מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- המוגלובין נמוך לאחר סידרת טיפול בוונופררויטל26/08/2021
מאובחנת עם טלסמוה מיינור ובכל שנה מקבלת 8-10 אמפולות של וונופר כעירוי.
שבוע לאחר 8 אמפולות, ההמוגלובין עלה מ 9.7 ל 10.5 סהכ.
הדימום הוויסתי לא חזק כלל. בת 44.
מה יכול להיות הסיבה שההמוגלובין עדייך נמוך?
אודה לתשובה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המוגלובין נמוך עקב ירידה בברזל
ד''ר פרדי אביב26/08/2021שלום רב.
למטופלים עם אם טלסמיה אין חסר דם בדרך כלל .יש להם להיתים עודף ברזל .
לכן ,קרוב לוודאי מדובר בירידה בהמוגלובין עקב ירידה בברזל ?!שזה בדרך כלל קורה כשה יש דימום ?!
הנתונים שמסרת לא מספיקים בכדי להבין על חומרת הבעיה וסיבת הבעיה.
לכן ממליץ לך לבקש מרופא משפחה הפניה להמטולוג .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחור בן 27 - fe-iron נמוךאסנת שריד25/08/2021
בחור בן 27 - עם ירידה לאורך 3 שנים ברמות הברזל - נכון לכרגע fe-iron=55 ' המוגלובין 14.8 rdw=11.8 platelets=155 - אשמח להמלצה על טיפול / בדיקות נוספות שיש לבצע - תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש מקום לטיפול בברזל פומי
ד''ר פרדי אביב26/08/2021שלום רב .
חסרה מידה לגבי אנמנזה הספורט?!,צמחוני?,רמת פריטין ,סיטואציה של טרנספרין ?
במידה ו2 פרמטרים אחרונים נמוכים -יש מקום לטיפול בברזל פומי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עירוי ברזל Venofer ולוח זמני העירויאיילת16/08/2021
שלום ד"ר,
אני בת 49 ורמת ההמוגלובין שלי 8 ופריטין 2.7 עם כל התופעות שנילוות לכך- חולשה, עייפות וכו'.
הרופאה המליצה על עירוי ברזל 200 מ"ג פעם בשבועיים-5 פעמים. את שתי המנות הראשונות אני יכולה לקחת בהפרש של שבועיים. אבל אחר כך יש חגים וזה לא יסתדר. האם זה משנה או מפריע אם אקבל מנה אחרי 3 שבועות או חודש או שזה לא פוגם בטיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עירוי ברזל בתדירות פעם פעמיים בשבוע
ד``ר פרדי אביב17/08/2021שלום רב.
אפשר לקבל ברזל בתדירות מתחילה מפעם ביומיים ועד פעם לא משנה בכמה זמן .
מבחינה טיפולים כמובן יותר טוב לתת בפרקי זמן יותר קצרים .
התדירות הטובה זה פעם או פעמיים בשבוע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד ב 13.5 פריטין.גיא15/08/2021
שלום רב
הבן שלי ספורטאי, פריטין לפני 3 חודשים 17 היום 14 - זו בעצם הבעיה לא ברור למה וכל זה בבזמן שלקח 3 סיסי פרו 15. מה עושים ? לעלות את כמות הברזל ?
MCH 28.8
MCV 89.2
hb 12.5
iron 90
TRANSFERRIN 271.4* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד עם 13 פריטין.
פרדי אביב17/08/2021פעילות ספורטיבית גורמת לירידה בברזל .
כך שזה צפוי ירידה במשק ברזל אצל ספורטאי.
להמשך לתת אותו ברזל באותו מינון ולהקפיד על אוכל אשיר בבשר/כבד .
לעקוב פעם ב 4-6 חודשים אחרי משק ברזל והמוגלובין .
