מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסבר על תוצאות בדיקת USאוריה04/11/2018
בבדיקת US התוצאות היו שיש נודל דומיננטי בגודל של 14 ממ ושיש מרכב נוזלי
אשמח לקבל הסבר על הממצא, תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר על תוצאות בדיקת US
פרופ` אבירם נצר04/11/2018אוריה שלום,
הממצא שציטטת אינו נותן מספיק מידע. כל המידע הוא שישנה קשרית, קטנה מאוד.
אני ממליץ שתתייעץ עם הרופא שהפנה אותך לבדיקה לגבי הצורך בבדיקות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים נמוכים של תירוגלובליןגדליה31/10/2018
לפני תשע שנים, בשל גידול פפילרי קרצינומה, כרתו לי את בלוטת התריס. בבדיקות מעקב יצא שה-TG 0.4 וערכי התירוגלובלין קטנים מ-20.0.
זה אומר שהגידול חזר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכים נמוכים של תירוגלובלין
פרופ` אבירם נצר31/10/2018גדליה שלום,
לא ניתן להתייחס לבדיקה בודדת. צריך לראות את תוצאות הבדיקות ע"פ שנים, האם קיימת מגמת עלייה הדרגתית או לא.
אני ממליץ שתתייעץ עם האנדוקרינולוג שעוקב אחריך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה ביד שמאל ובאצבע המצביעהלי28/10/2018
שלום דר , בזמן שלימדתי ילד שיעור פרטי השתמשתי בידיים וחשתי חולשה שאני לא מצליחה לשלוט בידיים כמו שצריך והחולשה המשיכה כל היום ביד שמאל ,לא נפלו לי דברים מהיד אבל חשתי שאיני שולטת ביד שמאל כמו יד ימין למשל: אם אני מחזיקה את הפלאפון ביד שמאל היד ישר מתעייפת אך אם בצד ימין הכל בסדר ,,למיטב זכרוני זאת לא פעם ראשונה שיש לי חולשה ביד הזו , בנוסף התחלתי להרגיש גם חולשה באצבע המצביעה האם יכול להיות שזה תסמין התחלתי למחלת ה als ? ניוון שרירים !? יש לציין שבזמן האחרון אני במתח נפשי .
מחלת ניוון שרירים נחשבת נדירה בגילי 27 ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה ביד שמאל ובאצבע המצביעה
פרופ` אבירם נצר28/10/2018לי שלום,
אני ממליץ שתיכנסי לפורומים נוירולוגיים ותתייעצי שם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת לימפה מוגדלת תמידיתגיל25/10/2018
יש לי בלוטת לימפה אחת סמוך לאוזן שנפוחה כל הזמן, היא לא בולטת במיוחד אבל היא מורגשת במישוש. זה ככה כבר תקופה, עשיתי בדיקות ויצא תקין אבל זה לא מוזר שהיא עדיין בולטת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת לימפה מוגדלת תמידית
פרופ` אבירם נצר25/10/2018גיל שלום,
זה שכיח ביותר. אם הקשרית לא גדלה במעקב ממושך, הסיכוי לממאירות קלוש. אני ממליץ שתהיה במעקב א.א.ג. אחת למס' חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת על ok 432רחמים23/10/2018
לימפנגיומה צווארית שגדלה ב-400%, איני מעוניין בניתוח וקראתי על טיפול ok 432. אשמח לקבל חוות דעת, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת על ok 432
פרופ` אבירם נצר23/10/2018רחמים שלום רב,
החומר הזה מוזרק ישירות לתוך הלימפאנגיומה וגורם להצטלקות חללי הלימפה בתוכה ועל ידי כך להצטמצמותה. בד"כ, מזריקים את החומר דרך העור. הפעולה מבוצעת בד"כ ע"י רדיולוגים במספר מרכזים בארץ. אני ממליץ שתברר איכן ניתן לעשות את הפעולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבנה רב קישרי למעקבהדס21/10/2018
בבדיקת אולטרסאונד בסיכום היה כתוב "מבנה רב קישרי למעקב" אני יכולה להניח מזה שהכל בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבנה רב קישרי למעקב
פרופ` אבירם נצר21/10/2018הדס שלום,
הכוונה להימצאותם של מספר קשריות בבלוטת התריס. הסיכוי לממאירות במצב כזה נמוך. מומלץ מעקב אחרי גודל הקשריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FTC THYROID competition thyroidיאלי17/10/2018
שלום
בינואר 2018 השלמתי כריתת בלוטת התריס למעשה אין לי בלוטה בכלל במרס 2018 קיבלתי יוד רדיואקטיבי מטופלת ביוטירוקס 1600 מקג לשבוע הענין שלאחרונה ו לעיתים קרובות יש לי צרידות וקול לא נקי בצוואר לא מרגישה משהו חריג מה יכול להיות ומה עושים תודה בת 37* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר FTC THYROID competition thyroid
פרופ` אבירם נצר21/10/2018יאלי שלום,
הצרידות יכולה להיגרם מפגיעה בעצבי מיתרי הקול במהלך הניתוח או ההרדמה או מחוסר איזון ברמת הורמוני בלוטת התריס.
