פורום שתלים דנטליים, טיפול שורש - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• מוגלה בשן מושתלת
    ירדן
    22/07/2010

שלום,

לפני כ-10 שנים עברתי טיפול שורש בשן 14. לאחר מספר שנים בצילום הופיעה דלקת פנימית.
    לפני כשנה הציעו לי לבצע חידוש טיפול שורש - אך המומחה קבע שלא ניתן לבצע זאת.
    עקרתי את השן.
    בינואר 2010 ביצעתי השתלה. הופיעה מוגלה. טופלתי במוקסיפן ולאחר מכן באוגמנטין.
    השתל נקלט, אך בניית העצם מסביב לא הסתיימה, למרות שבצילומים שנעשו בכל פעם הייתה יותר עצם.
    כבר כשבועיים אין הפרשת מוגלה.
    האם מומלץ להמתין עוד או שיש צורך בהתערבות כירורגית (הרופא הציע לבצע גירוד פנימי של אזור המוגלה או הסרת השתל).

בתודה
    ירדן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מוגלה בשן מושתלת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ירדן שלום,

ד''ר ניצן שלזינגר
    29/07/2010

קשה לתת תשובה רק על פי התיאור שלך.
    בכל זאת, הפרשת מוגלה מראה שיש מקום מזוהם אשר מתן אנטיביוטיקה אכן יפחית את את הדלקת אולם לא יפתור את הבעיה הבסיסית .
    לכן רצוי לפתוח את המקום ועל פי שיקול הדעת של הרופא - או לנקות ולבצע בנית עצם חדשה או להוציא את השתל. להמתין כ 3 חודשים ולבצע אותו מחדש.
    בהצלחה :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום, יש לי מוגלה בשורש השן והרופא
    נתי
    20/07/2010

רשם לי אנטיביוטיקה (מוקסיפן), בנסיון להציל את השן מעקירה (הוא אמר לי שהוא היה רוצה לבצע טיפול שורש, אבל רוב הסיכויים שאצטרך עקירה).

יש לי 2 שאלות:
    1) מדוע לא ניתן לנקז את המוגלה באופן פיזי מהשן ולחטא את השורשים שבהם נמצא הזיהום שגרם למוגלה?

2) האם כדאי לי בנוסף לאנטיביוטיקה לקחת תמציות אכיניצאה, שלפי מקורות שונים אמור לחזק את מערכת החיסון?
    האם תהיה אולי התנגשות כלשהי עם המוקסיפן?

3)אילו עוד דרכים יש לשיפור המערכת החיסונית?
    אני די בטטת כורסא, האם כדאי לי לעסוק ביומיים הבאים (עד התור הבא שלי עם הרופא), בספורט? אם כן מה בדיוק לעשות?

זה די דחוף, אז אשמח לתשובה מהירה!

תודה רבה!!!

הוספת תגובה

• נתי שלום

ד''ר לאה יעקובי
    28/07/2010

מכוון שלא ראיתי צילום של השן,אענה על השאלה בכלליות.טיפול שורש או הוא הטיפול המנקה ומנקז מוגלה מתעלות השן.אך הצלחת טיפול זה תלוי בהרבה מאוד מרכיבים שאני לא אפרט אותם כאן.על התרופות ההומאופתיות קשה לי לדבר כי אני לא כל כך בקיעה בנושא,אך ברור ששיפור מערכת החיסונית משפר את ההרגשה הכללית של בן אדם.אך זה לא במקום הטיפול אצל רופא שיניים אלא רק בנוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חלי
    19/07/2010

האם רופא שיניים כללי יכול לבצע טיפול אורטודנטי?
    קיבלתי היום הצעת מחיר מרופא שיניים (DMD)כללי המבצע את כל סוגי הטיפולים וכן יישור שיניים.
    הרופא הציע לי טיפול בשיטת אינויזליין ועשה עליי רושם חיובי אך האם זה מהווה בעיה שכן הוא אינו מתמחה באורטודנטיה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• חלי שלום

ד''ר לאה יעקובי
    28/07/2010

אכן כן רופאי שיניים כללים היום עוברים השתלמויות רבות בנושאים שונים ,כולל השתלמויות באורטודונטיה ,וכולל אינויזליין.והם מוסמכים לבצע טיפולים אלה. אך כשטיפול כזה מסובך מאיזה שהיא סיבה,רופא שיניים מעדיפים לשלוח את הפציאנטים למומחים בתחום זה.
    לא נראה לי שיש לך סיבה לחשוש .תמיד אפשר גם לקחת חוות דעת נוספת.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות?
    ירדן
    11/07/2010

