בדימום בלתי נשלט. במידה ואין שינוי יש להיבדק בעוד שבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך התייעצות בנוגע להפלה
רווית12/11/2015שלום רב, היה לי דימום של שבוע שהסתיים. היום עשיתי אולטרסאונד אצל הטכנאית: רחם : אורך 69 מ"מ, עובי 46 מ"מ, רוחב 60 מ"מ, מרקם רגיל, עובי רירית רחם 4.1 מ"מ, תלת שכבתית, סדירה לכל אורכה. שחלות: ימנית: אורך :40 מ"מ, רוחב 24 מ"מ, שמאלית: אורך 39 מ"מ, רוחב 24 מ"מ. ללא נוזל חופשי בדוגלס. מה משמעות הבדיקה? האם הכל נקי וההפלה הסתיימה? האם עליי להיות במעקב כלשהו נוסף? מתי צפוי המחזור? מתי ניתן להיכנס להריון? אודה לכל תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך התייעצות בנוגע להפלה - תגובה
ד``ר יורם גלעדי14/11/2015הבדיקה תקינה. מחזור אמור להגיע בעוד כ 6 שבועות. מכיוון שמדובר בהפלה של הריון צעיר אין מניעה להיכנס שוב להריון ללא צורך בהמתנה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר מטוטרקסטויקי03/11/2015
שלום רב,
קיבלתי זריקת מטוטרקסט ב6.8 בעקבות הריון חוץ רחמי.
ב6.11 זה יהיה בדיוק 3 חודשים לאחר הזריקה (93 ימים), שאמרו לי לשמור ולא להיכנס להריון.
היום ב3.11 ומחר יש לי את הביוץ החודשי, האם מותר לי לנסות להיכנס להריון? למרות שעוד לא עברו בדיוק 3 חודשים ( הפרש של שלושה ימים)?
אשמח לתשובה, בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לאחר מטוטרקסט - תגובה
ד``ר יורם גלעדי04/11/2015בהחלט כן. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיהשני01/11/2015
שלום
האם תוצאות של בדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית מתקבלות במקום?
בנוסף, האם ניתן לבצע צילום רחם יום לאחר בדיקת היסטרוסקופיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיה - תגובה
ד``ר יורם גלעדי01/11/20151 - כן
2 - עקרונית כן , אבל שתי בדיקות חודרניות יום אחרי יום קצת מעלות סיכון לזיהום בעקבות הפעולה, אז אולי צריך לשקול קצת מנוחה ביניהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריונות מחוץ לרחםשני25/10/2015
שלום דר'
אני לאחר 3 הפלות ברצף ב9 חודשים האחרונים כאשר הראשונה והשלישית היו הריון מחוץ לרחם ובהפלה השניה ככל הנראה היה שק ברחם. כל ההפלות הסתיימו בצורה שמרנית.
המליצו לי על בדיקות היסטרוסקופיה וצילום רחם. האם כדאי לבצע את שתי הבדיקות הללו? היום התאפסה לי הבטא, האם ניתן לבצע כעת או שיש להמתין מחזור?
מה הסיבה שיכולה להיות להפלות החוזרות הללו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריונות מחוץ לרחם - תגובה
ד``ר יורם גלעדי26/10/2015לא בהכרח יש קשר בין ההריונות מחוץ לרחם לבין ההפלה של ההריון התוך רחמי. בכל מקרה בהחלט מומלץ לבצע את שתי הבדיקות כדי לשלול בעיה מכאנית (בעיה בחצוצרות או בחלל הרחם) אין צורך להמתין למחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות היסטרוסקופיה
שני05/11/2015בהיסטרוסקופיה היום הודגמה מחיצה/ מבנה קשתי של הרחם.
האם זו יכולה להיות הסיבה להפלות חוזרות (3)?
מה ההליך במקרה זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות היסטרוסקופיה - תגובה
ד``ר יורם גלעדי06/11/2015הפלות חוזרות קשורות למחיצה. במידה ומדובר במחיצה משמעותית יש להוריד אותה. כנראה שהבודק לא היה בטוח במה מדובר או שיש מחיצה קטנה מאד. יש לדבר עם מבצע הבדיקה כדי להבין מה כוונתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)