אם ירידה תמשך גם בברזל וגם בהמוגלובין !אז או להקטין פעילות ספורטיבית או להגבי כמות אוכל וברזל טיפולי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוני עודף ברזל בדם עקב עירוילילי08/08/2021
היי
שמעתי מרופאים ומחברים וקראתי שקיים סיכון שאם מקבלים יותר מדיי ברזל בעירוי או בפומי, הברזל שוקע באיברים חיוניים שונים בגוף.
השאלה אם זה נכון באופן כללי- כלומר שאין וויסות של רמת ברזל בדם, שכל העודף ילך לפריטין וגם האם סביר שמישהיא במשקל של 100 קילו עם המוגלובין 10, ברזל 20 ופריטין 22 אם תקבל טיפול ונופר כל שבוע של 200 מ"ג במשך 8 שבועות עלולה לסבול ממצב של עודף ברזל בגוף?
האם כדאי לקחת עירוי ונופר במרווח של שבועיים בגלל סיכון אפשרי זה?
מבקשת לקבל קצת פרופורציה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן לקבל 3 או 4 פעמים ברזל בווריד
פרדי אביב17/08/2021שלום רב.
ניתן לקבל 3 או 4 פעמים ברזל בווריד ואז לבצע בדיקות חוזרות של ספירה ופריטין ולהחליט לפי זה כמה עוד לתת .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה דרסטית במחסני ברזל, מה גרם לכךענבל08/08/2021
היי דר
בת 27,ילדתי לפני שנה וחצי.
לפני הלידה ההמוגלבין שלי היה 12
היום כשנה וחצי אחרי הלידה הוא נע בין 10.5ל 11.5
לאחרונה הרגשתי נשירה מטורפת בשיער.
ביצעתי בדיקת דם ו ה FE IRON ירד בצורה משמעומתית מ 88 ל 55.
מה יכול לגרום לירידה כזו דרסטית?
ביצעתי את הספירת דם לקראת קבלת הווסת החודשית .
זה יכול להיות קשור ?
קראתי שזה יכול להיות קשור לדימומים ממערכת העיכול וזה קצת הלחיץ אותי .
תודה מראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ירידה דרסטית במחסני ברזל, פריטין
ד''ר פרדי אביב08/08/2021שלום רב.
מחסניי ברזל זה פריטין .לא ראיתי תוצאה של פריטין כך שאנו לא יודעים אם יש ירידה במחסני ברזל.
יש אנמיה ללא ספק יש ירידה ברזל בדם ללא ספק .
סיבות לירידה ברזל אצל אישה זה בדרך כלל מחזור +/- דימום אפשרי במארכת האיכול .
צריך מבחינת הבירור לבצע גסטרו וקולונוסקופיה ובדיקת גינקולוג .
מבחינת הטיפול לקבל ברזל .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה דרסטית במחסני ברזל, גבוהה יחסית
ענבל08/08/2021דווקט הפריטין גבוהה יחסית לבדיקות קודמות .
פריטין - 39.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות מעבדה - האם מדובר באנמיה?זהבה05/08/2021
שלום רב,
אני בת 29 ללא מחלות רקע וללא תרופות קבועות. בשנים האחרונות סובלת מצרבות לסירוגין עם טיפול ב- PPI.
בבדיקות מעבדה אחרונות לפני מספר ימים היו מספרים ערכים לא תקינים:
HCT- 36.8
MPV- 14.9
RBC- 4.08
RDW- 16.3
HB תקין 12.3
לפני כשנה בדיקות הדם היו:
MPV- 14.4
RBC- 4.09
RDW- 14.8
המוגלובין תקין 12.2
האם אלו סימנים של אנמיה?
אודה לתשובתך,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם מדובר באנמיה ירידה בהומוגלובין
ד''ר פרדי אביב08/08/2021לשום רב.
אנמיה - ירידה בהמוגלובין מתחת לנומרה.
כך שאין לך אנמיה !