שלום לפני כשנה חידשתי סתימה בשן טוחנת. והחלטתי בטיפשוטתי לעשות סתימה כסופה. חודשיים הכל היה תקין.. ואז התחלו כאבים מציקים של קור לפעמים חום.. לא משהו רציני וכואב, אבל כו מציק.. מין תחושה שמשהו לא בסדר "מסביב" לשן - בחניכיים. הרופאה אמרה שהסתימה מאד קרובה לשורש, אבל אני יכולה להגיד שזה לא אותו הכאב שהיה לי בשן שכן עברתי טיפול שורש.. אלא בהרבה פחות.. הרופאה אמרה שהכל תקין ליטשה קצת מלמעלה...אבל עדין הכאבים חוזרים מדי פעם. אני מאמינה שהסתימה משפיעה מאחר והיא כסופה והיא בטח מעבירה ריגשויות ברמה גבוהה יותר.
    השאלה שלי האם כדאי לעשות סתימה חדשה ולבנה לפני שמגיעים למצב של טיפול שורש... ז"א השאלה אם כדאי לתת לשן עוד צ'אנס לפני ש"הורגים אותה"? הרי בכל סתימה חופרים עוד קצת ועוד קצת בשן.
    האם זה משהו שאני אמורה לשלם עליו? ז"א האם מבחינת הרופאה השן באמת קרובה לשורש והיא תגיד לי לעשות טיפול שורש רק כדי לא לנסות לעשות לי סתימה חדשה בחינם? ופשוט תגיד לי "קרוב לשורש, זו לא אשמתי".

אשמחה לתשובה כנה לפני שאגש לרופאה

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות?

הוספת תגובה

• ירדן שלום

ד''ר לאה יעקובי
    18/07/2010

בתחילה עלי להבהיר דבר אחד :רופאי שיניים הם קודם כל רופאים ואינני מכירה רופא שיניים שרוצה לבצע טיפול כלשהו ללא צורך.נהפוכו :אנחנו כל הזמן ,ד.א, גם במקרה שלך מנסים למזער טיפולים כמה שניתן כדי לא לפלוש יתר מהדרוש לאיברי הגוף ושכאשר אנו מטפלים בשיניים של הפציאנטים שלנו השיקולים הם רפואים .
    ועכשיו לשאלתך:הייתי עושה בדיקות חיות השן ובמקרה והשן חיה כן הייתי מחדשת את הסתימה ומחליפה אותה לסתימה מחומרים מרוכבים(לבנה).יתכן ויש עששת משנית מתחת לסתימה וזה מה שמהווה בעיה.יתכן גם שהעששת מאוד עמוקה והגיעה לעצב,והרופאה תאלץ לקבוע שיש צורך בטיפול שורש. טיפול שורש עדיף מאשר לסבול מאי ודעות או כאבים .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלת שיניים עם אוסטאופורוזיס
    פרידה
    07/07/2010

שלום
    האם ניתן לעשות השתלת שיניים בכל הפה עם אוסטאופרוזיס קשה לאחר ניתוח כריתה חלקית של בלוטת הפרתאירואיד

תודה

הוספת תגובה

• פרידה שלום,

ד''ר ניצן שלזינגר
    10/07/2010

תהליך של אוסטאופרוזיס משפיע על כל העצמות , אם כי לא באופן אחיד. בד"כ עצמות הלסתות נפגעות פחות.
    על מנת לוודא ולבדוק את צפיפות העצם יש לבצע CT, (בכל מקרה עבור ההשתלה יש צורך ב CT) אשר ידגים את נפח העצם וצפיפותה.
    באשר לבלוטת התריס - יש לבדוק את רמת TSH ו T4 . עליך להיות מאוזנת (גם באופן כללי לצורך תיפקוד תקין ). במידת הצורך יש לקבל תרופות לאיזון - יש להתייעץ עם הרופא המטפל.
    מכל מקום במידה והעצם שלך נראית תקינה ואת מאוזנת מבחינת בלוטת התריס - אין מניעה לביצוע השתלות.
    מקווה שהייתי לעזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, תיקון קטן

