מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום רב,בר19/05/2011
לא יודעת אם הגעתי לפורום הנכון אבל:
1.מה הסיבה שיכולה להיות לשפתיים חסרות? הכוונה שאיזורים קטנים בשפתיים חסרים ואין שם צבע.. לאחרונה הרגשתי פעילות יתר באיזור השפתיים שחסרות לי, מן הרגשה של עיקצוצים ושכאילו עומד להופיע הרפס..
2. אני בת 20 ולאחרונה (חודשיים) שמתי לב שהצבע בשפתיים שלי יורד והופך לגוון חום. במיוחד בשפה העליונה ויש גם סימנים של גוונים שונים ונקודות שמזכירות נקבוביות.. ממה זה נובע?
האם הפיתרון היחיד לכך הוא מילוי צבע בשפתיים? האם אתה מכיר אולי שיטות טבעיות וזולות יותר?
4. לאחר כמה שנים כשהצבע של מילוי השפתיים יורד, האם צבע השפתיים הטבעי נשאר ולא נפגע כתוצאה מהליך האיפור הקבוע??
תודה רבה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים בשפתיים
ד"ר רון יניב19/05/2011לבר שלום
זה לא הפורום
עדיף לפנות לבדיקה אצל רופא מומחה
באופן כללי -לא ממליץ לך על איפור קבוע
בברכה
ד"ר יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
בר23/05/2011תודה על התשובה!
רציתי לשאול, למה אתה לא ממליץ על איפור קבוע?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהshlosi18/05/2011
לא קשור לפורום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד"ר רון יניב18/05/2011נאלץ לחסום משתמש שמעלה מידע שנמחק שוב
אנא לכבד את הפורום והנושאים הרלבנטיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוטוקוס מונע הריון ?לינוי15/05/2011
בוטוקס מונע הריון ? תודה מראש !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוטוקוס והריון Botox & Pregnency
ד"ר רון יניב16/05/2011ללינוי שלום
אין לטפל בבוטוקס בזמן הריון
אינו מונע הריון
בברכה
ד"ר יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לבוטוקוס ...לינוי15/05/2011
יש לי לסת עליונה קצת בולטת , לא רואים כשאני מדברת , אלא כשאני מחייכת למשל . זה לא ממש מפריע לי אבל בזמן האחרון כן רציתי לעשות משהו בנידון . אני לא רוצה ניתוח , אבל רציתי לשאול , ראיתי בכמה מקומות שעושים בוטוקוס בשפה העליונה כדי להרפות את השריר וככה כשמחייכים לא רואים את הלסת . האם הדבר באמת אפשרי ?
ואיפה אפשר לעשות את זה ?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוטוקס- שאלה של גיל
לינוי15/05/2011אהההה וגם מאיזה גיל אפשר לעשות את זה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוטוקס- שאלה של גיל BOTOX AGE
ד"ר רון יניב16/05/2011מגיל 18
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוטוקס למניעת חשיפת החניכיים
אין מדובר בלסת בולטת , אלא בחשיפה של החניכיים מעל השיניים בעת חיוך, מה שמכונה
GUMMY SMILE
אם זו אכן כוונתך ,ניתן לטפל בבוטוקס לציצמצום התופעה
האפקט נמשך 3-6 חודשים ויש לחדשו
בברכה
ד"ר יניב
נב
תוכלי לראות שאלות קודמות בפורום בנידון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוטוקס למניעת חשיפת חניכיים בחיוך
אין מדובר בלסת בולטת , אלא בחשיפה של החניכיים מעל השיניים בעת חיוך, מה שמכונה
GUMMY SMILE
אם זו אכן כוונתך ,ניתן לטפל בבוטוקס לציצמצום התופעה
האפקט נמשך 3-6 חודשים ויש לחדשו
בברכה
ד"ר יניב
נב
תוכלי לראות שאלות קודמות בפורום בנידון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מילוי קמטים וריצהאורית14/05/2011
אני מזריקה רסטילן כבר מעל 5 שנים ( כל שנה/ שנה וחצי בערך) בצידי האף (בין האף לשפתיים). בדרך כלל החומר נספג אצלי לאט ומחזיק הרבה זמן. לאחרונה התחלתי לרוץ כ- 3 פעמים בשבוע. האם הקפיצות בריצה ( תזוזה של השרירים כתוצאה מהזעזועים) יגרמו לקמטים לחזור מהר יותר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרוז העלמות רסטילן וריצה - תגובה
ד``ר דן וינברג14/05/2011שלום אורית.