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרינג׳קט תופעות לוואיעמי איבגי02/08/2021
אמא שלי קבלה פרינג׳קט לווריד 1000 מילרגם וכבר כמה ימים שאין לה יציאות זה שכיח או שיש בעיה תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרוב לוודאי לא קשור לפרינגקט
ד''ר פרדי אביב08/08/2021שלום רב.
קרוב לוודי זה לא קשור לפרינגקט .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה תופעות שמופיעות בגללהנינה29/07/2021
שלום פניתי לרופאה שלי בעקבות דפיקות לב מהירות ועוד תסמינים שמעידים על אנמיה. הבדיקות הראו שאני אנמית והרופאה קבעה שאני 3 חודשים צריכה לקחת ברזל. התחלתי לקחת ואחרי כחודש הדפיקות לב המהירות עברו התחלתי לפני כמה שבועות את החודש השני של לקיחת הברזל והדפיקות לב המהירות שוב חזרו אומנם לא עוצמתי כמו ממקודם. עברתי גם אקג שנמצא תקין. השאלה שלי היא אם זה אופייני לחוות שוב דפיקות לב מהירות בגלל האנמיה למרות שאני מטופלת עם תוסף ברזל? בשביל שתבין את גודל האנמיה שלי אז הטרנספרין יצא 395 ברזל 34 פריטין 12 המוגלובין 12.5 ועוד המוגלובין שנקרא mch יצא 26.9
אנמיה ...
ד''ר פרדי אביב01/08/2021שלום רב.
המוגלובין 12.5 לא מסביר שום דפיקות לב .
לכן אני ממליץ לפנות לקרדיאולוג ולבצע בדיקות רלוונטיות לדפיקות לב מהירות - בלטת התריס,בלוטת יתרת התריס,בדיקות לב .....
ולהמשך לקחת ברזל .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה- מה כדאי לעשותרחל20/07/2021
בת 26
יש לי נטייה קבועה לאנמיה, לא יודעת עקב מה ( אין דימום מוגבר במחזור)
כרגע זה נהיה קיצוני יותר (פריטין 4.2)
מרגישה עייפות כבדות קיצונית, תשישות קשה
בנוסף סימנים כחולים ללא סיבה בכמה מקומות בגוף, הפרעות שינה, חיוורון, רעד בלתי מוסבר בידיים...
הרופאה אמרה לבדוק ציליאק אך פעם שעברה שבדקתי יצא שלילי?
האם כדאי לבצע עוד בדיקות? אולי לבקש מהרופאה הפניה לעירוי ברזל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנמיה ....
ד''ר פרדי אביב20/07/2021שלום .
צריך לבקש הפנייה לרופא המטולוג ולעבור בירור גם של אנמיה וגם של שתפי דם תת עוריים בגוף .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל נמוך בבדיקת דםאורלי18/07/2021
שלום.כבר תקופה לא הרגשתי טוב,עייפות,כאבי שרירים.נשלחתימלבדיקת דם.קיבלתי תוצאות של בדיקת דם,ברזל 25 ug, פריטין 5.4 ng
עד כמה המצב חמור והאם יש לי אנמיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ברזל נמוך...
ד''ר פרדי אביב19/07/2021שלום.
אנמיה - ירידה בהמוגלובין מתחת לנורמה .
אם המוגלובין שלך נמוך מהנורמה אז יש אנמיה (כאן אין תוצעה של המוגלובין )
מהנתונים ששלחת - יש חסר ברזל .
אני ממליץ לפנות לרופא משפחה להחלטה טיפולית אחרי שיש כל הנתונים של הבדיקות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עירוי פרינג'קט ותוצאה גבוהה מהמצופהיעל16/07/2021
שלום,
עירוי פרינג'קט עבד עליי מעל המצופה. ההמוגלובין 15.5
פריטין 220 שבמכבי הנורמה זה עד 120
וברזל יצא לי 280 שהנורמה עד 280.
אני לוקחת גלולות רצוף עקב דימומים כבדים בווסת שגרמו לאנמיה. האם כדאי להפסיק כדי לקבל מחזור ולנסות לאבד דם או לתרום דם על מנת להוריד את רמת הברזל?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום
ד''ר פרדי אביב18/07/2021אני לא חושב שצריך להפסיק טיפול גינקולוגי .
הייתי חוזר לבדיקות של משק ברזל בעוד 3 חדושים ואז מחליט על צורך לגרום למחזור או לא .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריטין נמוך, עייפות וסחרחורות תוצאות בדיקות דםבטי28/06/2021
לפני כארבעה חודשים סיימתי טיפול ארוך בונופר. כעת מרגישה עייפות חריגה וסחרחורות קלות מדיי פעם. ביצעתי בדיקת דם. המוגלובין 12, איירון 116, פריטין 7.9
הסחרחורות והבדיקת דם לאחר וסת דיי כבדה.
כעת התחלתי כדור ברזל תרדיפרון פעם ביום, ובנוסף עירוי ונופר פעם בשבוע.
עכשיו כבר שבוע לאחר העירוי הראשון ולא מרגישה הקלה בעייפות. האם הערך של הפריטין קשור בכלל לעייפות והסחרחורות הקלות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי עייפות וסחרחורות לא קשורות לרמה נמוכה של פריטין
ד''ר פרדי אביב07/07/2021לדעתי עייפות וסחרחורות לא קשורות לרמה נמוכה של פריטין .
אנחנו מרגישים חסר המוגלובין ולא פריטין
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דם האם תקין?ליה26/06/2021
שלום וברכה דר'
אני בת 21 ויש לי חולשה ועייפות לאורך כל היום כמעט לא משנה כמה אני ישנה
לכן עשיתי בדיקת דם וזה התוצאות : המוגלובין 12.9
Mch =26.9 ויטמין די 14 , רציתי לדעת האם הבדיקות תקינות והאם הם יכולות להסביר את העייפות
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערה לשאלה בבדיקה קודמת לפני 4 חודשים
Lia26/06/2021בבדיקה קודמת לפני 4 חודשים המוגלובין 13.3 וmch 27
מבחינת מחזור אז אין לי דימום משמעותי ואפילו התקצר קצת
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תוצאות בדיקת דם
ד''ר פרדי אביב28/06/2021לא הבנתי שאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תוצאות בדיקות ...
ד''ר פרדי אביב28/06/2021שלום .
הבדיקות לא מסבירות את התלונות שלך.
כי המוגלובין תקין .
ויטמין די אומנם נמוך אך לא קשור לעייפות !
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עירוי נוזלים לאחר פרינג'קטשירי10/06/2021
שלום ד"ר,
עברתי לראשונה עירוי פרנג'קט והכל היה בסדר גמור. עקב היסטוריה של אלרגיה לוונופר ואסתמה קשה האחות הוסיפה לי לאחר סיום הפרינג'קט חצי שעה של עירוי נוזלים. ידוע לי שבפרינג'קט לא נותנים עוד חצי שעה נוזלים, ושאצלי היא עשתה את זה במיוחד. יש לי להגיע עוד פעמיים לפרינגג'קט ותהיתי האם לבקש גם מאחיות אחרות את הנוזלים לחצי שעה. ייתכן שהן בכלל יתנו מיוזמתן... אבל מה למעשה החצי שעה של הנוזלים עושים למה הם תורמים? האם זה מוריד את הסיכוי לתגובה אלרגית או לתופעות לוואי? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עירוי ...
ד''ר פרדי אביב12/06/2021שלוםרב.
מתן נוזלים לא מוריד שום תגובה אלרגית ושום תגובה אחרת .
אין שום סיבה לתת נוזלים אחריפרינגקט - אלה אם כן ירד לחץ דם .
גם אז מספיק לשתות 2 כוסות מיים .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)