פרידה
    10/07/2010

תודה דר' שלזינגר
    אך מדובר בכריתה חלקית של בלוטת הפרא-תאירואיד ולא התאירואיד
    מחכה לתשובך
    פרידה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזוזת שן לאחר נפילת כתר זמני
    השואל
    06/07/2010

שלום, ביום שישי (לפני 4 ימים) נפל לי כתר זמני על שן מלתעות עליונה. רק היום הדבקתי אותו חזרה. מה הסבירות שהשן אכן זזה קצת?
    אני שואל כי כבר נלקחו מידות לכתר הקבוע... שכבר לא מתאימות במידה והשן זזה.
    תודה רבה

הוספת תגובה

• שלום לשואל

ד''ר ניצן שלזינגר
    10/07/2010

שקה לומר כמה תזוזה היתה, כאשר ימדדו את הכתר ניתן יהיה לראות. בכל מקרה במידה ואינך סובל מבעיות חניכיים כנראה שהשינוי יהיה קטן מאוד ,אם בכלל.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זרם בעת טיפול -
    שרון
    01/07/2010

שלום לכולם,

עברתי טיפול שורש (למעלה בשן ליד הניב)... תוך כדי השלב אחרי הוצאת העצב הרגשתי ממש זרם...לא כאב בטירוף.. אבל זרם מהשן עד לאף באף.. ואפילו הרגשתי לרגע בלב... (אולי זה היה מהפחד ואולי לא).
    זה היה בשלב לדעתי אחרי הוצאת העצב כשהרופא עם המחט במקום.

מישהו פעם אמר לי שזרם בעת טיפול שורש זה אומר פגיעה בעצב וזה יכול להיות נזק לטווח ארוך.

האם זה נכון ? האם בהכרח ?
    אני די חושש...

לקביעת תור
    סגירה
    זרם בעת טיפול -

הוספת תגובה

• בת שלום

ד''ר לאה יעקובי
    04/07/2010

האם אתה מרגיש טוב עכשיו,כמה ימים אחרי הטיפול?בהנחה וכן,הכאב או תחושה שהרגשת במשך הטיפול מעיד רק על אלחוש לא מספיק חזק באזור,ולא על משהו יותר מזה.
    במקרה והיתה פגיעה בעצב ,נשארת הרגשה של רדימות שלא עוברת באזור לאורך זמן אחרי ביצוע טיפול דנטלי כלשהו,ואז מומלץ לגשת לרופא לבדיקה נוספת.וכמובן טיפול במידת הצורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שורש
    שחר בינדר
    30/06/2010

היי, קוראים לי שחר ואני בת 14.
    לפני כחצי שנה בערך עשיתי טיפול שורש בשן קדמית, הטיפול עצמו הצליח אבל השן השחירה....
    הלכתי להתייעצות אצל שני רופאים שונים אחד טען שעדיף לעשות הלבנה מכיוון שיש מספיק חומר (של הסתימה) ושאני צעירה מידיי מכדיי לעשות כתרים בשיניים קדמיות והשני טען את אותו הדבר אבל הזהיר אותי שיכול מאוד להיות שהשן תעבור תהליך ספיגה של החומר שמלבין את השן ותאכל....
    אשמח לחוות דעת נוספת בקשר לשן. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול שורש

הוספת תגובה

• שלום שחר

ד''ר ניצן שלזינגר
    10/07/2010

גיל 14 הוא אכן צעיר מדי לביצוע של כתר קבוע , הסיבה לכך הינה שינויי הגדילה שאת עוד אמורה לעבור.
    לשיניים לאחר טיפול שורש יש נטיה להשחיר- ניתן לפתור זאת על ידי הלבנה פנימית של השן.
    אולם בהלבנה פנימית של שן שעברה טיפול שורש- קיים חשש של דליפה של חומר ההלבנה אל העצם ואז עלולה להיווצר ספיגה של חלק מן העצם התומכת בשורש השן.
    בדרך כלל ככול שיש יותר חומר שן הסיכוי קטן יותר לתופעה של ספיגה, אבל אף אחד לא יכול להטיח כי הדבר לא יקרה.
    במידה והצבע כל כך מפריע , ניתן לבצע כתר זמני מעבדתי אשר מתאים לצבע של יתר השיניים שלך ובגיל בוגר יותר לבצע כתר חרסינה סופי.
    עלי לציין כי לכתר הזמני יש נטיה לשנות את צבעו במשך הזמן, ניתן להחליף אותו בעת הצורך.

מאחל לך הצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חידוש טיפולי שורש
    ליאן
    29/06/2010

שלום,
    אני אומרה לבצע חידוש טיפולי שורש בשיניים 17, 24,25 ..
    ורופא השיניים הקבוע שטיפל בי עד היום טוען שהוא לא יכול יכול לבצע טיפול זה מאחר וצריך מומחה לביצוע חידוש טיפול שורש ..ושסיכויי הצלחה גובהים יותר אצל מומחה ובנוסף טוען שמדובר במיכשור אחר שרופא רגיל אין אותו.

שאלתי היא האם זה נכון מה שהרופא טוען ?
    ואם אפשר לקבל המלצה על רופא מומחה לחידוש טיפולי שורש ..אני גרה באיזור מודיעין ואשמח לדעת על מומחה באיזור

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    חידוש טיפולי שורש

הוספת תגובה

• ליאן שלום

ד''ר לאה יעקובי
    01/07/2010

רופא השיניים שלך צודק בהחלט.סיכויי ההצלחה של טיפולי או חידושיי שורש הרבה יותר גבוהים כאשר הן מבוצעות ע"י רופא מומחה בתחום זה.ההצלחה מגיעה עקב ידע ,ניסיון ומיכשור רפואי מתאים.
    לגבי המלצות אינני מכירה באיזור זה אישית,אך התיעצי עם רופא השיניים שלך או בחיפוש באינטרנט.
    כל רופא מומחה לטיפולי שורש מתאים לביצוע טיפולים אילו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שן עם סתימה גדולה
    נתי
    28/06/2010

שלום,

יש לי סתימה גדולה בשן טוחנת... לפני שנה החלפתי אותה... כי היהא התפרקה.. הכל היה בסדר.. ואז התחילו הכאבים של הקור וחום...וגם כאבים מוזרים בחניכים מסביב לשן.. הרופאה אומרת שהכל תקין לחלוטין וציינה כי הסתימה קרובה לשורש לכן יש מצב שזה יגיע לטיפול שורש.. הכאבים הם נסבלים ומורגשים בתדירות נמוכה, אך לפעמים גם השן כואבת מעצמה גם שאני לא אוכלת וכו'...

לקביעת תור
    סגירה
    שן עם סתימה גדולה

הוספת תגובה

• המשך..

נתי
    28/06/2010

מבלי לחשוב יותר מדי ביקשתי סתימה כסופה.. האם יכול להיות שאני רגישה יותר עצם זה שהיא כסופה ולא לבנה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתי שלום

ד''ר ניצן שלזינגר
    28/06/2010

על פי התיאור שלך מדובר בשן עם שחזור גדול ועמוק הקרוב לצורך בטיפול שורש. בנוסף את מדווחת על כאב ספונטני ( ללא כל גירוי )- במידה והכאב מופיע ללא גירוי לקור - הרי שיש צורך בטיפול שורש .
    סתימת אמלגם ( כסופה) - הינה סתימה מתכתית ומאחר וכך מעבירה ביתר קלות גירוי של טמפרטורה, בד"כ שמים חומר מבודד על מנת למנוע את מעבר הגירוי אל החלק החי של השן ( מוך השן).
    סתימה מרוכבת - סתימה לבנה מעבירה הרבה פחות גירוי של טמפרטורהובנוסף נקשרת באוופן כימי לשן ואף יכולה לחזק את קירות השן - במידה והיא נעשית בצורה הנכונה.
    מאחל לך הצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדילמה היא

נתי
    29/06/2010

תודה על ההסבר המפורט...
    במידה ואני מחליטה שאין לי מה לעשות, כי השן מציקה וזו עובדה... האם כדאי לנסות לעשות בשן סתימה חדשה ולבנה ולא ללכת ישר על טיפול שורש ולהורג את השן.? האם כדאי לחפור עוד טיפה בשן על מנת להציל אותה ולא להרוג אותה?
    מה אתה היית ממליץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מני
    27/06/2010

