מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאבאילנית21/09/2015
רציתי לשאול מהזה אומר כאב בשן שבא לא ישר עם מוקד אחרי אלא איזה דקה אחרי ונמשך .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאב - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר27/09/2015אלינית שלום,
השאלה אינה ברורה .
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורשנופר21/09/2015
מהם התסמינים לפיהם ניתן לדעת בוודאות שצריכים טיפול שורש ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול שורש - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר27/09/2015נופר שלןם
עלי לציין כי ברפואה אין דברים מוחלטים אבל יש קווים מנחים - בד"כ שן שזקוקה לטיפול שורש יהיו לה חלק מן הדברים הבאין\ם:
1.רגישות גבוהה מאוד לקור/חום -כאב שנמשך זמן רב יחסית מעל ל 12 שניות.
2.שן שאינה רגישה בכלל לקור -גם עם נבצע גירוי ארוך מאוד לקור השן לא נגיבה - כי המוך שלה מת.
3. שן ששינתה את צבעה לכהה יותר.
4. שן שכאשר לועסים או לוחצים עליה מתעורר כאב.
ישנם עוד סימנים אבל הם יכולים להיות גם ממקורות אחרים.
חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבנים וכתריםימית20/09/2015
רציתי לשאול מה ההבדל בהכנה מבנה , כתר זמני וכתר קבוע אם מדובר בשן אחורית לעומת שן קדמית והאם גם יש הבדל גם במספר הפגישות שצריכים לעשייה ומה בכלל השוני בין 2 הסוגים?
מבנים וכתרים - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר27/09/2015ימית שלום,
ההבדל העיקרי בהכנה של מבנה וכתר בשן קדמית לעומת שן אחורית הוא בצורך האסטטי אשר גורם לכך שבשן קדמית נשתמש במבנה שקוף או ממבנה מזירקוניה לעומת מבנה אחורי שיכול להיות עם בורג מתכתי.
הכתר הקדמי גם כן צריך להיות אסטטי יותר ולכן בד"כ משתמשים בכתרים ללא מתכת כגון זירקוניה או E-MAX לעומת כתר אחורי שיכול להיות על בסיס מתכתי.
בד"כ מספר הפגישות יהיה דומה . עיקר הקושי הוא בהתאמת הצבע של השן הקדמית לשיניים הסמוכותדבר שיכול לגרום לצורך בפגישות נוספות.
בהצלחה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עשדת והמשךשירלי20/09/2015
יש לי כנראה עששת שהתפתחה כי כואב ספונטנית ,אם אחכה 3 שבועות _ חודש מה יכול להחמיר במצב כזה? ושאלה שנייה יש לי גם מדידות לכתר אחר אפשר לעשות במקביל עם טיפול השורש באמצע או שזה מפריע למדידות ואיכות בניית הכתר יכול להפריע חוץ מכאבים שיש בשן עם העששת יכול להפריע או שאפשר לעשות אשאל שהרופאה תחזור אבל כרגע בחופשה ורציתי לדעת האם אפשרי?
עששת והמשך שיקום - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר26/09/2015שירלי שלום,
לגבי מה יכול להחריף ראי תשובה שנתתי לכרמל בדף הזה.
במידה וכבר נלקחו מידות לכתר - הדבר אינו אמור להפריע - ניתן לבצע טיפול שורש+ מבנהוהמשיך בשיקום.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעלות השןספיר19/09/2015
רציתי לשאול כמה תעלות יש בשן קדמית מס' 21?
תעלות השן - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר26/09/2015ספיר שלום,
בשן חותכת קדמית בד"כ יש תעלה אחת. אבל ישנם מקרים נדירים של יותר תעלות.
בהצלחה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר ועודאדוה17/09/2015
כנראה אצטרך טיפול שורש וההמשך של מבנה , כתר זמני וכתר קבוע הבעיה שזה בשן קדמית איך עושים בשן קדמית את הטיפולים שזה לא יבלוט ויורגש שזו לא שן טבעית?
כתר ועוד - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר17/09/2015אדוה שלום,
בד"כ את טיפול השורש והמבנה ניתן לבצע מבלי שבכלל הדבר יראה .
עלי לציין כי כתר בודד של שן מרכזית עליונה - הוא השיקום הכי קשה בטיפולי השיניים כי יש להתאים את הכתר בצורה מושלמת לשן המקבילה לו - ( כמובן שיותר קל לבצע זוג או 4 כתרים קדמיים ).
על מנת שהכתר הזמני יראה טוב - רצוי להכין את הכתר במעבדה , כך הטכנאי יכול לבצע כתר זמני בצורה ובצבע בהמתאימים לשיניים הסמוכות.
את הכתר הקבוע רצוי לבצע מזירקוניה או E-MAX ללא מתכת וכך מתקבלת תוצאה זהה לשן טבעית. את הגימור הסופי והתאמת הצבע והטקבטורה הסופית רצוי לעשות אצל הטכנאי.בהצלחה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עששת?ספיר16/09/2015
שלום לפני כמה חודשים מצאו לי שן עם חור בגלל עוד שיניים שמטפלים לי כרגע טרם טיפלו בשן זאת והיום ואתמול התחילה לי רגישות גבוהה בשן הזאת לפעמים גם לא תמיד אחר גירוי השאלה אם זה התפתחות העששת או רגישות ואם זה כן צה יקרה בדחייה של איזה חודש כי פשוט הרופאה שלי נסעה וחודש בערך לא תהיה ולא רוצה מישהוא אחר. מה קצב התפתחות העששת אם זו ההחמרה בחודש יכולה להתפתח עוד החמרה וגדולה?
עששת? - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר17/09/2015ספיר שלום,
קשה לתת חוות דעת ללא בדיקה.
בכל מקרה, עששת הינו תהליך שהולך וגדל עם הזמן - קצב התפשטות העששת מושפע מסוג המזון והשתיה , יכולת הניקוי , איכות גנטית של השן - לכן אצל כל אדם ואפילו בשיניים שונות של אותו אדם קצב התפשטות העששת יהיה שונה.
האם זו רגישות?- מה הכוונה רגישות על רקע של נסיגת חניכיים וחשיפה של צואר השן או רגישות עקב עששת שמתקדמת?
האם המתנה של חודש תגרום לכך השעעת תתדקדם וידרש טיפול שורש במקום סתימה ?- קשה מאוד להעריך דבר שכזה - כאמור טבעה של עששת לגדול ולכן ככלל ככל שהטיפול יהיה מהיר יותר כך יהיה פחות נזק לשן.
בהצלחה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעששת תוספת
ספיר18/09/2015היום שנגעתי באצבע היתה לי כאב/רגישות מה שלא קרה שנגעתי בשן אחרת האם אומר שהעששת מתפתחת במהירות עכשיו וכנראה כבר אין מנוס מטיפול שורש? והמוזר שהגירוי היה קצת אחרי שלא נגעתי וזה מוזר מה זה אומר והאם בחודש זה יכול להחמיר בהרבה וגם האם לא טיפול שורש יכול להציק מאוד או שהסיכוי לכך קטן במיוחד שלפעמים ממש מציק ונמשך מעבר לכמה שניות אחרי הגירוי ויש שעות ומקרים שבכלל לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עששת תוספת - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר26/09/2015ספיר שלום,
קשה תת חוות דעת על פי התיאור שלך.
בכל מקרה נראה שאת מדוחת על שינוי לרעה - השן הפכה רגישה יותר, לכן ממליץ לפנות לרופא המטפל.יתכן ומדובר רק ברגישות צוארית.
בהצלחה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקוןאדוה15/09/2015
אני הולכת כנראה לעשות בקרוב סגירת רווחים ותיקון שברים (יש שבר אחד שקצת יותר גדול) שאלתיי באיזה חומרים משתמשיים לפרצידורה הנל וגם כמה מפגשים צריך וגם כמה אורך כל מפגש והאם אחרי הטיפול צריך לשמור אחרת למרות שיש לי הגיינה גבוהה נאמר לי ע" י השיננית והאם אפשר לעשות ניקוי שיננית כרגיל זה לא יעשה נזק לתיקונים . והאם יש תחזוקה וביקורים לעיתים קרובות בעקבות התיקונים לבדיקת תקינותם?
העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר ניצן שלזינגר16/09/2015לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_שיניים' id=link]רפואת שיניים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדתמי14/09/2015
רציתי לשאול אם יעשו לי סד אני בהתלבטות כרגע והנני שוחקת שיניים. האם כדאי שעבר בהזדמנות זו לפני שיעשו את הסד כדאי כבר שיסדרו את השברים משחיקה + שבר מנפילה ממזמן כי חשבתי שאי אפשר לטפל+ לסגור רווחים שיש האם כדאי לטפל גם שהסד יהיה בכל השיניים באותו גובה ורווח פחות או יותר?
העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר ניצן שלזינגר16/09/2015לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_שיניים' id=link]רפואת שיניים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח?שקד12/09/2015
אני אחרי כתר זמני והיה לי קיר שבור (זוהי שן טוחנת) ושן קטנה מאוד. האם יכול להיות שלמרות שעשו כבר כתר זמני , במדידות יראו משהו אחר שלבסוף אצטרך את הניתוח הארכת כותרת , אני שואלת כי פעם ידעו אצלי מראש ופעם קרה שחשבו שאפשר בלי ואחרי המדידה הראשונית לא הצליחו לשים ולמדוד את הכתר כמו שצריך ? איך קורה ולמה לפעמים יודעים מראש ולפעמים לא? האם בגלל שלא מודעים לכמות ההורדה נשארת או גם בגלל שלא עושים צילום במבנה וכתר זמני אלא רק אחרי המדידות כבר לכתר הרגיל? וזה שאמרו בטיפול שורש ששן קטנה יש לזה עדיין סיכוי למרות שאני אחרי המבנה והכתר הזמני ?
העברת הודעה לפורום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה ארוכהטופז11/09/2015
אני לאחר הארכת כותרת וכבר ריפוד הכתר הזמני חשבתי שמשהוא לא בסדר כי עדיין יש לי כאבים גם ספונטניים מעטים מאוד וגם שאני לועסת ואמרו שתקין שפשוט עדיין בהחלמה האם זה הגיוני רגישות כה גבוהה והאם זה קשור שזו היתה שן טוחנת ושאני שוחקת שיניים ותוך כמה זמן אמורה הרגישות/הכאבים לעבור כבר?
העברת הודעה לפורום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השחזה לכתרגאיה11/09/2015
רציתי לדעת האם אחרי מבנה וכתר זמני נגמרות ההשחזות או נעשות עוד מדידות גם בהשחזות לכתר הקבוע הקבוע שאז יודעים אם הכל תקין עם הכתר ? או שאולי יכול להיות הפתעות ופתאום יראו צורך בהארכת כותרת?
השחזה לכתר - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר16/09/2015גאיה שלום,
בד"כ לאחר ביצוע הכתר הזמני כבר אין צורך בהשחזה נוספת ובמידה ועדיין יש צורך בתיקון הרי שמדובר בתיקון השחזה קל.
כבר בשלב הכתר הזמני ניתן לראות האם צוריך הארכת כותרת או לא .
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדגאיה10/09/2015
האם הכנת סד לילה נעשית בכמה פגישות והאם אחכ עושים כמה ביקורות כדי לראות גם שהכל בסדר ואתה מסתדר עם זהוזה באמת אמור לעזור ולצמצם את השחיקה ויש מצב שקשה ולא מצליחים להתרגל?
סד - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר16/09/2015גאיה שלום,
קיימים מספר סוגי סדים:
סד רך וקשה - אשר בשבילם יש צורך בלקיחת מידה ולאחר מכן בפגישה הבאה ניתן למסור אותם. בסד הקשה בד"כ יש לבצע איזון.
ישנו סד מסוג NTI - אשר ניתן להתאימו בישיבה אחת - הוא מותקן רק על השיניים הקדמיות העליונות.
לגבי ההסתגלות - הדבר תלוי רק בך - במידה ותקבלי את הסד ותחליטי שאת מסדרת איתו - הרי שתצליחי להתרגל אליו - במידה ותחליטי שהשימוש גורם להפרעה גדולה , הרי שאין סיכוי שתסגלי אליו.
קל יותר להתרגל לסד הרך מאשר לקשה - אולם הקשה נותן פתרון טוב יותר לאורך זמן.
בהצלחה. :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה השתבש?נטע09/09/2015
אני אחרי הארכת כותרת והשחזת כתר זמני ועדיין כואב לי שאני לועסת וגם הרגשת אי נוחות יכול להיות מצב שמשהוא השתבש ואם כן מה הבעיה בכתר או שיכול להיות בניתוח לא הצליח ואם במקרה הניתוח לא הצליח הפתרון ניתוח חדש או כבר יהיה משהוא אחר?
מה השתבש? - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר15/09/2015נטע שלום,
כמה זמן את אחרי ?
בימים הראשונים לעיתים יש כאב - זה לא אומר שמשהו השתבש.
לעיתים התפר עצמו גורם לכאב.
במידה ואת חושבת כי משהו לא תקין עלייך לפנות ל רופא המטפל.
שנה טובה
דר' ניצן שלזינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורשאיילת04/09/2015
רציתי לשאול תוך כמה זמן אם לא מטפלים בחור בשן המצב יחמיר ויהפוך לטיפול שורש . האם תוך כמה חודשים יכול להחמיר מאוד והאם יכול להיות גם מצב שיהיה צורך למרות שלא מורגש כאב?
טיפול שורש - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר16/09/2015איילת שלום,
קשה לדעת תוך כמה זמן שן תזדקק לטיפול שורש יכול להיות תוך ימים או חודשים רבים - בכל מקרה ברגע שמזהים עששת רצוי מאוד לבצע סתימה כך הסיכוי להציל את השן מטיפול שורש גדול יותר וכן השחזור קטן יותר..
לעיתים העששת מגיעה כבר למוך השן ויש צורך בטיפול שורש גם אם אין כאבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)