פורום שתלים דנטליים, טיפול שורש - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• כאבים לאחר טיפול
    מיטל
    14/01/2015

אני יומיים אחרי טיפול שורש בשן טוחנת שהייתה עם סתימה הייתי עם כאבים לפני ואני עדיין עם כאבים גם אחרי האם זה הגיוני וכמה זמן זה יכול להמשך וגם לא בדיוק אותה עוצמה האם זה הגיוני וכמה זמן אם זה יהיה לא בסדר אם זה במקרה יימשך? בינתיים משתמשת במשככי כאבים האם יש איזה סוג שטוב יותר לכאבים מהסוג הזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים לאחר טיפול

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים לאחר טיפול - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    20/01/2015

מיטל שלום,
    סביר שיומיים לאחר הטיפול עדיין יהיו כאבים מן השן, קשה להעריך כמה זמן הכאבים ימשכו.
    ניתן להשתמש בכל כדור נגד כאבים- למשל - אופטלגין, אתופאן, אדויל, נרופן, נרוסין , נקסין- הכי חשוב מה שעובד אצלך.
    בהצלחה :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים
    שירה
    12/01/2015

רציתי לשאול כמה זמן אחרי טיפול שורש יכולים להיות כאבים וכעבור כמה זמן הם מתחילים לפחות חוזקתם ?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים

הוספת תגובה

• כאבים - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    19/01/2015

שירה שלום,
    לא מחוייב שיהיה כאב לאחר טיפול שורש - נהפוך הוא - לרוב אין בכלל כאבים.
    בידה ומתפתח כאב הרי שהוא אמור לחלוף לאחר מספר ימים - במידה והוא לא חולף - יתכן ויהיה צורך באנטיביוטיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שורש והמשך
    אדוה
    10/01/2015

יש לי סתימה עמוקה שצריכה לעבור טיפול שורש שכואבת גם זמן מה , האם בגלל שזו סתימה עמוקה אחרי הטיפול , רוב הסיכויים שאצטרך גם הארכת כותרת כי אמרו שיש סיכוי רב , האם בגלל שזו סתימה עמוקה ומוציאים אותה (סתימה אפורה לא לבנה) הסיכויים לכך לפי מקרים כאלה שמכירים רוב הסיכויים לכך שאצטרך הארכת כותרת יותר גדולים מאשר לא ובאיזה שלב יודעים בוודאות האם אחרי הטיפול שורש כבר או בשלב אחר? והאם אם היו כאבים לפני ייקח זמן עד שהכאבים יעברו גם אחרי?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול שורש והמשך

הוספת תגובה

• טיפול שורש והמשך - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    19/01/2015

אדוה שלום,
    אין קשר בין סתימה עמוקה אשר בה הכוונה לקירבה אל מוך השן לבין צורך בארכת כותרת- אשר שם מדובר על עששת אשר בסילוקה מגיעים אל קו הגובה של העצם- ולכן יש צורך בהארכת כותרת.
    יתכן והסתימה היא עמוקה וגם מגיעה עד העצם - במקרה כזה יש צורך בהארכת כותרת.
    בד"כ אין קשר בין הכאב מן השן לפני הטיפול לבין האם יהיה כאב לאחר מכן .(רק במקרים של זיהום בעצם).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שורש
    פנינה
    08/01/2015

אני צריכה לעבור טיפול שורש בשן שיש בה סתימה שבוע הבא שכרגע מאוד כואבת שאלתי אם עכשיו יש כאבים האם יהיו גם כאבים אחרי הטיפול והאם חזקים יותר מבדרך כלל בגלל שכרגע כואבת השן הנ"ל ובגלל גם שזאת שן עם סתימה שגם עוד חלק בטיפול שצריך להוציא שמאריך את המסובכות? וגם בדבר פעילות ספורטיבית אחרי הטיפול האם כדאי/רצוי שלא לעשות פעילות ספורטיבית זמן מה ואם כן כמה זמן לנוח עד חזרת הפעילות הספורטיבית?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול שורש