כשהייתי קטן רופאת השיניים שלי היתה משתמשת בגז צחוק(לא הייתי בעייתי בכלל!) היא היתה משאירה אותו, לפי דעתי, במשך הטיפול שהיה לעיתים ארוך וכולל כמה סתימות. אני חושש שנגרם לי נזק עקב כך.. אודה על תשובה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• מני שלום

ד''ר ניצן שלזינגר
    27/06/2010

טיפול בגז צחוק נחשב לבטוח. בד"כ מבצעים את הטיפול כאשר במשך כל הזמן המטופל שואף את גז הצחוק.
    לפיכך טופלת בגז הצחוק בדרך המקובלת.
    לא נראה לי כי נפגעת כוצאה מכך
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות דחופה
    khl
    21/06/2010

שלום רב,
    לפני שנה וחצי עברתי שני טיפולי שורש,(אני בת 24), בשיניים קדמיות (נראה לי 11 ו12), כאשר היה ידוע מראש שיש לי הליך דלקתי מעליהן כאילו בתוך החניכיים ממש מעל השורש. לאחר שנה וחצי שעקבנו ראינו שההליך לא קטן, והרופא שלי אמר שאני אצטרך אפיסקטומי. הייתי אצל שני מומחים לטיפולי שורש, אחד אמר לי - לעשות אפיסקטומי ולא הזכיר אופציה של חידוש, והשני אמר בהחלט רק חידוש ושאני ממש לא צריכה ניתוח! כמובן ששניהם הזהירו אותי שתמיד יש סיכוי שזה לא יצליח. הרופא השני שאמר על החידוש אמר שהפגם כ"כ גדול שגם אם אצטרך לעשות ניתוח בסוף עדיף לנסות קודם חידוש כדי לצמצם את ה"דפקט". אני ממש מבולבלת ולא יודעת מה עדיף ומה לעשות, ברור שהאינסטיקנט הראשוני הוא להתרחק מניתוח, מצד שני אני ממש מפחדת מהחידוש ולא יודעת מה זה בדיוק אומר וכמה זה יכאב....... לא יודעת מה לעשות , אודה לעצה!! תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות דחופה

הוספת תגובה

• שלום khl

ד''ר לאה יעקובי
    26/06/2010

ללא צילומים לפני חצי שנה ואחרי קצת קשה לענות על שאלתך,אך נראה לי שבמקרה ו הטיפולי שורש בוצעו ללא ליקוי,אין צורך בחידושים. זה רק מחליש את השן ומגביר סיכוים לסדק או שבר של השורש.צריך לעשות אפיסקטומי ועדיפות היא אפסקטומי אצל אנדודונט(בעזרת מיקרוסקופ).
    בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרמה פתוחה או סגורה ?
    ניר
    15/06/2010

שלום ,

אני נדרש ל 3 שתלים ברצף כאשר גובה העצם נע בין 5-8 מ"מ .

האם ניתן בהרמת סינוס סגורה לטפל בזה או שחובה הרמה פתוחה ?

תודה ,

ניר

לקביעת תור
    סגירה
    הרמה פתוחה או סגורה ?

הוספת תגובה

• ניר שלום

ד''ר ניצן שלזינגר
    19/06/2010

על מנת לתת תשובה אחראית יש לבדוק את צילומי הרנטגן וה CT.

מכל מקום המקרה שלך גבולי - ניתן מאידך להשתמש בטכניקה שמשלבת את שתי השיטות - ניתן לבצע הרמת סינוס עם בלון.

בהרמת סינוס סגורה - הגישה להרמת הסינוס היא דרך הקידוח עבור השתלים. נפח העצם שניתן להכניס מוגבל ל2-4 מ"מ בגובה , מעבר לכך קיימת סכנה של קריעה של הרירית של הסינוס ( הקרום הפנימי שמצפה את הסינוס מבפנים).

בהרמת סינוס פתוחה - הגישה אל הסינוס היא מן הצד של הסינוס - פותחים מעין חלון ודרכו מרימים את הרירית של הסינוס ואז ממלאים את המקום בעצם.- אין כמעט מגבלה לכמות העצם שניתן להוסיף.

הרמת סינוס עם בלון - תהליך של תוספת עצם לסינוס לצורך החדרת שתלים דנטליים. את העצם מוסיפים לסינוס דרך הקידוח של ההכנה לשתל ( בדומה להרמת סינוס סגורה ). התהליך מבוצע ע"י החדרת בלון אל הסינוס דרך קידוח ההכנה . בלון מרים את הרירית של הסינוס , את הבלון מנפחים באופן מבוקר וכך מפחיתים את סכנת הקריעה של הרירית ( בדומה לבלון של צינתורים), כך שניתן להרים את הרירית ולקבל נפח גדול אליו ניתן להחדיר את העצם , בהמשך מחדירים את השתל הדנטלי. מחכים בין 4-9 חודשים כתלות בכמות העצם שהוספה.

אשמח לעזור

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שורש חוזר בשן 12 והתלבטויות
    דנה
    13/06/2010

לאחרונה התחלתי להרגיש מוזר בשן 12 שעברה בעבר טיפול שורש וכתר הרגשה כאילו היא חלשה וחשבתי שנופל לי הכתר, אך לאחר בירור אצל רופא שיניים התברר שיש דלקת ושצריך לעשות טיפול שורש חוזר, פניתי למומחה והוא אמר שהוא חושב שיש סדק בשן וצריך להוריד את הכתר כדי לראות אם אפשר בכלל לעשות טיפול שורש.

האם הכתר לא יישבר בהסרה או יסדוק עוד יותר את השן וזה יגרום לסיבוכים? או שהטיפול עצמו יכול לסבך את המצב?

אולי עדיף לעקור את השן ולעשות השתלה בלי להסתכן?

אם הדלקת לא כואבת ייתכן שיהיה אפשר לעשות השתלה מיידית בלי לחכות שהיא תחלים כדי שלא תהיה נסיגה בעצם וכדי שאני לא אסתובב בלי שן כמה חודשים?

האם השתלה קדמית נראת טבעית?

תודה רבה מראש על התשובה...

הוספת תגובה

• דנה שלום

ד''ר ניצן שלזינגר
    19/06/2010

דנה שלום,
    מאחר ולא בדקתי אותך ואין בידי צילום קשה לתת חוות דעת אחראית.
    מכל מקום - נראה כי יש להסיר את הכתר בעדינות על נמ שלא לסדוק את השורש של השן .
    במידה ואין סדק הרי שיש לבצע חידוש טיפול שורש + מבנה וכתר חדש.
    במידה וקיים סדק בשורש השן - יש לעקור את השן כמה שיותר מהר.
    במידה ואין דלקת אקוטית וניתן לנקות היטב את אתר העקירה ובמידה וקיימת מספיק עצם ניתן לשקול ביצוע של שתל מידי + אפילו ביצוע של מבנה + כתר (כמובן שהכתר לא יהיה במגע עם השיניים הנגדיותוכן יש להמנע מללעוס ולנגוס עם הכתר הזה לפחות 3 חודשים).
    במידה וקיימת דלקת חריפה או לחילופין חסרה עצם הרי שי לבצע עקירה + ביצוע שיחזור זמני של השן (לא יעלה על הדעת שתסתובבי ללא שן מספר חודשים). לעיתים ניתן לבצע השתלת עצם ביחד עם העקירה ולעיתים יש להמתין לריפוי.
    לגבי התוצאה האסטטית - בד"כ לאחר עקירת שן קיימת נסיגה של העצם והשיחזור של השן נותן מראה של שן ארוכה יותר. -במצבים מסויימים ניתן להתגבר על כך ע"י השתלה מיידית (בתנאי שהתנאים מתאימים) או שניתן לבצע בניה של עצם. - לא תמיד התוצאה אדיאלית.
    ככל שתקדימי לעקור את השן (במידה והיא סדוקה ) כך יהיה פחות נזק לעצם וכך התוצאה המתקבלת תהיה אסטטית יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מעין
    13/06/2010

שלום,
    אצל בני בן 8.5 קיימת תופעה ששיניים שעומדות ליפול משנות צבען החל מורוד ועד לאפור, מעט מדממות ונראה כי השן הופכת לחלולה ושקופה מעט. רופאת שיניים הסבירה שבדר"כ שורש השן הוא שנספג בחניכיים ובמקרה שלו כל השן נספגת. הומלץ על צילום פנורמי לבירור.
    אשמח לקבל הסבר לגבי התופעה. האם יש לכך השלכות כלשהן? והאם יש צורך לטפל ואיך?
    בברכה, .

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד''ר ניצן שלזינגר
    19/06/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=221 id=link]רפואת שיניים לילדים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה