מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח דיסיקציה ואיזור רדוםיחיאל20/03/2019
לפני 8 חודשים עברתי ניתוח דיסיקציה צווארית בצד שמאל.
מהניתוח ועד עכשיו, אין לי ממש תחושה במקום והוא די רדום.
האם מדובר במצב תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח דיסקציה ואיזור רדום
פרופ` אבירם נצר20/03/2019יחיאל שלום רב,
מדובר במצב תקין לחלוטין. ברגע שמבצעים חתך בעור, חותכים את עצבי התחושה במקום ולכן נפגעת התחושה המקומית.
בהרבה מקרים, התחושה יכולה לחזור, לפחות חלקית, אחרי תקופה ארוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות חשובה לגבי פראגנגליומהמלאני18/03/2019
גילו לי גוש בצד ימין של הצוואר.
לאחר בדיקות, נאמר לי שזה נקרא פראגנגליומה.
ארצה לקבל אינפורמציה על גידול זה ומהן דרכי הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות חשובה לגבי פראגנגליומה
פרופ` אבירם נצר18/03/2019מלאני שלום רב,
מדובר בגידול של מעטפות עצב. הטיפול הינו כריתה ניתוחית בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום חזה לפני ניתוח בלוטת תריסde716/03/2019
שלום פרופ'
ברצוני לשאול נשלחתי לצילום חזה לפני ניתוח הסרת אונה בגלל גוש ממאיר . בציליום חזה נרשם שהכל תקין פרט להתרחבות במיצר העליון (יש גוש שדוחק את קנה הנשימה)
מה זה אומר התרחבות במיצר העליון? והאם אפשר לראות גרורות מהגידול בצילום חזה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום חזה לפני ניתוח בלוטת תריס
פרופ` אבירם נצר18/03/2019ההתרחבות כנראה נגרמת ע"י הגוש בבלוטת התריס שדוחק את קנה הנשימה.
ניתן לראות גרורות בצילום חזה (תלוי בגודלן).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מהאף כמה חודשיםחני13/03/2019
אני כבר כמה חודשים, עוד מהקיץ, מדממת קצת מהאף וזה לא עובר. זה לא מציק אבל מטריד... יש מה לעשות עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום מהאף כמה חודשים
פרופ` אבירם נצר14/03/2019חני שלום רב,
פשוט מאד. תיגשי להיבדק ולקבל טיפול מרופא אא"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח FNA לבלוטת התריסml11/03/2019
שלום
אשמח לעזרה בפענוח ניקור
גוש 3.5 סמ
במשטח קטעי אפיתל פוליקולרי חלקם במבנים מרביתם בנויים מתאים איפיים תאים רב גרעינים. מיקרוגים וקלואיד בגרעינים רבים נראים GROOVS ובחלקם נראים intranucler cytoplasmic inclusions / betsda 6
אשמח להסבר התוצאה \תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח FNA לבלוטת התריס
פרופ` אבירם נצר12/03/2019הממצא המתואר בהחלט חשוד לגידול ממאיר.
אני ממליץ שתתייעץ עם הרופא המטפל לגבי המשך טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה בתירגלובין- שאלה דחופהחופית10/03/2019
עברתי ניתוח לכריתת בלוטת התריס לפני 12 שנה.
כל שנה הולכת למעקב- עושים לי אולטראסאונד צוואר.
בכל פעם רמת התירגלובין עומדת על 0.20.
בבדיקה האחרונה הרמה עלתה ל- 0.90.
האם זה תקין? על מה זה מעיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה בתירגלובין- שאלה דחופה
פרופ` אבירם נצר10/03/2019חופית שלום,
אין צורך להתרגש מבדיקה חד פעמית. העליה היא מזערית. אני ממליץ שתחזרי על הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול פפלירי בבלוטת התריס ודיסקציה צוואריתלי7707/03/2019
שלום רב פרופ'
עקב גילוי של בלוטה בצוואר בצד שמאל שזוההתה כקרצינומה פפלירית בניקור שני (בניקור הראשון יצא שפיר ) הומלץ לי על ניתוח כריתה מלאה ודיסקציה צווארית . למה אי אפשר רק להוציא את הבלוטה הנגועה בלבד ולהסתפק רק בהוצאה של חצי בלוטה? מה ההשלכות בניתוח כזה מבחינה בריאותית? הגבלות וגד'?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול פפלירי בבלוטת התריס ודיסקציה צווארית
פרופ` אבירם נצר09/03/2019מדובר בגידול ממאיר שכבר שלח לפחות גרורה אחת, וסיכוי לא נמוך שישנן גרורות נוספות, מיקרוסקופיות. לפיכך, כדי לאפשר "ניקוי" מלא של הסרטן, חייבים להיות הרבה יותר רדיקליים. כ"כ ניתוח נרחב, יאפשר בעתיד הקרוב, מעקב הרבה יותר טוב אחרי הישנות של הגידול בכל הגוף.
בריאות מלאה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מאלקטרוסין ליוטיריקס- התייעצותכרמית06/03/2019
אני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס.
הרופאה שלי החליפה לי את הכדורים מאלקטרוסין ליוטיריקס.
