מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפול שורש ושיקוםאור03/09/2015
מומחה לטיפולי שורש כתב לרופא המשקם: אורך של בוקליות (18 מ"מ) ואורך של דסטיל (19 מ"מ).
אני ממש רוצה לדעת מה זה אומר? מה הקשר לטיפולי שורש שהוא עשה? והאם זה משפיע באיזושהי דרך על השיקום (למה הרופא המשקם צריך את המידע הזה)?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול שורש ושיקום - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר16/09/2015שני שלום,
המידות שציינת הינן של אורך התעלות בהן בוצע סתימת שורש.
הרופא המשקם צריך לדעת זאת על מנת שידע עד איזה עומק הוא יכול לפנות את המילוי של טיפול השורש על מנת להתקין מבנה.
בהצלחה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אור24/09/2015הטיפול בוצע בשן 26. אמורות להיות בה 3-4 תעלות. למה הוא נתן מידע על שני אורכים (בוקליות ודסטיל)? זה אומר שביצעו רק בשתי תעלות את הטיפול?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר26/09/2015אריה שלום,
המידע הזה חשוב לרופא על מנת שהרופא המשקםכמה חומר הוא יכול לפנות על מנת לתקין מבנה.
כנראה שבכל צד יש את אותו אורך ולכן אין צורך לציין את האורך של כל ארבעת התעלות.
בהצלחה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריםנאוה03/09/2015
אני שבועיים אחרי ניתוח הארכת כותרת , ופתאום אתמול בערב והיום , קצת משהו מציק חשבתי אוכל ופתאום אני רואה חתיכת של התפר האם זה תקין , אמורים התפרים ליפול ככה? או שזה משהו לא תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תפרים - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר16/09/2015נאוה שלום,
בד"כ לאחר 7-10 ימים יש להוציא את התפרים.
במידה והשתמשו בתפר נספג הרי שזה הגיוני שתראי חתיכות של תפר שמתפוררות בפה.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב לאחר סתימה זמנית בטיפול שורשמאי31/08/2015
שלום, שלשום התחלתי בטיפול שורש, ביצעו פתיחה של השן ואתמול סתימה זמנית. לאחר הסתימה הופיעו כאבים עזים שהעירו אותי משינה - האם זה נורמלי ותוך כמה זמן זה אמור לעבור? כמו כן יש טעם מוזר בפה, האם זה מהסתימה? ובנוסף - בשל אילוצים עלי להמתין כשבוע וחצי עד המשך הטיפול, האם זה זמן סביר להישאר איתו עם הסתימה הזמנית? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאב לאחר סתימה זמנית בטיפול שורש - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר01/09/2015מאי שלום,
לא ברור מדוע יש לך כאבים , האם זה רק לאחר לעיסה? האם נתפס מזון בין השיניים?
בכל מקרה במידה וסתימה זמנית מבוצעת נכון אין כל מניעה להשאר איתה אפילו חודש.
לא אמורים להרגיש בטעם של התרופה או טעם מוזר - אלא אם אין איטום טוב של הסתימה הזמנית .
ממליץ לפנות לרופא המטפל
חג שמח ושנה טובה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמהליאת27/08/2015
אני אחרי ניתוח הארכת כותרת לאחר 9 ימים יש לי עדיין תפרים נמסים היום פעם ראשונה מהניתוח ניסיתי ללעוס על הצד של הניתוח וזה כאב וחזרתי לצד הנגדי האם זה הגיוני שזה יכאב שאוכלים אחרי 9 ימים ועדיין לא צחצחתי את האיזור עם זה כאב באכילה האם כדאי לצחצח או שזה יכאב גם שם ועדיף לחכות עוד והאם זה הגיוני שהמקום עוד כל כך רגיש ואי אפשר לעשות עדיין פעולות פשוטות שנעשו לפני הניתוח וזה כרגע בגלל שהוחלט שכרגע אני אהיה בלי הכתר הזמני עד הריפוד עוד שבוע יש השפעה לכאב?
החלמה - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר01/09/2015ליאת שלום,
בין יתר תפקידי הכתר הזמני - הוא להגן על החניכיים - מאחלר ואין לך את הכתר והמקום עבר הארכת כותרת, הרי שבזמן לעיסה מזון נלחץ על החניכיים הללו וגורם לכאב.
לכן בד"כ נהוג כן להשאיר את הכתר הזמני אשר בנוסך להגנה על החנכיים נותן הדרכה לריפוי של החניכיים.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלמה
ליאת01/09/2015והאם בעקבות כל ההחלמה איטית יותר ואיאלץ בגלל שרגישות מעל שבועיים גם להאריך את זמן הריפוי להמשך לכתר הקבוע יותר ממה שחשבו לפני בגלל זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוחגאיה25/08/2015
רציתי לשאול כמה זמן אחרי ניתוחי חניכיים כדאי /רצוי לשמור על אוכל פושר/קר ?
לאחר ניתוח - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר01/09/2015גאיה שלום,
רצוי להמנע ממזון חם וקשה במשך 24 שעות .
בברכה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצורך בניתוחליאת24/08/2015
היי אמרו לי שלא יודעים כרגע אולי אצטרך הארכת כותרת , אני בשלב אחרי מבנה ולא עשו לי אחרי המבנה עוד צילום מתי יודעים בוודאות האם אחרי הכתר הזמני ואם כן יצטרכו לעשות שוב צילום , פשוט צריך לראות איך יסתדר כי זו שן שהיתה בה סתימה ונשבר בה קיר ועשו כבר טיפול שורש ומבנה פשוט רוצה לדעת האם אחרי הכתר הזמני בטוח ידעו אם יש מספיק חומר או יכול להיות גם אחרי המדידות הראשונות לכתר?
העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר ניצן שלזינגר16/09/2015לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_שיניים' id=link]רפואת שיניים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר ניצן שלזינגר16/09/2015לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_שיניים' id=link]רפואת שיניים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
העברת הודעה לפורום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב אחרי טיפול שורשאילנה20/08/2015
שלום,
לפני 4 שבועות עברתי טיפול שורש אצל מומחה לטיפולי שורש בשן 37, בישיבה אחת, בעקבות נפילת סתימה. במשך שבוע אחרי הטיפול הרגשתי כאבים חזקים, בשבוע לאחר מכן לא היו כאבים ולאחר מכן החלו כאבים לא חזקים עם הפסקות שנמשכים כבר שבועיים. לפני יומיים חזרתי לבדיקה אצל המומחה שבדק את הצילום וטען שיש אולי דלקת מאד מינימלית ורשם לי אנטיביוטיקה ל5 ימים, דאלאצין סי. כמו כן בדק את השן ואמר שאין סדק והוריד קצת מגובה השן וטען שזה אמור לפתור את בעית הכאבים. אבל הכאבים נמשכים. שאלתי, האם האנטיביוטיקה יכולה לעזור, האם ניתן לקבוע בוודאות שאין סדק על סמך צילום ובחינה חיצונית של השן ואיך לדעתך צריך להמשיך את הטיפול. כרגע יש לי סתימה זמנית. יש לי תור לרופא שיניים בעוד שבוע.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאב אחרי טיפול שורש - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר22/08/2015אילנה שלום,
במידה ומדובר בזיהום האנטיביוטיקה אמורה לעזור.
לוקח בין 24-48 שעות לאנטיביוטיקה להשפיע.
לגבי סדק - לא תמיד ניתן לזהות אותו ולפעמים הזיהוי שלו הוא רק על פי התסמיניחם.
ממליץ לך להמתין ולהגיע לבדיקה שכבר קבועה לך.
בהצלחה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוחרעות14/08/2015
אני אמורה לעבור ניתוח חניכיים. _ הארכת כותרת רציתי לשאול האם יש שוני במהירות ההחלמה ובמורכבות בין לסת עליונה לתחתונה? וגם אם זה משנה אם זה שן קדמית יותר או אחורית יותר כי אצלי זו שן עליונה הכי אחורית שיש (לא בינה).
ניתוח - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר18/08/2015רעות שלום,
ניתוח הארכת כותרת הינו פרוצידורה בה מורידים את גובה החניכיים כך שהכותרת ה ופכת להניות ארוכה יותר.
אין מורכבות או קושי גדול יותר בין טיפול באזור קדמי/אחורי או עליון /תחתון.
בד"כ המורכבות מושפעת מכמות הרקמה שיש להסיר.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצורך בניתוחליאת10/08/2015
רציתי לשאול אני אחרי טיפול שורש בשן טוחנת בקיר שבור ואולי יצטרכו הארכת כותרת רציתי לשאול מתי יודעים בוודאות האם אחרי המבנה או הכתר הזמני והאם בשביל לדעת סופי צריך לעשות שוב צילום כי עשו לי רק בסוף טיפול השורש האם לפני או אחרי הכתר הזמני יצטרכו שוב כדי לראות שהכל תקין ואם אפשר לעשות מידות כרגיל או שצריך לעשות ניתוח או שיכולים לדעת ללא צילום?
הצורך בניתוח - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר11/08/2015ליאת שלום,
בד"כ לאחר ביצוע המבנה ניתן להתרשם מן העומק אליו המבנה הגיע ביחס לעצם .
בכל מקרה בשלב ההכנה של השן לכתר הזמני ניתן לדעת בוודאות שכן אז מכינים את השן כך שלפחות יהיו 2 מ"מ של חומר שן בריא מתחת לחומר של המבנה . במידה והמיקום הוא בגובה העצם או שכמעט ואין מרווח מן העצם , הרי שיש צורך לבצע הארכת כותרת.
ניתן לעיתים גם להתרשם מצילום רנטגן אבל הכי פשוט להתרשם מכך בפה.
בהצלחה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל מינמלי להשתלהלימור10/08/2015
אשמח לדעת האם ישנה הגבלת גיל לביצוע שתל בלסת עליונה - חותכת צידית מספר 12. השן הקבועה נעקרה עקב שורש בעייתי שגרם לדלקות חוזרות. תודה
גיל מינמלי להשתלה - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר11/08/2015לימור שלום,
הנטיה לבצע השתלות לאדם שסיים את תהליך ההתבגרות שלו , הסיבה לכך היא שאז לא יהיו שינויים בגודל הלסת והמיקום של השתל יהיה נכון (אחרת יתכן מצב בו השתל שמוקם בהתחלה במקום וגובה נכון , יהיה במיקום פחות מתאים בגלל הגדילה של הלסת).
בד"כ אצל בנות ניתן לבצע שתלים בגיל 16 (עם תנאי של לפחות שנה לאחר קבלת המחזור).
אצל בנים מעל גיל 18.מקווה שהייתי לעזר :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת שיניים לפי צילומי CTארקדי09/08/2015
שלום. אני עשיתי צילום CT לסט עליונה ורוצה לדעת לכמה שתלים אני זקוק בלסט עליונה בצד השמאלי ( כמובן ביחס למצב הנוכחי של הלסט התחתונה)
האם יש גם צורך להרימת הסינוס
אני מצרף את הצילום ct
השתלת שיניים לפי צילומי CT - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר11/08/2015ארקדי שלום,
חסרים החתכים של צילום הCT.
בכל מקרה , נראה כי אתה צריך 3 שתלים.
לגבי צורך בהרמת סינוס ,קשה להעריך מן הצילום המצורף.
בהצלחה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוחמעיין09/08/2015
רציתי לשאול תוך כמה זמן מחלימים מניתוח הארכת כותרת , כמה זמן כאבים וכמה זמן אי נוחות והאם ההחלמה משנה משהו באם מדובר בשן טוחנת שהבנתי שקשה יותר למנתח אבל האם מבחינת ההחלמה יש שוני משן חד שורשית?
ניתוח - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר11/08/2015מעיין שלום,
זמן ההחלמה משתנה מאדם לאדם וממקרה למקרה , בד"כ לא מדובר בכאב גדול.אין משמעות האם השן טוחנת או חותכת.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דבק לכתרים - עשה זאת בעצמךיהושע09/08/2015
מדי פעם לפני נסיעה לחו"ל אני נבדק והכתרים שלי שמודבקים על שתלים מדי פעם "משתחררים"....שאני בחו"ל.בבדיקה "הכל בסדר" !אבל בחו"ל הכתר משתחרר...
שאלתי : האם ניתן לרכוש דבק שידביק (ולו גם זמנית) את הכתר ?
אם כן מה שמו והיכן ניתן לרוכשו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דבק לכתרים - עשה זאת בעצמך - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר11/08/2015יהושע שלום,
אין בנמצא דבק זמני לכתרים עבור מטופלים..
