מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אפילפסיהמזי06/08/2014
שלום
רציתי לברר בקשר לתרופה חדשה בשם perampanel מבחינת תופעות לוואי .מול דפלפט . אזי תרופה מהן פחות תופעות לוואי .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה - תגובה
ד''ר דנה אקשטיין06/08/2014שלום מזי,
תופעות לוואי של תרופות הינן מאוד אישיות ומשתנות מחולה לחולה. למשל, ידוע שעליה במשקל הינה תופעת לוואי של דפלפט. אולם, ישנם בהחלט חולים רבים שלא עולים כלל במשקל כאשר משתמשים בתרופה, אחרים שיורדים במשקל מכיוון שאצלם באות לידי ביטוי יותר תופעות לוואי אחרות, של בחילות, למשל, אחרים שעולים במשקל מעט מאוד ולומדים מהר לשלוט בסוג המזון כך שהמשקל לא ישתנה ואילו אחרים עולים במשקל הרבה מאוד.לכן, הדרך הטובה ביותר להחליט אם כן או לא לנסות תרופה חדשה או להפסיק תרופה שיתכן וגורמת תופעות לוואי הינה לדון עם הנוירולוג המטפל על התופעות האפשריות של התרופה החדשה והיעילות שלה לסוג האפילפסיה הספציפי לעומת היעילות והתופעות הבלתי רצויות של התרופה הישנה, לאור הבעיות הרפואיות והמצב האישי והתעסוקתי שברקע, ולהחליט ביחד אם כן או לא לבצע את השינוי.
תופעות הלוואי של פיקומפה אשר דווחו הן לרוב דומות ביותר לתופעות כלליות של כמעט כל התרופות האנטיאפילפטיות וכוללות: עייפות, סחרחרת, בחילה, חסר יציבות, עצבנות יתר, חסר תאבון, עודף תאבון... כמו כן, יש לזכור שמדובר בתרופה חדשה ולכן יתכנו תופעות אחרות שעדיין לא דווחו ויצאו לאור כאשר השימוש בתרופה יתרבה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי למיקטלאמיר,29/07/2014
שלום רב,
אני בחור צעיר ובריא בד"כ, לאחר שעברתי פרכוס ככל הנראה כללי ראשון הוחלט להתחיל לי טיפול בכדור למיקטל.
הדבר שמטריד אותי לגבי הכדור הוא שהבנתי שתיתכן, במיעוט של המקרים, פגיעה קוגניטיבית.
רציתי לשאול האם באמת יש סיכוי לפגיעה קוגניטיבית ואם כן האם זה נדיר, האם ידוע לפי מחקרים רפואים, מבחינה סטטיסטית מהו הסיכוי לפגיעה שכזו? כלומר, אדם אחד מתוך כמה עלול לחוות פגיעה שכזו.
כמו כן, אם באמת תתקיים פגיעה שכזו האם היא תתקיים רק בזמן נטילת התרופה או שהיא תהיה בלתי הפיכה?
תודה מראש ומתנצל על ריבוי השאלות אך הנושא חשוב לי,
אמיר,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי למיקטל - תגובה
ד''ר דנה אקשטיין29/07/2014שלום אמיר,
למיקטל הינה דוקא אחת התרופות נוגדות הפרכוסים עם תופעות הלוואי הקוגניטיביות המעטות ביותר. למעשה נדיר מאוד שאנשים יתלוננו על תופעות כאלו תחת טיפול בלמיקטל ויש אף המדווחים על תחושת שיפור ביכולות הקוגניטיביות כאשר נוטלים תרופה זו. כמובן שבכל אופן כל תופעה שעלולה להגרם הינה הפיכה, כלומר חולפת אחרי הפסקת השימוש בתרופה.
לדעתי אתה יכול להיות שקט בנוגע לטיפול שקיבלת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למיקטל?דנית14/07/2014
שלום רב, אודה להכוונה מקרב לב.
אחי בן 33, בריא כל חייו. חווה התקף פרכוס לראשונה בחייו (הוגדר כהתקף מוקדי מורכב), ברקע בשנה האחרונה סיפורים שיתכן והם אאורה ויתכן ולא (זיכרון מוזר לחצי דקה שבסופו לחץ בראש חולף מהר). הדעות חלוקות בין הרופאים.
רציתי לדעת אם כדאי לו לקחת, לאור הסיפור, כדור בשם למיקטל או שמא כדור אחר מומלץ יותר? יש סיכון בלקיחתו? ופעות לוואי למי שאינו סובל מהתקפים קשים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש ועייפות
דנית15/07/2014רציתי לציין שנוטל כשבוע(מינון נמוך) והתופעות הבולטות הן כאבי ראש ועייפות גדולה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ראש ועייפות - תגובה
ד''ר דנה אקשטיין16/07/2014בדכ יש להתחיל למיקטל במינון של 25 מג ליום בלבד ואז עולים בהדרגה כל שבוע-שבועיים עד הגעה למינון טיפולי שהוא לפחות 100 מג פעמיים ביום. לפעמים יכולים להרגיש תופעות כמו אלו שתיארת אם מתחילים ממינון גבוה מידי או עולים מהר מידי. כמו כן, יכולות להיות תופעות בתחילת הטיפול או בזמן עליה במינון שחולפות אחרי מספר ימים. בכל מקרה, ממלץ להתיעץ עם הנוירולוג המטפל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיקטל? - תגובה
ד''ר דנה אקשטיין16/07/2014שלום דנית,
למיקטל הינה תרופה שבהחלט יכולה להתאים לסוג ההתקפים שאת מתארת. היא גם תרופה שלרוב נסבלת היטב ולא מרגישים איתה תופעות לוואי כלל. יחד עם זאת, השפעתן של תרופות הן מבחינת מניעת התקפים והן מבחינת תופעות הלוואי הינה עיניין אישי, המשתנה מחולה לחולה. כך שיש לעקוב אחרי קיום התקפים, אאורות ותופעות לוואי ולהתיעץ על המשך הטיפול עם הנוירולוג המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיקטל? - תגובה
ד``ר מרינה בוקסר20/08/2014בוקר טוב.
במידה ומדובר בפרכוס קליני אחת ומספר אירועים שהוגדרו כאאורה( גם פרכוס, רק הוגדר כ התקף פוקלי פשוט) יש להתחיל טיפול אנטי אנטיאפילטי כדי למנוע התקפים נוספים. לגבי כדורים, אני ממליצה לקבוע תור לנוירולוג- אפילפטילוג כדי לבחור כדור הכי מתאים לו , גם מבחינת יעילות, גם מבחינת ת"ל.
בהצלחה, ד"ר בוקסר מרינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה משניתדניאלה11/07/2014
שלום רב, אודה להכוונה. האם אפילפסיה שנגרמת מהרפס במוח (או דלקת קלה מאוד במוח) חולפת לאחר מתן טיפול לדלקת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה משנית - תגובה
ד''ר דנה אקשטיין16/07/2014שלום דניאלה,
זיהום מוחי על-ידי וירוס ההרפס או מזהמים אחרים יכול לגרום להתקפים אפילפטיים בשני מנגנונים ושלבים שונים: 1. בזמן הזיהום עצמו בשל הדלקת ברקמת המוח; 2. לאחר שהזיהום חלף, בשל הצלקת שנותרת במקום.
ההתקפים שקורים בזמן הזיהום חולפים אחרי שהזיהום חולף ולכן זמן מסוים (מספר שבועות עד 3 חדשים) אחרי תחילת הזיהום ניתן להפסיק את הטיפול נוגד הפרכוסים בהדרגה ובהתאם לבדיקות כמו eeg והדמיות. ההתקפים שמקורם בצלקת יכולים להופיע זמן קצר אחרי הזיהום, כמו חודשיים-3 או אחרי זמן ארוך יותר, כמו חצי שנה, שנה ואף 5 שנים אחרי הזיהום. התקפים מאוחרים אלו שנגרמים מהצלקת אינם חולפים ומצריכים טיפול נוגד פרכוסים קבוע.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טגרטוללימור10/06/2014
שלום לפני שבוע התחלתי ליטול טגרטול במינון של 400 מיליגרם בלי עליה הדרגתית ב3 ימים האחרןנים כאבי ראש מטורפים הרבה יותר חזקים ממיגרנה כמו זרמים בכל מיני מקומות בראש יש כאב ונשאר וכמו מכות חשמל במהלך היום מה זה יכול להיוצ?? האם זה מסוכן? ולמה הרופאה התחילה איתי במינון כזה ולא בהדרגה? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טגרטול - תגובה
ד''ר דנה אקשטיין10/06/2014שלום לימור,
קודם כל חשוב שתגיעי לרופא המשפחה או לנוירולוג, לספר על כאבי הראש ולהבדק בבדיקה רפואית ואולי גם בבדיקות דם או צילומים לבירור הסיבה לכאבי הראש. מכיון שהכאב הופיע בסמוך לתחילת נטילת הטגרטול עולה האפשרות שיש קשר בין השניים, אך קשר כזה אינו הכרחי. יתכן בהחלט שבמקרה כאב הראש הופיע יחד עם תחילת הטגרטול, במיוחד שכאב ראש אינו תופעת לוואי נפוצה של התרופה.
בנוגע להתחלה המהירה של טגרטול - היא עלולה לגרום לעתים סחרחרת, בחילות, אך בחלק מהמקרים זה נסבל בצורה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה?נעמה01/06/2014
בני בן 18 עבר לפני כחצי שנה ארוע פירכוסים לראשונה בחייו (חוץ מפרכוסים חום בגיל שנה).
לאחר אשפוז ובדיקות בבי״ח ולאחר שיחה עם נומרולוגית, הוחלט שבגלל שהוא מקבל ריטלין כדאי להתחיל טיפול בדפלפט.
כמובן שדווח לצבא והורד הפרופיל.
השאלה היא האם על סמך התקף אחד ותוצאות EEG אפשר לקבוע בוודאות שזו אפילפסיה ולא התקף חד פעמי?
ומה יקרה אם יפסיק את הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה? - תגובה
ד``ר מרינה בוקסר01/06/2014שלום, נעמה.
יש מצבים שלאחר התקף אחד ויחיד אפשר להגיד שמדובר באפילפסיה, לפי בדיקות נוספות, למשל EEG. אך בהחלט לא כל התקף אפילפטי ראשון הוא מחלת אפילפסיה, לכן לפי היסטוריה ובדיקות נוספות ונירולוג מחליט האם מדובר במחלת אפילפסיה או לא וצורך בטיפול אנטי אפילפטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף אפילפסיהיואל27/05/2014
שלום
אבקש את עזרתכם בקבלת מידע אודות התקף אפילפסיה שחווינו עם הבן הגדול בפעם הראשונה למרות שבהסתכלות לאחור מסתבר שהיו סימנים רבים מוקדמים. יש לי הרבה שאלות בעניין.
נאמר לנו ללכת למעקב נוירולוגי. רוצה לברר על נוירולוג טוב. אני בכללית. מצד שני לנוירולוג טוב צריך לחכות חודשים עד לקביעת תור, נכון?
קראתי באינטרנט מה עושים במקרה של התקף. אבל כל מה שקראתי עדיין לא עונה על כל סימני השאלה שיש לנו בעקבות ההתקף שאנחנו עברנו עם הבן.
מה לגבי התרופה? הוא קיבל דפלפט כרונו 750 מ"ג. פעם ביום. הוא בן 21. משקל 65 ק"ג. האם המינון גדול? מה לגבי תופעות לוואי? עשינו בדיקת דם. CPK יצא 476 וקריאטינין יצא 1.22 . האם זה לא גבוה מדיי? האירוע קרה ביום שישי. והבדיקה היתה ביום ראשון. ביום שישי בביח CPK היה 300 לפני לקיחת התרופה. וביום ראשון אחרי פעמיים שלקח את התרופה CPK היה 476.
אבקש את עזרתכם בקבלת מידע.
האם תוכלו ליצור איתי קשר לטלפון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף אפילפסיה - תגובה
ד''ר דנה אקשטיין28/05/2014שלום יואל,
מכיוון שבנך כבר מקבל טיפול, חשוב לקבוע תור בהקדם לנוירולוג. אולי תופתע לגלות שמדובר ברופא טוב! הנוירולוג יוכל לבצע מעקב אחרי הטיפול, כולל בדיקות דם והמלצות על שינוים במינון על פי צורך. במקביל ניתן לקבוע תור לאפילפטולוג (נוירולוג המתמקד באפילפסיה) אליו תגיעו אחכ לשאלות יותר ספציפיות. לחילופין, יש אפילפטולוגים שמקבלים באופן פרטי מהר יותר. לגבי בדיקות הדם - מדובר בסממנים של נזק שרירי מסוים שרואים אחרי פרכוס אך צריך לעקוב עם רופא המשפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפרהשני26/05/2014
שלום
בני מקבל קפרה מזה כ 3 חודשים.
אילו בדיקות עלינו לבצע כדי לראות שאין נזק למערכות הגוף מהתרופה? ובכלל כל כמה זמן צריך לבצע בדיקות אלה?
מהו זמן הסתגלות לתרופה ולתופעות הלוואי? אם כרגע תופעות הלוואי יחסית נסבלות, האם המצב עלול להחריף ? יכול להיות שיהיו תופעות לוואי אחרי חצי שנה עם התרופה?. קראתי בפורומים שלאנשים הגיעו תופעות הלוואי אחרי 5 חודשים. בקיצור השאלה שלי עד מתי נחשב קליטה של תרופות וכמה זמן צריך "לצפות" לתופעות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפרה - תגובה
ד''ר דנה אקשטיין10/06/2014שלום שני,
קפרא אינה ידועה כגורמת לרוב הפרעות בתפקוד מערכות הגוף, כמו כליות, כבד או יצור הדם. יחד עם זאת, כל אדם שנוטל תרופות באופן קבוע כדי שיבצע בדיקות כלליות לפחות פעם בשנה.
