מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נפילת כתר ועמו השןד``ר ניצן שלזינגר11/04/2015
שלום,
לפני כ5 שנים עברתי עקירה והשתלת שן (מבנה?) המבנה נפל..לא ידועה הסיבה ועמה כמובן השן P(טוחנת) שאלתי: האם אצטרך לשלם עבור התקנת השן בחזרה? , כרגע יש לי ,השתל נשאר..(בורג נשאר) האם אוכל לעבור את הפרוצדורה אצל רופא שיניים אחר, לשלם עבור ההתקנה בחזרה , מקווה שהשאלה מספיק ברורה,..תודה רבה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נפילת כתר - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר14/04/2015שלום נועה,
השאלה שלך לא ברורה -
האם המבנה והכתר בידך - וניתן להתקינם בחזרה -הרי שסביר שהרופא (במידה והוא הרופא שביצוע את הכתר ) לא יגבה ממך תשלום עבור ההתקנה מחדש.
במידה ומדובר ברופא אחר - הר שסביר שיגבה תשלום עבור הטיפול.
במידה ויש לבצע כתר חדש - הרי שח לאחר 5 שנים סביר שיבוצע חיוב כזה או אחר על הטיפול.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר מעל שתלרינת03/04/2015
בבדיקה שגרתית נאמר לי שהכתר אינו יציב למרות שלי לא הפריע כלום...
נאמר לי שזה שום דבר, להרים את הכתר לסובב ההברגה ולהחזיר
אלא מה, שהרופא שניסה להוציא את הכתר לא הצליח חרף ניסיונותיו הרבים ועכשיו הכתר מתנדנד בחוזקה אולם לא ניתן להוציאו
שאלתי היא קודם כל מה הסיבה לכך?
ושנית מה ניתן לעשות ?
הרופא שלח אותי הביתה בתקווה שלעיסה על השן תגרום לו ליפול... האם הגישה נכונה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כתר מעל שתל - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר05/04/2015רינת שלום,
לאחר התקנת השתל הדנטלי מחכים כ 3 חודשים ולאחר מכן משקמים את השתל.
שיקום השתל מתבצע ע"י הברגה של מבנה אל השתל ואל המבנה הזה מדביקים את הכתר.
ישנם מקרים בהם הבורג שמחזק את המבנה לשתל משתחרר ואז נוצר מצב בו הכתר זז. אומנם הכתר מודבק בצורה טובה למבנה אבל המבנה עצמו זז.
במקרים כאלו משחררים את הכתר ומחזקים את הבורג של המבנה ואז מדביקים את הכתר חזרה למקום.
זה מה שניסה הרופא שיניים שלך לעשות- זו הסיבה שאת הכתר הקבוע של השתל מדביקים עם דבק זמני - על מנת לאפשר הוצאה של הכתר וחיזוק הבורג.
ישנם מקרים בהם הכתר לא יוצא בקלות - וזה כנראה המצב שלך.
עלי לומר לך שיש לנסות להסיר את הכתר אחרת עלול להגרם נזק לתבריג ולבורג במידה והכתר ישאר זמן רב במצב של תזוזה.
ישנם מקרים בהם אין ברירה אלא לחתוך את הכתר לחזק את המבנה ולבצע כתר חדש.
מאחל לך חג שמח :-)
דר' ניצן שלזינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומי אמור לשאת בעלויות ?
רינת12/04/2015הרי לי לא הפריע כלום...
אני לא הרגשתי שהכתר מתנדנד זו רק הייתה דעתה של השיננית
ועכשיו לאחר ניסיון ההוצאה של הכתר הוא מתנדנד ללא הרף
וכבר שבועיים שאני מסתובבת כך והם לא מצליחים להוציא לי אותו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ומי אמור לשאת בעלויות ? - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר14/04/2015רינת שלום,
מי אמור לשאת בעלות הכתר ?- אין תשובה ברורה ..
כפי שכבר אמרתי - התופעה די נדירה .
לפי התפיסה השירותית שלי - במידה והכתר די חד - הרי שאני הייתי מבצע זאת על חשבוני -.
מאחל לך בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות בשן מאכילת שוקולדזהבה23/03/2015
לפני כחודש הוחלף לי סתימה עמוקה (שחור) וסדוקה לסתימה לבנה לאחר שהיה רגישות לשתייה קרה בעיקר ושום דבר לא התגלה בצילום הפנורמי.
התגלה עששת מתחת לסתימה ודלקת מעל מוך השורש, אבל טיפול שורש לא ניזקק.
מאז יש לי רגישות כאב רגעי בחלק החיצוני של אותו השן - אך ורק באכילת שוקולד.
מה הגורם לרגישות זו. האם הייתי צריכה בכל זאת לעשות טיפול שורש, או להתחיל להשתמש במשחות שיניים לשיניים רגישות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רגישות בשן מאכילת שוקולד - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר27/03/2015זהבה שלום,
קשה להמליץ ללא בדיקה.
בכל מקרה - רצוי לנסות לטפל מן הקל אל הכבד- במידה ושימוש במשחת שיניים לשיניים רגישות תפחית את הרגישות הרי שזה מספיקץ
במידה ולא תמיד ניתן לבצע טיפול שורש.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר על שתלז'ניה16/03/2015
שלום רב,
לפני שבוע הרכיבו לי כתר על שתל. השתל בוצע לפני 6 חודשים, העריקה לפני 7 שנים.
במהלך ההרכבה הרופא שייף את השן שמול השן עם הכתר (שן בריאה בלסת העליונה). אחרי שבוע אני עדיין מרגישה אי נוחות גדולה. שתי שאלות: 1. האם הגיוני שלצורך ההתאמה ישייפו שן בריאה ולא ת הכתר עצמו. 2. תוך כמה זמן אמורה לחלוף אי הנוחות בפה (התחושה שלי היא שהכתר על השתל גבוה מדי).
תודה מראש על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כתר על שתל - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר17/03/2015ז'ניה שלום,
לאחר איבוד שן מאחת הלסתות מתרחשים שינויים ובינהם בקיעת יתר של השן הנגדית לשן שנעקרה. ככל שמחכים יותר זמן עד לשיקום השן החסרה כך השן הנגדית בוקעת יותר .
כאשר משקמים את השן החסרה יש להוריד מן השן שבקעה את הגובה העודף.
כמה להוריד מן השן שבקעה ? - זה תלוי כמה היא בולטת - יתכן ובמקרה שלך היא בלטה מאוד ולכן היה צורך להוריד הרבה ( בכל זאת חלפו 7 שנים מן העקירה).
ישנם מקרים בהם מגיעים לצורך בטיפול שורש או אפילו לעקירה של השן שעברה בקיעת יתר.
מתי תחושי בנוח? - לא יודע אין לי מספיק נתונים .
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת שינייםלינה26/02/2015
האם זה בסדר שבהשתלת שיניים בגשר למעלה רואים את החניכים הטבעיות? ז"א יש רווח למעלה, כי למטה החניכיים יושבות ממש עד הסוף. בנוסף איך אני יודעת שהעבודה אצלי בפה היא טובה? כי מאוד לא נוח בפה באופן כללי... תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השתלת שיניים - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר08/03/2015לינה שלום,
קשה להבין מן השאלה שלך למה את מתכוונת, - האם הכוונה למרווח בין הגשר לחניכיים? האם הגשר הוא זמני או קבוע? האם קיבלת את הגשר מייד לאחר ההשתלות?
במידה ומדובר בגשר שקיבלת מייד לאחר ההשתלה הרי שמדובר בגשר זמני וסביר שיהיו מרווחים .
במידה ומדובר בגשר הסופי - עלייך לפנות את הרופא המטפל -ולומר לו שלא נוח לך ויש לך מרווחים.
את אמורה להרגיש נוח עם השיקום ולא אמורים להיות מרווחים מייד לאחר השיקום של הגשר הקבוע ( עם הזמן יתכן ותהיה נסיגה של החניכיים).
מאחל לך הצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כן או לא טיפול שורש?דנה22/02/2015
לפני כחודשיים רופאת השיניים שלי עשתה לי סתימה עמוקה הקרובה לשורש ואמרה שאם יכאב נצטרך לפתוח ולעשות טיפול שורש ואם לא יכאב אז זה יכול להחזיק כך שנים. מאז לפעמים כואב לי יותר ולפעמים פחות כאב נסבל אבל מציק. כואב לי במיוחד כשנוגעים מים קרים בשן זו. האם אני צריכה לפנות לטיפול שורש? האם לעיתים הדלקת עוברת לבד וזה רק עניין של זמן והאם זה שאני מחכה במצב זה ולא מבצעת טיפול שורש זה יכול להזיק ולהביא למצב לא טוב שאצטער על כך שלא פעלתי בזמן? האם לעיתים הדלקת והכאב עוברים והכל מסתדר בהמשך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כן או לא טיפול שורש? - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר25/02/2015דנה שלום,
כאשר העששת עמוקה מאוד , הרי שבסילוק שלה מגיעים קרוב למוך השן .
לעיתים העעשת כל כך עמוקה שבסילוק שלה מגיעים לחלק החי של השן ( למוך השן) ואז יש צורך בביצוע של טיפול שורש.
ישנם מקרי ביניים בהם העששת עמקוה מאוד אבל לא מגיעים לתוך מוך השן - במקרים כאלה מנסים להציל ולשמור על חיות השן - שמים חומר מייוחד אשר שומר על מוך השן ומבצעים את הסתימה.-
סביר מאוד שתהיה מן השן במצב הזה רגישות לקור או חום - אבל הרגישות הזו אמורה להעלם עם הזמן ( השן מגינה על עצמה ובונה שכבות נוספות של דנטין במקום בו הסתימה קרובה למוך השן)- במידה והמגמה היא של הפחתת הרגישות, הרי שהכיוון הוא חיובי.
במקרים אחרים - הרגישות לא חולפת או אפילו מתגברת - או שלא ניתן ללעוס על השן ולועסים על הצד השני - במצב כזה יש צורך לבצע טיפול שורש והמשך שיקום.
בהצלחה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם באמת חייב רק טיפול שורשיהודה18/02/2015
היה לי כאב בשן האחרונה (שן 47) הרופא נתן לי אנטיביוטיקה ואמר שחייב טיפול שורש השאלה אם אין אופציה אחרת צירפתי את התמונה של הצילום
האם באמת חייב רק טיפול שורש - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר21/02/2015יהודה שלום,
קשה לתת לך יעוץ - לא צרפת את הצילום.
מאחל בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת שינייםלינה04/02/2015
עשיתי השתלת שיניים, והדיבור השתנה לי, הרופא אומר שאין מה לעשות אם אין רווחים בכתר למעלה. אין רווחים. האם זה נכון? ומה אפשר לעשות זה נורא מפריע לי. בנוסף גם החיוך לא אותו חיוך שהיה קודם..(שילמתי המון כסף.).תודה
השתלת שיניים - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר11/02/2015לינה שלום,
שיום של הסלת מתבצע ב שלושה שמישורים-
אסטטי , פונטי ( דיבור) ופונקציונאלי ( לעיסה ואכילה)
רצוי לדעת כי לא תמיד ניתן לחזור למצב הקודם שבו העצם והשיניים היו במקום מסויים , במידה והעצם נספגה לא תמיד ניתן לשחזר הכל כפי שהיה .
מצד שני יש לבדוק האם ניתן לשפר את האסטטיקה על ידי שינוי מיקום , אורך , צורה של הכתרים.
לגבי הדיבור - במידה ויש קושי לבטא אותיות שורשקות הדבר יכולך להיותץ עקב שני מצבים - מרווחים ( אותם כנראה אין לך) או שהשיניים בולטות יותר מדי פנימה- יש לנסות להוריד מן צד הפנימי של השיניים ולראות האם יש הקלה בדיבור.
ממליץ לפנות לרופא המטפל על מנת שינסה להטיב את המצב
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוחמיטל04/02/2015
עשיתי טיפול שורש בשנת שהיתה בה סתימה עמוקה והיא סתימת אמלגם ואמרו שאולי אצטרך הארכת כותרת יראו בקרוב אחרימהתקנת המבנה ואו הכתר הזמני . מתי רואים בוודאות אם צריך או לא והאם יצטרכו לעשות לי שוב צילומים אחרי התקנת המבנה במיוחד שנשארו שאריות מהחתימה של האמלגם והאם זה חותר מדויק והאם הגלל זה ובגלל שהסתימה היתה כסופה עמוקה ובשן טוחנת הסיכוי יהיה גדול יותר להארכת כותרת?
ועוד שאלה : האם יכול להיות מבנה של פה/שיניים שהסבירות להארכת כותרת יותר גבוהה? פשוט בשנתיים שלוש האחרונות כמה שיניים שהיו לי סתימות/כתרים שנאלצו לעשות כתרים חדשים כל פעם זה נגמר בהארכת כותרת האם זה קשור למבנה הפה והאם שאני קצת שוחקת שיניים יש לזה גם קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתוח - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר21/02/2015טלי שלום,
הארכת כותרת הינה פרוצדורה בה מורידים את גובה החניכיים והעצם במקום בו העעשת הגיעה מתחת לגובה החניכיים.
הסיבה לכך נובעת מן הצורך לשמור על "מרחב- ביולוגי" בין סיום השחזור ( סתימה או כתר ) לבין העצם. במידה ולא שומרים על מרווח של כ 2 מ"מ בין השחזור לבין העצם -- תהיה במקום דלקת חניכיים ולכן מראש מבצעים את הורדת הגובה.
קשה לומר שיש נטיה לצורך בהארכת כותרת- יש לבדוק כל מקרה לגופו.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיקת שינייםספיר03/02/2015
רציתי לשאול האם יש טיפול לשחיקת שיניים חוץ מסד , פשוט עם סד אני פוחדת שלא אצליח לישון איתו בלילה , ואם יש פתרון אחר נראה לי כמו שאני שיהיה עדיף אשמח לדעת אם יש כיום פתרונות אחרים?
שחיקת שיניים - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר04/02/2015ספיר שלום,
הפתרון הטוב היותר הוא הסד (ניתן להשתמש בסד כמו NTI שהוא נוח יותר)
במידה ולא מסתדרים עם הסד ניתן לנסות להשתמש בואליום במינון נמוך אשר יוצר הרפיה- אבל בד"כ זה עובד רק לתקופה קצרה.
ישנם עוד פתרונות אבל הם בד"כ לא לתקופה ארוכה.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוחמיטל31/01/2015
אני הולכת לעשות הארכת כותרת ורציתי לשאול עד כמה זמן בערך יכול להיות כאבים / רגישות אחרי עד שזה עובר לגמרי? ועוד שאלה עוד לא בטוחים אבל כרגע הארכת כותרת היא בצד שמאל למעלה ויש עוד שן בצד שמאל למטה שבקרוב עושים מבנה וכתר זמני ואז אולי יצטרכו גם שם הארכת כותרת , האם אפשר את שתי השיניים ביחד לעשות הארכת כותרת במיוחד שזה באותו צד של הפה , וכמה זה מאריך בערך את אורך הטיפול של הארכת הכותרת?
ניתוח - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר31/01/2015רותי/ מיטל שלום,
כמה זמן יהיו כאבים ורגישות לאחר הארכת כותרת-
לא בהכרח יהיו כאבים ובמידה ויהיו הדבר כל כך אינדיבידואלי זה יכול להמשך יום או אפילו שבוע - הדבר תלוי הרבה משתנים - האם המקום דלוק? כמה עצם הורדה ? הנטיה הטבעית שלך לכאבים ומשך הריפוי הנדרש ועוד...
אין כל מניעה לבצע את ההארכות הכותרת בו זמנית הטיפול הנוסף יאריך את משך הטיפול בעוד כ -50-60% מן הזמן של הטיפול בהארכת כותרת אחת.
בהצלחה:-)
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתרספיר25/01/2015
הדביקו לי כתר מרגישה משהו לא כאבים אלא הלשון נוגעת כל הזמן בכתר ששמו מה שלא מרגישה בשום שן אחר האם זה אומר שזה גבוה ויוכלו לסדר או שזו בעיה אחרת?
כתר - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר31/01/2015ספיר שלום,
קשה להבין מן השאלה שלך מה לא בסדר.
בכל מקרה במידה ומדובר בכתר עצמו הרי שבעיקרון ניתן לשנות אותו.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי טיפול שורשספיר24/01/2015
רציתי לשאול איך הולך התהליך של התקנת המבנה אחרי טיפול שורש מבחינת הסתימה , כי שמו גם סתימה זמנית וגם נשאר חלק של הסתימת האמלגם שהיתה לפני הטיפול שורש אז איך זה בדיוק נעשה?
אחרי טיפול שורש - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר24/01/2015ספיר שלום,
לאחר ביצוע טיפול השורש - בד"כ מבצעים מבנה .
מבנה הינו ה"עמוד" אשר עליו ישב הכתר העתידי.
יש שני סוגי מבנים:
מבנה מיידי - מבנה המיוצר בקליניקה - מסלקים את הסתימה הזמנים ושארית מן הסתימה הקיימת שהיתה בשן ( במידה ונשארה) - מסלקים חלק מן המילוי של התעלה - ומדביקים בורג או פין אל התעלה - ועליו יוצקים את חומר המילוי- כך שהמילוי והחלק הכותרתי מעוגן אל השורש. בהמשך משחיזים את הכותרת של השן ומשווים לה צורה של קונוס על מנת להתקין על השן כתר.
מבנה יצוק- כאשר לא נותר מספיק חומר מן הכותרת - מבצעים מבנה יצוק- זהו מבנה אשר יוצרים את התבנית שלו מחור פלסטי במרפאה ושולחים אותו ליציקה במעבדה ובפגישה הבאה מדביקים אות אל השן - במקרה הזה הפין והחלק הכותרתי הינם יחידה אחת.- ולאחר הדבקת המבנה מתקינים על השן כתר .
מקווה שהייתי לעזר :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבנהספיר21/01/2015
כמה זמן בערך אורך התקנת מבנה בשן שהיה בה סתימה אמלגם ונשאר קצת ממנה בשן?
לא מספר הפגישות אלא הזמן שלוקח הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מבנה - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר22/01/2015דנה שלום,
קשה להעריך כמה זמן זה לוקח - כי במידה והעעשת או הסתימה הקיימ אינה מתחת לגובה החניכיים הרי שהביצוע יקח כ 20-30 דקות
במידה וזה מתחת לגובה החניכיים זה יכול לקחת מעט יותר .
בכל מקרה לא מדובר בפגישה ארוכה
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ושאלהמיטל17/01/2015
עברו 5 ימים אחרי טיפול שורש , ועדיין יש כאבים האם זה נורמלי ? והכאבים קצת יותר אפילו אחרי שאני אוכלת או שותה יכול להיות וכמה זמן הכאבים יכולים להמשך עוד , והאם שהיו כאבים ובעייה איזה זמן מה כלומר חודש-חודשיים לפני הטיפול ולפעמים חזקים משפיע על ההחלמה , ועוד שאלה ברגע שאני אמורה לעבור למבנה האם בשלב זה מסירים את הסתימה הזמנית ואת שאריות הסתימה שהיו שרואים לפני הסתימה הזמנית והאם זה גם יכול להיות שמוסיף לחץ / כאב?
כאבים ושאלה - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר20/01/2015מיטל שלום,
יכולים להיות כאבים חזקים גם לאחר 5 ימים מבצוע טיפול השורש - יש להבדק אצל הרופא ויתכן ויהיה צורך להוריד גובה מן השן.
סביר שכאשר את אוכל יהיו כאבים במידה והשן רגישה .
לא ברור מדוע יש כאבים גם בשתיה?
הסתימה הקודמת והסתימה הזמנית לא יוצרים לחץ ולא גורמים לכאב ( אלא אם הם לא מבוצעים בצורה נכונה ומזון נתפס בהם)
בהצלחה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)