הוספת תגובה

• טיפול שורש - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    19/01/2015

פנינה שלום,
    בד"כ שן הזקוקה לטיפולשורש יש בה עששת עמוקה או שיחזור עמוק - אין כל קושי לבצע טיפול שורש בשן עם סתימה.
    ניתן לבצע פעילות ספורטיבית לאחר הטיפול - לפי התחושה שלך . מבחינת הטיפול אין כל מניעה לבצע מאמץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הארכת כותרת
    נאוה
    08/01/2015

אני הולכת לעשות טיפול שורש בסתימה אמרו שאולי אצטרך הארכת כותרת רציתי לשאול באיזה שלב יודעים בוודאות אחרי טיפול השורש , אחרי המבנה , אחרי הכתר הזמני או בזמן אחר כלומר באיזה שלב יודעים כבר בוודאות כי כרגע לפני הטיפול השורש עדיין לא בטוחים אמרו גם בגלל שיש סתימה ויוציאו אותה ?

לקביעת תור
    סגירה
    הארכת כותרת

הוספת תגובה

• הארכת כותרת - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    19/01/2015

נאוה שלום,
    הצורך הארכת כותרת נובע מכך שהעששת הגיעה עמוק עד לגובה העצם דבר אשר הורדת גובה העצם על מנת לאפשר לבצע כתר ללא קבלת דלקת .
    בד"כ לאחר ביצוע המבנה ניתן לדעת האם נזדקק להארכת כותרת.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים חזקים
    שקד
    06/01/2015

יש לי טיפול שורש בסתימה שבוע הבא , בינתיים הכאבים יש שעות שהם ממש חזקים האם במצב זה יכול לעשות את הטיפול לא מפריע ? האם אחרי הטיפול גם יהיו כאבים חזקים אם יש עכשיו ואם כואב האם בכאבים שהיו חזקים לפני הטיפול נותנים אחרי הטיפול אנטביוטיקה כי לפני שנה-שנתיים גם היו כאבים והמשיכו אחרי הטיפול שהצטרכתי בסוף אנטביוטיקה לפי מה מחליטים?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים חזקים

הוספת תגובה

• כאבים חזקים - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    19/01/2015

שקד שלום,
    ניתן לבצע טיפול שורש גם במצב של דלקת אקוטית של מוך השן אשר מאופיינת בכאבים עזים עם תחושת דופק.
    לא ניתן לדעת האם יהיו או לא יהיו כאבים לאחר הטיפול - בד"כ אין כאבים.
    יש לקחת אנטיביוטיקה במקרים בהם מוך השן מזוהם . במקרים בהם מוך השן אינו מזוהם אין צורך לקחת אנטיביוטיקה.
    בהצלחה:-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בין טיפולים
    נאוה
    05/01/2015

האם קורה משהו רציני אם מחכים בין הטיפול שורש למבנה חודש ימים , ובין המבנה לכתר זמני גם בערך חודש פשוט התורים של הרופאה שלי מלאים ולא רוצה להחליף שום רופא? וטיפול השורש גם לא רוצה לדחות כי אני סובלת מכאבים?

לקביעת תור
    סגירה
    בין טיפולים

הוספת תגובה

• בין טיפולים - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    19/01/2015

נאוה שלום,
    בד"כ שן שהגיעה לצורך בטיפול שורש , הכותרת שלה מאוד דקה וקיים חשש לשבר של השן . לכן רצוי לבצע מבנה וכתר - הכתר מחזק את השן שכן הוא מקיף את חומר והופך את השן לעמידה בפני לחצים.
    לעיתים שן ללא כתר יכולה להסדק עד השורש ואז יש צורך בעקירת השן.
    לכן עלייך להזהר ולא ללעוס על השן דברים קשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שורש
    ספיר
    04/01/2015