הדבק שמוכרים עבור הדבקת תותבות אינו מתאים ואינו מדביק.
על מנת להדביק יש לסלק את הדבק הישן ולייבש היטב את השן, הדבר מורכב יותר מסתם למרוח דבק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר טיפול שורשעינת02/08/2015
שלום יש לי שאלה גמרו לי טיפול שורש ויש לי רק עוד חודש וחצי מבנה לא מצאו כלום לפני השאלה האם יכול לקרות משהוא בגלל בהפרש קצת גדול מאחד לשני כלומר יכול לקרות משהוא לסתימה הזמנית?
לאחר טיפול שורש - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר04/08/2015עינת שלום,
כאשר שואלים ברפואה שאלה האם יכול לקרות משהו - התשובה תמיד תהיה כן.
האם הסתימה הזמנית חשרוד את התקופה? הדבר תלוי באיכות הסתימה הזמנית וצורת ההכנה של החלל ואופו הדחיסה - כמו שאת מבינה קשה מאוד לענות על השאלה שלך .
רצוי לבצע את המבנה והכתר בזמן קרוב ככל הניתן.
בהצלחה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאור02/08/2015
לפני שלושה חודשים אמרו לי שאני צריכה שני טיפולי שורש. דחיתי את הטיפול מכיוון שאני מפחדת מטיפולי שיניים (עכשיו אני מבינה שזה טיפשי). במהלך הזמן הזה האזור היה מודלק ורוב הזמן היה לי בו אבסס. רוב הזמן נטלתי אנטיביוטיקה. מאמצע שבוע שעבר הכאבים באזור נהיו הרבה יותר חזקים ואני מפחדת שהטיפולי שורש כבר הפכו לעקירות. אני לא מסוגלת לחשוב על שתלים וברגים בשיניים ועם כל כמה שזה מוזר אני מוכנה לעבור טיפול שורש (פתאום לא מרגישה פחד מזה). אחד מהטיפולי שורש נובע מחור ענק שחיצונית רואים חצי שן ובשבוע האחרון שהעברתי את האצבע בתוך השן יצאו לי חלקים של השן. אני מפחדת ללכת לבדיקה כי אני מפחדת שיגידו לי שאני צריכה עקירה.. לפי מה שתיארתי, מה הסיכוי שאצטרך עקירה? (עברו ארבעה חודשים מאז שהתחילו לי כאבים). שאלה שניה, מה קורה עם לא אעשה את העקירות? ושאלה שלישית, האם אחרי שעוקרים חייב לשים שתלים (שן 26 ו 27)?
שאלה - טיפולי שורש - עקירות ושתלים
ד''ר ניצן שלזינגר02/08/2015שלום שני,
קשה לתת חוות דעת על סמך התיאור שלך.
יתכן והשיניים אבודות ומיועדות לעקירה ויתכן וניתן להציל את השיניים עם טיפולי שורש - איני יכול לומר.
בכל מקרה - במידה ויש לעקור את השיניים ולא תעקרי- הרי שיהיה זיהום תמידי במקום אשר יגרום לספיגה של העצם ואפילו פגיעה במשנן הסמוך.
במידה ולא תבצעי שיקום של השיניים הללו לאחר העקירה יקרו הדברים הבאים:
1.השיניים הנגדיות מן הלסת התחתונה ימשיכו לבקוע - ותגם הפרעה בהמך ובמידה ותחי זמן רב מדי , יתכן ואפילו יהיה צורך לקצר את השיניים הללו עד כדי טיפולי שורש או אפילו עקירה.
2. הלעיסה שלך תהיה חד צדדית - רק על צד ימין ולכן במשך הזמן תהיה פגיע בשיניים הללו , המפרק הימני יעבוד קשה יותר וכן גם השרירים - הדבר אינו רצוי ויגרום לכשלעצמו לבעיה.
3. העצם באזור העקירה תספג ואולי כבר לא יהיה מקום להחדיר שתלים עתידיים ויהיה צורך בבנית עצם שאולי תחסך במידה ו יבוצעו שתלים בהקדם האפשרי.
כמובן שניתן לשקול שיקום על ידי תותבת חלקית נשלפת - אבל - זה פחות נוח ( צריך להוציא את התותבת לאחר כל ארוחה וכן תמיד יש תחושה של תזוזה).
מקווה שהייתי לעזר :-)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)