מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תואר ראשוןאני12/06/2011
שלום, ברצוני לדעת איזה מקצועות עליי ללמוד לתואר ראשון על מנת להמשיך אח"כ לתרפיה במחול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תואר ראשון - תגובה
מיה גל M.A.12/06/2011שלום רב,
כל תואר ראשון אפשרי, אולם אם התואר הראשון אינו בפסיכולוגיה או בתחום קרוב יש לעשות השלמות של מספר קורסים בפסיכולוגיה על מנת להתקבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדריך אמנות משקמתpatorusito12/06/2011
מכיון שאין לי תואר ראשון חשבתי ללמוד להיות מדריכת אמנות שיקומית,לכך מספיק 12 שנות לימוד.אפשר ללמוד זאת בבית ברל או באיזי שפירא.האים משהו מכיר את התחום ואם יש בזה עבודה?האם זה כדאי ואיפה עוד אפשר ללמוד זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמנות משקמת
רונית13/06/2011חברה שלי לומדת בבית ברל הדרכת אמנות משקמת (סיימה שנה ראשונה). היא רוצה להמשיך אח"כ לעבוד עם פגועי נפש. בכל מקרה אני יודעת שהיא מאוד מרוצה מבית ברל גם מבחינה מקצועית (זה בית ספר די נחשב לאמנות) וגם מבחינת האווירה המאוד מיוחדת שיש שם. שיהיה בהצלחה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש תואר שני בתרפיה באומנויות?אורנה10/06/2011
האם יש תואר שני בתרפיה באומנויות בבר אילן או בבאר שבע?
האם הביקוש עזר?
תודה
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תואר שני
ת10/06/2011אין, וכנראה גם לא יהיה. המניע של האוניברסיטאות זה לא הביקוש אלא טובת הסגל האקדמי הקיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יהיה או כן יהיה
עלמה 128/06/2011אי אפשר באמת לדעת
** כיום** אין
אם יעבור או כשיעבור החוק החדש {וזה יקח כמה שנים} אולי יהיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יהיה או כן יהיה - תגובה
ד``ר עפרה קמר28/06/2011בבר אילן יש תואר שני בטיפול במוסיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש תואר שני בתרפיה באומנויות? - תגובה
ד``ר עפרה קמר10/06/2011בבר אילן יש תואר שני לטיפול במוסיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתואר שני
שיר13/06/2011תואר שני בתרפיה באמנות יש בארץ רק בחיפה, בלסלי ובבר אילן (בר אילן רק במגמת מוסיקה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעודת מטפליעל09/06/2011
הי!
יש לי תואר ראשון בתיאטרון ותואר שני ממכללת לסלי במסלול הנחיית קבוצות.
אני ממעוניינת ללמוד תרפיה באומנות.
אני בעיקר מבולבלת
והרי מה שאני צריכה זה תעודת מטפל.
האם אני צריכה לעשות תואר שני נוסף כולל תעודת מטפל
או בכל המסלולים לתלימודי המשך ואז לקבל תעודת מטפל?
תודה על העזרה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעודת מטפל - תגובה
ד``ר עפרה קמר09/06/2011יעל שלום
ברגע שאת מסיימת ללמוד טיפול באמנות, את מקבלת מהמוסד בו למדת תעודת מטפל באמנות. אם זה מוסד שנותן תואר שני כמו אוניברסיטת חיפה ולסלי קולג' או מוסד שנותן תעודה כמו סמינר הקיבוצים , בית ברל ודוד ילין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטותמיטל05/06/2011
שלום לצוות,
אני נמצאת בהתלבטות גדולה האם להרשם ללימודי תראיה בתנועה בעיקר בגלל הבלבול שקיים היום בנוגע לחוק החדש ולכן שאלותי הן:
1. האם תוכניות הלימודים בלסלי ובאוניברסיטת חיפה הן סופיות ומאושרות או שיתכנו גם שינויים בהן למרות שכביכול מדובר בתואר שני?
2. לגבי הלימודים בסמינר הקיבוצים מהי המשמעות אם אחליט ללמוד השנה כשעדיין אין אישור לתואר שני? מהן ההשלמות שידרשו במידה והחוק פתאום יאושר?לאור המצב האם אתן ממליצות לחכות? האם זוהי סוגייה שאמורה להפתר בקרוב?
אודה לכול מידע או המלצה כי באמת שאין לי מושג מה להחליט בעיקרא כשמדובר בתוכנית כול כך ארוכה ויקרה....
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודים
ת05/06/2011לא - על כל השאלות.
