מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התכווצויות אחרי ניתוח צווארלילי27/08/2018
בן הזוג שלי בן 68 עבר ניתוח הסרת גידול סרטני בלשון ובאותו ניתוח גם ניתוח נוסף של הסרת בלוטת הרוק ובלוטות הלימפה בצד ימין בצוואר. הוא עבר את הניתוח לפני שבועיים וחצי וכבר הוציאו לו תפרים. בכמה ימים האחרונים הוא סובל מהתכווצויות חזקות מאד בצוואר שמעירות אותו משינה בלילה וגורמות לו כאב רב. זה באזור התפרים בצוואר ומקרין לכל צד ימין של הצוואר. האם זה תקין במצב כזה? האם זה אמור לחלוף? תוך כמה זמן המקום חוזר לקדמותו פחות או יותר והחולה יכול לחזור לסוג של שיגרה? תודה. לילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכווצויות אחרי ניתוח צוואר
פרופ` אבירם נצר27/08/2018לילי שלום,
מה שאת מתארת, צפוי לחלוטין. עדיין הרקמות בצוואר מחלימות וזה לוקח מספר שבועות ואף חודשים עד שחלה הצטלקות הרקמות.
אני מניח שתוך מספר שבועות הוא יחוש שיפור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתאום אשתי התחילה לנחורגבי26/08/2018
אשתי מעולם לא נחרה ולאחרונה היא ממש מחרחר בשינה. לא סובלת מעודף משקל או משהו אחר שמסביר את זה. לא זה לא מפריע, היא לא קמה מחנק או משהו כזה אבל זה נשמע ממש לא טוב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתאום אשתי התחילה לנחור
פרופ` אבירם נצר26/08/2018גבי שלום,
אני ממליץ שאישתך תיבדק ע"י אא"ג להערך מצבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה של עודף רוק בפהאורי23/08/2018
אני לפעמים מרגיש כאילו יש לי עודף רוק בפה, ייצור מוגבר של רוק או משהו כזה. הגיוני שדבר כזה קורה? למה זה קורה? צריך לבדוק ולטפל בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשה של עודף רוק בפה
פרופ` אבירם נצר23/08/2018לא סביר שיש עודף רוק.
אם יש לך הפרעות וגרויים בפה, אני מציע שתתייעץ עם אא"ג או רופא שיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי גולות באוזנייםאנונימית20/08/2018
היי אני בת כמעט 16, יש לי באוזניים בליטות כאלה בתנוך אני חושבת שזה מוגלה.. זה כמו גולה כזאת כשנוגעים וזה ממש כואב..
מה זה ? מה אפשר לעשות? יש לי גם תסמונת שחלות פוליציסטיות אם זה קשור
ורציתי לדעת אם ניתן לעשות עגילים במצב כזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי גולות באוזניים
פרופ` אבירם נצר23/08/2018מדובר בציסטות של בלוטות זיעה/חלב. אין לזה קשר לשחלה פוליציסטית.
רצוי שלא תעשי עגילים בתנוך שהוא כנראה מודלק. אם הציסטות מפריעות, ניתן לכרות אותן ניתוחית.
אני ממליץ שתתייעצי עם רופא אא"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלכות של זרימה מוגברתדוד19/08/2018
באולטרסאונד לבלוטת התריס נמצא זרימה מוגברת. מה המשמעות של המונח ומה ההשלכות שלו? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השלכות של זרימה מוגברת
פרופ` אבירם נצר19/08/2018דוד שלום,
זרימת דם מוגברת תיתכן במצבים שונים, בעיקר דלקתיים.
לגבי המקרה ספציפי, אני ממליץ שתתייעץ עם הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וידוא תוצאה של ביופסיה FNAדותן16/08/2018
רק ליתר ביטחון, אם בתוצאות של ביופסיה כתוב שלא נצפו סימנים של מחלה גרורתית, זה אומר שזה בטוח לא סרטני נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וידוא תוצאה של ביופסיה FNA
פרופ` אבירם נצר16/08/2018דותן שלום,
אף פעם אין ביטחון של 100% בדיקור. אך בסבירות גבוהה, אם תשובת הדיקור היא שלא נצפו תאים ממאירים - שאין ממאירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודגמה קשרית לימפה בודדת מעט מוגדלת בגודל 6חנוש13/08/2018
היי שלום לפני 8 חודשים היה לי דלקת בשן חמורה וזיהום ..
עשיתי עקירה אחרי העקירה הרגשתי שבלוטת הלימפה מוגדלת קצת אחרי שהייתי אצל 3 רופאים של אף אוזן גרון .אמרו לי שהכול בסדר למרות שזה יציק לי הרופא שלח אותי לעשות u.s רקמות .
התוצאה היא....
ממצאים
בדיקת אולטרסאונד בצוואר במדור 2הודגמה קשרית לימפה בודדת מעט מוגדלת בגודל 6 20* מ״מ בעלת מבינה ומראה סטנוגרפי תקין
פרט לכן אין עדות לללימפאדנופתיה צווארית
אני לא רגועה זה תקין
מה עושים במצב כזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודגמה קשרית לימפה בודדת מעט מוגדלת בגודל 6
פרופ` אבירם נצר16/08/2018את יכולה להיות רגועה. מדובר בקשרית תגובתית, משנית לדלקת בשן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקרנה רדיוכירורגית לנוירומה אקוסטיתשלמה12/08/2018
שלום, רציתי לדעת מהם הסיכונים הכרוכים בהקרנה רדיוכירורגית לטיפול בנוירומה אקוסטית ומהם סיכויי ההחלמה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקרנה רדיוכירורגית לנוירומה אקוסטית
פרופ` אבירם נצר12/08/2018שלמה שלום,
הרדיוכירורגיה לגידולי נוירומה אקוסטית היא טכניקה של הקרנה ממוקדת מאד לגידול ומינימום נזק לרקמת המח הסמוכה. הקרינה אינה משמידה את הגידול אלא רק "מקפיאה" אותו. כלומר הגידול מפסיק לגדול בממדיו.
היתרון הוא שנחסך ניתוח מוח מורכב. החיסרון שמדובר בכל זאת בקרינה שעדיין אין מספיק ידע לגבי ההשפעות המאוחרות שלהאחרי עשרות שנים.
השיקולים בעד ונגד הרדיוכירורגיה מושפעים ממדי הגידול ומצב השמיעה באוזן.
בס"כ הכל, הגישה בטוחה וסיכויי ההחלמה טובים.
אני ממליץ שתתייעץ עם אופא הא.א.ג. המטפל בך לגבי הגישה המומלצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בגויטר בבלוטת התריסליאורה09/08/2018
כיצד מטפלים בגויטר בבלוטת התריס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בגויטר בבלוטת התריס
פרופ` אבירם נצר09/08/2018ליאורה שלום,
תלוי אם הגויטר מפריש הורמוני הבלוטה או לא. אם מפריש, הטיפול הוא אנדוקרינולוגי בעיקרו (תרופתי) אם לא, הטיפול הוא כירורגי בעיקרו.
אני ממליץ שתתייעצי עם האנדוקרינולוג המטפל בך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בעצב בניתוח להסרת בלוטת התריסמיה05/08/2018
במהלך ניתוח להסרת בלוטת התריס פגעו לי בעצב. זה כואב מאוד, אמרו שאמור להחלים מעצמו... כמה זמן הליך ההחלמה אמור להימשך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בעצב בניתוח להסרת בלוטת התריס
פרופ` אבירם נצר06/08/2018מיה שלום רב,
העצב שנפגע, מעצבב את מיתר הקול. פגיעה בו אינה קשורה לכאב, אלא לצרידות.
תהליך ההחלמה יכול להמשך עד כשנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח US צוואראני702/08/2018
שלום רב.אשמח לעזרה בפענוח us
בבדיקת us צוואר נמצא ש.
האונה השמאלית מוגדלת 2.8*5.5 גוש יחסית היפרקוואי מירקמו אחיד הגוש ווסקולרי עם הדגמת זרימת דם הן היקפית והן מרכזית לציין מס מוקדים ציסטיים באוספקט התחתון עד כ0.9 סמ .
סיכום זפק רב קשרי שולט באונה השמאלית אשר מתאים לthirads 3 המלצה לfna עקב גוש גדול מ2.5 סמ .
בסריקת הצוואר לא הודגמו קשריות לימפה חשודות או תהליכים .
אשמח לעזרה בפענוח התוצאה. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בפענוח US צוואר
פרופ` אבירם נצר03/08/2018מדובר בקשרית באונה שמאלית של בלוטת התריס. החשד לממאירות כנראה אינו גבוה, לפי המאפיינים של הקשרית, אך מפעת גודלה, הומלץ על דיקור מהבלוטה.
אני ממליץ שתתייעצי עם הרופא המטפל לגבי הצורך בדיקור או מעקב בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בפענוח US צוואר
אני703/08/2018תודה רבה פרופ' נצר על התשובה
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה המשמעות של תוצאות הבדיקהחיה02/08/2018
ממצא של קשרית מעורבת עם זרימה והסתיידויות, אשמח לקבל הסבר, מה זה אומר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה המשמעות של תוצאות הבדיקה
פרופ` אבירם נצר02/08/2018חיה שלום,
המידע ששלחת אינו מספיק לפענח את משמעות הממצא.
אני ממליץ שתתייעצי עם הרופא המטפל בך, בידיו נמצאת האינפורמציה המלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באבנים בבלוטות הרוקמירה31/07/2018
מה עושים עם אבנים בבלוטות הרוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באבנים בבלוטות הרוק
פרופ` אבירם נצר31/07/2018מירה שלום,
ישנם בהחלט טיפולים לאבנים בבלוטות הרוק, תלוי בגודל האבנים ובמיקומם. ניתן "לדוג" את האבנים ע"י כניסה עם סיב לצינור ההפרשה של בלוטת הרוק. במקרים אחרים ניתן "לרסק" את האבנים באמצעות אולטרה סאונד. במקרים אחרים יש צורך בהתערבות ניתוחית.
אני ממליץ שתתייעצי עם א.א.ג. לגבי הפעולה המתאימה במקרה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות לימפה מוגדלות לא מדלקתסיגל29/07/2018
התנפחו לי בלוטות לימפה בצוואר, אין סימנים לדלקת. מה עוד יכול לגרום לזה? בהכרח גידול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות לימפה מוגדלות לא מדלקת
פרופ` אבירם נצר29/07/2018סיגל שלום,
יכולות להיות סיבות רבות להגדלת קשריות, ובפירוש, לא בהכרח גידול.
אני מציע שתיבדקי ע"י א.א.ג. והוא לבטח יאבחן את הסיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקוד הגוף ללא בלוטת התריסדני26/07/2018
איך הגוף ממשיך לתפקד אחרי שכורתים את הבלוטה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקוד הגוף ללא בלוטת התריס
פרופ` אבירם נצר26/07/2018דני שלום,
התיפקוד ממשיך להיות רגיל במידה שמקבלים את תחליף הורמון הבלוטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)