מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- 2 הפלותנעמה19/06/2015
שלום,
בת 28. אובחנתי עם שחלות פוליציסטיות.
נוטלת כדור יוטירוקס 50 מ"ג . (הכדור הומלץ אף שהערכים היו בנורמה אולם מעל 2.5 וכעת מאוזנת בסביבות 1.8 )
בדיקות גנטיות תקינות.
ללא ילדים.
ברקע
הפלה 1 - בבדיקת שקיפות עורפית התגלו ממצאים של ציסטיק היגרומה, מום בלב ועוד. לעובר היה דופק ונערכה הפסקת הריון יזומה.
נערכה בדיקת קריוטיפ + צ'יפ גנטי אשר חזרו תקינות.
לאחר המתנה של מחזור אחד ובדיקת רופא כי הרחם נקי הריון מס' 2.
הפלה 2 - לא נצפה דופק בשבוע 7. המתנה של שבוע ולאחר מכן נצפה דופק כשהעובר תואם לשבוע מוקדם יותר. (עפ"י חוות דעת מדובר בביוץ מאוחר). הפעם, בבדיקת שקיפות עורפית , לא נצפה דופק והעובר תאם לשבוע 9 פלוס 4.
שאלתי היא האם נדרש כעת בירור מעמיק יותר? האם מדובר במקרה הנכנס תחת הגדרת "הפלות חוזרות"?
כיצד עלי לפעול טרם ניסיון נוסף.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 הפלות - תגובה
ד``ר יורם גלעדי21/06/2015כרגע אין צורך בבירור הפלות חוזרות. במקרה הראשון הודגמו בבירור מומים בעובר (כנראה ללא קשר לבעיה גנטית מוכחת - לפי הבירור שנעשה) במקרה השני העובר הפסיק להתפתח מוקדם כך שמן הסתם לא ניתן היה לקבוע אם היו מומים. בכל מקרה מומלץ לבצע סקירה מערכות בהריון הבא + אקו לב. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
נעמה28/06/2015תודה רבה על תשובתך.
אני מבינה כי ההמלצות הן רק לגבי ההריון הבא.
למרות זאת אשאל לגבי שתי נקודות שהוצעו לי-
1. האם יש צורך לגשת לייעוץ גנטי נוסף?
2. האם כדאי לפנות להמטולוג לענין קרישיות?
אני מבינה ומקווה שאכן אין קשר בין המקרים אולם אני חוששת לנסות פעם נוספת מבלי לדעת שעשיתי את כל הנדרש כדי לנסות למנוע הפלה נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד``ר יורם גלעדי01/07/2015השאלות ששאלת נוגעות לגבי בירור הפלות חוזרות וכמו שכתבתי - אין צורך בבירור כזה. כמובן שניתן עכשיו לבצע בירור מלא - השאלה היא האם יש צורך בזה... אני מבין את המצוקה בה את נמצאת, ומכיוון שכך מציע לפנות באופן מסודר למרפאת הפלות חוזרות כדי לקבל הסבר מפורט בצורה נינוחה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנדידה גלברטהאני16/06/2015
לאחר טיפולי IVF והפלה רביעית ברצף, התגלתה בשתן קנדידה גלברטה.
האם יכול לחדור לרחם כתוצאה מהטיפולים והגרידות ?
האם זו יכולה להיות סיבה להפלות חוזרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה
אני16/06/2015לבירור הפלות חוזרות כולל שלילת הידבקויות בגלל הגרידות המרובות, האם ניתן להסתפק באולטרסאונד תלת מימדי או שצריך היסטרוסקופיה בכל מקרה?
ומה השפעת מציאת קנדידה על השיקול לבצע היסטורוסקופיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה - תגובה
ד``ר יורם גלעדי21/06/2015כמובן שיש לקבל טיפול מתאים אך אין קשר בין קנדידה להפלות.
בדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית יותר ועדיפה על US תלת מימד במסגרת בירור הפלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטהעדי12/06/2015
שלום. האם ניתן לאבחן ציסטה בשחלה באולטרסאונד וגינלי או בצילום רחם? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה - תגובה
ד``ר יורם גלעדי13/06/2015באולטראסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם ודימוםעדי11/06/2015
שלום אתמול בבוקר ביצעתי צילום רחם שיצא תקין. כמה שעות לאחר צילום הרחם החלו כאבי בטן חזקים שחלפו ונותר רק כאב בצד ימין של הבטן, לא כאב חזק. מה שכן, יש לי דימום חלש אדום ( לא חום) שמתחזק קצת בעיקר בניגוב או מאמץ בשירותים. ללא חום. האם תקין 30 שעות לאחר הצילום דימום שכזה? האם מותר לקיים ככה יחסי מין??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם ודימום - תגובה
ד``ר יורם גלעדי13/06/2015את מתארת תופעות שכיחות לאחר צילום רחם. ההפרשות הדמיות אמורות להיפסק בימים הקרובים וכך גם הכאבים. ניתן לקיים יחסים במידה ואת מרגישה מוכנה לכך. יש להיבדק רק במידה ויש כאבים חריגים / הפרשות מוגלתיות או חום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרותיעל01/06/2015
שלום שמי יעל ואני בת 40. בשלוש השנים האחרונות עברתי שני הריונות טבעיים בהם איבד העובר דופק בשבוע 15 ובשבוע 9. בשנה האחרונה עברתי IVF ראשון , עובר שנקלט ואיבד דופק בשבוע 7. בבדיקות קרישיות היתר יצא לי CARDIOLIPIN IGG- 22.4 ובדיקת C4- 67
רופא מחלקת IVF טען כי הבדיקה לא חד משמעית. מה עושים? אילו בדיקות מומלץ לבצע? מה יכולה להיות הסיבה?
אשמח לתשובה - יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות חוזרות - תגובה
ד``ר יורם גלעדי07/06/2015נוגדנים ל CARDIOLIPIN יכולים להיות קשורים להפלות חוזרות אך בדר'כ מדובר ברמות גבוהות יותר מאלו שציינת. בכל מקרה מקובל לחזור על הבדיקה בהפרש של 3 חדשים לפני קביעת האבחנה. בנוסף - מומלץ להשלים בירור מלא כולל בדיקה גינקולוגית יסודית להערכת ממצאים ברחם עצמו, צילום רחם, היסטרוסקופיה, בירור גנטי לשני בני הזוג , והערכת גורמי סיכון נוספים ברקע שלך - מחלות כרוניות, נטיה לסכרת, הפרעות בבלוטת התריס וכו'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לגבי פוריותאנה31/05/2015
שלום
אני רוצה לשאול לגבי אישה בת 52 , מה הסיכויים שיש לה עדיין ביציות , והאם יש ויטמינים כלשהם או תרופות שהיא יכולה לקחת כדי להגדיל את הסיכוי הזה ? ועוד שאלה לגבי פונדקאות , איך אפשר לברר לגבי התהליך הזה והאם אפשר בכלל לפנות לפונדוקאית ? העניין מאוד חשוב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - משתוקקת להריון תקין!!!!TAL55510/05/2015
היי... אני בת 26, נשואה+1 (בן 3)...
להריון הראשון נקלטתי מיד וללא שום בעיות.. גם הלידה עברה ברוך ה' בשלום...
לפני כשנה נקלטתי שוב להריון שהיה מתוכנן ורצוי ובשבוע 12 בשקיפות עורפית לא מצאו דופק ונראה שהעובר הפסיק להתפתח בשבוע 10.. עברתי גרידה שבעקבותיה נשארו לי עוד שאריות ברחם ולאחר מכן עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית ע"מ להוציא את מה שנשאר.
לאחר 3 חודשים נקלטתי שוב בניסיון הראשון ובשבוע 7 כשהלכתי לבצע U.S לא נצפה דופק ועברתי שוב הפלה והפעם בכדורים....
לאחר מכן עברתי U.S שהראה ששוב נשארו שאריות וקיבלתי כדורים שיזמו מחזור ע"מ שהשאריות יצאו לבד בלי התערבות ניתוחית שוב.
השאריות יצאו ב"ה עם הכדורים וקיבלנו אור ירוק לנסות שוב להיכנס להריון...
מאז עברו 4 חודשים ואני לא בהריון...דבר שמוזר לי כי תמיד נקלטתי מיד.....
אני כ"כ רוצה להיכנס להריון תקין!! כ"כ רוצה עד שכואב לי בגוף!!!