האם המעבר הזה מומלץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר מאלקטרוסין ליוטיריקס- התייעצות
פרופ` אבירם נצר06/03/2019כרמית שלום רב,
איני יודע מה היו השיקולים של הרופאה המטפלת כך שאיני יכול להתייחס להחלפת הטיפול. מדובר בתחליף מקובל לאלטרוקסין.
אני ממליץ שתשאלי את הרופאה המטפלת לגבי הסיבות להחלפת הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להקטנת קונכיות האףרויטל04/03/2019
אני מכורה לשעבר לאוטריווין. השתמשתי בתקופה במשך 5 שנים ברצף.
נכון להיום, ללא נזלת , אך קיימת נפיחות בקונכיות ולכן יש לי נשימה לא סדירה.
הרופא המליץ על ניתוח.
אשמח לחוות דעת נוספת ממך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח להקטנת קונכיות האף
פרופ` אבירם נצר04/03/2019רויטל שלום,
הקטנת הקונכיות יכול לשפר את הנשימה האפית אך כנראה שלא תפסיק את הנזלת האלרגית שכנראה את סובלת ממנה.
אם מפריע לך הקושי בנשימה האפית אז בהחלט יש מקום לשקול את הניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של בדיקת דופלרדועאא01/03/2019
שלום,
אני בת 34 , משלוש שנים אני סובלת מכאב עז בזווית הפה מצד שמאל, וכאב בשפה עליונה מצד שמאל עם נקודות כחולות.
אתמול היה לי בדיקת דופלר, והנה התוצאה
בבדיקת א.ס דופלר יש הבדל בוסקולריזציה של שתי מחצויות השפה העליונה.
במחצית הימנית אין לזהות ריבוי כלי דם.
במחצית השמאלית של השפה וגם באזור זווית הפה יש כמות גדולה יותר באופן משמעותי של כלי דם לעומת המחצית הימנית, יש לציין שהאזור רגיש למגע המטמר.
מה משמעות הממצא? ואיך אפשר לטפל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות של בדיקת דופלר
פרופ` אבירם נצר02/03/2019דועאא שלום רב,
התיאור של ממצאי הדופלר מתאים לאיזה שהוא ממצא בכלי הדם בשפה.
לא ברורה לי המשמעות של הממצא. אני מציע שתתייעצי עם רופא אא"ג המטפל בך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעם משונה בגרון ובלועברי27/02/2019
בשבוע האחרון אני מרגיש טעם מוזר וחריף באזור הלוע.
זה לא בא מאזור הפה אלא מהלוע וזה ממש ממש מציק ומלחיץ אותי.
מה צריך לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעם משונה בגרון ובלוע
פרופ` אבירם נצר27/02/2019ברי שלום רב,
כדאי שתיבדק ע"י רופא אא"ג והוא לבטח יאבחן את מה מציק לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגדלה של אונות בלוטת המגןאתי25/02/2019
שלום פרופ',
האם תוכל להסביר לי מה הכוונה בהגדלה של אונות בלוטת המגן? האם דורש טיפול או רק מעקב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגדלה של אונות בלוטת המגן
פרופ` אבירם נצר25/02/2019אתי שלום רב,
הגדלה של בלוטת המגן הנה חסרת משמעות לחלוטין. בלי פרוט של תפקודי הבלוטה, האם ישנן קשריות בתוך הבלוטה ובלי תיאור של מראה הקשריות, אין להסיק על המשמעות הקלינית של ההגדלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה רגישה מאחורי האוזןגיא21/02/2019
מאחורי אוזן שמאל, ממש בחיבור לראש, יש לי נקודה רגישה, כשאני נוגע בה היא ממש צורבת. אני מן הסתם לא יכול לראות אותה אבל גם אחרים לא רואים אותה. זה ככה כבר קרוב לשבוע. זה לא מקום של לימפה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה רגישה מאחורי האוזן
פרופ` אבירם נצר21/02/2019גיא שלום,
יכול להיות שמדובר בבלוטת לימפה אך יתכנו גם סיבות אחרות.
אם המיחושים לא יחלפו בתוך כשבוע, אני ממליץ שתיגש להבדק ע"י רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כוויה בלשון עקב הקרנותמיכאל19/02/2019
בשל גידול בלשון אבא שלי עבר הקרנות שעשו לו כוויה ועכשיו הוא ממש מתקשה לאכול. יש מה לעשות בעניין? מתי זה אמור לעבור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוויה בלשון עקב הקרנות
פרופ` אבירם נצר19/02/2019מיכאל שלום,
הכוויה תתרפא קרוב לוודאי בהדרגה בתוך מספר שבועות.
בהחלט ניתן להקל עליו ע"י שימוש בג'ל כלשהו לאילחוש מקומי וכן כלכלה רכה ופושרת/קרה.
אני ממליץ שתתייעצו עם האונקולוג המטפל או עם רופא אא"ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן החלמה משוער מניתוחרעי17/02/2019
לקראת ניתוח הסרה חלקי של בלוטת התיאוריד, מהו זמן ההחלמה הממוצע בכלל ואחרי כמה זמן אפשר לחזור לפעילות גופנית - ריצה/שחייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן החלמה משוער מניתוח
פרופ` אבירם נצר18/02/2019רעי שלום,
זמן ההחלמה מהניתוח הוא קצר. אם לא יהיו סיבוכים כגון זיהום מקומי או דימומים, להערכתי ניתן לחזור לפעילות גופנית בתוך כ-3 שבועות לערך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)