מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשר איזואקוגני באונה השמאלית - US צווארמלכה30/09/2018
שלום,
בת 65, בריאה עם תפקוד תקין של בלוטת התריס. הופניתי ע"י רופאת המשפחה ל US צואר עקב כאבים באיזור שמתחת לאוזן ימין שמדי פעם מקרינים לאיזור הלסת.
בממצא כתוב: בלוטת מגן לא מוגדלת, לובולריים, מרקמה בלתי אחיד, ללא גושים ודאיים, פרט לקשר איזואקוגני באונה השמאלית עם HALO SIGN בגודל 1.0X0.6 ס"מ לא ווסקולרי.
פרתירואיד, רקמות רכות בצוואר ובלוטות רוק תקינות.
רופאת המשפחה המחליפה אמרה שאין כל סיבה לדאגה ושאמתין לרופאה הקבועה וייתכן שתבקש בירור נוסף לגבי הקשר וייתכן גם שלא.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר איזואקוגני באונה השמאלית - US צוואר
פרופ` אבירם נצר02/10/2018מלכה שלום,
אכן לפי התאור, הקשרית אינה נראית חשודה. לא נראה לי שיש קשר בין הממצא לתלונותייך.
אני ממליץ שתיבדקי ע"י אא"ג.
לגבי הקשרית, להערכתי, היא דורשת מעקב אולטרה סאונד עוד מס' חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקום של בלוטת לימפהמיכאל27/09/2018
לפני כמה חודשים התנפחו לי כמה בלוטות לימפה באזור הצוואר, הן ירדו מעצמן. עכשיו יש לי נפיחות דומה אבל אני לא בטוח שזה מיקום של בלוטת לימפה - בממש מתחת לקו הלסת מתחת לאוזן ימין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקום של בלוטת לימפה
פרופ` אבירם נצר27/09/2018מיכאל שלום,
לפי תאורך, קרוב לודאי שמדובר בהגדלת קישריות לימפה, כנראה על רקע זיהום/דלקת בגרון/שיניים/אוזן או בעור.
אם אתה לא רגוע, אני ממליץ שתיבדק ע"י אא"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויי החלמה מגידול ממאיר בלשוןעומר25/09/2018
גילו אצל אבא שלי גידול ממאיר בלשון, מהם סיכויי ההחלמה מהמחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויי החלמה מגידול ממאיר בלשון
פרופ` אבירם נצר25/09/2018עומר שלום,
סיכוי ההחלמה תלויים בגורמים רבים כגון סוג הגידול, מיקום של הגידול בלשון, ממדיו, מצבו הכללי של אביך וכד'.
אני ממליץ שתשוחח עם הרופא המטפל בו (אא"ג או אונקולוג).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FTC THYROID competition thyroidיאלי22/09/2018
שלום רב בת 37 לפני כחצי שנה עברתי טיפול ביוד רדיואקטיבי השלמת כריתה של התאירואיד היתה בינואר 2018
הענין שבשבועות האחרונים יש לי צרידות בקול במישוש שלי בצוואר לא חשתי בכלום מה יכול להיות?? האם אפשרי שהגידול חזר במקום אחר???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר FTC THYROID competition thyroid
פרופ` אבירם נצר25/09/2018ראי תשובתי למעלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני כחצי שנה טיפול רדיואקטיבייאלי22/09/2018
שלום רב
ברקע קרצינומה פוליקולרית לאחרונה יש לי צרידות לעיתים קרובות בינואר 2018 עברתי complation thyroid tommy השלמת כריתה ולאחר מכן במרץ קבלתי טיפול רדיואקטיבי עד לפני שבועיים לערך לא היה צרידות
במישוש שלי בצוואר לא הרגשתי כלום השאלה מה יכול לגרום לצרידות תודה בת 37* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני כחצי שנה טיפול רדיואקטיבי
פרופ` אבירם נצר25/09/2018יאלי שלום,
אני ממליץ שתבדקי בהקדם ע"י רופא אא"ג לבירור סיבת הצרידות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום עצב אחרי ניתוחגונן20/09/2018
בניתוח לכריתה של בלוטת התריס נפגע עצב, אחרי כמה זמן יודעים אם הוא ישתקם או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום העצב
פרופ` אבירם נצר21/09/2018יש להמתין עד שנה, שכן הריפוי איטי מאד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח מיפוי לאחר טיפול ביוד רדיואקטיבי - סרטן בלוטת התריסאלון16/09/2018
שלום רב.
הבת שלנו בגיל 19 וחצי היום. עברה לפני חודש וחצי כריתה מלאה של בלוטת התריס עקב אבחון בגידול פפילרי.
לפני שבועיים עברה טיפול משלים ביוד רדיואקטיבי ושבוע לאחר מכן עברה מיפוי פד סיטי מקיף.
להלן תוצאות הבדיקה:
"קליטה רבה סביב הטריכאה בצוואר תחתון, יותר משמאל - במיטת בלוטת התריס.
ללא קליטה בריאות ובעצמות.
קליטה מוגברת באיזור צוואר הרחם משמאל, ללא ממצא פתולוגי ברור.
C.T
במרכיבי ה CT של הבדיקה:
קשרי לימפה בצוואר עליון משני הצדדים, עד 0.8 סמ בציר הצר, ללא קליטה - ממצאים לא ספציפיים.
סיכום:
קליטה רבה במיטת בלוטת התריס - שארית רקמת תריס.
אין עדות לפיזור משני של סרטן בלוטת התריס.
קליטה באיזור צוואר הרחם - ללא קשר למחלה היסודית. ייתכן פיזיולוגית. מציעים מעקב רופא/ת נשים.
מבקשים עזרה בפענוח המיפוי. האם חוזרים לשגרה? האם יש צורך בהמשך טיפול? מה לגבי הממצא בצוואר הרחם?
לגבי זה יש לציין כי היא חוסנה לפפילומה חיסון מלא.
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח מיפוי לאחר טיפול ביוד רדיואקטיבי
פרופ` אבירם נצר16/09/2018עדיין לא ניתן לקבוע שביתך החלימה לחלוטין, כי דרוש מעקב צמוד בשנים הקרובות. התוצאות בסה״כ נראות בסדר. יהיה צורך במעקב באמצעות מיפויים ואולטרה סאונד אחת לתקופה כדי לוודע שאין הישנות הגידול.
לגבי משמעות הקליטה ברחם, כדאי שתשאלו את הרופא המטפל או רופא האיזוטופים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצויות כואבות אחרי ניתוחעדנה16/09/2018
לפני שבועיים בעלי עבר ניתוח להסרה של בלוטות הרוק ושל בלוטות הלימפה בצד אחד של הצוואר. כבר הוציאו את התפרים. בלילות האחרונים הוא מתעורר מכאב בגלל התכווצויות בצוואר באזור הניתוח , זה תקין לשלב החלמה זה? כמה זמן הוא יצטרך לסבול ככה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכווצויות לאחר ניתוח
פרופ` אבירם נצר16/09/2018ההתכווצויות הן חלק מהריפוי של הצלקת הניתוחית. הן יחלפו בתוך מס׳ שבועות.
בברכת. החלמה מלאה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות של בלוטת הלימפה - האם כואבת?חיימי12/09/2018
יש לי מעין גוש שצמח מתחת לאוזן סמוך לקו הלסת. הוא רגיש וכואב למגע, האם זו התנפחות של בלוטת הלימפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: נפיחות של בלוטת הלימפה - האם כואבת?
פרופ` אבירם נצר12/09/2018לפי תאורך, זה בהחלט יכול להיות נפיחות בקשרית לימפה. משנית לדלקת/ זיהום בגרון, שיניים, עור או באוזן.
אולם, יכולות להיות סיבות אחרות.
אני ממליץ שתיבדק ע״י רופא אא״ג או רופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא גרמי בסינוס מצחannonym05/09/2018
מה זה אומר ממצא גרמי בסינוס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא גרמי בסינוס
פרופ` אבירם נצר12/09/2018מדובר בהסתיידות בסינוס.
לגבי משמעותו, אני ממליץ שתתייעץ עם אא״ג שההדמייה מונחת לפניו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילה של גויטר בבלוטת התריסמרגלית04/09/2018
כבר כמה שנים יש לי גויטר בבלוטת התריס שאובחן כשפיר. במעקב נראה שגדל ב-4 מ"מ, הפנו אותי ל-FNA ייתכן שזה הפך ממאיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדילה של גויטר
פרופ` אבירם נצר04/09/2018הסיכוי להשתנות ממאירה של גויטר, קלוש, אך אפשרי. אין ברשותי את המאפיינים של הגוש, לכן אני ממליץ שתתייעץ עם הרופא המטפל שלך, לגבי הצורך בדיקור מהגוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר איזואקוגני רקמתי באונה השמאליתסיגלית02/09/2018
שלום רב
באולטראסאונד בלוטת התריס שביצעתי מצאו באונה השמאלית קשר איזואקוגני /רקמתי 2.2 ס"מ בקוטר מירבי עם מרכיב ציסטי קלוש . מה המשמעות של ממצא זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: קשר איזואקוגני רקמתי באונה השמאלית
פרופ` אבירם נצר03/09/2018כדאי לדקור את קשרית לצורך בדיקה ציטולוגית. לאחריה, אפשר יהיה להחליט לגבי הצורך בכריתה של הקשרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לגידול בבלוטות הרוקיחיאל02/09/2018
מצאו לי גידול בבלוטות הרק, בביופסיה ממצאים אינם חד משמעיים. הביופסיה הייתה לפני חודשיים ומאז יש לי נפיחות במקום שאינה עוברת. בעקרון הציעו לי ניתוח אבל חוץ מהנפיחות אין תסמינים או כאבים אז אפשר גם לחכות. מה עדיף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: ניתוח לגידול בבלוטות הרוק
פרופ` אבירם נצר03/09/2018אם אכן מדובר בגידול, בכל מקרה, יהיה צורך לנתחו. לגבי מידת הדחיפות, אני ממליץ שתתייעץ עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה של התירוגלובולין אחרי כריתה מלאהשלום30/08/2018
האם עליה של התירוגלובולין אחרי כריתה מלאה אומרת שהמחלה חזרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה של התירוגלובולין אחרי כריתה מלאה
פרופ` אבירם נצר30/08/2018שלום שלום,
אכן, עליה משמעותית ברמת הטירוגלובולין, מחשידה להישנות המחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי הצלחה של ניתוח שלישי בראשצבי קינסטליך28/08/2018
שלום.עברתי עקב תאונה 2 ניתוחי ראש שבהם החליפו לי את העצמות הגולגולת מימין ושמאל לעצמות מטיטניום.אני מועמד לניתוח 3 והפחד גדול מאוד.רציתי לקבל דעה נוספת.למי עלי לפנות?מה אחוזי הצלחה בניתוח זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוזי הצלחה של ניתוח שלישי בראש
פרופ` אבירם נצר28/08/2018צבי שלום,
תיכנס בבקשה לפורום של נוירוכירורגיה, שם תוכל לקבל תשובה לשאלתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)