מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם זה חור בשן?מיטל13/11/2014
רציתי לדעת האם הסימפטומים הנ"ל אומרים שיש לי חור בשן: יש לי כאבים הרוב בהברשה , ולפעמים במשך היום ללא משהו מסוים או פעולה שעשיתי , ויכול להיות שעות ללא כאב ואז הכאב נמשך איזה חצי-שעה - שעה , האם זה דבר שאומר שזה חור , ואם כן האם שיש חור לא מרגישים כאבים במשך זמן ארוך יותר ובזמנים ברורים וידועים אחרי פעולות מסויימות שזה גורם לכאב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם זה חור בשן? - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר25/11/2014מיטל שלום,
על מנת לתת חוות דעת מדוייקת - יש לבצע בדיקה וצילומים .
הסימטומים שאת מתארת יכולים להיות עקב עששת ( חור) או עקב חשיפה של צואר השן או עקב סדק בסתימה ואולי אפילו עקב עומס יתר על השן.
עלייך להבדק אצל רופא השיניים שלך.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת מהיום
מיטל26/11/2014האם אומר משהו התופעה שיום אחד המקום מאוד מציק ויום אחד יכול ממש הצקות קטנות מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר?תמר07/11/2014
זה כבר כמה ימים שיש לי שסתימה כואבת באיזור לאחר שנה וחצי האם זה יכול להיות או שזה לא הגיוני? זאת סתימה לבנה ואפילו קצת הצהיבה ולמעלה אף השחירה האם זה אומר משהו? ואיך אפשר לזהות בראייה אם יש חור באמת? או שהכאב בא ממשהו אחר?
והרגישות התחילה יותר רק בצחצוח של השן מסויימת שלא נראה לי שזה רגישות ואתמול נעשה עוד תוספת: שעשיתי נגיעה קצת יותר חזקה עם משהו קצת יותר קשה ממברשת ממש כאב וגם שהמזלג בטעות פעם אחת נגע זה הקפיץ מה שלא עשה בשיניים אחרות האם זה אומר שיש עששת או שבר? ואם באמת עששת או שבר האם מה עושים בדרך כלל האם אחרי הוצאת הסתימה אם יצטרכו כמובן יהיה אפשר לשים סתימה חדשה או בדרך כלל אין מנוס מטיפול שורש , מבנה וכתר. אגב זה שן טוחנת האם זה אומר משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שבר? - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר08/11/2014תמר שלום,
קשה לתת חוות דעת רק על סמך התיאור (ואפילו המפורט) שלך.
יתכן ומדובר בחשיפת שורשים על רקע של נסיגת חניכיים או צורך בהחלפת סתימה או צורך בטיפול שורש + מבנה וכתר - על מנת לדעת יש להבדק אצל רופא שיניים
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבר תוספת אחרונה
תמר08/11/2014קרה משהו שלא היה בימים הקודמים : פתאום מדי פעם יש כאב ללא גירוי ממקור כלשהו , ברור שבשטיפת השיניים ובמגע יותר חזק זה יותר כואב אבל זה לא היה בימים הקודמים מה זה אומר שיותר הגיוני שזה עששת או שבר יותר גדולים כבר והאם לעששת לא צריך להיות רגישות גם בזמן אכילה ו/או שתייה כי כרגע אין לי את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שבר תוספת אחרונה - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר08/11/2014תמר שלום,
קשה לתת חוות דעת על סמך התיאור שלך - עלייך להבדק ע"י רופא שיניים
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעששת?
תמר11/11/2014בהמשך לשאלתי לפני כמה ימים:
השאלה היא הכאבים לא כל הזמן אלא הולכים ובאים ובזמן ההברשה זה הכי כואב באכילה לפעמים כן ולפעמים לאף ולעיתים גם ממשיך זמן מה אחרי הארוכה ומטריד איזה זמן מה וגם העוצמה לא זהה וגם בניקוש בנקודה מאוד ספציפית האם זה הגיוני והאם זה סובל דיחוי לקצת עד התור שיש לי בעוד שבועיים! והאם זה נראה כמו שמצריך שורש או משהו אחר ומה עושים באמת אם זה צורך בשורש על שן שיש בה סתימה מורידים את הסתימה בדרך כלל או איך הולכת בכלל הפרצדורה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישותמיטל02/11/2014
יש לי רגישות ליד 2 שיניים שאני משפשפת פנימה ונמשך איזה זמן מה אחרי הצחצוח , האם זה רגישות או רגישות שרק ליד איזה 2 שיניים יכולה להצביע על זה שזה משהו אחר ואם כן מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רגישות - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר08/11/2014מיטל שלום,
קשה לתת חוות דעת - עלייך להבדק אצל רופא שיניים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד לבחור שיטת השתלה המתאימה לי.מירי01/11/2014
עלי לעבור השתלה מסיבית בלסת התחתונה.(על רקע מיעוט עצם)
3 רופאים שהומלצו ע"י לקוחות נתנו לי הצעות שונות וסותרות.
א)השתלה מיידית(all at4
ב)השתלה ולאחריה מבנה קבוע שאינו נשלף(אלא ע"י רופא)
ג)השתלה ולאחר מספר חודשים,מבנה נשלף..
הנ"ל הזהיר אותי כי בשיטות א וב-יש סכנה לפגיעה בעצב.(בעיקר בשל מחסור עצם)
במי לתת אמון?.התוכל ליעץ?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כיצד לבחור שיטת השתלה המתאימה לי. - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר01/11/2014מירי שלום,
קשה לתת חוות דעת מבלי לבצע בדיקה ומבלי לבדוק את הדמיית ה CT.
יתכן ויש לך מספיק עצם לביצוע של 8 שתלים וגשר קבוע . במידה ואין מספיק עצם הרי שניתן לבצע שיקום על גבי שתלים מוטים ALL ON 4-6 .
שיטת הALL ON 4 - היא בדיוק זו שמבצעים כאשר אין מספיק עצם בחלק האחורי של הלסת . כלומר דווקא בשיטה זו יש התייחות לחוסר העצם ולכן השתלים האחוריים מתקנים בזוית כך שהקצה הפנימי שלהם נמצא לפני העצב על מנת לקבל תמיכה אחורית מבלי להסתכן בפגיעה בעצב.
גם עבור ביצוע של ALL ON 4 - יש צורך בנפח מימיאלי של עצם ולעיתים אין מספיק עצם ואז שוקלים ביצוע של שיקום ע"י תותבת נשלפת הנתמכת על ידי שתלים.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
מירי01/11/2014ראשית תודה ד"ר על תגובתך.
מעשית, נותרתי בתחושה שעלי להמר...
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקצאת שורשיםמיטל15/10/2014
בעקבות פלאק שלוחץ על החניכיים ואיזור השיניים ועושה כאבים , אצטרך ללכת לשיננית שתראה אם מספיק לנקות או שאצטרך הקצאת שורשים/ניקוי עמוק שאלתי היא האם השיננית שמכירה אותי ואת הפה שלי כבר שנים רבות יכולה לדעת האם אצטרך ניקוי עמוק יותר או רק רופא החניכיים פשוט במגע עם המברשת שיניים ולפעמים גם כאב ללא קשר למגע המקום כואב ובכלל מה זה הדבר הזה הקצאת שורשים האם רואים שצריך בעין או שצריך איזה צילומים בשביל זה ומהן ההנחיות אחרי זה?
הקצאת שורשים - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר16/10/2014מיטל שלום,
קשה לתת חוות דעת מבלי לבצע בדיקה.
בד"כ רובד של חיידיקים ( פלאק) - אינו גורם לכאב .
יש לבדוק האם יש כיס עמוק - לפעמים כיס שכזה יכול לגרום לכאבים . במידה ושורש השן חשוף יתכן כאב גם בחשיפה לטמפ' של קור או חום או אפילו למתוק.
הקצעת שורשים הינה פרוצידרה של ניקוי עמוק - עשוים זאת במקרים של כיסים מעל 5 מ"מ. אז צריך להכנס עמוק אל השורש ונקות ממנו את האבן , חיידקים ורעלנים.
חשוב מאוד לשמור על הייגנה מצויינת באזור הזה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי חיךיעל15/10/2014
שמתי לב שבחיך הימני יש לי יותר כאילו בשר.
איך אפשר להסביר, אתה יכול לראות שצד ימין יותר נפוח טיפה.
זה לא כואב או משהו, סתם מרגיש כמו שק רפוי כזה.
מדובר בחלק שנושכים לפעמים בזמן אכילה, אם אתה מכיר את התופעה.
יכול להיות שזה המיקום שרופאים נותנים פה זריקה? וקרה לי שם משהו מטיפולי עבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכוונתי לבשר בלחי הפנימית לא לחיך.
יעל15/10/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התכוונתי לבשר בלחי הפנימית לא לחיך. - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר16/10/2014יעל שלום,
חוסר סימטריה אינה מעידה בהכרח על בעיה כזו או אחרת.
באופן טבעי אין סימטריה בגוף שלנו - במידה תסבי את תשומת ליבך - תראי שעין אחת גבוהה מן השניה, אוזן אחת נמוכה מן השניה וכו'.
מאחר ואיננו סמטריים - גם ה"נפיחות" שראית יכולה להיות דבר נורמלי לחלוטין.
בד"כ לא מזריקים חומר הרדמה ללחי וגם אם כן הדבר לא משאיר אחרין סימן.
קשה לתת לך חוות דעת על סמך הצילום, במידה ועדיין ממשיך להטריד אותך -לכי להבדק אצל רופא השניים שלך.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתל ועקירהאפרת03/10/2014
יש לי שאלה יש לי שתל שכמעט גמר את תהליך הקליטה וצריך את החלק השיקומי ופתאום יש שן צמודה שהולכת לפני עקירה כנראה בגלל זה נצטרך להמתין עד לקליטת השתל בשן החדשה בשתל ותעשה שיקום כבר רק אחרי הקליטה של השתל השני שאלתי לא יכול לקרות משהו לשתל הראשון בהמתנה עוד חצי שנה בערך כי אין עליו כלום ?
ועוד שאלה אחרי העקירה שאמורה לעבור כמה זמן אחרי זה אפשר לחזור לפעילות ספורטיבית בחזרה וגם לאכילה רגילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שתל ועקירה - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר04/10/2014אפרת שלום,
בד"כ אין בעיה להמתין עוד מספר חודשים עד לשיקום עם שתל שכבר נקלט.
אכן רצוי להמתין ולשקם את שני שהתלים יחדיו.
לאחר העקירה בד"כ יש להמתין 24 שעות עד לחזרה לפעילות ספורטיבית.
יש להתייעץ עם הרופא המטפל
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שןאדוה28/09/2014
רציתי לשאול האם מומחה לחניכיים שלחו אותי שהוא יעקור בגלל שהכירוג בחופשה האם זה בסדר?
עקירת שן - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר01/10/2014אדוה שלום,
כל רופא שיניים יכול לעקור שן כזו או אחרת .
לכן גם מומחה לחניכים יכול לעקור שן .
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יערהמיטל27/09/2014
רציתי לשאול האם יש הבדל אם עושים את השיקום 7-7.5 שבועות במקום 8 שבועות? האם יש שינוי משמעותי במספר ימים של 4-5 ימים כל כך מעט שיכול להפריע להמשך השיקום?
יערה - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר27/09/2014יערה /מיטל שלום,
השאלה שלך לא ברורה . האם הכוונה לאחר הארכת כותרת?
במידה ומדובר בהארכת כותרת הרי שבמידה והריפוי טוב אין משמעות רבה להקדמה של 4-5 ימים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנה טובהחנה23/09/2014
לד"ר שלזינגר שלום,
תודה רבה על השרות הנפלא והמועיל שאתה נותן בפורום.
יישר כוח על התייחסותך המהירה, הרצינית והמושקעת לשאלות והלבטים שעולים בפורום.
שנה טובה ומבורכת לך ולמשפחתך, בריאות, שלווה, הצלחה וצמיחה.
שיתמלאו משאלות לבך לטובה.
ברכת שנה טובה ובריאות לכל באי הפורום.
בהערכה והוקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שנה טובה - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר23/09/2014חנה שלום,
תודה רבה על הברכה והמשוב על הפורום. תמיד נעים לקבל ברכות
שתהיה לך , לכל באי ביתך ולכל עם ישראל שנה של הגשמה ושל שפע, שנה של הצלחה ושל בריאות.
שנה של חיוכים :-)
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותלילך18/09/2014
שלום עשו לי חידוש טיפול שורש , מבנה , כתר זמני וניתוח הארכת כותרת. הייתי אצל שיננית לפני שבוע ובערך יומיים שלושה התחילו רגישות שהתגבר היום אתמול לכאבים נתנו לי אנטביוטיקה שאלתי היא יכול להיות אחרי כל המהלך הזה שבחידוש טיפול שורש לא ראו את כל הדלק ולא ניקו / או שפתאום יש סדק בשן האם יש מצבים שלא רואים גם שעשו את הטיפולים וגם בצילומים רק יודעים לפי הכאב ששום דבר אחר לא עוזר , כי אמרתי שהמשכחים לא עזרו לכן החליטו לתת אנטביוטיקה , בינתיים נאמר שינסו אבל שמעת מקרים שבחידוש טיפול לא מצאו / ראו? או שזה הסתבך לאחר מכן?
התייעצות - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר21/09/2014אדווה שירה, רעות , ולילך שלום,
לעיתים קשה לזהות סדק בשן.
על פי התיאור שלך בהחלט נעשה כל מאמץ להציל את השן ועדיין יש כאבים והשן סימפטומטית.
יתכן וקיים בשורש של השן סדק אשר גורם לכל כאבים . לא תמיד ניתן לזהות סדק על ידי צילום , בדיקה קלינית ואפילו מיקרוסקופ.
לעיתים הזיהוי של הסדק הינו - על פי הסימפטומים שיש מן השן.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות
לילך22/09/2014מה הפתרון בהתחשב שניסו הכל ועדיין יש כאבים ואפילו חזקים ? רק עקירה או שיש פתרון אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התייעצות - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר22/09/2014שלום לילך ,
קשה לתת חוו דעת מבלי לבצע בדיקה - .
במידה וניסו את הכל - יתכן ומדובר בסדק וכאמור במידה ויש סדק - יש לעקור את השן
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות אחרונה
לילך23/09/2014יש לי הרגשה כאילו של שברים כאילו השן לא שלמה , בשן שעברה כבר את כל הטיפולים של מבנה , שורש , כתר זמני ואפילו ניתוח הארכת כותרת ופתאום יש גם כאבים שקצת עוזרים עם האנטביוטיקה והמשכחים וגם תחושה כאילו של שברים שהשן לא שלמה האם זו התחושה של שן שבורה/סדוקה שצריך לעקור ?
וחוץ מזה שתהיה לך שנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התייעצות אחרונה - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר25/09/2014שלום לילך,
במקרה של סדק שבו שני חלקי השן מופרדים ניתן להרגיש את התזוזה שלהם,
במקרה כזה ניתן לאבחן באופן מוחלט את הסדק והשן מיועדת לעקירה.
חג שמח :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרונה בהחלט
לילך26/09/2014אבל האם במצב כזה של שני חלקים ובתקווה שלא יותר העקירה תהיה כירוגית ולא רגילה ? ומה ההבדל בכלל בין עקירה רגילה או כירוגית ולפי מה קובעים?
אחרונה בהחלט - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר27/09/2014לילך שלום,
מבחינתך כמעט ואין הבדל באיזה סוג עקירה מדובר.
בעקירה רגילה קיימת כותרת אשר באמצעותה מניפים את כל השן אל מחוץ לעצם והשן יוצאת בחתיכה אחת ( גם הכותרת וגם השורש).
עקירה כירורגית הינה עקירה מורכבת יותר מאחר ואין כמעט כותרת ולכן אין מה לתפוס.
ישנם מקרים בהם עקירה של שן הופכת לעקירה כירורגית לאחר שבהנפת השן הכותרת נשברת ונשאר חלק מן השורש בתוך הלסת.
הקושי כאן הוא בעיקר של הרופא המטפל אשר צריך להוציא את שארית השן מבלי יכולת אחיזה חיצונית.
אין בעקירה הזו יותר או פחות כאבים ( אלא אם היתה דלקת שפגעה בעצם).
סביר שהעקירה תקח קצת יותר זמן.
בעקירה של שן סדוקה - סביר מאוד שהשן תשבר - לפחות על פי קו הסדק .
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן נמקיתמל09/09/2014
היי,
המתנתי כנראה זמן רב עד לביצוע טיפול שורש, הצלחתי למשוך זמן כי הכאבים חלפו.
בזמן טיפול השורש הרופא הסביר לי שהשן הפכה להיות נמקית. השאלה היא האם נכון לסיים במצב כזה את הטיפול שורש? ללא מתן תרופה לשן על מנת שתחלים?
האם הנמק לא יצר דלקת או משהו שמצריך טיפול?
האם עלי להניח שהטיפול הצליח ושהכל בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שן נמקית - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר10/09/2014מל שלום,
כאשר שן הופכת לנמקית - יש לבצע טיפול שורש בהקדם האפשרי.
לעיתים מספיק טיפול אחד ולעיתים יש צורך במספר טיפולים על מנת לאפשר למקום לעבור ריפוי.
לא תמיד השן הנמקית גורמת לנמק - הדבר תלוי בהיקף ובמשך הזמן.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן שבורהתמר09/09/2014
יש לי שן קדמית שנשברה לי לפני 10 שנים בערך האם יש אפשרות לעשות משהו , או רק , טיפול שורש , מבנה וכתר על השן הזאת והאם עושים גם על השיניים הנגדיות שלא המקום בגלל שזו שן קדמית למטה?
שן שבורה - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר10/09/2014רעות שלום,
השאלה שלך לא ממש ברורה.
בכל זאת על מנת להשיב מה צריך לעשות , יש לבצע בדיקה + צילום רנטגן -
ישנן מספר אפשרויות:
1. במידה והשן חיה ואין צורך לבצע טיפול שורש - הרי שניתן לבצע השלמת כותרת.
2. במידה ויש לבצע טיפול שורש - יש לבצע מבנה וכתר , מאחר והשן קדמית רצוי לבצע כתר זירקוניה לקבלת תוצאה אסטטית מצויינת.
לגבי השיניים הנגדיות? - לא ברורה השאלה
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתלים בשניים טוחנותסימה27/08/2014
שלום רב !
עקרתי 5 שניים, ניב+ 4 שניים טוחנות שהן צמודות אחת לשנייה ,אני מתכוונת לעשות שתלים ,האם יש אפשרות לעשות רק 2 שתלים בצדדים וביניהן שניים באוויר
תודה מראש,סימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שתלים בשניים טוחנות - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר27/08/2014סימה שלום,
כשר חסרות מספר שיניים ברצף - תמיד ניתן לשקול ביצוע של שתל אחד בכל צד ולהתקין גשר שישלים את כל השיניים החסרות על השתלים הללו.
צריך לזכור כי יש קטריונים שמשפעים על מספר השתלים הנדרש:
1. מספר השיניים החסרות- ככל שיש יותר שיניים חסרות כך צריך יותר שתלים- בעיקרון ניתן לבצע גשר של 4 יחידות על שני שתלים- כלומר שניכתרים תלויים .
2. איכות העצם - במדיה והעצם הקיימת צרה וקצרה והשתלים שניתן להשתיל הינם בהתאם קצרים וצרים , הרי שיש צורך לבצע יותר שתלים , ככל שהעצם בעלת נפח גדול יותר וניתן לבצע שתלים רחבים וארוכים יותר כך ניתן להסתפק בפחות שתלים.
3. ככל שמקום ההשתלה הוא אחורי יותר- כלומר איזור של שינים טוחנות , אזור שמקבל עומס גדול יותר כך יש צורך בתמיכה טובה יותר לגשר - כך נטרך יותר שתלים ולהיפך.
4. במידה והמטופל מעשן או שיש גורמי סיכון נוספים כך רצוי לבצע יותר שתלים על מנת למזער את הנזק במידה ושתל נכשל.
כפי שאת מבינה יש לשקלל את כל הנתונים ואז להחליט בהתאם למקרה.
מקווה שהייתי לעזר :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך הברורה והמהירה
סימה28/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקסיפן פורטה ודלקת שלפוחית השתןברכה שוחט21/08/2014
לוקחת מוקסיפן פורטה לאחר טיפול שורש. צריכה לקחת אנטיביוטיקה לדלקת שלפוחית השתן. האם מוקסיפן יכול לעזור גם לדלקת? הרי אי אפשר לקחת 2 סוגי אנטיביוטיקה
בו זמנית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מוקסיפן פורטה ודלקת שלפוחית השתן - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר24/08/2014ברכה שלום,
יש להתייעץ עם הרופא המטפל - האם החיידיקים של שלפוחית השתן רגישים למוקסיפן - .
איני מכיר את הנושא הזה.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)