מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סתימה או טיפול שורשימית13/05/2015
אחרי כאבים שיש לי בשן עם סתימה כאבים חזקים אחרי ניקוי וצחצוח , כאבים ספונטניים וכאבים לחום וקור , שלחו אותי למומחה לשורש שראה שבאמת יש כאב ורגישות לקור כמו שאמרתי רוצה שינסו להוציא לי את הסתימה ולשים סתימה זמנית בינתיים , נראה לכם שזה עוד מצב לפי התיאור שאפשר להציל את השן או שזה נראה כמו מקרה שבכל מקרה אגיע לטיפול שורש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סתימה או טיפול שורש - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר17/05/2015ימית שלום,
קשה לתת חוות דעת על סמך התיאור שלך בלבד.
בכל מקרה במידה ויש כאבים ספונטניים כלומר כאבים חזקים ללא גירוי של קור או חום בסבירות גבוהה יש צורך בטיפול שורש.
בהצלחה. :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר הארכת כותרתדיאנה11/05/2015
קבלו לי ריפוד לאחר הארכת כותרת וזה יוצא שבועיים וחצי ולא שבועיים האם זה משנה הכמה ימים האלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאחר הארכת כותרת - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר17/05/2015דיאנה שלום,
אין משמעות למספר ימים אחרי, לא רצוי לבצע מוקדם מדי , אבל אין משמעות למאוחר יותר( לפעמים אפילו עדיף)
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לאחר הארכת כותרת - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר17/05/2015דיאנה שלום,
אין משמעות למספר ימים אחרי, לא רצוי לבצע מוקדם מדי , אבל אין משמעות למאוחר יותר( לפעמים אפילו עדיף)
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתלים דנטלייםאיציק11/05/2015
שלום רב,
אשמח לדעת לגבי חברת אלפא גייט הישראלית.
מה טיב השתלים שלהם והאם הם עמידים לאורך זמן
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שתלים דנטליים - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר17/05/2015איציק שלום,
איני מכיר את החברה
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורשאורית10/05/2015
יש לי כאבים גדולים בעיקר אחרי צחצוח וניקוי שכואב מאוד ונמשכים שעות , וגם כאבים ספונטנים וגם אחרי שתיה קרה וחמה , וגם לפעמים העיר אותי פעם פעמיים בלילה בשבועיים האחרונים , ולא מוצאים כלום לא בהסתכלות ולא בצילום הרנטגן ושולחים אותי למומחה לטיפול שורש שאלתי מה יש למומחה שיכול לעשות ולמצוא שרופא רגיל לא מצא?
טיפול שורש - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר17/05/2015שירה שלום,
לא תמיד ניתן לזהות בצילום צורך בטיפול שורש, אבל לפי התיאור שלך ולפי ההתנהגות הקלינית , יש צורך בטיפול שורש.
בהצלחה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום סי טי וצילום פנורמיפרידה06/05/2015
שלום ד"ר נכבד
קראתי בפורום שאלות ותשובות רבות וגם נעניתי בתודה על תשובותיך המעולות.
קצת התבלבלתי עם נושא הצילומים...
1.לצורך ביצוע השתלות הבאתי לרופא כפי שציינתי בשאלותי הקודמות,צילום פנורמי והרופא קבע שיש מספיק עצם לפי צילום זה והנה אני קוראת שצריך ורצוי לעשות גם צילום סי טי לפני השתלות....
אז אשמח לקבל תשובה ברורה בנושא זה!.
2.ניראה לי שיש לי בצד שמאל נסיגה של חניכיים,יש לי שם גשר הנשען על שינים רגילות ובאמצע נוצר ממש חלל.אין לי כאבים או דלקת או כל דבר אחר..האם מצב זה עלול להפריע בשלב כלשהו?ומה אפשר לעשו אם בכלל ,כעת?
ואגב,זה ניראה ואולי אפילו נוצר לאחר ניקוי אבנית אצל שיננית כשלפתע ראיתי חללים בצד זה.