אני צריכה לעבור טיפול שורש בשן טוחנת שיש בה סתימה כסופה איך הולך תהליך עם שן עם סתימה כלומר איך הפרצדורה אמורים להוציא את השן במיוחד שזו שן כסופה?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול שורש

הוספת תגובה

• טיפול שורש - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    04/01/2015

דנה שלום,
    אין כל הבדל בביצוע טיפול שורש עם סתימת אמלגם (כסופה) או סתימת קומפוזיט ( לבנה)
    בכל מקרה מרדימים בהרדמה מקומית ומבצעים הוצאה של העצב ואז מכינים את התעלול של השן - שוטפים ובסוף אוטמים את התעלות עם חומר סתימה.
    בד"כ מסיימים עם סתימה זמנים ולאחר מכן משקמים בד"כ ע"י מבנה וכתר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שורש ? רגישות? שבר?
    ענת
    01/01/2015

יש לי כאבים בשן עם סתימה לבנה תחתונה חשבו שזה רגישות או יותר רציני לא רואים כלום לא בבדיקה ולא בצילום התסמינים הם : כאבים חזקים בצחצוח ובניקוי בשן הזאת , הרבה פעמים כאבים סתם כך , כאבים לקור ולחום , כאבים ללא כל גירוי , שנוגעת בסתימה עם משהו טיפה יותר חזק מקפיץ אותי והיום מעט פעמים אבל הרגשתי זרם קל ומשכחים לא יותר מדי עוזרים שלחו אותי שמומחה לשורש יראה אבל מה דעתך ומה מומחה רואה ואיך שרופא כללי לא ראה לא בבדיקה ולא בצילום?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול שורש ? רגישות? שבר?

הוספת תגובה

• טיפול שורש ? רגישות? שבר? - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    04/01/2015

ענת שלום,
    על פי התיאור שלך בעיקר לאור הכאב הספונטני , נראה שמדובר בצורך בטיפול שורש.
    לא תמיד ניתן לראות בצילום רנטגן צורך בטיפול שורש , ולכן לעיתים קשה מאוד לזהות דלקת במוך השן אשר מצריכה טיפול שורש.
    כאמור על פי התיאורים שלך נראה שמדובר בצורך בטיפול שורש
    בהצלחה. :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות לגבי השתלה
    גנאדי
    31/12/2014

הנני פונה בשם אמא שלי, שצריכהלבצע עקירה בכל הלסת התחתונה
    לאחר 4 חוות דעת מה שהכי וודאי שזה נראה ממש לא טוב: יש הרבה דלקות וגם העצם מאוד בעייתי להשתלה
    א. 2 רופאים הציעו 2 השתלות עם הרכבת שיניים הניתנים לפירוק
    ב. 2 רופאם אחרים הציעו שיטת all on 4/6, בצהליך העקירה אולי אפשר יהיה לשתול 2 שתלים ובהמשך השתלת עצם ב 2 צדי הלסת התחתונה
    לאחר שקיבלה הצעה לשיטת אול און 4/6 אמי חזרה לאחד הרופאים שהציעה חלופה שבסעיף א והא אמר לה שאסור לה לעשות את השתלה בשיטת אולן און 4/6
    אגב מי שהציע לאמי לבצע השתלה בשיטת אולן און 6 הינו רופא בכיר מומחה השתלות שבמקרה גם עשה אקזיט מכובד של חברת שתלים שהייתה ברשותו
    אנו נורא מבולבלים ולא יודעים מה לעשות ועל מי לסמוך
    השאלה מה הסטאטיסטיקה של הצחה בטיפולים של לסתות בעייתיות בדגש על שיטת אול און 6? האם זה מחזיק לאורך שנים או שמא אחר שנים בודדות כל ההשקעה תלך לטימיון?
    מודה מראש לעזרתכם

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות לגבי השתלה

הוספת תגובה

• התייעצות לגבי השתלה - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    31/12/2014

גנאדי שלום,
    במדיה וקיימת מספיק עצם , ההצלחה של טיפולי ALL ON 4-6 דומה להצלחה של השתלה ללא התקנת הכתרים מיידית על השתלים.
    במידה ואין מספיק עצם - יש לשקול מה לעשות- קשה לתת חוות דעת מבלי לבצע בדיקה ולראות את הצילומים הרלוונטיים.
    מאחל הצלחה : -)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב לא ברור
    חן
    31/12/2014

שלום רב,
    לפני כשנה וחצי החל לי כאב בשן מספר 14 .
    בצילום לא ראו כלום חוץ מהילה קטנה .
    הכאב היה גם בשן לא יכולתי לאכול עליה וגם כאב בחניכיים מעל השן בחיבור ובעצם הלחיים באותו צד.
    לאחר לבטים הוחלט על חידוש טיפול שורש (שארך שנה עד כתר קבוע בשל חרדה דנטלית) .
    לאורך כל השנה הכאבים באו והלכו לא משהו קבוע .
    אחרי טיפול הראשון (בטיפול שורש) היו שבועיים של שקט מכאבים .
    אבל כמו שכתבתי הכאבים חזרו ונשנו רמת הכאב השתנתה מתקופה לתקופה.
    בצילומים נראה שהכל בסדר והחידוש הצליח . גם הכאב שהיה לי מעל השן בחיבור של החניכיים נעלם.
    בחודשיים האחרונים הכאב מקרין לי לשיניים נוספות באותו צד .
    צילומים ובדיקות אצל כמה רופאי שיניים מראות שהכל בסדר בשיניים .
    הרופא האחרון אמר שהוא לא רוצה לעקור את השן סתם כי לא בטוח שיש שבר .
    השן רגישה יותר משאר השיניים בנקישה אבל זה לא כואב כמו לפני הטיפול שורש.
    והוא אמר שאם היה שבר היה כאב קבוע שלא עובר עד עקירה. חשוב לי לציין שהכאב מקרין לי במיוחד לשן האחרונה באותו צד ולעצמות החניכיים בצד ימין ולראש .
    מה עלי לעשות ?? אני מפחדת שאעקור את השן ובכאב ימשיך ויתברר שעקרתי סתם .. האם צילום סיטי יכול לעזור?
    האם זה שאני שנה וחצי לא אוכלת כמעט על צד ימין יכול לגרום לבעיה של כאב כזו?
    אודה לעיצה טובה
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה
    כאב לא ברור

הוספת תגובה

• כאב לא ברור - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    31/12/2014

חן שלום,
    לעיתים קשה לזהות את מקור הכאב- גם אם יש סדק בשן לא בהכרח ניתן לזהות אותו.
    צילום סיטי - לא בהכרח יכול לזהות סדק - ולכן ההתקדמות בטיפול היא לפי התגובות הקליניות שלך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למי אני צריכה לפנות להמשך בירור ?

חן
    01/01/2015

אשמחח להמלצה על מומחה לטיפולי שורש באזור אשדוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שורש
    נטע
    30/12/2014

בהמשך להתייעצותי איתך בשבועות האחרונים רוצה לעוד ייעוץ אחרון:
    בהמשך להתלבטות אם זה רגישות בסתימה לבנה או צורך בטיפול שורש התחילו לי תסמינים חדשים העוצמה של הכאבים בהרבה יותר חזקים , חלק מהמאכלים כואב שאוכלת מה שלא רך מאוד , והיום התחילו לי גם מדי פעם כמה פעמים ביום גם זרמים בשן וכמעט משכחי הכאבים לא עוזרים בכלל האם זו החמרה וזה כבר ברור שאצטרך טיפול שורש יש לי תור בחמישי אבל בינתיים מה את אומרת במיוחד ששום דבר לא עוזר והכאבים מחמירים מיום ליום?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול שורש

הוספת תגובה

• טיפול שורש - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    31/12/2014

שלום נטע,
    ממליץ ללכת למרפאת השיניים ולקבל עזרה ראשונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוחים
    מיטל
    26/12/2014

אם צריך 2 ניתוחי הארכת כותרת , שניהם באותה צד של הפה אחד למטה ואחד למעלה האם אפשר לעשות ומדובר ב-2 שיניים טוחנות והאם אם זה טוחנות זה אמור להאריך ולהקשות את הניתוח גם אילו מדובר בשן אחרת והאם אפשר לעשות את 2 השיניים בבת אחת במקום פעמיים במיוחד שזה באותו צד או שזה קשה יותר גם למנתח/מומחה לחניכיים וגם למטופל לעבור את שניהם בבת אחת והאם כמות הכאבים/ההחלמה שונה בהרבה אם עושים ניתוח אחד או שניים?

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוחים

הוספת תגובה

• ניתוחים - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    27/12/2014

מיטל שלום,
    אין כל מניעה לבצע את שני הטיפולים באותה הפגישה וגם אם היה טיפול שלישי במקום אחר בפה עדיין ניתן היה לבצע גם אותו.
    קיים יתרון רב בביצוע של כל הטיפולים הללו בפעם אחת - במקרה כזה נוטלים את התרופות פעם אחת בלבד וכן תקופת ההמתנה מתקצרת - שכן לא צריך לחכות את התקופה מן הפעם האחרונה שמבצעים את הארכת הכותרת האחרונה על מנת להמשיך להתקדם.
    מאידך במידה ומדובר בשילוב של צד ימין וצד שמאל הרי שעלול להיות מצב בו לא תוכלי ללעוס מזון על שני הצדדים.
    מבחינת הכאב אין שינו ניכר בין ביצוע של צד אחד או שני צדדים בו זמנית.
    מקווה שהייתי לעזר :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ספיר
    25/12/2014

יש לי כאבים בשן שיש בה סתימה לבנה . לא יודעים אם זה רגישות הבעיה שחוץ משטיפה / ניקוי חם/קר שיכול הגירוי להמשך שעות רבות וגם כמה פעמים ספונטניים במשך היום ולפעמים טיפה גם חזקים מאוד שמשגע אותי והתחלתי אפילו לקחת כדורים , כלומר לא באותה עוצמה כל הזמן מה נראה לך כדאי לעשות ולאור העובדה שלא רואים כלום גם בבדיקה וגם בצילום מה כדאי לעשות? ומדובר בשן שנעשה בה סתימה לבנה לפני שנתיים וטוחנת.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    27/12/2014

דנה שלום,
    כפי שכבר עניתי בעבר, לא תמיד קל לזהות צורך בטיפול שורש.
    על פי התיאור שלך - יש לבדוק האם יש דחיסת מזון באזור הזה של השן , במידה ואין דחיסת זמון הרי שמאוד סביר הניח שמדובר בצורך בטיפול שורש.
    אני ממליץ לפנות לרופא השיניים המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שורש
    תמר
    22/12/2014

יש לי כאבים ולא מוצאים כלום , חשבו שזה רגישות וזה לא עובר ולא עם שום דבר לשיניים רגישות , יכול להיות שהפתרון בכל זאת יהיה רק טיפול שורש. ומדובר בסתימה לבנה בשן טוחנת שנעשה לפני קרוב לשנתיים?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול שורש

הוספת תגובה

• טיפול שורש - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    24/12/2014

תמר שלום,
    יתכן ומדובר בשחזור ( סתימה) הנמצאת בסמיכות למוך השן - - לעיתים לוקח זמן עד שמתפתחת דלקת במוך השן אשר גורמת לכאבים , גם אחרי שנתיים ואפילו יותר.
    על פי התיאור שלך , סביר שיש צורך בטיפול שורש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה