מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ברזל נמוך בבדיקת דם בן 50אלי18/04/2021
דוקטור שלום רב,
אני בן 50. בבדיקת הדם האחרונה שביצעתי לפני חודש יצא:
Fe=62
ferritin=70
hemoglobin=15.6
מה המשמעות של תוצאת ה Fe הנמוכה יחסית?
האם ממליץ על ביצוע בדיקות נוספות? אולי בדיקת דם סמוי?
תודה רבה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ברזל נמוך
ד''ר פרדי אביב18/04/2021המוגלובין 15 ,פריטין 70 - בדיקות תקינות לחלוטין .
רמת ברזל 62 -היא טובה מאוד.
אין צורך לבצע בירור עקב זה.
מה כן ?בגיל 50 יש לבצע גם בדיקת דם סמוי בצואה וגם ביצוע קולונוסקופיה כי בדיקה רוטינית .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FE-IRON ירד, פריטין עלה קצתאחד13/04/2021
שלום רב,
לפני כ 6 חודשים התחלתי לוקחת ברזל כי היתי על הגבול.
עכשיו יש מצב מוזר:
FE-IRON היה 53 לפני 4 חודשים, ירד ל 41 (גבול תחתון 60)
TRANSFERIN חזר לגבולות, היה קצת גבוה
TRANSFERIN SATURATION ירד ל 8% מ 10% קודם
FERITIN עלה קצת ( מ 15 ל 20)
CRP 1.2 במקום 0.5 - גבול עליון
חוץ מזה כל הבדיקות תקינות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פריטין עלה ...
ד''ר פרדי אביב13/04/2021שלום רב.
לא צויין כאן פרט אחי חשוב - רמת המוגלובין .
לכן תשובתי חלקית בלבד.
על פי נתונים - יש חסר ברזל .סטורציה של טרנספרין צריכה להיות בסיבות 15-20 .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריטין עלה
אחד13/04/2021המוגלובין בסדר גמור.
רק ה FE-IRON ממשיך לרדת. לוקחת ברזל, הבעיה שהברזל עושה שלשול בדרך כלל.
עכשיו לקחתי ברזל עדיין 25 מג של סולגר, חודשיים היה בסדר, עכשיו גם זה עושה שילשול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עירוי פרינג'קט 500 בפעם הראשונהיעל12/04/2021
שלום,
רציתי בבקשה לברר:
כמה שעות לאחר סיום מתן פרינג'קט 500 זה המקיסמום זמן לאופציה לתגובה אלרגית או שוק אניפלקטי?
הכוונה כמה זמן צריך לעבור שאם יודעים שעבר הזמן הזה ולא היתה תגובה אז כבר אפשר להיות רגועים וכבר לא תהיה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עירוי פרינגקט...
ד''ר פרדי אביב13/04/2021שלום רב.
התגובה אלרגית לחומר שנכנס לווריד אמורה להיות תוך דקות !!!
כך שאם סיימת לקבל עירוי ולא הייתה תגובה אלרגית ,היא כבר לא תיהיה ,או בטוח לא תיהיה קשה !
אין למה לחקות .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום חריף של חיידקים בדםשירי08/04/2021
שלום ד"ר,
בהמשך לשאלתי. תודה רבה על התשובה המעולה. קיבלתי עירוי וונופר וכשעה וקצת אחרי החזרה הביתה התחילו לי צמרמורות קשות ותחושת מחלה, מדדתי חום רק לאחר כשעתיים ואז החום היה 39. הוא ירד לאחר 8 שעות לנורמה.ייתכן שהחום עלה ישר אחרי העירוי כי לא מדדתי ישר, אך הצמרמורות החלו כשעה וחצי אחרי החזרה הביתה. ציינת שזה לא נראה תגובה אלרגית וייתכן זיהום חריף של חיידקים בדם. האם זה יכול להיות כי שקית העירוי לא היתה סטרילית? והאם זיהום כזה יכול לחלוף תוך 8 שעות בלי טיפול?
מה שקורה זה שכל רופא אומר משהו אחר... רופא אלרגיה אומר כמוך שחום זאת לא תופעה של אלרגיה. רופאה המטולוגית כתבה שזאת תגובה אלרגית ושעירויים הבאים לעשות עם עירוי סטרואידים ועירוי פנרג'ן ו2 אקמול... מה שלא הייתי רוצה כל שבוע לקבל עירוי סטרואידים אחרי כבר 2 קורסי פרדניניזון .השנה....2 אקמול אקח בבית לפני בלי בעיה, אך סטרואידים ופנרג'ן בעירוי כל שבוע 6 פעמים נשמע בעייתי, מה גם שאם אני אלרגית לוונופר אז כבר אני יכולה לנסות פרינג'קט. לא נתנו לי פרינג'קט כי אני בחודשיים של אורטיקריה כל יום וחשבו שלא ידעו האם אני אלרגית לפרינג'קט. וונופר עשיתי לפני 5 שנים ואז הכל היה בסדר. תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זיהום
ד''ר פרדי אביב11/04/2021ללכת לפי המלצות של רופא שראה אותך הראשון אחרי אירועי המדובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריטין נמוך ואיירון גבוהיואב08/04/2021
לפני כשנה היה פריטין 34 כעת פריטין 9 ואיירון 163. במהלך השנה עברתי התקף לב עם ניתוח מעקפים וניתוח להסרת גידול באשך. מה יכולה להיות הסיבה לתוצאות בדיקות הדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פריטין נמוך
ד''ר פרדי אביב11/04/2021פריטין זה מחסן של הברזל בגוף.
ברזל בדם - זה כמה ברזל כעת מסתובב בדם פריפרי - זאת אומרת ברזל זמין להיום כעת .
יכול להיות שבאופן כללי מחסן ברזל מגיעה כבר לסיום ,מצד שני בדם רמת ברזל טובה מאוד עדיין .
אחד לא סותר את השני .
בכדי לדון על הבדיקות דם יותר צריך ליראות כל הבדיקות דם ולהכיר מטופל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר ברזל ואנמיהדניאל06/04/2021
היי כרגע שותה ברזל 30 מג
הרופא אמר לי שמומלץ לשתות 50 מג ביום
ואמר לי לשתות שני כדורים
יש לי אנמיה האם 50 מג יספיקו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חוסר ברזל ואנמיה
ד''ר פרדי אביב07/04/2021שלום רב.
בכדי לענות נכון על השאלה הזאת צריך לדעת את כל הסיפור - גיל ,מין ,סיבת אנמיה,מספרים של המוגלובין,פריטין,ברזל ,טרנספרין,סוג של הברזל שלוקחים .
רק אז אפשר לענות על שאלה הפשוטה הזאת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברזל של אלטמן פלוס
דניאל07/04/2021בת 24 נקבה
סיבת האנמיה כשהייתי נערה היה לי דימום כבד
ובכללי לא חובבת בשר ובעייתית באוכל
הברזל שלוקחת זה ברזל של אלטמן ברזל פלוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ברזל של אלטמן רמת המוגלובין
ד''ר פרדי אביב08/04/2021מה רמת המוגלובין פריטין ,ברזל ,טרנספרין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר עירוי ונופר אורטיקריה קשהשירי31/03/2021
שלום, עקב המוגלובין כ 9 (ווסת עם הרבה דימומים) עשיתי ונופר היום לאחר 5 שנים שלא עשיתי. עקב אסתמה קשה ואורטקריה קשה ואיסור בינתיים להתחסן לקורונה לא יצאתי מהבית מאז הסגר כך שאין סיכוי שנדבקתי בקורונה. היום יצאתי לראשונה לאשפוז יום לשעה וונופר. 3 שלוש אחרי התחילו לי צמרמורות קשות וחום של 39. רופא בטלפון אמר לבדוק קורונה. לקראת ערב החום ירד עם אקמול ל 36.8. האם אין שום סיכוי שחום וצמרמורות עד יום הם תופעת לוואי של ונופר? או שהאם ייתכן שזאת תגובה אוטואימונית כי יש לי אורטיקריה קשה? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאחר אירועי ברזל..
ד''ר פרדי אביב07/04/2021שלום רב.
גם אם יש אלרגיה לוונופר ,קשה לי לקבל שתגובה לוונופר תיהיה קודם כל אחרי 3 שעות ולא מיידי וגם שתיהיה עם חום גבוה וצמרמרורות.
התמונה המדוברת מתאימה יותר לזיהום חריף של חיידקים בתוך הדם !ולא לתגובה לארגית.זה גם לא מתאים לקורונה וירוס !
ממליץ המשך בירור אצל רופא משפחה ורופא אלרגיה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל נמוך האם לקחת תוספת ברזלמשה29/03/2021
היי הברזל יצא לי נמוך בבדיקה 70 , אולי כהיה לי קורונה
חשבתי לקחת תוסף עד שהתור לרופא יגיע ( הבדיקה נעשתה לבדוק את הכבד אבל מופיע גם ברזל וטרנספרטין ? צירפתי את הבדיקה
ברזל נמוך....
ד''ר פרדי אביב07/04/2021לא התרשמתי שיש חסר ברזל ולכן לא מבין שאלה !?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבדיקה קודמת היה לי ברזל 170 השאלה אם
משה07/04/2021הירידה לא משפיעה על תשישות שיער וכו למרות שזה לא מתחת למינימום ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי לבדוק שוב המוגלובין לאחר עירוישירי22/03/2021
שלום,
כמה זמן לאחר סיום העירוי האחרון של ונופר מומלץ לעשות בדיקות דם להמוגלובין וספירת דם כדי לקבל את התמונה המלאה בכמה עלו הערכים?
האם זה כמו עם פרינג'קט שצריך לחכות חודש עד לבדיקות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתי לבדוק שוב ...
ד''ר פרדי אביב25/03/2021אחרי שבוע אפשר לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת המוגלובין נמוךלימור12/03/2021
ד"ר שלום
בת 52
בדיקת דם אחרונה שביצעתי
Hypo 12
המוגלובין 12
Ferrtin8.6
כל שאר התשובות תקינות
לא אוכלת בשר
פעם בשבוע דגים
האם יש סיבה לדאגה לדימום פנימי?
התשובות של קופתחולים כללית
תודה לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המוגלובין נמוך
ד''ר פרדי אביב14/03/2021שלום רב .
בצסגרת בירור של חסר ברזל תמיד מבצעים ביור גסטרו וקולונוסקופיה ובדיקהגינקולוגית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ונופר לעומת פרינג'קטמירי11/03/2021
שלום,
בעירוי פרינג'קט רוקח אמר לי שב 1000 מ"ג במשקל של פחות מ 70 לרוב העלייה תהיה של כ 3 בהמוגלובין.
האם זה נכון שב 1000 מ"ג ונופר זה יהיה פחות?
ואם כן, כמה בערך זה אמור להיות? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
וונופר לעומת ...
ד''ר פרדי אביב14/03/2021כל אחד מגיב בצורה שונה למתן וונופר או פרינגקט .
כך שלא ניתן לדעת מראש רמת ההמוגלובין שתיהיה אחרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה חדה בהמוגלובין בת 37רעות10/03/2021
שלום ד"ר,
אני בת 37. שנים לקחתי גלולות נגד הריון וחיברתי כמה חפיסות עקב דימומים יחסית כבדים במחזור והיתה לי רק אנמיה קלה ממש (מחסור בברזל גבולי) לפני 9 חדשים הפסקתי עם הגלולות ולמעשה היתה ירידה ל 10.6. כעבור 4 חודשים עשיתי שוב בדיקת דם וההמוגלובין ירד ל 10.2 וכבר קיבלתי הפניה לעירוי אך החלטתי לעשות ניסיון נוסף עם תוספים ולדחות את העירוי, והיום כעבור חודשיים וחצי ההמוגלובין ירד לי ל 9.2. בעצם ירידה של 1 בהמוגלובין בחודשיים וחצי... מה שחשבתי שאמור להיות כמו בפעם הקודמת מקסימום ירידה של 0.2 לפי החישוב של הפעם הקודמת מה שהיה אמור לתת לי מקסימום ירידה של 1.2 בשנה.
האם זאת ירידה הגיונית כשיש דימומים כבדים במחזור ואולי בפעם הקודמת היה לי מזל ובמקרה הירידה היתה קטנה יותר?
או שעליי לחפש סיבות לדימום פנימי בגוף? יש לי גם בקע סרעפתי וריפלוס ואני לוקחת נקסיום בקבוע. תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ירידה חדה בהמוגלובין
ד''ר פרדי אביב11/03/2021שלום.
יש לך מספר סיבות לדימום וכתוצעה מכךירידה בברזל והמוגלובין .
הירידה ברמת המוגלובין היא לא סימטרית והדרגתית ,כך שלא צריך לחפש הגיון בזה .
צריך לטפל בחסר ברזל בברזל ,כמה שיותר יורד ,כך יותר זמן וכמות ברזל צריך לקבל .חבל מאד שלא התחלת לטפל ברמה של המוגלובין 10 או יותר.זה עובד כמו בכל מחלה ,תופסים בזמן הרבה יותר קל לטפל .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרינגקט זריקות כמה זמן עד שיהיה שיפור?ענת27/02/2021
אנמיה וחוסר ברזל מובהק..המוגלובין 9.1 פריטין 9 ,טרנספרין 370 ברזל 19.
1500 מג פרינגקט בשתי מנות. כמה זמן ארגיש שיפור? לא כמות גדולה מידי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנמיה וחוסר ברזל
ד''ר פרדי אביב28/02/2021שלום רב.
המינון מחושב לפי רמת המוגלובין ומשקל גוף ,כך שמישה חישב כנרה לקח את זה בחשבון .
פרינגקט עובר במשך חודשיים שלוש .
לא יודע סיבה לנמיה של חסר ברזל אצלך ,במידה וזה מחזור קשה ,אז במקביל תקבלי עוד פעמיים או שלוש מחזור שבמקביל יוריד ברזל באחוז מסויים .כך שלסיכום לא יודע לאיזה מספרים תגיעי?
אני באופן אישי ,מטפל בנשים שאנמיה מחסר ברזל עקב מחזור , רק בברזל רגיל - ונופר למשל ,כי אז קל יותר לנבא תוצעה ולהמשך ולתת לפי הצורך .
בהצלחה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עירוי פרינ'קט ואלרגיה אסתמה קשהשירי27/02/2021
שלום,
עקב התקף אורטיקירה קשה(יש גם אסתמה קשה מאוזנת)
רופא האלרגיה אמר לי לדחות את עירוי הפרינג'קט שאותו הייתי אמורה לנסות פעם ראשונה(בעבר קיבלתי וונופר ולא היתה בעיה).
הוא אמר להמתין עד שהמצב יתייצב. אני כבר שבועיים עם 3 אריוס ביום ואין למעשה שום שיפור.
באופן היפוטתי, וכמובן שהאתייעץ עם הרופא אלרגיה. במידה ועוד 3 חודשים אפילו המצב לא ישתנה האם יכול להיות שעליי להעדיף לקבל ונופר כי אליו לפני 5 שנים לא הייתי אלרגית?
או שאם כבר מחליטים שהולכים לעירוי למרות אורטיקיריה קשה אחרי המתנה של כמה חודשים אז כן אפשר ללכת על פרינג'קט כי אם תהיה תגובה אלרגית היא אמורה להתבטא בתסמינים הרבה יותר חמורים מאשר רק קצת פריחה של אורטיקירה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עירוי פרינגקט ואלרגיה
ד''ר פרדי אביב28/02/2021שלום.
שאלה מאוד טאורטית .לא יודע לענות אליה בצורה מבוססת!
בדרך כלל אין כל תגובה אלרגית לפרינגקט .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרינגקט עירוי או זריקה? ותופעות לוואיליהי25/02/2021
שלום,
אני בהריון שבוע 35
המוגלובין 10.3 פריטין 5
רופאת הריון בסיכון המליצה על פריטין 1000
אני רואה במרשם שזה מצריך 2 תרופות של 500
האם זה זריקה אן עירוי והאם נותנים הכל יחד או במספר פעמים
כי היא אמרה שאם אקבל ונופר אצטרך להגיע 6 פעמים )פעמיים בשבוע( אבל בפרינגקט זה רק פעם אחת. מצד שני בהודעות פה ראיתי שכתבת שרצוי פער בן שתי המנות.
נוסף על כך האם יש תופעות לוואי לפרינגקט?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרינגקט
ד''ר פרדי אביב25/02/2021אין תופעות ליווי לפרינקט ווונופר מלבד תגובה אלרגית אפשרית .
מתן פרינגטק - לפי תבלה של מינונים - לפי רמת המוגןבין ומשקל הגוף של המטופלת .
מומלץ לחלק מתן פרינגטק ל פעמיים בהפרש של שבוע ימים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)