בבירור שעשינו לגבי ההפלות הסתבר שיש לי בעיה של נוגדנים עצמיים וכשכן אכנס להריון אצטרך לקחת סטרואידים במהלך כל ההריון..אני מאוד מקווה שזה באמת יפתור את הבעיה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משתוקקת להריון תקין!!!! - תגובה
ד``ר יורם גלעדי18/05/20154 חדשים זה זמן קצר יחסית כדי לקבוע שמדובר בקושי להרות. בכל מקרה - במידה ולא תהרי בחדשים הקרובים יהיה מומלץ לבצע צילום רחם כדי לשלול חסימת חצוצרות בעקבות ההפלה האחרונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדן הריון שבוע 21מודאגת03/05/2015
שלום רב,
אחותי בת 38, עברה לפני כמה ימים הפלה טבעית בשבוע 21. מתחילת ההריון יש לה הפרשות דמיות. משטח צואר רחם תקין ובדיקת מי שפיר תקינה. ברקע קוליטיס. היא מקבלת תרופות לקוליטיס שהותאומו להריון. במהלך ההריון התפרץ אצלה הרפס וגנאלי ופטריה וקיבלה טיפול בהתאם. אובדן ההריון התרחש בצורה בלתי צפויה. התחיל דימום וצירים והתרחש תהליך לידה מלא שלא היה ניתן לעצור אותו או להחיות את העובר עת שיצא.
במהלך הריונה היא התייעצה עם כמה רופאים מהבכירים שלא הצליחו לאתר את מקור ההפרשות הדמיות. בסוף נאמר לה כי זה תפועה אצל חלק מהנשים ואינה מסכנת ההריון.
1. האם יש קשר בין ההפרשות הדמיות לבין שטף הדם הפתאומי ואובדן ההריון?
2. איזה בדיקות עליה לעבור עכשיו?
3. כמה זמו עליה לחכות טרם תנסה להיכנס להריון עוד פעם?
4. האם ייתכן שיש קשר בין מחלת הרקע (קוליטיס) או בין התרופות שהיא מקבלת ובין אובדן ההריון?
תודה רבה והמשך עשיה פורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדן הריון שבוע 21 - תגובה
ד``ר יורם גלעדי10/05/20151 - הסיפור יכול להתאים להיפרדות שליה כך שבהחלט יכול להיות קשר להפרשות הדמיות שהקדימו את ההפלה
2 - רצוי לבצע צילום רחם בשלב ראשון
3 - לפי הנתונים "היבשים" - חצי שנה, אך ניתן גם לקצר ל 4 חדשים ובכל מקרה - לא לנסות להרות בזמן מחלה פעילה!
4 - יכול להיות קשר. יש יותר סיבוכי הריון בנשים החולות בקוליטיס בפרט אם הרו בזמן מחלה פעילה או שהייתה החמרה של המחלה במהלך ההריון (לא קשור לתרופות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmvעדי01/05/2015
הריון שני, עברתי הפלה בשבוע 12 לאחר שגיליתי שנדבקתי לראשונה ב CMV בשבוע 8 בעקבות המלצת רופא למחלות זיהומיות.
שאלתי היא מתי אוכל לנסות להיכנס שוב להריון? האם צריכים לחכות שרמת נוגדני ה IgM ירדו לרמה מסויימת ואם כן לאיזה רמה.
האם בכל מקרה יש לחכות תקופה כלשהי לאחר ההידבקות במחלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv - תגובה
ד``ר יורם גלעדי10/05/2015מומלץ לחכות חצי שנה מההדבקה הראשונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר 4 הפלותאורית30/04/2015
שלום
אני בת 37 עברתי הריון פלוס לידה תקינה לפני שש שנים ובשנתיים וחצי האחרונות עברתי 4 הפלות 2 טבעיות, בשבוע 6 ועוד 2 גרדות בסוף השליש הראשון לאחר הפסקת דופק
עברתי את כל הבירורים אבל אין הסבר...
כרגע גיליתי שאני בתחילתו של הריון נוסף
והתור לרופא שלי הוא רק בעוד שבועיים;איני יודעת אם אדרש לקחת טיפול תומך או לא...
כמה שאלות:
בשבוע הבא צפוי לי טיול ובו שני מסלולים כל אחד של 5 קמ בכל יום
האם אפשרי לצאת או עדיף שלא לקחת סיכון?
אני צריכה לטוס בעוד כשבועיים לנסיעת עבודה האם זה אפשרי או עדיף לא לקחת סיכון?
אני יודעת שבדכ אין בעיה לעשות זאת אל לאור ההיסטוריה אני קצת חוששת
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לאחר 4 הפלות - תגובה
ד``ר יורם גלעדי10/05/20151 - עקרונית אין בעיה עם הליכות קצרות מסוג זה בהריון אלא אם כן מדובר באי ספיקה של צואר הרחם. אני מבין שבהפלות הקודמות בסוף השליש הראשון הודגמה בשלב ראשון הפסקת דופק כך שלא היה מדובר בבעיה צוארית, אך למען הסר ספק מומלץ לפני הטיול לבצע US וגינאלי כדי לראות את אורך צואר הרחם ולשלול סימנים אחרים לאי ספיקת צואר
2 - אין בעיה עם טיסות בהריון (בהנחה ששאין אי ספיקת צואר ונשללה קרישיות יתר של הדם )
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה שקטה בשבוע 27סיון27/04/2015
שלום. אני בת 29 לפני שבוע וחצי עברתי לידה שקטה בגלל שלא היה דופק לעוברית בשבוע 27+4 . זהו הריון שני אחרי ivf . ההריון הראשון היה תקין ברוך ה' )לפני 4 שנים . שאלותי:
מה הסיבות להפסקת דופק אם כול ההריון היה תקין ובמעקב קפדני של מרפאת הריון בסיכון בגלל סכרת הריונית מאוזנת ע"י .דיאטת פחמימות .
2. מתי אוכל לחזור לטיפולי ivf
3. מה הבדיקות שאתה ממליץ לי לעשות על מנת לתקתק זאת עכשיו .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה שקטה בשבוע 27 - תגובה
ד``ר יורם גלעדי10/05/20151 - בנשים סכרתיות יש שכיחות גבוהה יותר של סיבוכי הריון כולל הפסקת דופק בשבועות מתקדמים. לעיתים זה קשור למצבים בהם הסכרת לא הייתה מאוזנת בתחילת ההריון (למרות שבהמשך היה איזון תקין), לעיתים קשור למומים אנטומיים שגם הם שכיחים יותר בנשים סכרתיות, או למומים גנטיים
2 - רצוי להמתין חצי שנה לפני ההריון הבא. היה מומלץ לבצע בירור מלא לעובר (כולל נתיחה לגילוי מומים ובירור גנטי מלא) וכן בירור שלך כולל איבחון גורמי סיכון אחרים - עודף משקל, בעיות אחרות (בלוטת תריס למשל) , US לשלילת בעיות אנטומיות ברחם וכן - איזון סכרת לקראת ההריון הבא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות קשה לגבי הפלהאלמונית20/04/2015
אני נשואה עם ילד , אני ובעלי מנסים להיכנס להריון כבר 3 חודשים בחודש הרביעי זה נקלט .
הבעיה שלי ובבקשה לא לשפוט אותי , זה שהיו לי יחסים עם גבר אחר שאני פוגשת בפעם הראשונה פעמיים בהפרש שבוע ללא אמצעי מניעה עם חדירה וללא גמירה בכלל , עם בעלי כמובן היחסים מלאים עם גמירה .
כלכך רציתי את ההריון הזה ומפחדת להפיל כאשר רוב הסיכויים שההריון מבעלי אך מצד שני מפחדת מהסיכוי הנמוך מאוד אך קיים שההריון הוא מהגבר השני .
על פי ייעוץ שקיבלתי שההלכה קובעת שהאבא הוא הבעל והוא שהגוף רגיל אליו אך זה לא מספיק בטוח בשבילי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות קשה לגבי הפלה - תגובה
ד``ר יורם גלעדי10/05/2015כמובן שאין לי אפשרות לייעץ במקרה כזה. מבחינה ביולוגית לא ניתן לדעת כרגע בוודאות מי האב כך שההחלטה היא שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה בהרדמה מקומית בלבדהפלה18/04/2015
לצערי אובחן עובר ללא דופק גיל מתאים לשבוע 13.5, אני צריכה לעבור גרידה עוד מספר ימים, האם אני חייבת הרדמה מלאה? האם ניתן לדרוש הרדמה מקומית בלבד? כמה זמן בערך אורך ההליך עצמו?
דבר נוסף, האם זה לא מסוכן להסתובב הרבה זמן עם עובר מת בבטן? למרות שחלפו כמעט שבועיים מהפסקת גדילת העובר ועד הגילוי , לא היו מוכנים לבצע את הפעולה מיידית ויוצא שאני אסתובב 3 וחצי שבועות עם עובר מת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה בהרדמה מקומית בלבד - תגובה
ד``ר יורם גלעדי10/05/2015בשבועות מוקדמים של ההריון אין סיבוכים מדחיית הגרידה כך שאין סיבה לדאגה.
עקרונית ניתן לבצע גרידה בהרדמה מקומית אך בהחלט לא מומלץ - גם בהרגמה מקומית את עלולה לחוש כאבים שגם יגרמו לסבל וגם יגרמו קושי טכני לגינקולוג שמבצע את הפעולה. מצד שני - ההרדמה הכללית היא קלה, קצרה עם סיכון מינימלי לסיבוכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל מאוחר?אבישג14/04/2015
רופא נכבד.
אני בת 36.5 ללא ילדים. מצבי הבריאותי תקין.
לפני עשרה חודשים עברתי הפלה בעזרת ציטוטק לאחר שלא נראה נצפה דופק בשבוע השמיני להריון. לפני שישה חודשים שוב עברתי את אותו תהליך לאחר ששוב לא נצפה דופק בשבוע השמיני.
לאחר ההפלה השניה עשינו הפסקה מהניסיונות להכנס להריון במשך שלושה חודשים ובארבעה החודשים האחרונים התחלנו שוב לנסות אך ללא הצלחה עד כה.
אני גרה כרגע עם בעלי בהודו לצורך לימודי תואר שני של בעלי ושנת הלימודים צפויה להסתיים בעוד כשלושה חודשים ובמידה ולא אכנס להריון עד אז אנו מתכננים שלא לחזור שוב להודו אלה לחזור לארץ לצורך בדיקות וטיפולים נדרשים.
לאחרונה התחלנו לחשוש מהרצון להכנס להריון בגיל מתקדם ואף העלנו אפשרות שבעלי יפסיק את שנת הלימודים באמצע, אף על פי שזה יפגע לו די משמעותית בלימודים, כדי לחזור לארץ ולהתחיל בדיקות וטיפולים מתאימים מוקדם יותר.
רציתי בבקשה לשאול:
1) האם כלל העבור בדיקות לפני שעברתי הפלה שלישית?
2)האם דחית הטיפולים לחודש יולי במקום להתחיל אותם כבר בשבועות הקרובים פוגעת באופן משמעותי באחוזי ההצלחה אצל אשה בגילי או שבעצם חודשים-שלושה לא מהווים הבדל כה משמעותי על אף הגיל המתקדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל מאוחר? - תגובה
ד``ר יורם גלעדי16/04/20151 - בהחלט יש סיבה לעבור בירור ראשוני לפחות כדי לשלול גורמי סיכון
2 - אמנם מגיל 35 והלאה יש ירידה בפוטנציאל הפוריות אך מאידך לא צריך להיסחף. לא מדובר בגיל כל כך מתקדם... נראה לי שניתן לנצל בנחת את 3 החדשים הבאים לסיום ההתחייבויות שלכם לפני שתיכנסו לבירור יסודי של הנושא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אבישג17/04/2015שלום דוקטור
תודה רבה על התשובה המהירה
רציתי בבקשה גם לשאול כמה זמן בערך אמור לקחת בירור ראשוני לשליחת גורמי סיכון? עניין של שבועות או חודשים?
כמובן במידה ולא מגלים משהו מורכב שמצריך בדיקות חוזרות
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון כתיב
אבישג17/04/2015לא "שליחת" אלה שלילת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד``ר יורם גלעדי17/04/2015שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה בעקבות מאמץעדי08/04/2015
שלום. אני בת 33 אחרי 5 הריונות תקינים בנהם הריון תאומים ברוך ה' לפני שבוע עברתי הפלה בציטוטק שבוע 10 אחרי שלא נמצא דופק בעובר. השנה אני מאוד עמושה ועבדתי מאוד קשה במשך כול ההריון הזה גם בעבודה וגם בבית ים הילדים והנריונות לפסח וכ.. העם המאמץ הרב קשור לכול העניין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה בעקבות מאמץ - תגובה
ד``ר יורם גלעדי11/04/2015עבודה מאומצת בשבועות המוקדמים להריון אינה קשורה להפלות. סטטיסטית - כ 20% מההריונות מסתיימים בהפלה מוקדמת - ברוב המקרים מכיוון שהעובר עצמו איננו תקין. לאור ההיסטוריה המיילדותית שלך סביר להניח שזה בגבול הסטטיסטיקה... בהצלחה בהריון הבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)