קרוב לודאי שלא יהיה שינוי משמעותי בקצב ספיגת והיעלמות הרסטילן אצלך גם לאחר שהתחלת לרוץ.יש לזכור שבעת ריצה ומאמץ גופני יש הגברה של זרימת בדם בגוף ובפנים.זרימת דם מוגברת זו מזרזת לעיתים את קצב פירוק וספיגת הרסטילן. גם הזעזועים של הגוף בעת הריצה יכולים לתרום לכך. בכל מקרה עדיף לבריאותך שתמשיכי לרוץ אפילו אם תצטרכי לעשות את טיפולי המילוי לעיתים קרובות מעט יותר על פני הפסקת הפעילות הגופנית.התחלת פעילות גופנית ושינוי הרגלי תזונה מביאה לעיתים קרובות גם ירידה במשקל התורמת לבריאות ומראה הגוף אך לצערנו מביאה לנפילת העור והעמקת הקמטים בפנים.עובדה זו גורמת גם כן להרגשה שהשפעת הרסטילן "מתקצרת".
דר. וינברג דן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלסטיקת נפח ומתאר הפנים ללא ניתוחאתיה11/05/2011
לאחרונה נחשפתי לטכניקה חדשה של הרמת פנים בהזרקות לאיזור השריר.
רופאה שמזריקה חומרים לשריר ומפסלת את הפנים ע"י סדרת הזרקות.הטכניקה כך טוענת מחזיקה ל10 שנים.
האם קיים ידע יותר מבוסס על החומרים או הטכניקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפח לפנים ללא ניתוח לטווח ארוך?
ד``ר דן וינברג11/05/2011שלום אתיה.
מילוי נפחים בלחיים והדגשת עצמות הלחיים הוא הטרנד העדכני ביותר בעיצוב הפנים באמצעים לא ניתוחיים. הדבר נעשה בתכשירי חומצה היולורונית המיועדים במיוחד לכך ומגיעים באריזות גדולות יחסית של 2-3 סמק'(לעומת 1 סמק' באריזות של מילוי הקמטים).התכשירים של 3 החברות הגדולות הם: SUB Q של רסטילן,VOLUMA של ג'ובדרם,וULTIMATE של טיוסיאל.ההזרקה נעשית בטכניקה של הזרקה בקנולות שהן צינורות גמישים ארוכים וקהים המוחדרים מתחת לעור במינימום של סבל וטראומה עם תוצאות אחידות,טבעיות ויפות.חשוב לבחור רופא המנוסה מאד בטכניקה שהזכרתי לקבלת תוצאות מיטביות.התוצאה בחומרים אלה מחזיקה כשנה.לא ידוע לי על חומר הנותן תוצאה ל 10 שנים מלבד אולי הסיליקון הנוזלי שאיננו מומלץ למילוי נפחים בפנים בשל בעיתיותו הרבה(גושים,גרנולומות,נדידת החומר,אפשרות לזיהומים ועוד).ישנם חומרים חדשים בפיתוח שאמורים להחזיק מעמד יותר זמן אך עדיין לא נכנסו לשוק ולא קיבלו את אישור רשויות הבריאות העולמיות באירופה ובארה"ב.איננו מתיחסים בפורום זה לרופא זה או אחר.
בברכה
דר. וינברג דן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מילוי שפתייםרותי08/05/2011
לד"ר שלום רב!
לפני מספר שנים עשיתי מילוי שפתיים בסיליקון. המילוי בוצע כך שנוצרו שתי "כריות" בשפה עליונה עם הווצרות שקע באמצע.
השאלה: האם ניתן להזריק חומצה היאלורונית באותו השקע אם לפני זמן מה הוזרק באיזור סייקון.
על התשובה המהירה אודה
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מילוי שפה בח.היולורנית לאחר סיליקו
ד``ר דן וינברג08/05/2011שלום רותי.
צר לי שגם את מ"נפגעות" הסיליקון.לא הייתי מערב את 2 החומרים במילוי השפה.אם תהיה בעיה לא נדע מה הגורם לכך והאינטראקציה בינהם היא בלתי צפויה.יתכן ואםשר לעשות אצלך תקון קל באיזור ה"שקע" באמצע השפה עי' תוספת מזערית של סיליקון שם.תבחרי ברופא לו ניסיון רב בטיפול בסיליקון לצורך זה.
בהצלחה
דר. וינברג.,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מילוי לחייםגלית08/05/2011
שלום
רופא הזריק לי מזרק של ג'ובידרם 3 לצורך ניפוח הלחיים . כתוצאה מההזרקה נוצרו לי שקעים מכוערים בלחיים מתחת למילוי ואני מתביישת לצאת החוצה.
לפי הבנתי ההזרקה לא היתה בצורה אחידה. הוא הזריק בפעם אחת בכל לחי את כל הכמות. האם כך צריך להיות?
אני מודאגת ולא יודעת מה לעשות כעת. האם לחזור אליו לתיקון? ואולי ייגרם לי נזק יותר גדול? איך אני יכולה להיות בטוחה שהוא יזריק לי הפעם בצורה אחידה ? האם כדאי לי ללכת לרופא אחר?
האם ניתן להמיס את החומר? יכול להיות שבמשך הזמן זה יסתדר?
סליחה על כל השאלות אבל אני מאוד מודאגת
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות במילוי לחיים - תגובה
ד``ר דן וינברג08/05/2011שלום גלית.
צר לי שהתוצאה האסתטית אינה לשביעות רצונך.למילוי נפחים בלחיים מומלץ להשתמש(אם את משתמשת במוצר מחברת ג'ובדרם) במוצר ג'ובדרם VOLUMA-מזרק המכיל 2 סמק' המיוצר במיוחד למילוי נפחים ולא במוצר בו השתמשו אצלך.ההזרקה צריכה להיות בד'כ סימטרית ב2 הצדדים עם התאמות לאי סימטריות הקיימת לעיתים בפנים של כל אחת. רצוי להזריק עם קנולה המבטיחה הזרקה אחידה,יפה ומדויקת ללא גושים והרבה פחות טראומתית למטופלת ולא עם מחטים כפי שהיה נהוג בעבר.באשר אלייך החומר לא יגרום לך כל נזק ותצטרכי לחכות שהוא יספג תוך כשנה.ניתן גם להזריק אנזים המפרק את החומצה ההיולורונית(הילורונידז) למקום הגושים הגדולים כדי לגרום לזרוז פירוק החומצה ההיולורונית בגוש ובכך להקטנתם. ניתן אולי להתיעץ עם רופא אחר לאפשרות של הזרקה נוספת בחומר ובטכניקה הנכונים כדי "להסוות" את הגושים וחוסר הסימטריות שגרמה ההזרקה הראשונה.
בהצלחה
דר. וינברג דן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמילוי לחיים
גלית08/05/2011ראשית תודה רבה על תשובתך
רציתי לחדד כי הבעיה שנוצרה לי היא לא גושים אלא שקעים מתחת לשטח שמילאו לי . שטח הלחיים לא אחיד יש נפיחות בצד המוזרק ושקעים גדולים ועמוקים מתחת .
