מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בליטה בצד שמאל של המצח, בעצםשר24/07/2018
יש לי מזה מספר חודשים בליטה בצד שמאל של המצח, כאילו עצם מוגדלת, הרופא שלח לצילום גולגולת. אני מאד מודאגת. מה זה יכול להיות? ומה במקרה הגרוע? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטה בצד שמאל של המצח, בעצם
פרופ` אבירם נצר25/07/2018שר שלום,
קרוב לודאי שאין לכך שום משמעות. זה לא גידול בד"כ.
תתייעצי עם הרופא המטפללגבי הצורך בבירור או טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה אליפסית בראש שהתגלתה לפני יומייםירדן23/07/2018
שלום, לפני יומיים גיליתי בליטה אליפסית בראש בצד שמאל, בהתחלה היא הציקה ועכשיו הרבה פחות.
יש לציין שאני בתחילת הריון.
אלך לרופא מטפל השבוע, יכול להיות שיש קשר להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטה אליפסית בראש שהתגלתה לפני יומיים
פרופ` אבירם נצר24/07/2018ירדן שלום,
לא נראה לי שהבליטה קשור בהריונך. יתכן שמדובר בציסטה עורית.
אני ממליץ שתתייעצי עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבוכים לאחר כריתת גידול מאחורי הפרוטיסרון22/07/2018
לפני כחודש בעלי עבר ניתוח להוצאת לימפנגיומה בגודל 6 סמ מתוך שריר המאסטר מאחורי הפרוטיס. המנתח אמר שהצליח לשמר את כל העצבים, אך בשל המניפולציה באזור יש עדיין חולשה וחוסר תחושה. מאחורי האוזן קיימת הצטברות של רוק שכרגע דולפת דרך חור זעיר בחתך הניתוחי. ממש ניתן לזהות דליפה מוגברת במהלך אכילה. כרגע בעלי קיבל תרופות להורדת ייצור הרוק, אך עדיין מדובר באי נוחות משמעותית. השאלה היא כיצד לטפל מקומית כדי למנוע חדירת זיהום דרך הפתח ( האם להמשיך חבישות, מריחת אנטיביוטיקה?), תוך כמה זמן אמור להסתדר, והאם בעלי יכול לטוס לחופשה במצב כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבוכים לאחר כריתת גידול מאחורי הפרוטיס
פרופ` אבירם נצר23/07/2018רון שלום,
מדובר בסיבוך זמני שיחלוף. איני יכול לנבא מתי? אך סביר שבתוך מספר שבועות לכל היותר. מה שחשוב זה להקפיד על חבישת "לחץ" מקומית, כדי לגרום להידבקות העור והפסקת הנזילה.
רצויה מריחת אנטיביוטיקה מקומית.
אין מניעה לטוס לחופשה, אך לא מומלץ לרחוץ בים/בריכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים עם ציסטה בגרוןאיתן22/07/2018
גילו באולטרסאונד ציסטה בגרון בגודל 0.5. מה עושים עם זה עכשיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים עם ציסטה בגרון
פרופ` אבירם נצר22/07/2018איתן שלום,
אין לי שום פרטים לגבי מיקום הציסטה וההפרעות שגורמת, אם בכלל.
אני מציע שתיבדק אצל רופא אא"ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בגוש בבלוטת הרוקגיל19/07/2018
באולטרסאונד נמצא גוש בבלוטת הפרוטיס, מה עושים עכשיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בגוש בבלוטת הרוק
פרופ` אבירם נצר19/07/2018גיל שלום,
צריך לברר את מהות הגוש באמצעות דיקור ציטולוגי, ולפי התשובה, קרוב לוודאי לתכנן ניתוח לכריתת הגוש/גידול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הכוונה בקשרית קולואידית?דני17/07/2018
מה הכוונה בקשרית קולואידית? מה עושים עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הכוונה בקשרית קולואידית?
פרופ` אבירם נצר18/07/2018דני שלום,
הכוונה לקשרית בבלוטת התריס, בד"כ שפירה, וחסרת משמעות קלינית, אלא אם כן היא גדולה מאד ולוחצת על איברים סמוכים או מפריעה קוסמטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בלסת שמקרנים לצוואראלון15/07/2018
יש לי כאבים בלסת שמקרינים לצוואר, למי פונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בלסת שמקרנים לצוואר
פרופ` אבירם נצר16/07/2018אלון שלום,
אני ממליץ שתיבדק ע"י א.א.ג. יתכן שמדובר בבעית שיניים/פה ולסת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא היפואקואי ב US בלוטת הרוק/פרוטיסנטליה11/07/2018
שלום פרופ' נצר,
לפני כ 22 שנים היה לי ניתוח של כריתת בלוטת הפרוטיס משמאל. זה היה סרטן.
להלן תשלות שקיבלתי אחרי ביצוע US של בלוטות הרוק/פרוטיס תת-לסתי:
1. תאריך ביצוע 31/07/17:
מצב לאחר כריתת בלוטת הפרוטיס משמאל. במיטת הניתוח הודגם מבנה אובלי עם ליבה שומנית בקוטר רוחני כ-0.2 ס"מ,המתאים לקשרית לימפה במרה סוהנוגרפי שפיר.
2. תאריך ביצוע 10/07/2018:
מצב לאחר כריתת בלוטת הפרוטיס משמאל. במיטת הניתוח הודגם מבנה אובלי היפואקואי מוגדר בגודל כ-0.2 ס"מ,ייתכן קישרית לימפה.
שאלות:
1. בבדיקה משנת 2017 מבנה אובלי עם ליבה שומנית במרה סוהנוגרפי שפיר. בבדיקה משנת 2018 מגנה אובלי היפואקואי
מוגדר ולא רשום שנרא שפיר. האם זה אומר שהממצא השתנה
ויש סכנה שזה סרטן או יכול בעתיד להיות סרטן ?
2. מה משמעות של מוסג "היפואקואי " ? בפורומים קראתי שזה לא מצב טוב.
3. האם זה דורש רק מעקב של US או בירור נוסף (FNA) ?
אני רוצה לציין שלפני כ 22 שנה היה לי גוש קטן של 0.5 ס"מ .הייתי במעקב בערך 4 שנים. בעוד כ-4 שנים גוש שפיר הפך לממאיר.
בתודה מראש,
נטליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא היפואקואי ב US בלוטת הרוק/פרוטיס
פרופ` אבירם נצר12/07/2018נטליה שלום,
הממצא שאת מתארת, הוא של בלוטת לימפה, קרוב לוודאי תקינה. מפענחים שונים, לעיתים קרובות מתארים את הממצא בצורה מעט שונה. הממצא המשמעותי ביותר הוא שהבלוטה לא השתנתה בגודלה במעקב של שנה.
המינח היפואקואי מתאר את הסמיכות של הקשרית ואין לכך משמעות.
את זקוקה למעקב אולטרה סאונד בלבד. רק במידה שהקשרית תיגדל או תשתנה במאפיינים שלה, יהיה צורך ב- FNA.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צוואר עבה והשפעה על הנשימהמנחם09/07/2018
שלום
בשנות הארבעים
האם צוואר עבה זה משהו מולד או תלוי בעוד גורמים?
יש לי מבנה כזה גם כשהייתי יותר רזה (לא יכולתי לסגור את הכפתור העליון בחולצה).
ומה ההשפעה של צוואר עבה על נשימה בכלל ועל נחירות ודום נשימה בשינה בפרט?
והאם יש משהו לעשות בקשר לזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צוואר עבה והשפעה על הנשימה
פרופ` אבירם נצר10/07/2018מנחם שלום,
לא ברור לי מה כוונתך בצוואר עבה. עקרונית מדובר במבנה גוף. אין בכך בהכרח קשר להפרעות בנשימה או לדום נשימה, אלא אם כן ישנה השמנת יתר ניכרת. אם אתה סובל מהשמנת יתר, מומלצת הורדת משקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההשלכות של יוד רדיואקטיבי?רון08/07/2018
אבא שלי מטופ ביוד לסרטן בבולטות התריס, מה ההשלכות של היוד על החולה עצמו ועל הסביבה שלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה ההשלכות של יוד רדיואקטיבי?
פרופ` אבירם נצר09/07/2018רון שלום,
בעקבות הטיפול, יש לבודד את אביך למס' ימים, בשל הקרינה שהוא פולט. כיוון שמדובר באיזוטופ בעל מחצית חיים קצרה, הקרינה פוחתת במהירות.
מבחינת המטופל, התופעות יכולות להיות יובש בריריות, קשיי בליעה וכד', הן תלויות במינון ועל רוב, משתקמות בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשון לבנה . לחוצה ממשאנונימית06/07/2018
שלום.
לפני כמספר חודשים שמתי לב כי גוון הלשון שלי הפך ללבן, ושבקצה הלשון קרוב ללוע יש כמו בלוטות נפוחות כאלו.
חשוב לציין כי לפעמים אני מעשנת סיגריה אחת-שתיים בשבוע, ולפעמים בכלל לא.
החלטתי להפסיק לגמרי ואני אעמוד בהחלטתי, אבל רציתי לדעת האם הסימנים על הלשון קשורים לעישון? האם גרמתי לעצמי נזק בלתי הפיך? או שהפסקת העישון תרפא אותה? האם המצב נראה סרטני/פטרייתי?
פניתי לרופא משפחה שאמר שכנראה זוהי פטרייה, וכשהייתי אצל רופא אאג בנוגע לבעיה אחרת ושאלתי אותו על הלשון, הוא אמר שהלשון נראית בסדר, אבל לי זה בכלל לא נראה בסדר, לשון אמורה להיות ורודה וחלקה לפי ידיעתי ולא לבנה עם כתמים ובלוטות נפוחות..
המצב נראה חמור? כמובן שאפנה בקרוב לרופא פה ולסת לייעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשון לבנה . לחוצה ממש
פרופ` אבירם נצר09/07/2018הלשון שלך נראית נורמלית לחלוטין!
אכן כדאי שתתייעצי עם רופא פה ולסת או אא"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אז מה זה איזה בדיקה זאתיאלי06/07/2018
היי
אז מה זה איזה בדיקה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אז מה זה איזה בדיקה זאת
פרופ` אבירם נצר09/07/2018יאלי, לא ברור גם לי.
אני מציע שתשאלי את הרופא המטפל בך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Follicular carcinoma thyroid טיפול אבלטיבי ביוד רדיואקטיבייאלי06/07/2018
שלום
לפני 3 חודשים טיפול אבלטיבי ביוד רדיואקטיבי ביקורת לפני 7 ימים אצל אנדוקרינולוג נאמר שצריך לעשות סימולציה מה זה והאם זה טיפול קרינה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Follicular carcinoma thy roid
פרופ` אבירם נצר06/07/2018יאלי שלום,
לא מדובר בטיפול קרינתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות לימפה נפוחות בצווארג`וני05/07/2018
התנפחו לי שתי בלוטות לימפה, בבדיקות הכל היה תקין. עברה מאז חצי שנה ועדיין נפוחות. צריך לחזור לרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות לימפה נפוחות בצוואר
פרופ` אבירם נצר05/07/2018ג'וני שלום,
כן, אני ממליץ שתשוב לביקורת לרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות של הסתיידות בלוטת המגןדויד03/07/2018
מה המשמעות וההשלכות של הסתיידות בלוטת המגן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירוש של בדיקת אולטרה סאונד
פרופ` אבירם נצר03/07/2018דויד שלום,
לא מסרת מספיק פרטים, לכן לא אוכל לענות לך בצורה מפורטת. תלוי בסוג ההסתיידויות, לעיתים הן חסרות משמעות קלינית, במקרים מסויימים הן יכולות להיות חשודות לממאירות.
אני ממליץ שתתייעץ עם הרופא המטפל בך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)