מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אובססיותמינה14/02/2012
האם אפשר באמצעות טיפול באומנות לטפל באובססיות(חוץ מניקוי ידיים)?,אם כן,באיזה שיטות משתמשים או אולי אתם יכולים להמליץ על אדם שמשתמש בכלים מסויימים או ספר..תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובססיות - תגובה
מיה גל M.A.14/02/2012מינה שלום,
שאלתך כללית מאד וחסרים בה פרטים רבים אולם אנסה להשיב לך בכל זאת.
באמצעות טיפול באמנויות ניתן הן להגיע להבנה של מקור האובססיה - החרדה המצויה בבסיסה - והן לעבוד על חרדה זו, להפחיתה ואולי אף להעלימה.
בפסיכודרמה ניתן למשל להתחיל להכיר את האובססיה יותר לעומק, להבין מתי היא מופיעה ומפני מה היא מנסה להגן. ניתן לעבוד על כך בחילופי תפקידים, בדמיון מודרך ובטכניקות נוספות, היכולות לעזור גם בהרגעה של הסימפטום דרך הרגעת החרדה שבבסיסו.
ניתן לשלב בתוך הטיפול גם טכניקות של טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT).
לעיתים נדרש ללוות את הטיפול הרגשי בטיפול תרופתי - הדבר תלוי כמובן בגורמים רבים ובעוצמת הסימפטומים ומידת הפרעתם לתפקוד היומיומי.
אינני מכירה מטפל באמנויות המתמחה דווקא בכך אולם כל מטפל מנוסה יוכל לנסות לסייע בכך. את מוזמנת ליצור עמי קשר במידה ותרצי לקבל מידע נוסף.
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסדר עם קופת חוליםלימור12/02/2012
אני מטפלת באמנות די צעירה. לא הצלחתי למצוא למי פונים בקופת חולים כדי לעשות איתם הסדר לקבלת מטופלים במחיר מסובסד. אשמח למידע,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסדר עם קופת חולים - תגובה
מיה גל M.A.19/02/2012לצערי איני מכירה את ההליך ולמי יש לפנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקופות חולים
אמיר01/05/2012מבירור שלי, לא ניתן לעבוד עם קופות חולים כמטפל בשילוב אומנויות. הם עובדים עם פסיכולוגים ועס"ים קליניים בלבד.
אשמח לשמוע משהו אחר, אם מישהו יודע.
אמיר בלוך MA מטפל בפסיכודרמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקופות חולים - תגובה
ד``ר עפרה קמר06/05/2012קופת חולים כללית מעסיקה מטפלים באמנויות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטפלים באמנות בכללית מושלם
ללי אלכסנדר28/08/2014עדיין נשארת השאלה איך יוצרים קשר עם כללית מושלם בכדי להיות בהסדר שלהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטפלים באמנות בכללית מושלם - תגובה
ד``ר עפרה קמר28/08/2014אבדוק את הנושא ונחזור אליך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היכן ללמוד, בהתחשב בחוק המתוכנןסיוןכפיר12/02/2012
שלום,
אני מעונינת ללמוד תרפיה באמנות בשנת תשע"ג, ומתלבטת בין אוניברסיטת חיפה למכללת תל-חי, שעל תכנית הלימודים שלהם שמעתי המלצות נלהבות.
בסך הכל יותר נשמעת לי מבחינה מקצועית ומעשית התכנית של תלחי, אבל השאלה היא מה כדאי לעשות, בהתחשב בחוק ש"עלול" לצאת בנוגע למחויבות לתואר שני על מנת לעבוד בתחום? מה יקרה לתכניות במכללות נחשבות בתחום, כמו תל-חי? האם ידוע מה תהיה האפשרות העומדת בפני מי שמעונין ללמוד שם?
שמעתי ממישהי שהחוק יעמוד לדיון באפריל?
אשמח לשמוע כל מה שידוע לכן בנושא או היכן ניתן לברר ולהתעדכן?
תודה
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היכן ללמוד, בהתחשב בחוק המתוכנן - תגובה
ד``ר עפרה קמר12/02/2012אנחנו לא נוהגים להמליץ היכן ללמוד. כיום 2 מקומות הכשרה נותנים תואר שני, חיפה ולסלי קולג'.
שאר התכניות הגישו למל"ג את התכניות שלהם לאישור לתואר שני, אך עדיין לא קיבלו את האישור המיוחל.
בקשר לחוק עדיין לא ידוע מתי תתקיים הפגישה הבאה של הוועדה. את יכולה להתעדכן באתר של י.ה.ת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לתואר
סיוןכפיר12/02/2012תודה על תשובתך,
רציתי לשאול גם אם ידוע לך משהו בנוגע למהו התואר הניתן על ידי חיפה והאם הוא יוכר על ידי משרד הבריאות? כי שמעתי ממטפלת באמנות בפורום אחר, שהתואר אינו תואר בטיפול באמנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לתואר - תגובה
ד``ר עפרה קמר13/02/2012כדאי לבדוק עם חיפה איזה תואר הם נותנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח סימבולים באמנותא12/02/2012
שלום,
אשמח לקבל המלצה על ספר,מאמר או אפילו מילון העוסק
בניתוח ומשמעותם של סימבולים או קווים מנחים ביצירת האמנות ( צבע, מרקם וכדומה)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח סימבולים באמנות - תגובה
ד``ר עפרה קמר12/02/2012יכולה להמליץ על שני מילונים העוסקים בסימבולים.
1. a dictionay of symbols" . by j.e. cirlot"
2. "tom chetwynd: "a dictionay of symbols .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - עבודה בתחוםאלינה07/02/2012
שלום,
אני התחלתי לעבור את כל הפרוצדורה של קבלה לתואר שני באוניברסיטת חיפה בתרפיה באמנות. אספתי שעות של אומנות והתחלתי להירשם לקורסי השלמה בפסיכולוגיה. אני מאוד אוהבת ילדים ומאוד טובה איתם. רוצה מאוד לעבוד בתחום. דיברתי עם הרבה אנשים שיש להם מכרים שעובדים בתור מטפלים וקיבלתי הרבה תגובות לא כ"כ חיוביות לגבי עבודה. נאמר לי שמאוד קשה למצוא עבודה.
יש לי מספר שאלות:
1. האם יש מספיק עבודה בתחום שכ"כ הרבה מטפלים שמסיימים כל שנה?
2. היכן ניתן לברר האם דרושים מטפלים, באילו מוסדות ואיך מבררים את זה?
3. האם מתקשרים למוסד עצמו או יש תהליך אחר?
תודה רבה
אלינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - עבודה בתחום - תגובה
ד``ר עפרה קמר07/02/2012אלינה שלום
דבר ראשון בהצלחה.
נכון שיש הצפה של השוק במטפלים חדשים שמסיימים את תכניות ההכשרה בכל שנה או שנתיים.
ובכל זאת , משרד החינוך שהוא המעביד העיקרי מספק עבודה כמעט לכל המטפלים שרוצים לעבוד במערכת החינוך. כאשר תסיימי את לימודיך, תתקשרי למתיאות באזור מגוריך ותתחילי את מסע חיפוש העבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול רגשי באומנותליאור03/02/2012
הומלץ לנו על ידי הפסיכולוגית של הגן לפנות לטיפול רגשי באומנות .
המלצות על מישהוא באזור נתניה ...?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול רגשי באומנות - תגובה
מיה גל M.A.12/02/2012ליאור שלום,
לצערי איני מכירה מטפל באזור נתניה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה על תרפיסטית באומנות במודיעין
מיכל09/04/2014אשמח לקבל שמות של מטפלים באומנות באזור מודיעין
עדיף עם נסיון בטיפול בילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהמ26/01/2012
התחלתי לברר פרטים על לימודי טיפול בתנועה בשנת הלימודים הבאה.
חשוב לי לציין כי לאור המצב העמום של החוק ברצוני להרשם ללימודי תואר שני בלבד.
יש ברשותי את מספר שעות התנועה הנדרשות אך מסתבר שישנם תנאי קבלה חדשים:
קיימת דרישה של 500 שעות בתנועה כשמתוכם 300 שעות צריכות להיות מוכרות ע"י משרד החינוך או המל"ג. השעות שברשותי אינן מוכרות ע"י משרד החינוך או המל"ג היות ונלמדו אצל מורים פרטיים. כרגע אני עובדת במשרה מלאה ועשיתי חשבון פשוט שגם אם אקח 2 שיעורים בשבוע אצל מוסד מוכר (שגם את זה כרגע קשה לאתר) . אין סיכוי שאגיע לשעות הנדרשות עד תחילת שנת הלימודים הבאה. בלסלי קולג' שכר הלימוד גבוה ביותר..... המכללות לצערי מעניקות כרגע רק תעודה..... השאלה היא מהן האופציות שעומדות בפני? האם מישהו מכם נמצא במצב דומה ויכול ליעץ .... אין לי ספק שעוד הרבה יתקלו באותה בעיה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורים פרטיים
ת27/01/2012יש מורים פרטיים שאמורים להיות מוכרים ע"י משרד החינוך. כדאי לתת שמות של מי שלמדת אצלם למוסד שאת מעוניינת ללמוד בו ולברר אם הם עומדים בקריטריון שם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה - תגובה
ד``ר עפרה קמר29/01/2012נראה לי שכדאי שתפני למוסדות בהם את רוצה ללמוד , מאחר וצריך 300 שעות לימוד במוסדות מוכרים ו -200 שעות של עבודת שדה וכ"ו. יכול להיות שהשעות הפרטיות שלמדת יוכלו להיכלל בתוך ה- 200.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלותיובל10/01/2012
שלום,
1. מהם המוסדות בהם ניתן ללמוד תראפיה באמנות? (חיפשתי אבל אני רוצה לוודא שלא פיספסתי אופציות)
2. יש תכניות לימוד מסוימות אשר מבקשות תואר שני בתראפיה באמנות (למשל לימודי פסיכותראפיה). האם הכוונה היא רק לתואר מלזלי או חיפה? (הבנתי שרק שם יש תואר שני)
3. מה ההבדל בין לימודי תראפיה באמנות ללא תואר שני לאלה שמוכרים כתואר שני? (מבחינת תעסוקה וכו')
4. יש מוסדות שמבקשים הצהרת כוונות וקורות חיים. מה הכוונה בהצהרת כוונות, והאם קורות החיים מקבילים לאלה שנדרשים במגמות הקליניות? ואם לא אז מה הכוונה? היכן ניתן לקבל יותר מידע על כך?
5. אני לא בטוחה שתוכלי לענות לי על השאלות הבאות אבל אנסה:
- האם אפשר להשלים שעות אמנות במהלך שנה א' של התואר?
- מהו שכר הלימוד בלזלי (אפילו רק קנה מידה יעזור לי)?
תודה רבה!
אלונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות - תגובה
מיה גל M.A.10/01/2012לגבי שאלתך השניה התשובה כרגע חיובית. קיימים מוסדות שהגישו למל״ג בקשה להכרה כתואר שני אולם למיטב ידיעתי המצב כרגע הוא כמי שתארת.
מוסדות נוספים הם בית ברל, מכללת לוינסקי, דוד ילין, מכללת ביטוי, בית וגן, סמינר הקיבוצים, מכללת תל חי, מכון כיוונים, בתקוה שלא פספסתי. מדובר על טיפול באמנויות באופן כללי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. מה לגבי שאר השאלות שלי?
יובל10/01/2012-
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה שאלות - תגובה - תגובה
מיה גל M.A.10/01/2012ראיתי שתי שאלות. שתיהן נענו. אם יש שאלות נוספות הן לא נקלטו/נראות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות נוספות-העתקתי מההודעה המקורית
ת11/01/20123. מה ההבדל בין לימודי תראפיה באמנות ללא תואר שני לאלה שמוכרים כתואר שני? (מבחינת תעסוקה וכו')
4. יש מוסדות שמבקשים הצהרת כוונות וקורות חיים. מה הכוונה בהצהרת כוונות, והאם קורות החיים מקבילים לאלה שנדרשים במגמות הקליניות? ואם לא אז מה הכוונה? היכן ניתן לקבל יותר מידע על כך?
5. אני לא בטוחה שתוכלי לענות לי על השאלות הבאות אבל אנסה:
- האם אפשר להשלים שעות אמנות במהלך שנה א' של התואר?
- מהו שכר הלימוד בלזלי (אפילו רק קנה מידה יעזור לי)?
תודה רבה!
אלונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות נוספות-העתקתי מההודעה המקורית - תגובה
ד``ר עפרה קמר11/01/2012אנסה לענות על שאר השאלות.
3. מבחינת תעסוקה אין היום הבדל בין בוגרי תוכניות עם תתואר שני לבין בוגרים ללא תואר שני.
4. אין לי מושג למה הכוונה 'בהצהרת כוונות', מציעה שתתקשרי למוסדות ההכשרה שמבקשים הצהרת כוונות ותבררי אתם.
5. את חיבת להגיע ללימודים עם 300 שעות אמנות ולהשלים את שאר השעות בזמן הלימודים.
6. אין לי מושג מה שכר הלימוד בלסלי קולג'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות נוספות-העתקתי מההודעה המקורית - תגובה
מיה גל M.A.11/01/2012באשר לשכר הלימוד בלסלי הרי שבזמנו הוא עמד על כ - 90,000 ש"ח אולם אין לי מושג על איזה סכום מדובר כיום ואני מציעה שתבררי ישירות.
באשר לתואר שני הרי שעקרונית אין הבדל בין בעלי תואר שני לבעלי תעודה אולם כל מעסיק כמובן יכול להעמיד את הקריטריונים שלו לקבלה לעבודה. יתכנו מוסדות שיעדיפו בעלי תואר שני ויהיו כאלה שיתרשמו מאשיותו, מנסיונו וקורות חייו של המטפל ולאו דווקא מהתואר/התעודה.
לגבי קורות חיים אינני יודעת אולם אני מניחה שלצורך קבלה ללימודים עלייך פשוט לכתוב קורות חיים רגילים לפי השכלתך ונסיונך בעבודה. איש לא מצפה ממך בעת הקבלה לנסיון טיפולי כלשהו.
באשר להצהרת כוונות, אני מניחה שמדובר במסמך המתאר מדוע את רוצה להיות מטפלת באמנות, מה הביאך להחלטה וכדומה. המטרה היא להתרשם מאשיותך ואני מציעה לך להיות פשוט את ולכתוב את הסיבות והמניעים האישיים לבחירתך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ת18/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בכל מכללה כבר תנאי קבלה ...מינה09/01/2012
תואר ראשון חייב להיות 85 כדי להתקבל לתרפיה?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם בכל מכללה כבר תנאי קבלה ... - תגובה
ד``ר עפרה קמר09/01/2012יש להניח שכל מכללה שהגישה או תגיש את התוכניות שלה לתואר שני לאישור למל"ג תדרוש ממוצע של 85 בתואר הראשון, יש לציין שיש אפשרות לוועדת חריגים על פי החלטת המכללה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלות- תרפיה באמנות בדוד ילין.רעות.03/01/2012
השאלות מופנות לד''ר עפרה קמר.
אני בעלת תואר ראשון במדה''ר ומעוניינת להמשיך לתחום של תרפיה באמנות.
עודכנתי בימים האחרונים שההשלמות של הקורסים בפסיכולוגיה יחלו בסמסטר ב', בימי חמישי. אשמח לדעת את הדברים הבאים:
- ההשלמות הנ''ל כרוכות במאמץ גדול של זמן וכסף, האם המעבר של הקורסים בהצלחה הוא תנאי כללי מספיק לקבלה ללימודים? במידה ולא, האם ניתן להתראיין אצלכם לפני התחלת המכינה?
- במסגרת לימודי התואר הראשון למדתי חטיבה באמנות מעשית קורסים שונים של צילום ציור, ואמנות עיונית. נוסף לכך, בתיכון למדתי לחמש יחידות לימוד של אמנות מעשית ועיונית. האם לימודים עיוניים של אמנות נכנסים בחישוב של ה-600 שעות אותם צריך להשלים במהלך התואר? האם צילום נכנס תחת הקטגוריה של "אמנות פלסטית"? (אני יודעת שבסמינר הקיבוצים זה פסול, בעיני על כל פנים צילום הוא כלי טיפולי נהדר)..לסיכומו של דבר- מה מכל אלו יחשב ב-600 שעות שנדרשות?
-האם הלימודים של תרפיה באמנות בדוד ילין נחשבים כעת לתואר שני? יש שמעות כאלו, אשמח להבהרה. אם לא, האם התעודה מוכרת למל''ג? איך היא מתקבלת בשוק העבודה?
תודה מראש על המענה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר שאלות- תרפיה באמנות בדוד ילין. - תגובה
ד``ר עפרה קמר03/01/2012רעות שלום רב
בכדי לחסוך זמן, אודה לך אם תתקשרי אתי ל-0547279744, אשמח לענות לך על כל השאלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטפלת באומנות לילדים - פתח תקוהשולי01/01/2012
שלום רב,
יש לי ילדה מקסימה בת 4, שעד כה טופלה בגלל עיכוב שפתי אצל קלינאית תקשורת. בתחום התקשורת היא כבר כמעט הדביקה את הפער, אלא שכעת גם הגננת (הילדה שלי בגן שפתי) וגם קלינאית התקשורת מאד ממליצות על טיפול רגשי, ספציפית בהבעה ביצירה.
אנו חברי קופ"ח מכבי.
אשמח לקבל המלצה על מטפלת המתאימה לנתונים שנתתי שעובדת עם מכבי או באופן פרטי.
תודה רבה, שולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטפלת באומנות לילדים - פתח תקוה - תגובה
ד``ר עפרה קמר09/01/2012שולי שלום
לצערי הגדול אני לא מכירה מטפלים באזור פתח תקוה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היצע וביקושמיטל30/12/2011
היי,
אני מעוניינת ללמוד לימודי תעודה בתרפיה באומנות.
הייתי שמחה לדעת מה הביקוש למטפלים? האם יש קושי למצוא בזה עבודה?
כמו כן, האם מדובר לרוב במגזר הפרטי או הציבורי?
תודה רבה
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היצע וביקוש - תגובה
ד``ר עפרה קמר01/01/2012מיטל שלום
כיום המעסיק העיקרי של המטפלות/ים באמנות עובדים במשרד החינוך, נראה שלא קשה למצוא עבודה במסגרות החינוכיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיצע וביקוש - תגובה
מיה גל M.A.01/01/2012מיטל שלום,
אוסיף שאישית לא נתקלתי בקושי למצוא עבודה, אולם כמובן שהדבר תלוי בגורמים רבים.
קיימת עבודה גם במגזר הפרטי אולם יש לרכוש קודם נסיון במגזר הציבורי.
בהצלחה,
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קוד אתי מחייב למטפליםא27/12/2011
באומנות?
אם כן, איפה ניתן למצוא אותו ומה ניתן לעשות במקרה של עבירה אתית?
למטפלת המדוברת יש רשיון משרד הבריאות, האם זה משנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש קוד אתי מחייב למטפלים - תגובה
ד``ר עפרה קמר27/12/2011כן, בהחלט יש קוד אתי.
את יכולה להכנס לאתר של י.ה.ת ולקרוא את המדריך לאתיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
א28/12/2011עד כמה שאני מבינה ליהת אין בעצם שום סמכות חוקית לטיפול בעברות אתיות והמדריך האתי שם הוא רק בגדר המלצה.
השאלה שלי היא למי כן יש סמכות לטפל בעברות באם נעשו כאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימוד תואר שניאלינה26/12/2011
שלום רב
אני רוצה להתקבל לתואר שני בתרפיה באמנות באוניברסיטת חיפה. אני צריכה להשלים עוד כ- 4 קורסים בפסיכולוגיה. סביר להניח שאני לא אספיק להשלים אותם בסמסטר אחד וכנראה לא אתקבל שנה הבאה לאוניברסיטה.
יש לי כמה שאלות בנושא:
1. איפה אפשר ללמוד את הקורסים בפסיכולוגיה בסמסטר אחד?
2. אם לא אתקבל לאוניברסיטת חיפה שנה הבאה, האם יש מקום נוסף שנותן תואר שני חוץ מאוניברסיטת לסלי?
3. אם אין מקום נוסף שנותן תואר שני, האם בשל ביקוש הרב ללימודים בתרפיה באמנות יהיה לי יותר קשה להתקבל ללימודים בעוד שנתיים?
מה האופציה הכי נכונה לעשות?
תודה
אלינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימוד תואר שני - תגובה
ד``ר עפרה קמר26/12/2011אלינה שלום
את יכולה לנסות להשלים את קורסי הפסיכולוגיה במשך סמסטר ב' וגם בקורסי קיץ שנפתחים בדרך כלל בכל המכללות להכשרת מטפלים באמנות. במכללת דוד ילין בירושלים ניפתחים בסמסטר ב' שנה זו קורסי השלמה לקורסי הפסיכולוגיה.
כיום אין עוד מוסד הכשרה שנותן תואר שני מעבר למה שציינת.
ובקשר לעוד שנתיים, קשה לענות על כך עכשיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם זה עוזר- אז בבית ברל יש
סמדר29/12/2011בד"כ בסמסטר קיץ את כל קורסי ההשלמה בפסיכולוגיה.
אני עשיתי שם את ההשלמה הזו בעבר והיה מצוין.
לגבי הקבלה ללימודים בעוד שנתיים - מה שנקרא "אלוהים גדול"... יכול להיות שעד אז המכללות המלמדות טיפול באמנות כלימודי תעודה (כמו בבית ברל, סמינר הקיבוצים ועוד) יקבלו כבר את אישור המל"ג ללמד את התכנית כתואר שני לכל דבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אלינה29/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות על תואר שני בתרפיה באומנותאנה18/12/2011
שלום,
אני שמחה שמצאתי את הפורום הזה :-)
הייתי רוצה לשאול מה השכר של טרפיסטית באומנות, אם מותר לשאול את זה פה...
וגם האם אפשר אחרי זה להמשיך לתואר שלישי? אם כן אז ב-מה?
כאילו באיזה תחומים אפשר לעשות תואר שלישי?
ועוד שאלה, אני עכשיו רוצה להתחיל ללמוד תואר ראשון,
וכמו שהבנתי שהכי טוב זה ללמוד תואר באומנות BEdFA
כי שם אוכל לעשות את השיעורי האומנות הציור שאני אוהבת, וגם שדורשים בתואר שני בתרפית האומנות -
אבל מה עם פסיכולוגיה? הם ללמוד את זה בפתוחה במקביל לתואר ראשון באומנות?
הייתי גם רוצה לשמוע האם תואר שני נותן שכר מכובד?
כי אני מאוד מחוברת לתחום הזה,
אבל כמו שגיליתי שתואר ראשון באומנות עם תעודת הוראה יתן לי 5000שח- זה לא יכסה לי את המשכנתא, ולא רוצה כל החיים לחיות בלשרוד את החודש, -> אני לומדת מטעויות של ההורים שלי.
אשמח אם תוכלו להגיד לי קצת על המשכורת של תרפיה באומנות -
וגם איפה עובדים בפועל? עם איזה אירגונים אפשר לעבוד?
השאיפה היא כמובן להיות עצמאית, אבל גם רוצה לעזור לאנשים ולעבוד באירגונים השונים ולשנות, לתמוך ולתרום לאנושות. :-)
בתודה,
אנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות על תואר שני בתרפיה באומנות - תגובה
ד``ר עפרה קמר24/12/2011אנה שלום
אנסה לענות על כל שאלותיך.
1.בנושא השכר, במשרד החינוך השכר מקביל לשכר של מורה בכיר.
2. כרגע אין הרבה אפשרויות לעשות תואר שלישי בטיפול באמנות. אפשר לעשות תואר שלישי בטיפול במוסיקה בבר אילן.
3.בכדי להתקבל לתוכניות ההכשרה בטיפול באמנות את חייבת בתואר ראשון, 500 שעות אמנות, וקורסים בפסיכולוגיה.
אם את לומדת תואר ראשון באמנות את יכולה להשלים באוני' הפתוחה את הקורסים בפסיכולוגיה יש גם קורסי השלמה במכללות שמלמדות טיפול באמנויות.
4. תואר שני לא מוסיף הרבה לשכר.
5. רוב המטפלים המתחילים עובדים במשרד החינוך. כדי לפתוח קליניקה עצמאית את צריכה לעבוד לפחות 3 שנים במגזר הציבורי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)