אני מתלבטת האם לחזור אל הרופא שהזריק לי כדי שיתקן ע"י הזרקות במקומות של השקעים. הסיבה שאני מתלבטת גם בהיבט הכספי. שילמתי כסף רב עבור ההזרקות ואת התיקון הוא יעשה לי ללא תשלום וללכת לרופא אחר אצטרך לשלם מחדש. ואם אחליט בכל זאת שהרופא שהזריק לי יתקן האם החומר ג'ובידרום 3 לא מומלץ כלל ללחיים ?מאיזה בחינה זה לא מתאים? האם מסיבה זו נוצרה אי אחידות בפנים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות במילוי לחיים - תגובה שניה
ד``ר דן וינברג10/05/2011שוב שלום גלית.
קשה להבין מתאורך מהי בדיוק הבעיה אצלך. צריך לבדוק אותך כדי להבין בדיוק את הבעיה בלחייך.החומר ג'ובדרם 3 מיועד יותר לקמטים עמוקים מאשר למילוי נפחים. כאמור החומר המומלץ למילוי נפחים ממשפחת ג'ובדרם הוא הVOLUMA. באשר לאיזה רופא לפנות ההחלטה היא שלך- מחד הרופא שטיפל בך הוא האחראי על התוצאה הלא טובה והוא צריך לתת לך פתרון לבעיתך במינימום הוצאה מצידך. מאידך יש בך איזשהי חוסר ביטחון בכישוריו בשל התוצאה הלא מספקת ואז תפני לרופא אחר. ההחלטה היא שלך.
בהצלחה
דר. וינברג דן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחט קנולה וחומצה היאלורוניתאורטל08/05/2011
האם ניתן לבצע עיבוי שפתיים בעזרת מחט קנולה בשיטה של מזרק עם חומצה היאלורונית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחט קנולה וחומצה היאלורונית לשפתיים
ד``ר דן וינברג08/05/2011שלום אורטל.
כן בהחלט ניתן.בעזרת קנולה דקה (27G) ניתן בכניסה אחת בלבד של הקנולה בכל אחת מזויות השפתיים ודרכה להזריק את החומצה ההיולורונית המתאימה לעיבוי שפתיים.דרך אותו מקום כניסה ניתן בעזרת הקנולה לעשות כמה "מעברים" ולהזריק את החומר ובכך להשיג עיבוי אחיד ואסתטי של השפתיים.ניתן גם להדגיש עם הקנולה את גבולות השפתיים ולטיפל גם בקמטוטים מעל השפתיים. הדבר דורש מיומנות רבה וניסיון של הרופא המטפל ומביא לכך שהטיפול הרבה יותר קל ופחות טראומתי למטופלת.
בברכה
דר. וינברג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מילוי שפתייםגליה05/05/2011
שלום
בת 43 ,ברצוני לבצע מילוי עדין לשפתיים באמצעות חומצה היאלורונית.הרופאה בכללית הבחינה כי שני צידי הפה (מימין ומשמאל) אינם סימטריים ולפיכך הציעה כי יתבצע תיקון סימטרי בשפה העליונה ומילוי.שאלתי היא:עד עתה מעולם לא הפריע לי חוסר הסימטריה משני צידי הפה,נוסף לכך חוסר הסימטריה מוסתרת לחלוטין באמצעות שימוש תדיר בשפתון.אם אתעקש על מילוי בלבד לצורך עיבוי השפתיים ,האם חוסר הסימטריה תודגש יותר?:
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מילוי שפתיים -חומצה היאלורונית
ד"ר רון יניב05/05/2011לגליה שלום
המילוי עלול להדגיש את חוסר הסימטריה
אפשר למלא ולהחליט תוך כדי איך להמשיך
בהצלחה
ד"ר יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוטוקס והפן הריגשימלי05/05/2011
שלום וברכה.
בתור מישהי שמאוד מעונינת לעשות בוקורס במצח, לקבלת מראה נינוח יותר יש לי שאלה מאוד חשובה:
האם אנשים משתנים אט אט גם באופי בתחומים בו נעשה שיתוק השרירים?
לדוגמא: אם הוזרק במצח וכתוצאה מכך הוא לא יכול להראות את כעסו והאם זה גורם לו לא לכעוס באמת בעוצמות שהוא צריך לקמט את פניו?
או לדוגמא: משהי שהזריקה לקמטי הצחוק, האם באמת זה יעשה אותה אדם יותר רציני.
יש הרי קשר בן גוף לנפש ואם הגוף לא מנצל את האינטינקטים שלו הוא לאט לאט מבין שהוא לא צריך אותם.
האם הרגשות מתמתנים בהתאם למקום בו הוזרק הבוטוקס המביע רגש ?
לתשובתכם אודה מראש,
מלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוטוקס והפן הריגשי
ד"ר רון יניב05/05/2011למלי שלום
את מעלה שאלה מעניינת ומקורית. האם את מתחום הפסיכולוגיה?
הנושא אכן נחקר לעומק ופורסמו מספר מאמרים הנוגעים להשפעה הנפשית של טיפולי הבוטוקס.
בתימצות - נמצאה השפעה חיובית ביותר :
1. בחולי דיכאון- שיפור (מאמר של דר' פינצי )
2. שיפור האינטראקציה החברתית ,את נראית פחות כעוסה-הודות לבוטוקס, לכן אנשים יותר חיוביים אלייך,ואז את יותר חיובית אליהם.
בטיפולי גם אנשי -עסקים,שבאים בקביעות לטיפולי בוטוקס,להרפיית קמטי-הזעף בין הגבות, מה שמשפר את המשא- ומתן העיסקי שלהם.
בברגה
ד"ר יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוטוקס והפן הריגשי
מלי06/05/2011שלום ד"ר,
מודה על תשובתך המורחבת. אקרא את המאמר של ד"ר פינצי ומחקרים נוספים בעניין.
אני אישית מתחום הרפואה האלטרנטיבית שמודעת היטב לעובדה כי החיצוניות כן יכולה להקרין על הפנימיות (לדוגמה: ביגוד, קוסמטיקה,הגדלת חזה ) ושינוי פנימי יכול לשנות את המראה החיצוני. ובוטוקס מבחינתי זה שינוי פנימי אגרסיבי יחסית (אבל כלי מצויין לקבלת השינוי החיצוני\ הפנימי הרצוי) מכוון שהוא משתק את השריר שרגיל לשרת את מה שחש הגוף, אז אמנם הגוף קיבל טיפול אבל הנפש מתאימה את עצמה אט אט ומשתנה כריאקציה למה שהגוף משדר לה וזה כבר בהתאם למקום בו הוזרק הבוטוקס (כפי שפרטתי בשאלה הקודמת).
עוד שאלה ברשותך,
1.האם ניתן להזריק בוטוקס או חומר אחר באזור הנחריים, ב2 צידי האף שלאנשים לעיתים יש משיכה כלפי המצח, כמו טיק? המופיע בעיקר אצל אנשים מעשנים לעניות דעתי או חרדתיים?
תודה מראש,
מלי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתן להזריק בוטוקס לאף?
ד``ר דן וינברג06/05/2011שלום.
ראשית נהניתי מאד לקרוא את שאלותייך-הערותייך ותשובתו של דר. יניב על הפאן הפסיכולוגי של הטיפול בבוטוקס אליו לא מרבים להתיחס.
לגבי שאלתך לגבי הזרקת בוטוקס לאף.ישנם אנשים הסובלים מקמטים מ 2 צידי גשר האף בשל פעולת יתר של שריר זעיר הנמצא שם בשם ALLA NASI.הזרקת כמות זעירה של בוטוקס ב 2 הצדדים לשריר זה גורמת להרפיתו ומניעת הופעת קמטים אלה.לא נהוג להזריק בוטוקס לאיזורים אחרים באף כמו איזור הנחיריים.ניתן לעשות תיקונים קוסמטים קלים באף כמו ישור גבנון בגב האף או הרמה קלה של קצה האף תוך שימוש בחומרי מילוי כמו חומצה היולורונית צמיגה או רדיאס.במידה והדבר מציק לך התיעצי עם רופא מומחה בטיפולים אלה.
בברכה
דר. וינברג דן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוטוקס באיזור הנחיריים
מלי07/05/2011תודה ד"ר וינברג על תשובתך. זה בדיוק מה שרציתי להיות משוכנעת.
רציתי להיות בטוחה כי המילוי משתק את את השריר שיוצר את הקמט מהאף לכיוון צידי השפתיים.
אני חייבת לומר (בתור חוקרת ללא תארים אקדמיים- ביוזמתי בלבד) כי אני רואה פריצת דרך בבוטוקס לכלי לשיפור איכות החיים של אנשים כאשר שינוי המראה הינו מישני. אני מאמינה כי ניתן להשיג אפקט מנצלי כמטרה כאשר המילוי הינו זמני הרי. אט אט הגוף יתרגל לא להשתמש בשריר המשותק ויוכל להתנהג בנינוחות ו...כתוצאה מכך להקנות לגוף כאיפקט מישני את המראה הנינוח לטווח ארוך הרבה יותר. ללא צורך בהזרקות לטווח ארוך. הצלחה נראת לי מובטחת בשני מצבים משתלבים יחד:
1.אם המטופל יעזר בסדנת דימיון מודרך שעוזר בהרפיית שרירים דווקא לאחר הזרקת הבוטוקס.
2. ככל שההשתלה הראשונה תעשה בגיל מוקדם יותר (מעל גיל 20 לערך שהם עם נטיה יתרה לשימוש בשרירי הקמט, למשל קמטי המצח) כך השימוש יתר בשריר יפסק בגיל מוקדם ובגיל מאוחר יותר לא יזדקקו למילויים אגרסיביים ביתר כמות והגוף יתרגל להבעה החדשה וינטרל את ההבעה היוצרת את הקמט.
ההבט המנטלי הנרכש- תחושה כללית נינוחה יותר בכל מצב, לא גורמת לאדם להתפרק מכל דבר, משהה תגובה .תחושה שגורמת למטופל לחשוב ואח"כ להגיב.
קמטים נוצרים מלחץ, הנינוחות החדשה נרכשת היא התוצאה מהזרקת בוטוקס שמבטלת את הלחצים שיוצרים קמטים (לדוג'- לחץ היוצר קמט בצידי הפה, יזהה בהרבה לחץ עודף על השיניים, אחרי הזרקת הבוטוקס,הייתי ממליצה על בדיקת שיניים וחניכיים מקיפה ואפילו יישור שיניים.אנשים עם קמטי צחוק יש נטיה לשיניים לעקימות שיניים באיזור בו מופעל יתר לחץ של שנים בחלל הפה )
זוהי מישנתי בעניין וסמכו עלי שאחקור עוד את הענין ואחזור עם ממצאים.
אשמח אם החברים המשתתפים בפורום יביעו נכונות לעזור לי ויענו על שאלותי שיופנו לאלו שכבר עברו הזרקה, 2..
תודה כל האינפורמציה המענינת וצומת הלב.
מלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוטוקס או חומרי-מילוי
ד"ר רון יניב07/05/2011למלי שלום
תודה על תרומתך לדיונים בפורום.
למעשה -בוטוקס אינו תרופת הבחירה לקמט בין האף לצידי-השפתיים.
עלול אף לגרום לשיתוק באזור.
באזור זה מומלץ להשתמש בחומרי- מילוי זמנייםעל בסיס חומצה היאלורונית , כגון
רסטילן-פרלן.
בברכה
ד"ר יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפורום אינו מיועד לפירסום
ד"ר רון יניב16/08/2015יש אתרים בהם ניתן לפרסם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מילוי שקעים בלחייםציפי02/05/2011
מה ההמלצה למילוי? לכמה זמן זה מחזיק? ומה התופעות לוואי?ומה ה עלויות פחות או יותר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מילוי שקעים בלחיים - תגובה
ד``ר דן וינברג03/05/2011שלום דינה.
מילוי נפחים בלחיים והדגשת עצמות הלחיים הוא הטרנד העדכני ביותר בעיצוב הפנים באמצעים לא ניתוחיים. הדבר נעשה בתכשירי חומצה היולורונית המיועדים במיוחד לכך ומגיעים באריזות גדולות יחסית של 2-3 סמק'(לעומת 1 סמק' באריזות של מילוי הקמטים).התכשירים של 3 החברות הגדולות הם: SUB Q של רסטילן,VOLUMA של ג'ובדרם,וULTIMATE של טיוסיאל.ההזרקה נעשית בטכניקה של הזרקה בקנולות שהן צינורות גמישים ארוכים וקהים המוחדרים מתחת לעור במינימום של סבל וטראומה עם תוצאות אחידות,טבעיות ויפות.העלות משתנה ונעה בין 3000-5000 שקל למזרק בהתאם לסוג החומר המוזרק ועלותו המשתנה של הרופא המטפל.חשוב לבחור רופא המנוסה מאד בטכניקה שהזכרתי לקבלת תוצאות מיטביות.
בהצלחה
דר. וינברג דן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש תופעות לוואי?זמן החלמה?
ציפי03/05/2011מה הסיכון אם לא עושים את זה כמו שצריך?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש תופעות לוואי?זמן החלמה? - תגובה
ד``ר דן וינברג04/05/2011דינה שלום שוב.
יכולים להווצר "גושים" בלחיים וכן חוסר סימטריות בין 2 הלחיים בנוסף לחוסר מילוי מספיק של הלחיים.זמן ההחלמה הוא קצר ובד"כ כבר למחרת הטיפול ניתן לחזור לפעילות רגילה.החומרים שהזכרתי הם חומצה היולורונית שהם חומריי מילוי בטוחים ביותר מורשים עי' כל רשויות הבריאות העולמיות.
בהצלחה
דר. וינברג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית שיערשירה26/04/2011
יש לי בעיה של דלקת בזקיק השעירה המתבטאת בפצעים בצוואר ובעורף אחר גילוח ותספורת. בד"כ תת עורים.
הציעו לי שני טיפולים: הסרת שיער או (לקוח מתוך האתר) ישנם סוגים שונים של דלקת זקיקי השערה (פוליקוליטיס) - חיידקיים, לא חיידקיים, פטרייתיים, תרופתיים ועוד. נהוג לקחת תרבית מן הנגעים של מטופל עם פוליקוליטיס ולנסות להצמיח מהם את המחולל. המחולל השכיח ביותר נקרא סטאפילוקוק מסוג Aureus. כ-20% מהאוכלוסייה נושאים חיידק זה באופן קבוע על עורם, ומדי פעם הוא גורם לדלקת זקיקי השיער. הנשאות היא בדרך כלל בנחיריים, בבתי השחי, במפשעה ובכפות רגליים. באנשים עם זיהומים חוזרים שולחים למעבדה תרבית ממקומות אלה. אם צומח משם החיידק, נותנים טיפול מניעתי (לפי התייעצות עם מיקרוביולוג) ואז בעיית הזיהומים החוזרים יכולה להיפתר.
טיפול פוטותרפי לבעיה אינו מקובל, אם כי יש סוג מסוים של פוליקוליטיס שבו טיפול כזה הוא קו שני בטיפול. מה שכן, אתה יכול לשקול הסרת שיער בלייזר, מה שיפתור בעקיפין את בעיית זקיקי השיער.
מה אתם הייתם ממליצים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית שיער
ד"ר רון יניב26/04/2011ליוחאי שלום
הנושא לא שייך לפורום זה--
פנה לפורום מחלות עור
בהצלחה
ד"ר יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות בנוגע לבוטוקסחסויה24/04/2011
היי,
אני בת 30 ורוצה לטפל בבוטוקס רק באיזור המצח בגלל תחילת קמטים של מימיקה..
לכמה זמן זה עובד?
האם זה מתקן או רק מונע בעתיד?
האם זה נכון לטפל לפני שהקמטים נעשים רציניים? או שמא זה לא יעזור לשנים קדימה?
יש תופעות לוואי? או סיכונים כלשהם?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוטוקס גם כטיפול מניעה! BOTOX
ד"ר רון יניב24/04/2011לחסויה שלום
את שואלת שאלות חשובות שנתקלים בהם יום -יום בעבודה וחשוב להבהירן:
1. משך ההשפעה של בוטוקס עד 6 ח'
הבוטוקס מרפה את השרירים של המימיקה אשר גורמים לקמטים,לכן חשוב מאוד בתור טיפול מונע
3. לכן חשוב לטפל לפני שהקמטים נהיים רציניים
4. בכל טיפול ייתכנו תופעות -לוואי- בבוטוקס ,שנעשה בצורה נכונה ,אצל רופא מומחה , הסיכונים נדירים.אלו כוללים -צניחת עפעף, אסימטריה או כאב-ראש, אם כי לרוב מפחית כאבי- ראש ואף מסייע למיגרנה.
בברכת חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
חסויה24/04/2011תודה על התגובה המהירה!
כמה זה אמור לעלות בערך תוכל לומר לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת-בוטוקס-לד"ר יניב
ד"ר רון יניב24/04/2011לחסויה שלום
המחירים שונים במקומות שונים
מקובל לחייב לפי 1,000 ש"ח לאזור
יש 3 אזורים:
1. קמטי זעף- בין גבות
2. קמטי חשיבה-תמיהה- במצח
3. קמטי צחוק (בכי) בצידי העיניים- מכונים רגלי עורב Crow's feet
כאשר עושים יותר מאזור אחד המחיר יורד
המחיר הוא רק אחד השיקולים בבחירת מרפאה -ורצוי שלא יהיה היחידי
בברכה
ד"ר יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זהירות מרופא שיניים שמציע מילוי קמטנתי23/04/2011
אני עברתי מילוי קמטים מזעזע אצל רופאת שיניים ששמה מירב בתל אביב והיתה לי חויה מאוד קשה ,אני מזהירה את כלם : אל תתקרבו לרופא שיניים שמציע לכם מילוי קמטים או טיפול כלשהו בפנים !!! רופא שיניים הוא לא רופא ואין לו זכות להזריק בפנים !!!! ראו הוזהרתם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא לטפל אצל רופא שיניים למילוי קמט
ד``ר דן וינברג25/04/2011שלום נתי.
כפי שעמיתי דר. ויניב ואני הדגשנו מספר רב של פעמים-חשוב מאד שהטיפולים יעשו עי' רופא(MD) ולא בעל מקצוע אחר עם הכשרה מתאימה וניסיון רב בטיפולים ברפואה אסתטית.רק אצל רופא כזה הסיכוי לקבלת תוצאות אסתטיות מירביות הוא מקסימלי והסיכון לבעיות ותופעות לוואי לא רצויות מצטמצם למינימום.אנא אל תתפתו למחיר זול או הבטחות שאין מאחוריהן כיסוי והקפידו על בחירת הרופא המטפל!!!
חג שמח
דר. וינברג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)