פורום שתלים דנטליים, טיפול שורש - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• רגישות
    מיטל
    21/12/2014

בהמשך לשאלתי לפני כמה ימים. הרגישות ממשיכה יש ימים שמטריפה אותי האם יכול להיות שלא רואים לא בצילום ולא בבדיקה וצריך בטוח טיפול המחייב טיפול דורש לאור שהרגישות בסתימה והרבה פעמים כאבים שמשגעים אותי למרות שזה באותו קו כאבים אותו דבר? כי עשו לי גם צילום וגם בדיקה ולא רואים שום דבר , נאמר שנחכה אבל בינתיים זה לא נעשה בכלל יותר טוב?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רגישות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגישות - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    24/12/2014

מיטל שלום,
    לא תמיד ניתן לראות ברנטגן צורך בטיפול שורש , לא בהכרח חייבת להיות עששת על מנת שיהיה כאב.
    במידה ובשן קיים שיחזור עמוק הרי שיש סבירות לצורך בטיפול שורש.
    על פי התיאור שלך של הכאבים הספונטניים מן השן ומשך הזמן שאת כבר חווה אותם , נראה שיש צורך בטיפול שורש.
    ממליץ לחזור לרופא השיניים ולהיבדק שוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות או טיפול שורש?
    מיטל
    18/12/2014

טוב יש לי איזה חודש כאבים בסתימה , גם בשטיפה , גם בניקוי , וגם אחרי אכילה שתיה שנמשך זמן מה וגם כאבים ספונטנים עשו לי בדיקה ולא רואים לא במבט ולא בצילום יכול להיות שלוקח איזה זמן עד שיראו בצילום אם זאת עששת והאם יכול להיות רגישות חזקה המתבטא ככה נאמר שכדאי לחכות קצת יהיה הכי נבון ולא ישר טיפול שורש שאם אצטרך לא אפספס את הכאבים כי כרגע לא באותה עוצמה ויום יותר יום פחות שיכול לאפיין רגישות? ומהן התסמינים אני בדרך! כלל לרגישות? והאם יש מצב רק שזה כאבים חזקים גם ארגיש וגם יראו בצילום? ואם זה צורך בטיפול שורש תוך כמה זמן בדרך כלל כאבים מחמירים ? האם שבועות? חודשים? והאם יכול להיות רגיש יותר בתקופת החורף אם זה רגישות ?

לקביעת תור
    סגירה
    רגישות או טיפול שורש?

הוספת תגובה

• רגישות או טיפול שורש? - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    24/12/2014

מיטל שלום,
    עניתי לשאלה דומה קודמת- ראי שם.
    בכל מקרה במידה ויש כאבים ספונטניים סביר שיש צורך בטיפול שורש.
    יש מקרה מבלבל - בו הרגישות לקור חולפת ונראה שהשן בסדר , אבל בד"כ מה שקורה הוא שמוך השן פשוט מת ולכן לא מקבלים תגובה בגירוי לקור. במקרה כזה אין בכלל תגובה לגירוי לקור ויש לבצע טיפול שורש - אחרת יתפתח תהליך דלתקי מתחת לשורש.
    בהצלחה :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שורש
    ירדן
    16/12/2014

לאור העובדה שאמרת שיש כאבים בשן אחת עם כאבים ספונטנים ואמרת שכנראה אצטרך טיפול שורש יש לי עוד שאלה אחת אם אתה יודע מה זה אומר: אבל מה זה תדירות משתנה בכאבים: יום אחד הכאבים הספונטנים ממש כואבים ובעוצמה חזקה ומתחילים משאני קמה , ויום אחד הכאבים הספונטנים בעוצמה בינונית , למרות שבכל המצבים אחרי אכילה/שתיה / צחצוח וניקוי תמיד כואב , מה זה אומר על עוצמת הצורך בטיפול שורש ועל סוג ההחמרה שכבר נעשתה יש איזה משמעות בשינוי העוצמות על הנזק והטיפול שצריך

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול שורש

הוספת תגובה

• טיפול שורש - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    24/12/2014

ירדן שלום,
    כנראה שיש דלקת במוך השן אשר גורמת למוך השן להגיב בצורה משתנה. בהמשך מוך השן ימות ואפילו לא תהיה תגובה לקור אבל זה לא אומר שלא יהיה צורל בטיפול שורש .
    ממליץ להיבדק אצל רופא שיניים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ענת
    14/12/2014

רציתי לשאול האם גם שבר וגם דלקת המצריכים טיפול שורש למרות שלא רואים במבט רואים בצילום את שניהם אם יש ורואים אם צריך טיפול שורש. יש לי סתימה וכאבים ספוbטנית גם והרבה זמן גם אחרי הגירוי ובמבט לא ראו כלום ונאמר שנחכה אבל בינתיים התחילו כאבים גם ספונטנית וגם הרבה אחרי הגירוי מה דעתך האם צריך טיפול שורש והאם בצילום יראו בטוח או גם שיספיק התיאור החדש שהחמיר , ומדובר בשן טוחנת תחתונה , ורק בה כואב שום שן אחרת שקרובה אליה לא משפיעה ולא כואבת , בגלל זה אני כבר לא בטוחה שזו רגישות , ואם אחכה איזה שבוע-שבועיים כמה זה יכול להחמיר. ודבר נוסף משתמשת גם במשחות שיניים לשיניים רגישות , וגם ג'ל להקלה ושום דבר לא עוזר.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    24/12/2014

ענת שלום,
    בד"כ במידה ויש כאבים ספונטניים מן השן בד"כ יש צורך בטיפול שורש .
    ממליץ להיבדק אצל רופא השיניים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמינים
    סיגל
    13/12/2014

מהם התסמינים של הכאבים בצורך בטיפול שורש מן הקל אל הכבד? אני חושבת שאני צריכה טיפול שורש , יש לי כאבים ועדיין לא בטוחה שזה זה.

לקביעת תור
    סגירה
    תסמינים

הוספת תגובה

• תסמינים - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    24/12/2014

סיגל שלום,

במידה ויש כאב חזק בגירוי לקור אשר נמשך מעל ל 12 שניות הרי שיש צורך בטיפול שורש - זהו הדבר הכי ודאי שניתן לומר ואז הזיהוי בצורך לטיפול שורש קל.
    לעיתים יש תחושה של רגישות לקור וקשה לאבחן האם מדובר רק ברגישות על רקע של צוואר שורש חשוף או צורך בטיפול שורש.
    לעיתים יש כאב בלעיסה על השן.
    לא תמיד ניתן לקבל אבחנה וודאית.
    יש להיבדק אצל רופא שיניים , אבל גם הרופא לא תמיד יכול לאבחן באופן מוחלט.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים
    גאיה
    11/12/2014

רציתי לשאול האם רגישות בשיניים יכול להיות בכאב ספונטני + כאב אחרי הגירוי שנמשך שעות רבות למרות השימוש במשחות לשיניים רגישות , או שרגישות רק שיש גירוי ולזמן קצר מאוד? והאם יוכלו לתת אבחנה רק לפי התיאור ובלי צילום?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים

הוספת תגובה

• כאבים - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    24/12/2014

גאיה שלום,
    בד"כ שיניים עם רגישות הנובעת מצוואר חשוף לא גורמת לכאב ספונטני אלא רק ע"י גירוי לקור חום או מתוק.
    לא ניתן לבצע אבחנה סופית על פי תיאור בלי בדיקה מסודרת.
    בהצלחה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות או טיפול שורש
    איילת
    07/12/2014

אני לא בטוחה מה יש לי רגישות או צורך בטיפול שורש בשן עם סתימה , שאלתי רציתי אם אפשר לפרט לי מה ההבדל בתסמינים בין רגישות בשן לבן צורך בטיפול שורש ומדובר בשן אחת טוחנת אם זה משנה משהו?