אני ממליץ שתיבדקי ע"י רופא אא"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה אחרי כריתת בלוטת התריסאדרת16/10/2018
מהו הזמן הנהוג להחלמה ולהתאוששות מלאה אחרי כריתה מלאה של בלוטת התריס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה אחרי כריתת בלוטת התריס
פרופ` אבירם נצר16/10/2018אדרת שלום,
קצב ההתאוששות שונה ממקרה למקרה ומחולה לחולה. בגדול, מדובר במספר שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתח בשרירי הגרון וחרדת בליעהאנונימי13/10/2018
שלום, אני סובל כבר כ 6-7 שנים ממשהו שקשה לי להסביר. יש לי מין מתח בגרון באיזור הבליעה. לעיתים זה מתגבר ולעיתים זה נחלש. כשזה חזק, אני מרגיש שאני לא רוצה לעשות כלום אלא רק לשכב על המיטה ויוצא לעיתים שאני שוכב על המיטה שעות.. העניין הוא שזה באמת עוזר לי. כשאני מנסה להרגיע את המתח אז אני מרגיש שמשהו בגרון משתחרר אחרי כמה זמן של ניסיון להוריד את המתח הזה.
כשאני אומר שאני מרגיש שמשהו משתחרר אני מתכוון לתחושה שהשרירים בפנים טיפה קופצים או שאני מרגיש שמשהו זז לי בגרון.. אני לא יודע להסביר ממש. ברגע שאני חווה את זה, אני מרגיש בבת אחת כמות מסויימת של מתח יורדת.. אבל זה לא פתרון כי כדי להגיע להרפיית המתח אני צריך להתאמץ ממש בלהיות רגוע וזה תהליך של לפחות שעה לשכב על המיטה.
עוד משהו, כשאני נמצא במקומות פתוחים אני מרגיש שאני בחרדה ממש גדולה מלבלוע.. אם זה מקום ממש פתוח בחושך אני מרגיש שאני במין הלם כזה ולא מסוגל לבלוע. כשאני אוכל מול אנשים יש לי קושי גם כן לבלוע.. אני מרגיש חרדה.
אני לא יודע מה לעשות. זה דופק לי את החיים ממש. אני נמנע מלצאת מהבית ולעשות הליכות.. ואני מרגיש שהחיים שלי הם סבל בגלל זה.
לפני משהו כמו שנה, הלכתי לפסיכיאטרית והרגשתי שאני רוצה לספר לה את זה.. אבל הבושה מנעה ממני לדייק בפרטים. אמרתי לה שיש לי חרדה אז היא נתנה לי לקחת אריפלי.. זה לא ממש עוזר לי ורציתי לדעת אם יש טיפול מדוייק לבעיה שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתח בשרירי הגרון וחרדת בליעה
פרופ` אבירם נצר13/10/2018דבר ראשון, אתה חייב להיבדק ע"י רופא אא"ג כדי לשלול בעיה רפואית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שתיארתי תואם למשהו חמור שצריך להיבדק מיידית? לא...
אנונימי13/10/2018מה שתיארתי תואם למשהו חמור שצריך להיבדק מיידית? לאיזה אבחנה התיאור יכול להיות תואם?
יש לי רקע נפשי הרבה לפני שהסיפור הזה התחיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתח בשרירי הגרון וחרדת בליעה
פרופ` אבירם נצר13/10/2018לחלוטין לא. אבל רצוי שתיבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אנונימי14/10/2018במידה שהבעיה היא אכן בעיה בריאותית, כיצד רופא אף אוזן גרון יכול לעזור? יש לזה טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצמות מאחורי הראש וכאב בקודקוד שמאלנוי11/10/2018
שלום דר מאחורי הראש למטה כמה סנטימטרים מהעורף יש בצידי הראש מצד ימין עצם ומצד שמאל עצם אחרי שיטוטים באינטרנט ובדקתי אצל אחים שלי זה שתי עצמות שהם חלק ממבנה הגולגולת נכון ? הקטע שאצלי העצם בצד שמאל יותר בולטת מצד ימין את זה מזמן הרגשתי אבל כבר כמה ימים שיש לי כאב בצד שמאל של הראש (כאב נסבל לחלוטין אפשר אפילו לומר אי נוחות) אני מרגישה שהכאב יותר בכיוון של משהו תפוס בראש כאילו לא כאב ממש פנימי . רציתי לשאול : האם יש סיכוי שבליטה בעצם ושוב אני מדגישה זו ממש עצם שלא זזה זאת אומרת שזו אינה בלוטה , האם יש סיכוי שזה דבר ממאיר שגרם לצמיחת עצם ?
האם זה הגיוני שעצם אחת תהיה יותר בולטת מהשניה ?
בת 27.5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצמות מאחורי הראש וכאב בקודקוד שמאל
פרופ` אבירם נצר11/10/2018נוי שלום
יתכנו שינויים בעצמות הגולגולת אין לכך בד"כ שום משמעויות.
אם את לא רגועה, אני ממליץ שתיבדקי אצל הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב בקשר לכאב ראשמיה10/10/2018
שלום דר
תודה על המענה המהיר
היום הבחנתי שבזמן שאני מטה את הראש לצד שמאל יש לי כאב שעולה מהצוואר לצד השמאלי של הראש ממש נהיה כבד שם זה תחושה של משהו תפוס שאני לא מציחה לשחרר זה כאילו צריך טיק כזה כדי לשחרר אותו ואני לא מצליחה וממש כואב לי
יש סיכוי שכאב ראש יהיה על רק שריר תפוס בראש ?? יש משהו כזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב בקשר לכאב ראש
פרופ` אבירם נצר10/10/2018יתכן שהבעיה בעמוד שדרה צווארי עם צוואר או שריר תפוס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה מוזרה בראש בצד שמאלמיה09/10/2018
שלום דר
מאתמול אני מרגישה מין רגישות בצד השמאלי שלי הראש למעלה זה מרגיש בעור עצמו וקצת רדום שם, כשמיששתי שם חשתי עצם ניסיתי למשש בצד ימין גם שם יש עצם אבל פחות מורגשת מצד שמאל ,,העצם לא מרגישה כמו בליטה או בלוטה אלא ממש עצם רגילה אבל כאילו נפוחה .
זה יכול להיות מחלה ממאירה בראש או במוח ?
יש לציין שאני סובלת מחרדה בזמן האחרון והתופעה הזו מלחיצה אותי יותר .
בת 26* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשה מוזרה בראש בצד שמאל
פרופ` אבירם נצר09/10/2018מיה שלום,
לא נראה לי שישנה סיבה לחרדה. לפי תאורך, אין שום עדות לגידול.
אני ממליץ שתיבדקי אצל רופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי PTH בבדיקת דםאביבה07/10/2018
בבדיקת דם יצאו ערכי PTH גבוהים - 329.
אמרו לי לעשות המשך ברור אצל אנדוקרינולוג או אצל רופא אף אוזן גרון. אשמח לקבל מידע נוסף. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי PTH בבדיקת דם
פרופ` אבירם נצר07/10/2018אביבה שלום,
ערכי ההורמון של בלוטת יותרת התריס גבוהים. כנראה שישנה פעילות יתר של הבלוטות. אני ממליץ שתפני לאנדוקרינולוג לשם המשך בירור. במידה שהברור יצביע על צורך בהתערבות ניתוחית, יהיה מקום להפנותך לאא"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברור על תוצאות בדיקת FNAבנימין04/10/2018
בבדיקת FNA נרשמו תוצאות של נודול סולידי עם הסתיידות 0.6 מ"מ. אשמח להבין מה זה אומר ומה השלב הבא. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברור על תוצאות בדיקת FNA
פרופ` אבירם נצר05/10/2018בנימין שלום,
המידע שהעברת אינו מספיק. להערכתי, אין מדובר בקשרית חשודה אך אני ממליץ שתתייעץ עם הרופא שהפנה אותך לביצוע הדיקור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה המשמעות של "חשד למחלה לימפו פרטליפרטיני"?רועי02/10/2018
בתוצאות בדיקת ביופסיה בצוואר היה כתוב "חשד למחלה לימפו פרטליפרטיני". מה המשמעות של זה ואיך יודעים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה המשמעות של "חשד למחלה לימפו פרטליפרטיני"?
פרופ` אבירם נצר02/10/2018רועי שלום,
הכוונה לתהליך של המערכת החיסונית, זיהומי או גידולי.
אני ממליץ שתתייעץ עם הרופא המטפל. כנראה שיש מקום להפנותך להמשך בירור המטולוגי כנראה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)