4. אם עושים הקצאת שיניים שזה כפי שאני מבינה ניקוי עמוק יותר אבל בשני צידי הלסת העליונה יש לי גשרים,בצד ימין יטופל הנושא של ההשתלה כנראה,ובצד שמאל עדיין אינני יודעת..אז על מה עושים הקצאת שיניים אם אין שיניים....?...:)
מקריאה בפורום הובהרו לי פרטים רבים אך מידי פעם צצה שוב ושוב שאלה נוספת ואני מאד מודה לך על התשובות שכן הידע הנרכש מפיג את החששות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום סי טי וצילום פנורמי - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר26/05/2015פרידה שלום,
צילום פנורמי הינו הדמיה דו מיימדית של מצב תלת מיימדי- לומר לא ניתן לדעת ובדאות את עובי העצם.
כמו כן הצילום אינו נותן יחס נכון של 1:1 של העצם מול שתל .
הדמית CT- הינה הדמיה אשר מאפשר לקבל חתכים של העצם (למעשה חתכים מצילום הפנורמי) אשר אותם מסובבים ב 90 מעלות כך שניתן להתרשם מגובה ועובי העצם בכל חתך וכן ניתן לקבלאת מרחק מן העצב או הסינוס ולקבל את הכל ביחס של 1:1 כלומר שכל מילימטר הוא באמת מילימטר של עצם.
כמו כן ניתן לגלות פגמים או נגעים בלסתות.
לכן רצוי תמיד לבצע סיטי, בעיקר במקרים של עצם מגבלתית.
לגבי המרווח שנוצר באמצע הגשר - ניתן לתקו זאת רק על ידי החלפת הגשר בגשר חדש אם חלק ביניים אשר יפצה על אובדן העצם.
לא ברורה השאלה לגבי הקצעות השורשים.
בהצלחה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםאוסנת01/05/2015
האם אלו סימנים של חור ? יש לי פתאום כאבים ממש חזקים ללא קשר לחם/קר וכו''' , כאב עוד יותר חזק שקורה בצחצוח , ניקוי בין השיניים למרות שמשתמשת בהיגיינה ומנקה ומצחצחת ואפילו שוטפת במי פה . וגם כמה ימים יש דימום למרות שהיום הדימום כבר בהרבה פחות היה . אבל הכאב , מה מצביע על איזה בעיה כי היום כבר ממש הטריד וצריכה להשתמש במשכחי כאבים אז מה זה יכול להיות , והאם אפשר לעשות עוד משהו בינתיים להקלה, תודה
כאבים - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר02/05/2015אוסנת שלום,
קשה לתת חוות דעת על סמך תיאור לא ברור.
ממליץ לפנות לרופא השינים המטפל.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ודימוםגאיה01/05/2015
יש לי איזה כאב שלפי דעתי אחת מ-2 שיניים שאחת לפני שנתיים בערך נעשה לי סתימה לבנה והשניה שן אמיתית. הכאבים במשך היום כמעט ואין בכלל , הכאב הגדול קורה אחרי ניקוי בין השיניים + צחצוח שבסופו שאני יורקת ושוטפת יוצא דם מה זה אומר שיש כבר דלקת או שזה משהו אחר ואם כן מה יכול להיות, חשבתי בהתחלה אולי רגישות זמנית אבל זה נמשך ורגישות לא היה כואב בצחצוח ובניקוי ובטח לא דם לדעתי מה זה יכול להיות? וגם לא נראה לי שזה רק דלקת חניכיים כי היום המקום של השן הזאת או שתיהן ממש כואבת או שיכול להיות מצב שדלקת חניכיים עשתה דלקת / חור בשן שאיאלץ לעשות כבר טיפולים בשן ולא רק שיראו את החניכיים? אודה על תשובה מהירה.
כאב ודימום - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר02/05/2015גאיה שלום,
קשה לתת חוות דעת על סמך התיאור שלך.
ממליץ לפנות לרופא השיניים המטפל.
בברכה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקטונל והשתלותפרידה30/04/2015
שאלה נוספת היא שמזה חצי שנה אינני לוקחת אקטונל (פעם בחודש) ,וזאת לאחר שנים מספר של טיפול בירידה בצפיפות עצם.
האם ניתן לבצע את ההשתלות כפי שציינתי בשאלתי הקודמת?
ושוב תודה על התשובות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אקטונל והשתלות - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר02/05/2015שוב שלום פרידה,
אקטונל הינה תרופה ממשפחת הביספוספונטים - אשר מפחיתים את המטבוליזים של העצם ובכך מקטינים את התהליך של האוסטאופרוזיס.
נטילת תרופות מסוג זה עלולה לגרום לכך שהעצם לא תעבור ריפוי לאחר העקירה או השתלת השיניים.
נוהגים לחלק את נטולי התרופה לפי צורת מתן התרופה - דרך הפה - בכדורים או דרך הווריד.
בד"כ במקרים ( כמו שלך) בהם נוטלים את התרופה דרך הפה - מבחינה סטאטיסטית לא צפויה בעיה ( במקרה שלך זה נכון עוד יותר שכן את נוטלת את התרופה רק כחצי שנה) ולכן ניתן להשתיל.
במקרים בהם מקבלים את התרופה דרך הווריד - נהוג שלא לבצע השתלה.
בכל מקרה קימת בדחקה ( סטאטיסטית אך היא ) הנקראית CTX אשר יכולה לאמוד את מצב המטבוליזים של העצם . מבצעים אותה באופן פרטי בבית החולים איכילוב. לשיקולך ( לא נראה לי שאת צריכה את הבדיקה הזו)
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון לשאלה קודמת
אמא03/05/2015היתה כאן אי הבנה קטנה בנושא האקטונל.
אני לוקחת אקטונל ולפני זה פוסאלן לפחות כ-3 שנים.
רק מחודש ינואר 2015 הפסקתי לקחת...האם ניתן להמשיך בהשתלות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תיקון לשאלה קודמת - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר04/05/2015אמא שלום,
העקרונות המנחים לא משתנים - נראה שניתן לבצע את ההשתלות הדנטליות - ניתן ליתר ביטחון לבצע בדיקת CTX
בברכה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלות וצילומיםפרידה30/04/2015
אני אמורה לעבור 3 השתלות + 3 עקירות בלסת עליונה מימין.
הבאתי לרופא צילום פנורמי כנראה מתאריך 7/14 שעשיתי בעקבות הצעת טיפול שקיבלתי.
לפני כ-3 שנים עשיתי שתל בלסת עליונה + השתלת עצם.גם בצד ימין. שאלתי את הרופא האם אין צורך גם עכשו לעשות השתלת עצם נאמר לי שלפי הצילום יש מספיק עצם להשתלות הבאות.
האם באמת הצילום מלפני שנה עונה בודאות על שאלה זו ? או שאני צריכה וכדאי לעשות צילום נוסף אפילו באופן פרטי?
כמו כן לשיטת הרופא לוקחים אנטיביוטיקה רק לאחר העקירה וההשתלות ואין צורך לפני...אשמח לשמוע דעה נוספת בענין זה..
2. בלסת תחתונה מזה זמן נשברו בשתי שינים הציפוי של הכותרת והתגלה החומר השחור מלמטה,כך שבהמשך אני מתכוונת לעשות כתרים חדשים.
בצילום השינים האלה ,עצמן,ניראת בסדר ושוב שאלתי הינה האם הצילום משנה קודמת מספק תשובה ודאית?
3.ניראה לי שגם בצד שמאל ששם יש לי גשר ,ישנה נסיגה ומתגלה רווח בין החניכיים לבין הגשר.כרגע זה לא מפריע לי ולדברי הרופא בהמשך אצטרך גם כאן לחדש,לשנות,לבצע השתלה וכו'..אבל בינתים אין שום בעיה בצד שמאל למעלה,לא כאבים ולא נפיחות או דלקת בחניכיים.
האם במצב כזה ניתן ורצוי לבצע ניקוי אבנית או הקצעת חניכיים לאחר ביצוע השתלים והכתרים? ואני שואלת זאת מכיון שניתן לומר שאין לי כבר שינים שלי....:)
תודה רבה על תשובותיך ועל הסבלנות במענ
ה שלך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השתלות וצילומים - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר02/05/2015פרידה שלום,
קשה לתת לך יעוץ על סמך התיאור שלך בלבד .
1. לגבי הצורך בהדמית CT- עדיין לא עברה שנה מן הצלום - במקרים בהן יש מספיק עצם הרי שניתן להשתמש בצילום שכזה.
2.במידה ואין דלקת חריפה באזור העקירה - הרי שניתן לקחת אנטיביוטיקה ביום הטיפול עצמו - אין כל צורך בניטלה לפני כן שכן מדובר באנטיביוטיקה שמטרתה למנוע זיהום לאחר הטיפול.
3.לגבי השיניים שהכתר נשבר - רצוי לבצע צילום נוסף - מספיק לצלם צילום פריאפיקאלי ( צילום רגיל המובצע במרפאה) אשר אינו חושף אותך לקרינה רבה ומצד שני מאפשר לדעת שאיו ולא התפתחה דלקת מתחת לשן המטופלת.
4. תמיד רצוי לבצע תחזוקה של ניקוי אבן- לא משנה מתי - לפני או אחרי ביצוע השתלים.
מאחל לך הצלחה ורפואה שלמה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה אומר?גאיה30/04/2015
יש לי איזה כאב שלפי דעתי אחת מ-2 שיניים שאחת לפני שנתיים בערך נעשה לי סתימה לבנה והשניה שן אמיתית. הכאבים במשך היום כמעט ואין בכלל , הכאב הגדול קורה אחרי ניקוי בין השיניים + צחצוח שבסופו שאני יורקת ושוטפת יוצא דם : אבל רק באיזור אחרי השטיפה והניקוי של השיניים האלה , אם לא אצחצח ואנקה שם לא יירד לי דם. מה זה אומר שיש כבר דלקת או שזה משהו אחר ואם כן מה יכול להיות, חשבתי בהתחלה אולי רגישות זמנית אבל זה נמשך ורגישות לא היה כואב בצחצוח ובניקוי ובטח לא דם לדעתי מה זה יכול להיות?
מה זה אומר? - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר02/05/2015גאיה שלום,
ממליץ לפנות לרופא השיניים המטפל.
בברכה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהאורית29/04/2015
רציתי לשאול איך אפשר להבחין בין רגישות בשן לבן מצב של חור וצורך בסתימה ו/או בטיפול שורש , יש משהו שהתחיל אני גם לא בטוח מזהה מאיזה שן : כי ברור האיזור ויש שן שיש סתימה לבנה ולידה ששן לגמרי ולא ברור לי עדיין , וגם לא בטוחה שזה כאב או רגישות זה מציק אבל בינתיים לא מפריע מאוד ולא מזהה מה זה בדיוק?
עזרה - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר30/04/2015שירה שלום,
את מתארת מצב מאוד מבלבל - לכן קשה לתת לך תשובה .
ממליץ להגיע לרופא השיניים לצורך בדיקה .
עלי לציין כי ישנם מצבים שבהם גם לרופא שיניים קשה לאבחן את המצב של השן .
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתררונן27/04/2015
בבדיקה שגרתית נמסר לי שהכתר מעל השתל מתנדנד ורצוי להרימו להבריג את הבורג למבנה ולהחזיר את הכתר... אני לא הרגשתי זאת וזה לא הפריע לי בכלל, אלא שלא הצליחו להוציא את הכתר אלא באמצעות חור
כעת הכתר נשבר בחלקו ( החרסינה)
השאלה אם אני חייב להחליף אותו ? האם המתכת שמתחת לחרסינה אכן מספיק כדי לעמוד בעומסים ?
ואם אחליף, מי צריך לשלם על הכתר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כתר - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר27/04/2015רונן שלום,
במקרה בו הכתר מתנדנד מעל לשתל בעקבות השתחררות הבורג של המבנה - רצוי מאוד להסיר את הכתר ולבצע חיזוק ואז להדביק את הכתר מחדש.
אני מבין שהיה נסיון לבצע את הטיפול אבל מאחר והכתר לא התנתק נאלצו לחורר את הכתר, דבר שגרם לשבר בחרסינה.
הטיפול שבוצע היה נכון.
לגבי העלות . כמה זמן יש לך את הכתר ?
בכל מקרה מעל ל2-3 שנים סביר שתחוייב בעלות הטיפול.
מצד שני נראה שצריכ להיות התחשבות גדולה מצד המרפאה.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתליםיוכי23/04/2015
שלום רב,
אני בת 62, לפני כשנתיים עברתי השתלת שיניים בכל הלסת העליונה.
מאז הכול בסדר גמור ותקין. אין בעיות אכילה, אין כאבים, אין פצע, לא התפתח דבר, הכול במקום. לפני כחודשיים החל דימום רק מהלסת העליונה והדימום הינו רק בבוקר כשאני מצחצחת שיניים. המברשת מאוד עדינה ורכה והצחצוח הוא יסודי ובצורה איטית ועדינה.
חשוב לי לציין כי מאז השתלת הלסת העליונה אני אוכלת רק מזון רך ומעולם איני לועסת מזונות שצריך להתאמץ וכדומה.
לא ברור לי מדוע יש דימום רב כל בוקר.
הדימום הוא רק בבוקר בלבד.
אם הכול תקין, ממה נובע הדימום?
תודה רבה מראש למתן תשובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שתלים - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר25/04/2015יוכי שלום,
קה לתת חוות דעת רק על פי התיאור.
בכל זאת כנראה מדובר בדלקת חניכיים.
מתי בפעם האחרונה בצעת ניקוי אבן?
האם את משתמשת במכשיר המשפריץ מים לניקוי?-
ממליץ לבצע ניקוי אבן + שימוש יומיומי במכשיר המשפריץ ומנקה היטב את הגשר ואת החניכיים - מכשיר כמו -oxyjet של אורל B או מכשיר של waterpick.
במידה ואין לך שקע חשמלי בקרבת הכיור ניתן להשתמש ב סחלונית.
בכל מקרה ממליץ להבדק על ידי הרופא המטפל .
בברכה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר שמתנדנדיעל20/04/2015
מהן הסיבות לכתר שמתנדנד מעל שן טבעית ?
מה ניתן לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כתר שמתנדנד - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר21/04/2015יעל שלום,
יש 3 אפשרויות כאשר כתר מתנדנד מעל לשן טבעית:
1. - הכתר התנתק מן השן - יש להוציא את הכתר ובמדיה וניתן להדביק או מחדש או לבצע חדש.( יש כמובן לבדוק מצב טיפול שורש - באם קיים).
2. הכתר ביחד עם המבנה זזים- כלומר הכתר מודבק היטב על מבנה קיים ואילו המבנה עצמו התנתק- במקרה כזה יש לבדוק מדוע המבנה התנתק - במידה והכל בסדר - יש לבצע מבנה חדש + כתר זמני וכתר סופי חדש.
3.הכתר מודבק היטב אל השן - אבל כל השן זזה - הדבר יכול לנבוע ממחלת חניכיים או לחילופין שבר בשורש עצמו - במידה וכך הדבר - יש לבדוק האם ניתן להציל את השן או שיש לעקור את השן.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנדנדוד
יעל23/04/2015תודה על תשובתך המפורטת,
האם בצילום ניתן לבדוק איזו מהאפשרויות היא הנכונה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נדנדוד - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר25/04/2015שלום יעל,
צילום לא נותן את כל המידע - לא בהכרח ניתן לזהות.
בברכה
דר' ניצן שלזינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נדנדוד - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר25/04/2015שלום יעל,
צילום לא נותן את כל המידע - לא בהכרח ניתן לזהות.
בברכה
דר' ניצן שלזינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתליםנאוה17/04/2015
מזה שנתיים יש לי שתלים, רופאת השיניים לא מצליחה לעשות לי מבנה.
בחצי השנה האחרונה סובלת מכאבים נוראים באזור השתלים, הייתי אצל כמה רופאים וכל אחד טוען משהו אחר.
עכשיו פניתי לרופא נוסף והוא אמר לי שכנראה משהו עם השתלים לא בסדר, כדאי לגשת לכירורג שעשה לי את השתלים להוציא אותם וניתן להוציא אותם, ניגשתי לרופאה השיניים ששם נעשו השתלים היא אמרה לי שאי אפשר להוציא את השתלים, הסבל הוא נורא ביותר.
הייתי אצל רופא פה ולסת, נוירולוג, רופא א.א.ג.
אני מבקשת עזרה דחוף ביותר, אינני יכולה יותר לסבול, ואינני יודעת לאן לגשת לאיזה רופא שיעזור לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שתלים - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר21/04/2015נאוה שלום,
לפי התיאור שלך פנית לכל הגורמים הנוגעים בדבר - ועדיין אין פתרון.
בד"כ ניתן להוציא שתילם מן הלסת - אולם לא תמיד כדאי לעשות זת בגלל הנזק שנגרם ללסת, מאדיך - את מתארת סבל שקשה מנשוא - אי לכך , פני למומחה לכירורגית פה ולסת - וודאי שאכן השתלים הם שגורמים לכאב - ורק אז תוצאי את השתלים,
מאחל לך הצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)