לגבי האם להתחיל ללמוד השנה - אף אחד לא יודע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתלבטות - תגובה
ד``ר עפרה קמר05/06/2011מיטל שלום
בקשר לתוכניות בלסלי ובחיפה, הייתי ממליצה לשאול אותם ולבקש תשובה. בקשר ללימודים בסמינר הקיבוצים, לצערי אין לאף אחד תשובה חד משמעית. סמינר הקיבוצים יחד עם שאר המכללות הגישו את התוכנית לאישור המל"ג לתואר שני, מתוך תקווה לקבל את האישור מהר, כך שאפשר יהיה להחיל אותו על המחזור של תשע"ב.
אך כפי שכתבתי קודם, אין תשובה חד משמעית לשאלותיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכרה
רחלי20/06/2011אשמח לדעת אם מכללת ליפשיץ ובית וגן
גם הגישו /(יגישו בקרוב) בקשה לתואר שני בתרפיה באומנות?
אם לומדים שם מוכר?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
עלמה 108/06/2011מה שאני חושבת ומה שאני עשיתי בעצמי
תראי - תשובות חד משמעיות אין כלכך .
לגבי MA בלסלי בעייתי מ2 בחינות (לדעתי לפחות)
האחת - הסכום - שכר לימוד
שנייה זהו תואר שני של שלוחה בחו'ל ואף אחד לא יכול להגיד לך בבירור שהוא יהיה מוכר כאשר החוק החדש יכנס לתוקף
מה שני עשיתי - רציתי כבר הרבה זמן ללמוד פסיכודרמה
אופציה אחד לחכות ולראות מה יהיה - וזה עלול לקחת שנים
אופציה II לבדוק מכללות ולבחור מכללה (ש א') מוכרת על ידי המל'ג (ב) שתוכנית מתאימה לי מבחינת עיניין וימים.
תבחרי מכללה וותיקה ומוכרת בתחום שאת רוצה ללמוד ושהיא מוכרת על ידי המל"ג.
רוב מכללות לחינוך ותואר ראשון נראה לי שהם די בסדר.
לגבי חיפה - לא בטוח שהMA שלה כרגע יהיה מוכר שהחוק יכנס לתוקף.
זו תוכנית די חדשה של 3 שנים(שנה ג' השלמות פרקטיקום)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה לכולכם על התשובות
מיטל08/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלתי הקודמתלידר01/06/2011
שלום שוב,
בהמשך לשאלתי הקודמת אשמח לקבל המלצה לסוג תרפיה המתאימה לילד בגיל שלוש וחצי.
מדובר בילד רגיל המשולב בגן עירייה, ילד פיקח מאוד, כאשר המטרה העיקרית היא להעצים את ביטחונו בעצמו ובסביבה. אציין כי לא התרחשו אירועים מיוחדים שיש להדגיש.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלתי הקודמת - תגובה
מיה גל M.A.03/06/2011שני שלום,
משאלתך נראה כי כל סוג של תרפיה באמנות יכול לסייע לבנך, ויש מטפלים שמשלבים בין סוגים שונים של אמנויות בהתאם לצרכיו ולנטיותיו של הילד.
אינני מכירה מכון ברמת גן אולם את מוזמנת לפנות אלי ואנסה לסייע לך למצוא טיפול מתאים.
בהצלחה,
מיה גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלבול רבדנית01/06/2011
שלוםרב,
ראשית הפורום עוזר לי המון ותודה על מתן התשובות המהיר.
שאלתי היא-האם סטודיו סלמה באבן יהודה מוכר להשלמת שעות אומנות??
כי בכל המוסדות בהם אני מעוניינת ללמוד הם אישרו לי את המקום,למרות שהמקום הוא לא מוסד אקדמאי.....
המון תודה
דנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלבול רב - תגובה
ד``ר עפרה קמר01/06/2011קשה קצת לענות, מאחר ובאמת יש קצת בילבול בנושא. המל"ג דורש לימוד במוסד אקדמאי, אך רוב מקומות הלימוד אינם כאלה. נראה לי שכל מוסד לימוד לוקח על עצמו את האחריות להחליט מה נכון ומה לא.
אם כל המקומות אישרו לך את המקום אז לא נראה שיש לך מה לדאוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעוניינת בתואר שני באונברסיטת בר אימזי01/06/2011
אשמח לקבל מידע על תואר שני בתרפיה באומנות אני מסיימת תואר בפסיכולוגיה וחינוך בפתוחה ולסלי באמת יקרים בטירוף וחיפה רחוקה מהמרכז אשמח לקבל פרטים
מזי דואר אלקטרוני [email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעוניינת בתואר שני באונברסיטת בר אי - תגובה
ד``ר עפרה קמר01/06/2011מזי שלום
לצערי היום אין לך הרבה בררות. אפשר לעשות תואר שני בטיפול באמנות כיום רק בחיפה ובלסלי קולג'. ובבר אילן במוסיקה.
כל המכללות הגישו בקשה למל"ג לתואר שני, אבל עדיין לא קיבלו תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאמרים בתרפיה באומנות
מזי03/06/2011תודה על תשובתך המהירה...
אני עושה עבודה סמנריונית על תרפיה באומנות וליקויי למידה אני מחפשת מאמרים אקדמאיים אשמח אם תוכלי אולי לעזור לי ולהפנות אותי למאמרים העוסקים בתחום התראפיה באומנות..
תודה רבה
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על הפרעת קורדינציה התפחתותית.ליר31/05/2011
אני מאוד מקוה שזה קשור לכאן ,כי לא מצאתי פורום שזה יכול להתקשר..
אני בן 17 וכל החיים היו לי בעיות קורדינציה ומוטוריקה,גרוע בכל מה שקשור לשימוש בידיים וברגליים..לפעמים פעולות כה בסיסיות אצלי עדיין מבוצעות ברשלנות מוחלטת.
לפני כמה ימים אובחנתי כילד בעל קשיי קשב וריכוז ,שבעצם היה לי את זה מאז שאני זוכר את עצמי וסבלתי מהזנחה בקטע הזה..על כל זה יש לי הפרעת אישיות וכל הקומפלקס הזה מצתבר להזנחה שגם את הפרעת האישיות אבחנתי לפני כמה ימים שגם ממנה סבלתי כל החיים..
הנקודה פה היא שאני רוצה לדעת עם יש משהו לעשות בקשר לבעיית מוטוריקה.אני יודע ב100% שיש לי את הבעיה הזו..עברתי טסט שביעי על אופנוע!אופנוע סה"כ מצריך חצי מכמות השיעורים לאוטו ונחשב הרבה יותר קל.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על הפרעת קורדינציה התפחתותית. - תגובה
מיה גל M.A.31/05/2011לירון שלום,
לגבי בעיית הקואורדינציה והמוטוריקה זהו לא הפורום המתאים, אולם אני ממליצה לך לפנות לריפוי בעיסוק שאולי יוכל לסייע לך בכך.
לגבי הקשיים האחרים שהזכרת הרי שטיפול רגשי-נפשי (בין טיפול באמנויות ובין טיפול פסיכולוגי) יוכל לסייע לך להתמודד עם ההשלכות הרגשיות של בעיית הקשב והריכוז וכן לסייע לך לחתור לעבר רווחה נפשית טובה יותר.
בעיית קשב וריכוז ניתנת לויסות תרופתי ואני ממליצה לך לפנות לפסיכיאטר או לנוירולוג על מנת שיבחן אם ניתן לסייע לך בעזרת תרופות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורסי ההשלמהבובה30/05/2011
אני מגיעה מתחום החינוך(תואר ראשון חינוך ודרמה יוצרת סמינר הקיבוצים. בגיליון הציונים שלי קיים כבר קורס סטטיסטיקה וקיים גם מבוא לפסיכולוגיה בתואר הראשון בחינוך. זה יהיה מיותר אם ידרשו ממני שוב את הקורסים האלה בסמינר הקיבוצים רק מפני שלא הגעתי מתחום הפסיכולוגיה.לקראת לימודי פסיכודרמה לא?את שאר הקורסים אשלים כמובן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורסי ההשלמה - תגובה
ד``ר עפרה קמר31/05/2011אם למדת סטטיסטיקה ומבוא לפסיכולוגיה ועברת בציון של 80 ומעלה , לפי מיטב הבנתי אין צורך להשלים שוב את שני הקורסים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
נורית01/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלמות בפסיכולוגיהנורית30/05/2011
שלום,
אני צריכה לעשות השלמות בפסיכולוגיה (שיטות מחקר וסטטיסטיקה, לא יודעת למה זה נחשב פסיכולוגיה אבל שיהיה). אני גרה ליד בר אילן ויש שם השלמות במחלקה למוסיקה. השאלה שלי היא האם קורסים במחלקה למוסיקה (יש שם מסלול לתרפיה מוסיקה) עומדים בדרישות המל"ג עבור לימודים בטיפול באומנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השלמות בפסיכולוגיה - תגובה
ד``ר עפרה קמר31/05/2011כן, את יכולה לעשות אותם בכל מוסד אקדמי מוכר ע"י המל"ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
נורית01/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבירת שעות מעשיות באומנותאנונימית29/05/2011
אני מעוניינת ללמוד תרפיה באומנות . הבנתי שחלק מתנאי הקבלה זה ללמוד מכסה מסויימת של שעות באומנות. כיצד אוכל לדעת איזה גופים רלוונטים להשלמת השעות האלה ואיפה ניתן ללמוד שעות באומנות? האם יש רשימה מסויימת של מוסדות לימוד מאושרים שאפשר להשלים בהם את השעות הללו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
שולי30/05/2011תגללי למטה כבר היו פה ששאלו את השאלה הזו וקיבלו תשובה לגבי קורסים שונים ברחבי הארץ. אם את גרה במרכז אז בית ברל מומלץ - הם יושבים בביה"ס לאמנות ונדמה לי שיש להם קורס בקיץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצבירת שעות מעשיות באומנות - תגובה
ד``ר עפרה קמר31/05/2011היום הדרישה של המל"ג היא - קורסים במוסדות אקדמיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלומר-השלמת שעות אמנות במוזיאונים
נעה31/05/2011אינה עומדת בדרישות המל"ג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעות האומנות
ת31/05/2011יש צורך ב-300 שעות לימוד פורמליות מתחום האומנותי הרלוונטי(דהיינו שעות לימודים ממוסד אקדמי או מוסד מקצועי או אומנותי המעניק תעודה) ועוד 200 שעות נסיון בשדה או הגשת תיק עבודות בתחום האומנותי הרלוונטי.
אך כל עוד אין החוק החדש נכנס לתוקף לא ברור מה טוב ומה לא טוב לגבי העתיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשלמת שעות אומנות
דנית31/05/2011שלוםרב,
ראשית הפורום עוזר לי המון ותודה על מתן התשובות המהיר.
שאלתי היא-האם סטודיו סלמה באבן יהודה מוכר להשלמת שעות אומנות??
כי בכל המוסדות בהם אני מעוניינת ללמוד הם אישרו לי את המקום,למרות שהמקום הוא לא מוסד אקדמאי.....
המון תודה
דנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספר בתרפיהב אומנותענת26/05/2011
האם יש ספר טוב בעברית לגבי טיפול באומנות ששמה אפשר לקבל כלים ולא רק סתם קריאה כללית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך...
ענת26/05/2011ובכלל יש קורס קצר ..כמו מבוא למי שעוד אין תואר..שאפשר לקבל כלים הראשונים לטיפול זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקורסי מבוא
מזי05/06/2011יש לך קורסי מבוא לתראפיה באומנות בסמינר הקיבוצים
ובחנויות הספרים יש מבחר גדול של ספרים שאת יכולה לעיין בהם ולראות מה מתאים לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספר בתרפיהב אומנות - תגובה
ד``ר עפרה קמר26/05/2011יש מספר רב של ספרים שכותבים על טיפול באמנות מביאים דוגמאות של תאורי מקרה.
הרשימה קצת ארוכה מלפרט אותה כאן.
מאחר ורוב הספרים מתורגמים על ידי הוצאת 'אח', אני מציעה שתיכנסי לאתר שלהם ותראי את רשימת הספרים בקטלוג שלהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספר בתרפיהב אומנות - תגובה
מיה גל M.A.05/06/2011ענת שלום,
הספר "בשפה אחרת" נותן טעימה יפה ומעניינתמסוגי התרפיות השונות באומנויות. הוצאת מודן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצעות של מכללות...מינה25/05/2011
ראיתי בועדה שההתקיימה במרץ לגבי תוכנית חדשה וגם לגבי שמכללות צריכות להגיש בקשות לתואר שני.היה שמה כתוב שהם רוצים לראות הצעות של מכללות..מה הן מציעות לעשות עם התוכנית...מי שהוא יודע מה מכללות עונות?האם מכללות בעד שסטודנטים יעשו עוד 960 שעות אחרי הלימודים וגם שסטודנטים ישלמו על זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכללות ו-960 שעות
ת26/05/2011למיכללות אין שיקול דעת לגבי 960 שעות התנסות מעשית לאחר הלימודים. זה מה שקבע מל"ג.
יחד עם זה בוודאי שהמכללות מעוניינות שהמל"ג יאשר להן את התוכניות לתואר שני שרוב מהן הגישו והאישור המהיר היחיד יכול להיות רק בתנאי שהסטודנטים יממנו לא רק את 960 שעות התנסות מעשית לאחר הלימודים אלא גם את הלימודים עצמם. לכן האישור שאמור להתקבל ממל"ג הוא בתנאי שלימודים יהיו בחוץ לתקצוב של המדינה ולכן בשכר של עשרות אם לא מאות אלפי שקלים עבור לימודים וההתנסות המעשית בזמן הלימודים של 600 שעות ועוד עבור 960 שעות ההתנסות המעשית לאחר הלימודים.
סטודנטים "יקבלו" אותה ובגדול- כפולה ומשולשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכללות ו-960 שעות - תגובה
ד``ר עפרה קמר27/05/2011המל"ג ומשרד הבריאות החליטו לגבי 960 שעות סטאז' לאחר סיום הלימודים, המכללות מעוניינות שהמתמחים יקבלו שכר כסטאז'רים עבור ההתנסות .
צריכה להיות עוד ישיבה בכנסת ביוני , מקווה שדברים יהיו יותר ברורים אז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן..
ענת27/05/2011סטודנטים משלמים על סטאז' וגם סטודנטים מקבלים על זה שכר ..שזה כמעט חצי משרה בחודש...למה סטודנטים צריכים בכלל לשלם על סטאז'?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוזר
ת27/05/2011רוב המקומות של סטאז' הם במתי"א - בכלל לא שייכים למשרד הבריאות אלא למשרד החינוך - או במקומות שבכלל אין להם נגיעה לרפואה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתהייה
ת27/05/2011מאיפה יהיה מימון של סטאז' כשמשרד הבריאות בכלל לא מכיר את רוב מקומות הסטאז'?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלמת שעות פסיכולוגיהדנית22/05/2011
אני לא מבינה.....במכללת לסלי נאמר לי במפורש ואני מצטטת-(הכוונה לקורסי השלמה בפסיכולוגיה)
"הקורסים שאנו מפרסמים הם לפי הנחיות המל"ג החדשות ולכן הם מומלצים. את יכולה להשלים את הקורסים בכל מוסד אקדמי שעומד בדרישות של המתווה של המל"ג. בהצלחה"
1.האם סמינר הקיבוצים עומד בדרישות של המתווה של המל"ג?
אשמח לתשובה
אני מבולבלת מהכל
דנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשאלתך
יעל24/05/20111.היקף 2/ 4 נ"ז – וכתוב שם גם מספר השעות לנקודה
2.המוסד שמלמד את קורסי ההשלמה – צריך להיות לפי מה שכתוב מוסד המלמד תואר שני בתחום (נראה לי שהכוונה שמלמדים לימודי תואר שני בפסיכולוגיה או בטיפול באמנויות)...כתוב במתווה "ההשלמות יבוצעו המסגרת מוסדות המקיימים לימודים לתואר שני בתחום"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מדוייק
ת24/05/2011"מוסדות מוכרים יהיו לקיים תוכנית הסבה לבעלי תואר ראשון שאינו בתחום הטיפולי או בחתום האומנויות לקראת לימודים לתואר שני בטיפול באומנויות. תוכנית הסבה תהיה כפופה לאישור המל"ג".
ללסלי ולאף מוסד כרגע אין אישור לקיים לימודים לתואר שני באומנויות(המקצוע החדש שאמור להיות מאושר בחוק החדש).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון
ת24/05/2011מוסדות מוכרים יוכלו לקיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתואר שני
יעל29/05/2011יש שני מוסדות שמעניקים תואר שני: לסלי וחיפה. אין כזה דבר תואר שני לפי החוק החדש. תואר שני הוא פשוט תואר שני. או שיש או שאין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא כ"כ פשוט
לימור13/06/2011בגלל שיש רק שני מוסדות שמעניקים את התואר השני- חיפה ולסלי, יש צורך לעשות את האבחנה, בהחלט יש הבדל בין הלימודים והתואר בחיפה ובין הלימודים והתואר בלסלי!
בחיפה, עפ"י מה שהבנתי הם עובדים עדיין ללא אישור המל"ג ובלסלי התואר הוא אמריקאי!
בנוגע להשלמות-
חשוב להסתכל על הקריטריון של נ"ז -2 או 4 ובהתאם לזה להרשם, אין אפשרות להשלים רק במוסדות שבהם מלמדים תואר שני, כי זה פשוט לא ראלי , לאור העובדה שיש רק 2 מוסדות כאלה כרגע!
אל תתבלבלו עם החוק שעתיד לעבור, בינתיים הוא עוד לא עבר, והגמישות עוד קיימת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם זה לא לגמרי מדויק
נורית16/06/2011לפי מה שאמרו לי בבר אילן, אצלם יש כבר תואר שני בתחום (תרפיה במוסיקה) וההשלמות שלהם תופסות מבחינת תנאי המל"ג עבור תואר שני בתרפיה באמנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשלמת שעות פסיכולוגיה - תגובה
ד``ר עפרה קמר31/05/2011כן, סמינר הקיבוצים הוא מוסד אקדמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)