לקביעת תור
    סגירה
    רגישות או טיפול שורש

הוספת תגובה

• רגישות או טיפול שורש - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    24/12/2014

איילת שלום,
    במידה ויש כאב חזק בגירוי לקור אשר נמשך מעל ל 12 שניות הרי שיש צורך בטיפול שורש - זהו הדבר הכי ודאי שניתן לומר ואז הזיהוי בצורך לטיפול שורש קל.
    לעיתים יש תחושה של רגישות לקור וקשה לאבחן האם מדובר רק ברגישות על רקע של צוואר שורש חשוף או צורך בטיפול שורש.
    לא תמיד ניתן לקבל אבחנה וודאית.
    יש להיבדק אצל רופא שיניים , אבל גם הרופא לא תמיד יכול לאבחן באופן מוחלט.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שורש וצילום
    מיטל
    01/12/2014

האם באופן כללי הצורך בטיפול שורש בשן שיש בה סתימה באיזה צילום רואים הכי טוב בצילום פנורמי או בצילום שמבוצע במרפאה? והאם רואים אם זה עששת בעייה בחניכיים או שבר ומה גודל הנזק?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול שורש וצילום

הוספת תגובה

• טיפול שורש וצילום - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    24/12/2014

מיטל שלום,
    הצילום המתאים ביותר לאבחון עששת או צורך בטיפול שורש הינו צילום נשך או צילום של כל השן (צילום פריאפקאלי).
    מן הצילום הזה ניתן להתרשם מגודל ומיקום העששת וכו'.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת פריאפיקלית שן 14
    בועז
    28/11/2014

שלום
    בן 63, ברקע עברתי לפני כ-4 שנים ניתוח לתיקון מסתם מיטרלי, בגלל אי ספיקה של המסתם מגיל צעיר. הניתוח כלל השתלת טבעת.
    עפי דו"ח הניתוח- המסתם סבל בעבר מארוע של אנדוקרדיטיס.
    בנוסף נוטל אקטונל- בגלל אוסטאופורוזיס מזה כ-3 וחצי שנים.כמו כן לפני כ-10 שנים כריתת טחול לאחר תאונה.

מזה שבועיים כאבים ורגישות לסירוגין בעוצמה בינונית באזור שן 14. קיבלתי מוקסיפן למשך 10 ימים ללא שיפור משמעותי וב-5 ימים האחרונים נוטל שילוב של מוקסיפן, פלג'יל, יש שיפור חלקי אך עדיין כאבים ורגישות.
    בוצע צילום סטטוס- שן 14 עם דלקת פריאפיקלית. השן עברה בעבר הרחוק (לפני עשרות שנים) טיפול שורש, כיום מחובר אליה גשר (ראה צילום).
    1. האם לדעתך יש אופציה אלטרנטיבית לעקירה של השן?
    2. במידה ואתה חושב שהאופציה היחידה היא עקירה- האם היית מפסיק את האקטונל ומחכה מס' חודשים לפני העקירה או שלאור המסתם המתוקן "הרגיש" ,כדאי לבצע את הטיפול בהקדם מבלי להמתין.
    3. האם כדאי להמשיך באנטיביוטיקה כל זמן שעוד יש כאב? או שכדאי להפסיק לאחר 10 ימים של מוקספין + 5 ימי פלג'יל?

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת פריאפיקלית שן 14

הוספת תגובה

• דלקת פריאפיקלית שן 14 - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    29/11/2014

בועז שלום,
    על פי הצילום ניתן להתרשם כי בשן 14 קיימת דלקת מתחת לשן המטופלת בטיפול שורש + מבנה .גם לשן 15 יש דלקת בחוד השורש.
    קיים גשר 14-15X17- יש להסיר או לחתוך ( אז לשמור על הכתר שעל ן 17 ) את הגשר ואז לבדוק מה מצב שיניים 14 15 -יש לנסות להציל את השיניים במידה והדבר ניתן על ידי חידוש טיפול שורש .
    עלי לומר לך כי מצילום הרנטגן נראה כי העתיד ( הפרוגנוזה ) של השיניים לא ממש טובה וקיים סיכוי סביר כי תעקרנה.
    במידה והשינים מעומדות לעקירה סביר שלמרות נטילת האקטונל ניתן יהיה לקבל ריפוי עצם טוב אבל ניתן לבדוק את מצב המטבוליזים של העצם - על ידי בדיקת CTX- אשר מבוצעת בבית חולים איכילוב - ואז על פי התוצאה ניתן לשער את מידת האפשרות של ריפוי עצם.
    לגבי המשך נטילת אנטיביוטיקה - לא טוב לקחת אנטיביוטיקה לתקופה כל כך ארוכה שכן קיים סיכוי להווצרות זן עמיד של חיידקים.
    לכן יש לפעול בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 85
    דני
    27/11/2014

האם מומלץ להשתיל שיניים ולבצע כתרים בגיל כזה

לקביעת תור
    סגירה
    בת 85

הוספת תגובה

• בת 85 - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    29/11/2014

דני שלום,
    אין כל מניעה לבצע השתלה בגיל הזה ובתנאי שמבחינה רפואית כללית ניתן לבצע זאת, כלומר במידה ואין מחלות סיסטמיות כגון סוכרת לא מאוזנת או לח"ד שאינו מאוזן.
    אשמח לעזור
    דר' ניצן שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שורש
    איילת
    17/11/2014

רציתי לשאול מהם התסמינים לא רנטגנית קלינית וגם מבחינת כאבים לכך שיש צורך בטיפול שורש?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול שורש

הוספת תגובה

• טיפול שורש - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    25/11/2014

איילת שלום,
    אציין מספר תסמינים אולם לא בהכרח הם יהיו רק עבור שן הנזקקת לטיפול שורש.
    תסמינים הינם:
    שן רגישה לקור או חום למשך יותר מ 12 שניות - כאב חד.
    תחושה של כאב המלווה ב"דופק" מן השן.
    כאב חד בלעיסה.
    אויר קר הגורם לכאב חד.
    שן שאינה מגיבה בכלל לקור או חום
    שן שגורמת לאבצס וזיהום
    ישנם עוד תסמינים אבל אלו העיקריים שבם.
    בברכה
    דר' ניצן שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתל - שיקום והחלמה
    הילה
    17/11/2014

שלום רב,
    חסרה לי שן מספר 24 בלסת העליונה, רופא השיניים שלי כמובן המליץ על שתל.שן זו הוסרה בעקירה כירורגית יחסית קשה. חשוב לי לציין כי אני מאוד מאוד חוששת מהטיפול של ביצוע השתל והחלמתו. האם החדרת השתל קשה יותר מעקירה כירורגית (את העקירה עברתי בשלום ללא הרבה כאבים והחלמה קצרה) האם אפשר לחזור לעבודה יום לאחר החדרת השתל? האם יש נפיחות ,כאבים שונים או חזקים יותר מאשר לאחר עקירה? דימום יתר? וכמה זמן נמשך הטיפול להחדרת השתל?
    אשמח מאוד לתשובתך המהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    שתל - שיקום והחלמה

הוספת תגובה

• שתל - שיקום והחלמה - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    25/11/2014

הילה שלום,
    במידה ויש לך מספיק עצם ואין צורך בבנית עצם, הרי שיש ליחדשות משמחות עבורך.
    בד"כ השתלה של שתל דנטלי קלה יותר מן העקירה - שכןבהשתלה נכנסים למקום נקי בניגוד לעקירה של השן שב"כ היתה מעורבת בתהליך דלקתי כלשהו.
    בד"כ בשהתלה ללא תוספת עצם אין כאבים ואין נפיחות - יתכן ויהיו אבל בסבירות נמוכה.בד"כ יש פחות דימום מאשר בעקירה כירורגית.
    החדרת השתל לוקחת זמן קצר יחסית לעקירה כירורגית - וכאמור במידה ואין צורך בבנית עצם , הרי שהכל פשוט יותר ולא מסובך.
    במידה ויש צורך בבנית עצם תלוי באיזה היקף מדובר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתל - שיקום והחלמה

הילה עוזיאל
    26/11/2014

ד"ר ניצן שלזינגר , תודה רבה על תשובתך! חייבת לצייין כי הרגעת אותי מעט.
    אני צריכה לעשות צילום לפני ביצוע ההשתלה - כי את העקירה עברתי לפני יותר משונה חודשים והצילום שביצעתי אז כבר לא תקף. מקווה שלא אצטרך בניית עצם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתל - שיקום והחלמה

הילה עוזיאל
    23/12/2014

שוב שלום לך ד"ר, עשיתי צילום ולשמחתי יש מספיק עצם, וניתן לבצע את ההשתלה ללא בניית עצם. מקווה מאוד לעבור זאת בשלום המהירות וכפי שאמרת ללא כאבים חזקים נפיחויות או דימומים - עדיין יש בי פחד גדול!! מקווה להתגבר עליו.
    שאלה נוספת - כמה זמן מינימום , צריך לחכות לאחר השתל עד שמלבישים את השן הקבועה? כרגע יש לי פליפר (האם לאחר השתל אוכל להמשיך ללכת עם פליפר עד שילבישו את השן הקבועה?) תודה רבה :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתל - שיקום והחלמה - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    24/12/2014

הילה שלום,
    בד"כ ממתינים כ 3 חודשים עד לתחילת השיקום על השתל.
    במידה והייתה בנית עצם לעיתים יש להמתין קצת יותר - תלוי בכמות העצם שהוספה.
    הצלחה :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שורש
    שרית
    14/11/2014

שלום לד"ר,
    יש לי שן בלסת העליונה באיזור הטוחנות למעלה שנעשה לי כתר באותה שן. גיליתי לאחר תקופה מסוימת שגדל לי שורש לרוחב של אותה שן, שיצאה משם. מה ההשלכות של שורש שגל החוצה לחלל הפה? האם חובה להוציא או לחתוך אותו? אני לא מרגישה משהו מיוחד או הפרעה באוכל..ובכלל יש השלכות כלשהן לשורש שצומח לרוחב ?? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שורש

הוספת תגובה

• שורש - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    25/11/2014

שרית שלום,
    קשה להבין מן התיאור שלך למה הכוונה שגדל לך שורש לרוחב?
    האם מדובר בשן נוספת ? האם השורש עצמו נחשף?
    בכל מקרה עדיך להתייעץ עם רופא שיניים אשר בודק ומאבחן את הדבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חור?
    אורית
    14/11/2014

האם אילו תסמינים לחור בשן לפי ההסבר הבא:

רציתי לדעת האם הסימפטומים הנ"ל אומרים שיש לי חור בשן: יש לי כאבים הרוב בהברשה , ולפעמים במשך היום ללא משהו מסוים או פעולה שעשיתי , ויכול להיות שעות ללא כאב ואז הכאב נמשך איזה חצי-שעה - שעה , האם זה דבר שאומר שזה חור , ואם כן האם שיש חור לא מרגישים כאבים במשך זמן ארוך יותר ובזמנים ברורים וידועים אחרי פעולות מסוימות שזה גורם לכאב? וזה שן שיש בה סתימה לפני שנה וקצת לבנה. והאם יכול להיות קשר לעובדה שהייתה לי בעיה בלסת השנייה שהעמסתי את האכילה על הצד הזה? והיום גם כאב אחרי קפה ששמו שוקולד בפנים יכול להיות שבאמת המתוק עורר שם?

לקביעת תור
    סגירה
    חור?

הוספת תגובה

• חור? - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    25/11/2014

אורית שלום,
    על מנת לתת חוות דעת מדוייקת - יש לבצע בדיקה וצילומים .
    הסימטומים שאת מתארת יכולים להיות עקב עששת ( חור) או עקב חשיפה של צואר השן או עקב סדק בסתימה ואולי אפילו עקב עומס יתר על השן.
    עלייך להבדק אצל רופא השיניים שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקדח נשאר בשן
    נועם
    13/11/2014

שלום ד"ר,
    עברתי טיפול שורש לפני כמה ימים ורואים בצילום שחתיכה מהמקדח (אני לא יודע איך קוראים לזה, הספירלה ממתכת שמנקה) נשארה בשן.
    הרופא אמר שזה לא נורא.
    האם זה בעייתי?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מקדח נשאר בשן

הוספת תגובה

• מקדח נשאר בשן - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    25/11/2014

נועם שלום,
    קורה לעיתים שיש הפרדות של קצה המכשיר המנקה ( פוצר) בשורש - במידה והשורש לא היה מזוהם הרי שבד"כ לא יגרם נזק והכל יהיה בסדר.
    במידה והשורש מזוהם יש להוציא את המכשיר מקצה השורש ולהמשיך לנקות את התעלה .
    עלי לציין כי הפרדות מכשיר הינה דבר שיכול לקרות ואינה מעידה על טיפול לא ראוי.
    נכון נהג הרופא שציין בפנייך כי קצה הכשיר נשאר בשורש השן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה