מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי אוזניים ללא סיבהנעמה13/01/2019
כבד כמה שנים שאחת לכמה זמן יש לי התקפים של כאבי אוזניים חזקים שעוברים מעצמם. הלכתי כבר כמה פעמים לרופאים ולא מצאו דבר, איזה בדיקות צריך לבקש ומה יכול להיות הגורם לכאבים אלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי אוזניים ללא סיבה
פרופ` אבירם נצר13/01/2019נעמה שלום,
אני ממליץ שתיבדקי ע"י רופא אא"ג, ורצוי בזמן שיש לך הכאב. אני בטוח שבבדיקה אפשר יהיה לאתר את מקור הכאב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש כואב בקו השיערשגיא10/01/2019
היה לי בעבר התנפחות של בלוטות לימפה וזה לא כאב, עכשיו יש לי גוש כואב בעורף, סמוך לאוזן בקו השיער. האם זה מיקום של בלוטת לימפה? מה זה אומר אם זה כואב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש כואב בקו השיער
פרופ` אבירם נצר10/01/2019שגיא שלום,
זו בהחלט יכולה להיות בלוטת לימפה מודלקת.
אני ממליץ שתיבדק ע"י רופא אא"ג לצורך בירור וטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות נדרשות בכאבי בליעהעודד06/01/2019
יש לי כבר כמה שבועות כאבי בליעה שבאים והולכים, רופא משפחה לא מצא שום דבר ולא הפנה אותי לשום בדיקות. מה יכול לגרום לבעיה כזו ולאיזה בדיקות צריך לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות נדרשות בכאבי בליעה
פרופ` אבירם נצר06/01/2019עודד שלום,
דבר ראשון, אני ממליץ שתיבדק ע"י א.א.ג. הוא כבר יפנה אותך, במידת הצורך לברור נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח סיטי צווארMa703/01/2019
שלום פרופסור אשמח לעזרה בפענוח תוצאות סיטי צוואר שעשיץי לבלוטת התריס.
הגדלה ניכרת של אונה שמאלית של התאירואיד בעלת מימדים בכיוון קרניוקאודאלי כ75 ממ בכיוון קידמי אחורי 42ממ בכיוון רוחבי 43 ממ. יורדת לכיוון בית החזה עד לגובה של המפרק הסטרנונ קלוויקולרי .
במעבר בצוואר התחתון לחץ על ק-נה נשימה עם דחי-תו כלפי ימינה אך לחא היצרותו. מבנה בלתי הומוגוני עם איזורים היפו הפררדנסיים.
בנוסף לכך בצוואר התחתון במעבר בין הצוואר והאיזור העל בריחי מודגם מבנה סגלגל בעל מיימדים 47 ממ בכיוון קרניוקודאלי 30 ממ כיוון רוחבי 33ממ כיוון קדמי אחורי עם האדרה בלתי הומוגנית בחומר ניגודי .
סמיכות המבנה נע בין סמיכות של פחות מ h.u כשומן וקרוב לoh.u .
לא הודגמו מבנים דומים בצוואר.
סיכום זפק עם ממצאים
ממצא צוואר תחתון שמאלי אינו משמעותי
בלוטת לימפה ענקית שקיבלה האדרה בחומר ניגוד במקום ראשון. גוש דזוגונטוגוני עם איזורים ציסטיים ושומנים בתוכו? לייעוץ כירורגי
אשמח לעזרה האם בגלל זה יש לי קשיי נשימה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בפענוח סיטי צוואר
פרופ` אבירם נצר03/01/2019בדיקת הבחירה במקרה של גושים בבלוטת התריס היא אולטרה סאונד ולא CT. הממצא בצוואר בהחלט עלול לגרום לקשיי נשימה.
אני ממליץ שתיבדק ע"י רופא אא"ג והוא יפנה אותך להמשך בירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בפענוח סיטי צוואר
ma703/01/2019ראשית תודה רבה על המענה המהיר
הבדיקה שעשיתי הייתה סיטי אבל לא שתיתי את החומר (הזריקו בלבד)
האם אפשר להגיע אליך לייעוץ בעניין?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה באזור ורקטס הגולגולתטליה02/01/2019
היי יש לי בראש בקרקפת בליטה באזור ורקטס הגולגולת עצם בולטת למעלה וממש שורף לי הקרקפת הייתי אצל הרופאה אמרה לי שזה המבנה של הראש שלי ושהיא לא מציע לי לעבור סיטי בגלל שיש בזה קרינה הופעתי לנירולוג שאמר שזה נראה לו מבני אבל אני לא יודעת מה לעשות כבר אני מודאגת בבקשה מי שיכול לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי בראש בקרקפת בליטה באזור ורקטס הגולגולת עצם בולטת למעלה וממש שורף לי הקרקפת הייתי אצל הרופאה אמרה לי שזה המבנה של הראש שלי ושהיא לא מציע לי לעבור סיטי בגלל שיש בזה קרינה הופעתי לנירולוג שאמר שזה נראה לו מבני אבל אני לא יודעת מה לעשות כבר אני מודאגת בבקשה מי שיכול לעזור
פרופ` אבירם נצר02/01/2019טליה שלום,
כנראה שהבליטה חסרת משמעות קלינית. באמת מיותר לבצע CT.
אם המקום רגיש, תיגשי לרופא עור. אולי ישנה בעיה עורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה של יובש תמידי בגרוןיקי01/01/2019
כבר קרוב לשבוע יש לי תחושה של יובש בגרון, זה עובר לשנייה כשאני שותה מים אבל מיד חוזר. הלכתי לרופא משפחה שלא מצא שום דבר חריג, מה יכול לגרום לזה? איזה בדיקות לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה של יובש תמידי בגרון
פרופ` אבירם נצר01/01/2019יקי שלום,
פשוט מאד, תיגש להיבדק אצל רופא אא"ג שלבטח יאבחן את הבעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של בדיקת אולטרסאונדעמי30/12/2018
שלום ד"ר, באולטרסאונד מעקב נכתב בתוצאות - טירואידיטיס דיפוזית עם קשריות מסוג 3-TIRADS. 2 אשמח לקבל הסבר על משמעות הממצא, תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות של בדיקת אולטרסאונד
פרופ` אבירם נצר30/12/2018עמי שלום,
מדובר בתהליך דלקתי של בלוטת התריס (לא זיהומי), שהסיבות לו לא תמיד ידועות והוא מתבטא בחום, כאב מקומי ולעיתים בפגיעה הדרגתית בתפקודי בלוטת התריס, בד"כ, יכולה להתפתח תת פעילות בלוטת התריס.
בשלב הראשון הטיפול הינו סימפטומטי - נגד חום וכאב. בהמשך יש לעקוב אחרי תפקודי הבלוטה ואם הם מתדרדרים, יש להתחיל טיפול בתחליף הורמונלי של הבלוטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה די צרה וארוכה מתחת לשקדסיון28/12/2018
הייתי אצל הרופא שלשום בגלל שיעול וכאב בגרון הוא אמר שהוא טיפה אדום אבל אין לי כלום ונתן לי סירופ לשיעול
יום אחרי באמת הסירופ עזר והתחלתי להרגיש כאילו יש לי איזה משהו שמפריע לבליעה מצד ימין מתחת לשקד וכואב ופתאום ראיתי כמו איזה שקד שלישי מתחת לשני גולות השקדים רק מאורך, מה זה יכול להיות? אני ממש מוטרדת
ולבת שלי בידיוק נגמר איזה וירוס ולי ולבעלי היה שילשולים וכאבי בטן , אך אני מאוד מודאגת למה שצץ לי מתחת לשקד משהו די צר וארוך גבשושי , יש שיפור בבליעה כבר לא מפריע ופחות כואב אבל הוא עדיין שם
אודה לתשובתך המהירה תןדה. צרפתי תמונה קצת קשה להבחין כי במציאות זה נראה קצת שונה אבל אולי יעזור להבין כיוון מה זה כי אני מאוד מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטה די צרה וארוכה מתחת לשקד
פרופ` אבירם נצר29/12/2018סיון שלום,
לפי תיאורך, אני מתרשם שמדובר בלקח בגרון, כנראה נגיפית.
אם כאב הגרון לא יחלוף בתוך מס' ימים, אני ממליץ שתיבדקי אצל רופא אא"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
סיון29/12/2018מה זה לקח בגרון ומה זה אומר כנראה נגיפית? הכאב עבר אבל יש את הגוש המאורך הזה מתחת לשקד זה מה שמטריד אותי
ראיתי את התמונה מה שמופיע בצד שמאל בתמונה מתחת לשקד?
תודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
פרופ` אבירם נצר29/12/2018הכוונה דלקת.
כמו שכתבתי, כדאי שתיבדקי ע"י אא"ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי תודה
סיון29/12/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשרית בלוטת תריס צד ימין צוואראודליה ואיתן26/12/2018
שלום רב
לאישתי יש קשרית בצד ימין בצוואר בבלוטת התריס. היא עשתה FNA. יש לה את הקשרית שנים רבות והבדיקה נעשתה לאחר שאובחנה גידול קל בהיקף.
מצ"ב סיכום פענוח האולטרהסאונד פולשני שנעשה בהדסה. טרם התקבלה תוצאה ואמרו לנו שייקח זמן.
מה שכתוב מלחיץ אותנו. הרופאה שעשתה את הבדיקה אמרה שהקשרית לא נראית ספציפית, אבל שנכנסה לדקר בצוואר הרגישה שהקשרית רכה ולא נוקשה.
המילים " מיקרוקלפיקציות היקפיות" שהבנו שזה הסתיידות המעלה חשש לממאירות מפחידות אותנו. העובדה שמדובר בקשרית בודדת מפחידה גם.
בדיקות הדם הספציפיות במצבים אלו הן תקינות ברובן (כולל הTSHׂ ), אולם הטירוגלובין גבוה ב13 מהנורמה. גם הבדיקות מצ"ב.
אודה ממש ממש אם ניתן לומר לי דעתך לאור הנתונים. אישתי בת 36 , אמא שלה נפטרה מסרטן לבלב וסבתא שלה חלתה ומתה מסרטן בלוטת הלימפה להבנתי בגיל 80+.
מצ"ב גם בדיקת PET CT מלפני 8 חודשים, בין היתר גם הקשרית נבדקה.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשרית בלוטת תריס צד ימין צוואר
פרופ` אבירם נצר26/12/2018אודליה ואיתן שלום רב,
אני ממליץ שתמתינו בסבלנות רבה (אני יודע שזה קשה) עד לקבלת תשובת הציטולוגיה. אומנם לפי תאורכם, ישנם מספר מרכיבים חשודים, אך עצם העובדה שמדובר בקשרית הקיימת זמן רב מפחיתה את החשד.
גם אם מדובר חס וחלילה בגידול ממאיר, הוא ניתן לכריתה במלואו, וסיכויי ההחלמה מצויינים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת לימפה מוגדלת לא חשודהתמר25/12/2018
מזה שנתיים יש לי בלוטת לימפה מוגדלת באזור העורף, אני הולך לבדיקות מעקב ועד כה היא לא חשודה והכל תקין כביכול, אז למה היא עדיין נפוחה? אחרי כל כך הרבה זמן יש סיכוי שהיא תחזור לגודל רגיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת לימפה מוגדלת לא חשודה
פרופ` אבירם נצר26/12/2018תמר שלום,
כל זמן שהקשרית אינה גדלה, הסיכוי להתפתחות ממאירות קלוש. מאד יתכן, שהקשרית תישאר בגודלה הנוכחי ולא תקטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצוואר עקב שרירי הבליעהדניאל23/12/2018
יש לי כאבים בצוואר, בעיקר כשאני מסובב את הראש לצדדים. אורתופד אמר שמקור הבעיה אינו אורתופדי אלא כנראה קשור לשרירי הבליעה, האם דבר כזה באמת ייתכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בצוואר עקב שרירי הבליעה
פרופ` אבירם נצר24/12/2018דניאל שלום,
יתכנו סיבות נוספות לכאבי צוואר.
אני ממליץ שתיבדק ע"י רופא אא"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בין קשרית הומוגנית לקשרית היפוגניתאבי20/12/2018
אשמח לקבל מידע על ההבדל בין קשרית הומוגנית לקשרית היפוגנית ומה ההשלכות של כל אחת מהן. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדל בין קשרית הומוגנית לקשרית היפוגנית
פרופ` אבירם נצר20/12/2018אבי שלום רב,
ההבדל הוא בתוכן של הקשרית, כפי שהיא נסרקת באולטרה סאונד.
קשרית הומוגנית מכילה רקמה עם קונסיסטנציה דומה לרקמת בלוטת התריס שמסביבה. קשרית היפוגנית מכילה בעיקר תוכן נוזלי (בד"כ ציסטה).
ההשלכות תלויות בממצאי הבדיקה המסויימת, אך בד"כ, בקשרית היפוגנית, הסיכון לממאירות נמוך יותר מאשר בקשרית הומוגנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרכי טיפול בנוירומה אקוסטיתשולה18/12/2018
מהי דרך הטיפול המומלצת ביותר בנוירומה אקוסטית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרכי טיפול בנוירומה אקוסטית
פרופ` אבירם נצר19/12/2018שולה שלום,
היריעה תקצר לסקור את כל הטיפולים בנוירומה אקוסטית. בגדול ישנן 3 אפשרויות: מעקב צמוד אחרי הגידול, בעיקר באמצעות הדמיות חוזרות. ניתוח להסרת הגידול (קיימות גישות שונות). הקרנה ממוקדת.
לגבי הטיפול המומלץ במקרה שלך, אני ממליץ שתתייעצי עם רופא אא"ג המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים עם פידרמואיד ציסט?צחי16/12/2018
באולטרסאונד בקרקפת נמצא פידרמואיד ציסט, מה זה אומר? מה עושים עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה אפידרמואידית
פרופ` אבירם נצר16/12/2018צחי שלום,
אם הציסטה לא מפריעה לך, אין צורך לגעת בה.
אם היא גורמת לכאב או שהזדהמה, יש לכרות אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה מולדת בקו הצווארזהבה13/12/2018
באולטרסאונד מצאו אצלי ציסטה מולדת בקו הצוואר, מה עושים עם הממצא הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה מולדת בקו הצוואר
פרופ` אבירם נצר15/12/2018זהבה שלום,
בד"כ, אין מנוס מלכרות את הציסטה, שכן עלולים להתפתח סיבוכים.
אני ממליץ שתיבדקי ע"י רופא אא"ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)