פורום שתלים דנטליים, טיפול שורש - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• כאב עוד תוספת מלחיצה
    מעיין
    28/06/2015

אציין שהכאב מציק ובעת נקיון בין השן הנל לשן עם שתל שהיא קודמת היה מאוד קשה לנקות ושהצלחתי ירד דם ולא היה כאב לפני אלא בבת אחת היום האם יש לזה משמעות ומה אומר הדם האם הגיוני שקרה משהוא לסתימה למרות שלפני חודשיים נעשו צילומים ולא ראו בשן הזו כלום. האם יכול להתפתח במהירות בלי שרואים? וגם התחילו לי גם פצעונים לבנים בחניכיים יותר בקטע החיצוני של החניכיים עדיין לא הפנימי ובמיקום באיזור בדיוק איפה שהסתימה והשתל שיורד דם וכאב מה זה אומר וגם זה כואב והאם אפשר למרוח משהו להקלה על המקום בלי שיעשה עוד יותר נזק. ויורד הרבה דם בכל ניקוי בין זה אומר על החומרה וזה שיש פצעים זה החמרה של המצב , והגיוני יותר שמה שפגום זו הסתימה הישנה כבר הרבה שנים , או שיכול להיות גם הכתר של השתל שרק שנה בפה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב עוד תוספת מלחיצה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב עוד תוספת מלחיצה - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    02/07/2015

מעיין שלום,
    קשה לתת חוות דעת רק על סמך התיאור שלך.
    כמו שכתבת יכולות להיות הרבה סיבות.
    ממליץ להבדק.
    הרבה בריאות??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב מוזר ותוספת
    מעיין
    27/06/2015

יש לי כאב בשן האחרונה , וזאת לא שן בינה (אין לי בצד הזה) אלא טוחנת אחרונה למטה (אציין שזו סתימה אפורה ישנה) , גם שמתי לב בצחצוח קל שנוגעת בשן בסוף בלחיצה ונגיעה לא קרוב לשן אחרת אליה ממש בסוף כבר שאין שום שן אחרת כאב של לחץ וגם קצת אחרי הצחצוח ואציין שאני גם שוחקת שיניים , מה זה נראה בעיה בשן , רגישות פתאומית , נזק מהשחיקה או בעיה בחניכיים , בקרוב יש לי תור ואגיד שיסתכלו אבל בינתיים מה זה יכול להיות? ואציין שהכאב מציק ובעת נקיון בין השן הנל לשן עם שתל שהיא קודמת היה מאוד קשה לנקות ושהצלחתי ירד דם ולא היה כאב לפני אלא בבת אחת היום האם יש לזה משמעות ומה אומר הדם האם הגיוני שקרה משהוא לסתימה למאות שלפני חודשיים נעשו צילומים ולא ראו בשן הזו כלום. האם יכול להתפתח במהירות בלי שרואים? והאם במקרה יכול להיות שזה כתוצאה משבר שנעשה בסתימה פתאום בלי שהרגשתי שגורם לכל התופעות האלה?

לקביעת תור
    סגירה
    כאב מוזר ותוספת

הוספת תגובה

• כאב מוזר ותוספת - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    02/07/2015

עניתי בשאלה הקודמת??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב מוזר
    מעיין
    27/06/2015

יש לי כאב בשן האחרונה , וזאת לא שן בינה (אין לי בצד הזה) אלא טוחנת אחרונה למטה (אציין שזו סתימה אפורה ישנה) , גם שמתי לב בצחצוח קל שנוגעת בשן בסוף בלחיצה ונגיעה לא קרוב לשן אחרת אליה ממש בסוף כבר שאין שום שן אחרת כאב של לחץ וגם קצת אחרי הצחצוח ואציין שאני גם שוחקת שיניים , מה זה נראה בעיה בשן , רגישות פתאומית , נזק מהשחיקה או בעיה בחניכיים , בקרוב יש לי תור ואגיד שיסתכלו אבל בינתיים מה זה יכול להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    כאב מוזר

הוספת תגובה

• כאב מוזר - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    02/07/2015

עניתי בשאלה הקודמת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויים בכתרים זמניים.
    רוני
    21/06/2015

שלום.

היום שמו לי כתרים זמניים על 4 השיניים הקדמיות.
    הם אמורים להישאר שם כמה חודשים.
    אינני מרוצה מהתוצאה מבחינה אסתטית. השיניים ארוכות מידי והודבקו כך שהן בולטות החוצה הרבה יותר מהשיניים המקוריות.
    האם רופא השיניים עצמו יוכל לתקן את הדרוש תיקון? או שמא יש לשלוח את הכתרים למעבדה?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שינויים בכתרים זמניים.

הוספת תגובה

• שינויים בכתרים זמניים. - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    23/06/2015

רוני שלום,
    קשה לתת תשובה הדבר תלוי בהכנה של השיניים ובגודל וכמה חומר יש בגשר הזמני.
    בהצלחה ??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתר זמני ודימום מהחניכיים?
    אורית
    19/06/2015

יש לי כתר זמני לפני כמה חודשים ופתאום התחילו לי רגישות ליד בשן הכתר הזמני וכאבים, שלו אותי לצילומים ולא ראו כלום למרות הכאבים , שלחו אותי גם למומחה לשורש שאמר שננסה להוריד ולהחליף את הסתימה בשן הנ"ל , חזרתי לרופאה והתייעצה עם עוד מישהו אמרו שאין שום בעייה בשן אמר להוריד קצת את הגובה של הכתר הזמני , ואמרו שזה יותר רגישות גם בגלל שאני שוחקת שיניים מאוד וצריכה להתמיד על אכילה ושתייה קצת אחרת נתנו הסברים ונאמר שאנסה להחליף משחה אחרת לשיניים רגישות , ניסיתי ובאמת הכאב פחת אבל עדיין יש עוד , ועכשיו לפני כמה ימים התחיל לי גם בשן הצמודה מהצד השני של הכתר הזמני (שן רגילה לגמרי הפעם) גם כאב ואפילו הרבה פעמים דימום חזק מה זה אומר כל הבעיה זה מהחניכיים ? או האם זה דחיסת מזון כתוצאה מהכתר הזמני? והתחילו כבר לעשות את המדידות לכתר הקבוע האם זה ישבש בעקבות ככה שיש לי דימום שם ,כל יום יש , רק בניקוי לא סתם ספונטני , בבוקר בדרך כלל אין אבל כנראה ככל שיש יותר ארוחות זה יותר חריף ככה שבערב בדרך כלל זה הכי ארוך בצהריים לפעמים אם אני מצחצחת ונמצאת במקום שאני יכולה יש אבל לא כמו הערב, והאם אפשר למרוח ומשהוא להחלמה ולהקלה של הכאב והדימום בינתיים?

הוספת תגובה

• כתר זמני ודימום מהחניכיים? - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    21/06/2015

שירה שלום,
    קשה לתת המלצה או לחוות דיעה ללא בדיקה ו/או צילומים .
    ג םכשאר נבדק ע"י רופאים שונים לא מצאו את ה וגרם.
    ממליץ להדגיע ל בדיקה נוספת אצל הרופא המטפל..
    בהצלחה :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתל שנכשל
    ש
    18/06/2015

שלום רב

אני בסיומו של טיפול שיקום גדול עם מס' שתלים.
    שתל אחד נכשל כמעט במיידי, כלומר לאחר תקופת קליטה של שלושה חודשים, ברגע שניסו להבריג בו מבנה הוא נשלף.
    הרופאה מבקשת ממני תשלום על השתל שנכשל.
    האם זה מקובל?
    האם לא מקובל להחזיר את השתל למפעל ולקבל זיכוי?
    מה מקובל במקרה כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    שתל שנכשל

הוספת תגובה

• שתל שנכשל - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    21/06/2015

ש שלום,
    אין דבר מקובל בתחום הזה.
    אני נוהג לבצע את השתל מחדש ולהמתין עד לקליטתו על מנת להמשיך את השיקום ( שכן השתל יהיה חסר אחרת לא היה מבוצע מלכתחילה).
    נראה לי הגיוני מאוד לבצע את השתל מחדש ללא כל תשלום עליו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני החלטתי לוותר עליו

ש
    22/06/2015

היות ואני בסיומו של שיקום גדול עם מס' רב של שתלים, החלטתי שאני לא רוצה לעבור את התהליך מחדש , כלומר, לוותר על השתל הספציפי הזה (שן טוחנת).
    הרופאה שלי הסכימה שלא נורא אם אוותר על השן הזו אבל עכשיו מבקשת תשלום על השתל שנכשל.
    נראה לי ממש הזוי לשלם על משהו שנכשל.
    אני באמת לא יודעת מה להגיד לה....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני החלטתי לוותר עליו - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    23/06/2015

ש. שלום,
    מציע לך לדבר בצורה פתוחה עם הרופאה המטפלת. רצוי שתגיעו להסכם.
    בברכה והצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריקבון
    ספיר
    08/06/2015

רציתי לשאול אני כמעט שנתיים עם כתר זמני ובקרוב אמורה להמשיך ניתוח ושיקום לכתר הקבוע רציתי לשאול האם יכול להיות מצב שעם הזמן התפתח עששת , או ריקבון מתחת לכתר שיסבך את הטיפול למרות שאין לי שום כאב , ואם כן עשיתי צילומים לא מזמן היו רואים בצילום אם זה עששת או ריקבון או שיכול להיות רק ברגע שיוציאו את הכתר יראו?

לקביעת תור
    סגירה
    ריקבון

הוספת תגובה

• ריקבון - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    10/06/2015

ספיר שלום,
    יתכן ולאחר תקופה ארוכה של כתר זמני , תתפתח עששת ולא תמיד ניתן יהיה לזהות אותה באמצעות צילום רנטגן.
    בהסרת הכתר ניתן יהיה לזהות האם יש עששת.
    בהצלחה:-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניקוי
    מעיין
    04/06/2015

רציתי לשאול כמה זמן אחרי ניתוח הארכת כותרת אפשר ללכת לשיננית ושתנקה גם באיזור הניתוח כמו שאר השיניים ללא חשש , במיוחד שיש לי שיניים ברמת רגישות גבוהה מאוד?

לקביעת תור
    סגירה
    ניקוי

הוספת תגובה

• ניקוי - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    09/06/2015

מעיין שלום,
    ניתן ללכת לניקוי אבן כבר לאחר 6 שבועות מן הניתוח של הארכת הכותרת.
    לגבי הריגושת - יתכן והיא תפחת עם הזמן ויתכן שלא - בכל מקרה ניתן לבצע הרדמה מקומית באזור השיניים הרגישות ובכך להמנע מתחושת הכאב במהלך הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב
    אדוה
    02/06/2015

היה לי כאב מחשבה היתה שזו מהסתימה וראו שלא ועשו בדיקות וראו שהשן בסדר , וחשבו שאולי בכתר זמני והורידו גובה והוקל מעט באמת אבל עכשיו קלטתי בדיוק שהכאב הוא מדחיסת מזון שנכנס בין הכתר הזמני לסתימה , השאלה האם עכשיו שיעשו לי את הכתר הקבוע מה אפשר לעשות ולהקל שזה לא יפריע ויכאב שיעשו שם? והאם זה שכבר חצי שנה לא הייתי אצל שיננית גם יכולה להיות השפעה לכאב?

לקביעת תור
    סגירה
    כאב

הוספת תגובה

• כאב - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    09/06/2015

אדוה שלום,
    כארש יש מרווח קטן בין שיניים , יכתכן ומזון ידחס בין השיניים, הדבר יכול לגרום לכאבים חזקים אשר עוברים כמעט מיידית בסילוק המזון. חייבים להקפיד על משטח מגע הדוק בין השיניים.
    במקרה שלך יש לוודא כי הכתר שיבוצע יהיה עם משטח הדוק ,כך שבהכנסת התכר תהיה תחושת לחץ בין השיניים , תחושה אשר לאחר כ 20 דקות נעלמת ( כמובן יש לעשות זאת במינון הנכון) .
    במידה ולא בצעת ניקוי כבר זמן רב - הרי שתמיד ממולץ לבצע ניקוי אבן .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתלים ועישון
    ענת
    01/06/2015

היי ד"ר,
    לפני 3 שנים עשו לי 6 שתלים. הכל עבר חלק - הם נקלטו וכרגע הם בסדר.
    אני שומרת טוב על הגיינת הפה( שיננית, סילונית וניקוי במברשת) ואין לי מחלות רקע.
    לפני כמה ימים שמעתי שאסור לעשן ושעישון גורם לדחיית השתלים. אני מעשנת סיגריה אחת ליום, אם יש יום לחוץ גג שתיים(זה מרגיע אותי ואני אשיות מאד לחוצה :-) ) אבל רוב הימים רק אחת- לא שמעתי על הקטע של העישון ומאד נבהלתי. כמה הזקתי? אני מיד מקפידה לשטוף ולצחצח שיניים אחרי העישון( שונאת טעם סיגריה בפה) האם הזקתי בהרבה? שמעתי גם על אלכוהול... אני לא חובבת גדולה של אלכוהול אבל מידי פעם יוצא לי לשתות כוסית קטנטונת של יין רימונים מתוק. האם זה גם אסור?
    האמת? אני כבר בלחץ. אני בונה על כך שהשתלים יאריכו ימים....
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שתלים ועישון

הוספת תגובה

• שתלים ועישון - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    10/06/2015

ענת שלום,
    עישון אינו דבר בריא אני מניח כי את יודעת שעישון מעלה את הסיכון לסרטן הריאות, גורם לעור הפנים להזדקן בטרם עת, מעלה את הסיכוי לסרטן ברקמות הפה וכו'....
    הדבר ידוע לכול ועובדה שעדיין אנשים ואפילו את מעשנת.
    האם העובדה שגילית כי העישון עלול לפגוע בשתלים יגרום לך להפסיק לעשן ? במידה וכן אני שמח עבורך.
    בסיגריה יש ניקוטין אשר גורם לכיווץ כלי הדם ברקמות הפה ובכך מאט את הריפוי של הרקמות ואת יכולת התגובה לחיידקים.
    לכן נמצא שאצל מעשנים כבדים סיכויי קליטת השתלים קטנים מזה של אנשים שאינם מעשנים.
    כמובן שככל שמעשנים יותר הנזק גדול יותר .
    במקרה שלך את מעשנת סיגריה ליום - מדובר במעט מאוד אם כי עדיין מטבע הדברים העישון הזה מעלה במידה מסויימת את הסיכון.
    לגבי אלכוהול - הכמות שאת מציינת קטנה מאוד וכמעט ולא גורמת לנזק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח
    אורית
    30/05/2015

רציתי לשאול האם בדרך כלל לאחר הניתוח הארכת הכותרת לתת טיפול אנטיביוטיקה , במיוחד לאדם רגיש שכמעט כל דבר שאוכל עושה רגישות בפה , וכמעט כל טיפול שורש שעברתי עד היום הסתיים בסופו של דבר באנטביוטיקה למרות שניסו בלי , ובמיוחד בניתוח זה שזה כירוגי בתוך הפה והחניכיים?

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד''ר ניצן שלזינגר
    30/05/2015

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_שיניים' id=link]רפואת שיניים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלמה
    מעיין
    28/05/2015

אני הולכת לעבור הארכת כותרת בשן טוחנת עליונה , כמה ימים יכולים להיות כאבים וצריכה לקחת ימי חופש אני מתבלבטת האם יום הניתוח ומחרת מספיק או שכדאי עוד יום לדעתך? והאם הרופא ביום הניתוח גם יוכל לתת תשובה יותר בטוחה אחרי הניתוח לפי דעתו?

לקביעת תור
    סגירה
    החלמה

הוספת תגובה

• החלמה - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    29/05/2015

רוית שלום,
    ניתוח הארכת כותרת הינו הליך פשוט אשר במהלכו מורידים את גובה החניכיים והעצם ביחס לכותרת השן.
    קשה לדעת איך תגיבי - כל אדם מגיב בצורה שונה .
    מהנסיון שלי - בד"כ הדבר אינו מלווה בכאבים ואינו דורש ימי מחלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלות בסאליות
    חיה
    23/05/2015

חברתי אינה יכולה לעשות השתלות בשיטות הקיימות בגלל מחסור חמור בעצם. הוצע לה לעשות השתלות באסאליות.
    מישהו מכיר את השיטה ? את יעילותה לאורך זמן?

לקביעת תור
    סגירה
    השתלות בסאליות

הוספת תגובה

• השתלות בסאליות - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    26/05/2015

חיה שלום

השתלות באזליות - הכוונה להשתלת שתלים דנטליים בעצם הבסיסית של הלסתות.

כאשר תינוק נולד הוא נולד עם עצמות הלסת הבסיסיות- כאשר השיניים מתחילות לבקוע , בשלב ראשון הן מגדלות איתן עצם ורק בשלב הסופי השיניים בוקעות אל מחוץ ללסת - לעצם שהן מגדלות קוראים עצם אלוואולרית.

כל עוד השינים נמצאות בלסת , העצם האלוואולרית נשארת איתן ( כאשר יש מחלת חניכיים המלווה בספיגת עצם העצם הזו הולכת ונספגת).

במקרה בו השן נעקרת העצם האלואולרית הולכת ונספגת בשלב ראשון מהר מאוד לאחר כחצי שנה בקצב איטי יותר.

כאשר משתילים שתלים דנטליים בעצם הזו , העצם האלואולרית נשארת יציבה זמן רב יותר.

במקרים בהם היתצה מחלת חניכיים חריפה או במקרים בהם שנים רבות כבר אין שיניים , נשארת רק העצם הבסיסית ואז משתמשים בשתלים המיועדים לעצם הזו.

השתלים הינם בעלי עיצוב שונה - דיסקים או שתלים הרוכבים על העצם עצמה ומתחברים מתחת לרקמת החניכיים.

ישנם עדויות שונות לגבי מידת ההצלחה של השימוש בטכניקה הזו, אבל יש לציין כי מראש עובדים בתנאים של עצם עם נפח מוגבל.

היתרון בשיטה הוא שאין צורך בבנית עצם , החיסרון הוא שלא תמיד השתלים נקלטים בצורה הרגילה של קליטת שתלים (ע"י קבלת חיבור מלא לעצם -אוסטאואיטגרציה)בהצלחה:-)

בברכה,

ד"ר ניצן שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שורש מבטיח שיעקרו את השןבעתיד
    מורן
    16/05/2015

הי,
    עשיתי סתימה לפני כ3 חודשים ולאחר שבועיים השן קצת כאבה לי , התקשרתי לרופא והוא אמר לי שלפעמים בגלל תקופות מעבר יכול להיות שמרגישים את הכאב( לא הבנתי את הקשר,אגב) בקיצור הוא אומר לי שאם זה ממש מפריע אז אעשה טיפול שורש אבל כשמוציאים את העצב בעתיד השן יכולה להתנדנד ויש לעקור אותה.

האם זה נכון? בנוסף, יש ליקצת דלקת ליד השן הזו מזה כשבוע
    תודה על המענה

הוספת תגובה

• טיפול שורש מבטיח שיעקרו את השןבעתיד - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    17/05/2015

מורן שלום,
    לעיתים אחרי סילוק עששת עמוקה יתכן ותהיה רגישות אשר תחלוף ( מוך השן יכול להגן על עצמו על ידי בניה של חומר שן חדש.
    בכל מקרה במידה והשן תזדקק לטיפול שורש היא יכולה לשרוד שנים רבות אבל בד״כ יש צורך במבנה וכתר.
    סטטיסטית זה נכון ששן ללא טיפול שורש תשרוד שנים רבות יותר אבל בטיפול נכון השן עם טיפול השורש יכולה להשאר שנים רבות
    בהצלחה. :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, שאלה נוספת

שירן
    17/05/2015

מדוע אחרי 3 חודשים יש לי קצת דלקת , נפיחות וכאב ליד השן שהרופא עשה לי בה סתימה? זה נורמלי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, שאלה נוספת - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    24/05/2015

שירן שלום,
    קשה לתת חוות דעת מבלי לבדוק את השיניים .
    ממליץ לחזור לרופא המטפל ולהתייעץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצלחת טיפול.
    טופז
    15/05/2015

הולכים להחליף לי סתימה , כי מצאו חור , ויש לי כאבים חזקים מאוד : גם בצחצוח ובניקוי , גם בשתייה חמה וקרה וגם קצת ספונטניים ללא כל גירוי , רציתי לשאול האם יש סיכוי שבגלל הוצאת סתימה והחלפת סתימה לא יצליח ויצטרכו לעשות טיפול שורש , השאלה האם לא מאבדים עוד הרבה חומר שן בהוצאת סתימה והתקנת סתימה חדשה? ודבר שני כמה זמן בערך מששמים את הסתימה הזמנית יודעים שזה בסדר או שצריך כבר טיפול שורש?

לקביעת תור
    סגירה
    הצלחת טיפול.

הוספת תגובה

• הצלחת טיפול. - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    17/05/2015

טופז שלום,
    בד״כ כאשר יש כאב ספונטני , יש צורך בטיפול שורש.
    במידה ויש ספק ניתן לבצע וסתימה זמנית ולהמתין מספר ימים או שבועות.
    במידה והשן לא תכאב , ניתן לשקול ביצוע של סתימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה