מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גובה המשכורת במתי"את13/11/2011
שלום,
מה המשכורת ההתחלתית במתי"א בשקלים לשעה למטפל באומנויות מתחיל?
נכתב כאן בפורום שגובה המשכורת הוא כמו של מורה. כמה זה בשקלים לשעה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מטפלים שעובדים במתי"א?
ת18/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגובה המשכורת במתי"א - תגובה
מיה גל M.A.20/11/2011שלום רב,
גובה המשכורת תלוי גם בגורמים אישיים שונים כגון שרות צבאי, היקף המשרה, מספר המוסדות שבהם עובדים וגורמים נוספים. בנוסף קיימים שינויים לאחר כניסת אופק חדש. קשה לחשב את השכר לפי שעה מאחר ומדובר במשכורת גלובאלית הכוללת תנאים סוציאליים ומשולמת גם בחופשות. למיטב זכרוני השכר בשנה הראשונה במתיא היה סביב 35 ש״ח לשעה אולם כאמור זה לא נכון ולא מדויק לחשב זאת כך. אני מניחה שכיום השכר ההתחלתי גבוה יותר בעקבות כניסת אופק חדש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ת20/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תואר טיפולייעלה12/11/2011
הי, אני בוגרת תואר ראשון במדעי המדינה וכלכלה.
אני רוצה לעשות הסבה לטיפול זוגי.
אני מבינה שהדרך לעשות זאת היא תואר ראשון טיפולי ומשם תואר שני בלימודי משפחה ואז לנסות להתקבל ללימודי שיטת אימגו.
מה הוא תואר ראשון טיפולי? האם הוראה הוא תואר טיפולי?
אני בת 33, נשואה עם ילד בן 2.5, מה המסלול הכי כדאי מבחינת זמן וניצול שכות לימוד מהתואר הראשון?
תודה
יעלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תואר טיפולי
ת12/11/2011עבודה סוציאלית הוא תואר ראשון טיפולי, אך כדאי לך לבדוק אם לטיפול זוגי לא חובה תואר שני טיפולי.
אם את מדברת על לימודי משפחה במכללה למנהל לתואר שני אז זה לא תואר טיפולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד''ר עפרה קמרת11/11/2011
שלום,
האם ידוע לך למתי נקבע דיון הבא של וועדת משנה של ועדת עבודה, רווחה ובריאות בכנסת בהקשר של החוק החדש בטיפול באומנויות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד''ר עפרה קמר - תגובה
ד``ר עפרה קמר11/11/2011עדיין לא נקבע תאריך, אני מניחה שנדע ביום שלישי הקרוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד''ר עפרה קמר - תגובה
ד``ר עפרה קמר22/11/2011בברור שעשיתי היום נאמר לי שעדיין לא נקבע מועד לישיבה. מחכים לתשובה של משרד הבריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אשמח אם תעדכני כאשר תדעי
ת22/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אשמח אם תעדכני כאשר תדעי - תגובה
ד``ר עפרה קמר23/11/2011בשמחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רישום בקופות החוליםמיכל08/11/2011
אודע לכם אים תפרטו מניסיונכם ומהידע שלכם- איך הולך התהליך של רישום מטפל (בתנועה) בקופות החולים ?? במה זה כרוך ? תנאים? תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רישום בקופות החולים - תגובה
ד``ר עפרה קמר11/11/2011מיכל שלום
לצערי אני לא מכירה את התהליך, אנסה לברר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרישום בקופות החולים - תגובה
ד``ר עפרה קמר22/11/2011
עד כמה שאני יודעת לגבי קופת חולים כללית – לפנות לטלפון 6661000 בירושלים. הם יפנו אותך הלאה במידה והם עדיין צריכים מטפלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלה הקודמת.ליבי08/11/2011
אין לי נסיון ורקע בתחום ואני מאוד מתעניינת בנושא ורוצה לעסוק בתרפיה, האם יש טעם ללמוד את זה ? האם יש דרישה בשוק לאנשים מבוגרים ללא נסיון בתחום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלה הקודמת. - תגובה
מיה גל M.A.10/11/2011ליבי שלום,
לאף מטפל אין רקע ונסיון לפני שהוא לומד את התחום ועובד בו.
גיל צעיר אינו מהווה בהכרח יתרון בתחום הטיפול. אדרבה, בגרות ובשלות הם תנאים הכרחיים למטפל, ונסיון חיים ודאי שעשוי לתרום לעבודת הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודים בתרפיה באמנותליבי08/11/2011
מה הדרישות ללימודי תרפיה באמנות, האם יש נצורך בתואר מקדים מסויים?
אילו קורסים יש בתחום? מבקשת תכנים לקורסים בתחום זה.
באילו מקומות מומלץ ללמוד את התחום? כמה שנים?
האם הדרישות לעבודה שונות ממקום למקום בתחום הנ"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודים בתרפיה באמנות - תגובה
מיה גל M.A.10/11/2011ליבי שלום,
שאלותייך נדונו בפורום פעמים רבות בעבר ואני מזמינה אותך לקרוא ולהתרשם, ובמידה ויהיו לך שאלות נוספות לחזור ולפנות שנית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תואר שלישי בטיפול באמנויות בארץ..?מרי05/11/2011
שלום רב,
אני בוגרת לסלי בטיפול באמנות עם רקע בלימודי תיאטרון ומוסיקה באוניברסיטת ת"א..
האם והיכן מהידוע לכן יש סיכוי להמשיך לתואר שלישי בארץ - חיפה, בר-אילן..?
האם בהיותי בעלת תואר שני אמריקאי אדרש לצורך כך להשלמות כבעלי לימודי התעודה לדוגמה?
קיימת כמובן האפשרות של לסלי בוסטון ואוניבסיטאות מסוימות בחו"ל (צרפת אפילו מבחינתי), אך אני מעדיפה לעשות זאת בארץ - מה למיטב ידיעתכן הסיכויים לכך ובאילו כיוונים??
בתודה,
מ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תואר שלישי בטיפול באמנויות בארץ..? - תגובה
ד``ר עפרה קמר06/11/2011מאחר ואין לימודי טיפול באמנות לתואר שלישי בארץ, כדאי שתיפני לאוניברסטאות השונות ותבדקי אתם. אולי כדאי להתחיל בחיפה ובבר אילן שם כבר יש תואר שני .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמובן, תודה.
מרי06/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרפיה באומנות - שאלה חשובהאני01/11/2011
היי,
התחלתי ללמוד השנה חינוך מיוחד. בתום השלוש שנים אקבל תואר ראשון + תעודת הוראה. לפי מה שהוסבר לי, רק אם ארצה לעבוד במוסדות של משרד החינוך אהיה חייבת לבצע סטאז' (שנה רביעית). ואם לא ארצה - אני לא חייבת.
השאלה שלי היא כזו: אינני רוצה לעסוק בהוראה כלל וכלל, אלא ברצוני להמשיך לתרפיה באומנות. כלומר אני לומדת חינוך מיוחד אך ורק בשביל להגיע בסופו של דבר לתרפיה.
האם בכל זאת יהיה עליי לבצע את הסטאז'? האם תרפיסטים שרוצים לעבוד במסודות של משרד החינוך נדרשים לכך או שדי להם בתואר שני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסטאז'
ת02/11/2011תוך כדי התואר השני יש סטאז' ואחרי התואר השני יש שנת סטאז'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרפיה באומנות - שאלה חשובה - תגובה
ד``ר עפרה קמר03/11/2011שלום
בכדי ללמוד תרפיה באמנות את אינך חייבת בסטאז של עובדי הוראה.
סטודנטים ללימודי טיפול באמנויות נדרשים לעשות שעות סטאז לפי הנחיות משרד הבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבוצה טיפוליתענבל27/10/2011
שלום, אני מתחילה קבוצה של טיפול באמנות במסגרת הפרקטיקום שלי,
הקבוצה מורכבת משלושה בנים בכיתה ג',
והיא הולכת להימשך לערך 10 חודשים אחת לשבוע.
אשמח לקבל רעיונות לפגישה הטיפולית הראשונה, ובכלל עצות וכד'..
תודה וערב טוב,
(:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבוצה טיפולית - תגובה
מיה גל M.A.27/10/2011את יכולה להתקשר אלי בתחילת שבוע הבא בשעות הצהריים ואנסה לעזור לך.
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבעה דרך חמרמעיין27/10/2011
האם מישהו מכיר מסלול טרפיה באומנות שמתמקד בעבודה בחמר ככלי מרכזי? בעלת בגרות מלאה ללא תואר ראשון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבעה דרך חמר - תגובה
מיה גל M.A.27/10/2011איני מכירה מסלול כזה, ודאי שלא ללא תואר ראשון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת תרפיסטית באומנותדורית25/10/2011
מחפשת תרפיסטית מצויינת באומנות לילד בן חמש וחצי על הספקטרום האוטיסטי בתפקוד גבוה.
הילד מאוד מאוד אוהב לצייר.
מחפשים באזור רחובות, אשמח להמלצות.תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשת תרפיסטית באומנות - תגובה
ד``ר עפרה קמר27/10/2011תיתקשרי אתי ואנסה לעזור לך.
0547279744
עפרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשושני בית לליווי משפחתי 0522329550-
צחי04/11/2011052232550 עדי
0524562124 צחי
מרכז לליווי משפחתי במושב יד נתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביקוש לטיפול באומנותמעיין22/10/2011
הי,
אני מתעניינת בלימוד טיפול באומנות כתואר שני (לא מגיעה מהתחום).
רציתי לדעת על הביקוש למקצוע בסוף התואר ושנת ההשלמה. האם קיים ביקוש גדול למקצוע? האם תוכלו לספר לי על השכר הממוצע כשכיר וכעצמאי? תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביקוש לטיפול באומנות - תגובה
מיה גל M.A.23/10/2011מעיין שלום,
מנסיוני קיים ביקוש למקצוע הן במסגרות ציבוריות והן במסגרות פרטיות.
השכר במסגרות הציבוריות אינו גבוה והוא כמובן משתנה ממסגרת למסגרת. לצורך המחשה השכר במשרד החינוך למשל הינו כשל שכר מורה.
במסגרת פרטית כל מטפל קובע את התעריף שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביקוש לטיפול באומנות - תגובה
מיה גל M.A.23/10/2011בהמשך לתשובתי - עם זאת, עלייך לדעת כי המצב היום הינו סבוך ומעורפל מאחר והחוק אשר אמור להסדיר את התחום טרם עבר. לפיכך מטפלים מתחילים עלולים להתקל בקשיים במציאת עבודה במוסדות ציבוריים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך זה אמור להשפיע?
לילך23/02/2012אני השנה מסיימת את לימודי בע"ס ושוקלת להמשיך ללמוד טיפול באומנות תואר שני באוני' חיפה, כיצד זה יושפע?
האם כוונתך ללימודים שאינם תואר?
האם כדאי להמשיך תואר שני בע"ס על פני טיפול באומנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלמה לתואר שני לבוגרי תרפיה בסמינרנירי טל21/10/2011
עופרה שלום,
אני מתרגשת לכתוב לך, עברו הרבה שנים...אני מעוניינת להמשיך וללמוד פסיכותרפיה וזקוקה לתואר השני בתחום התרפיה. האם תתכן אפשרות להשלים לתואר שני בסמינר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השלמה לתואר שני לבוגרי תרפיה בסמינר - תגובה
ד``ר עפרה קמר23/10/2011נירי שלום רב
איזה יופי לשמוע ממך.
כידוע הגשנו את התוכניות שלנו למל"ג לאישור התואר השני , אך עדיין לא קיבלנו את האישור, אני מניחה שכאשר נקבל את האישור נוכל לפתוח תוכנית השלמות לבוגרים.
כיום האפשרויות ללמודי תואר שני מוגבלות לאוניברסיטת חיפה ולסלי קולג'.
תיתקשרי אתי 0547279744.
עפרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת מטפלת בתנועהשלי06/10/2011
שלום,
אתן מכירות אולי מטפלת בתנועה למבוגרים באיזור חיפה?
אם כן, אשמח אם תעבירו לי את המידע עליה
תודה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשת מטפלת בתנועה - תגובה
מיה גל M.A.06/10/2011שלי שלום,
אינני מכירה מישהי ספציפית באיזור זה. נסי דרך אלפונים של מטפלים באינטרנט (אתר יה״ת, האתר של לסלי, בטיפולנט וכד׳).
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטפלת בתנועה
אריאלה ברזל05/11/2011שלום,
אם זה עוד אקטואלי - רז קופר אדר 0523695370 בזכרון - גם מטפלת בתנועה וגם פסיכואנליטיקאית. מאוד ממליצה, אריאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת מטפלת באומנויות בירושליםחני02/10/2011
שלום
אני מחפשת מטפלת באומנויות למבוגרים בירושלים,
אם אפשר להמליץ לי על מישהי אשמח
בתודה חני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשת מטפלת באומנויות בירושלים - תגובה
ד``ר עפרה קמר03/10/2011חני שלום
תיתקשרי אתי ל- 0547279744. ואנסה לעזור לך.
עפרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)