בנוגע לתופעות הלוואי של קפרא - רובן היו אמורות להופיע כבר ולכן אחרי 3 חדשים ניתן להרגיש ביטחון בתרופה, נדיר לראות תופעות חדשות אחרי תקופה זו, אם כי הדבר אפשרי, בעיקר במוגע לתופעות הרגשיות והנפשיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולת סרזט ואפילפסיהחגית25/05/2014
שלום
אני לאחר לידה, ובכוונתי ליטול גלולות סרזט .
אני נוטלת קפרא 500*2 .רציתי לדעת האם יעילותה של הגלולה עלולה להיפגע?
תודה
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולת סרזט ואפילפסיה - תגובה
ד''ר דנה אקשטיין25/05/2014שלום חגית,
קפרא אינה מפחיתה מיעילותן של גלולות למניעת הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לואי לטרילפטיןשרית16/05/2014
יש לי ילד בן כמעט בן עשר המטופל בטרילפטין סובל מאוד משכחה עייפות מצבי רוח קיצוניים האם זה יתכן וקשור לטיפול.כמו כן יש לו בעיות קשב וריכוז ולא הצלחנו למצוא טיפול תרופתי שיעזור לו לבעיית הקשב והריכוז שלו. אשמח לקבל עצות ותגובה איך להתמודד .
בברכה שרית פינטו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לואי לטרילפטין - תגובה
ד''ר דנה אקשטיין19/05/2014שלום שרית,
התופעות שאת מתארת יכולות להיות קשורות לטיפול בטרילפטין, אך גם יכולות להגרם מסיבות אחרות. ההחלטה בנוגע לטיפול התרופתי באפילפסיה וגם בהפרעת קשב הינה מלאכה מורכבת בה יש להתחשב בגורמים מגוונים של המחלות ושל החולה ולכן לא ניתן להמליץ על טיפול כזה מעל דפי האינטרנט, אלא יש להתיעץ במסגרת מרפאתית עם נוירולוג שיתן את דעתו לכל המורכבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד אפילפסיהחנוכי11/05/2014
שלום אני בחור בן 28, לאחרונה (האמת שאני זוכר כבר לפני שנים, מקרים בהם הייתי ישן ותוך כדי חולם "כאילו" אני במצוקה ובגלל שאני יישן אף אחד לא יודע על מצוקתי). בכל אופן לאחרונה יש לי התקפים מוזרים ומפחידים ממש. אני לא יודע איך להסביר את מה שאני מרגיש, אבל זה כמו ניתוק מהגוף, זה ממש כמה שנית וחולף.
הייתי אצל נוירולוג, הוא הפנה אותי לבדיקת CT ו EEG ששניהם יצאו תקינים, אך מכיוון שכשהייתי אצל חדרו של הנוירולוג היה לי התקף כזה - הוא אמר לי שאני חייב להתחיל טיפול בטגרטול אכן התחלתי וההתקפים אכן נעלמו.
לפני חודש ניסתי להפסיק כמובן שלא בבת אחת אבל אז ההתקפים חזרו, קורה לי לפעמים כמו היום למשל שלא לקחתי 2 מנות של כדורים וממש לפני כמה שעות הרגשתי התקף שהבהיל אותי עד מאד, כמובן שלאחריו לקחתי מיד כדור.
שאלתי היא איך עוד אפשר לאבחן האם אכן זה התקפים אפילפטיים ?
איזה עוד בדיקות מומלץ לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד אפילפסיה - תגובה
ד''ר דנה אקשטיין19/05/2014שלום חנוכי,
אופי האירועים שיש לך וגם העובדה שטיפול אנטיאפילפטי בטגרטול מעלים אותם מצביעים בהחלט על כך שאכן מדובר בהתקפים אפילפטיים. זאת גם בנוכחות EEG ו- CT תקינים. יחד עם זאת, ניתן על פי החלטת הנוירולוג המטפל לבצע עוד בדיקות: הבדיקה שמוכיחה באופן חד משמעי בכמעט כל המקרים שאירועים מסוימים הם אפילפטיים היא בדיקה הנקראת וידאו-EEG, בה אתה מחובר באופן רציף לאלקטרודות מספר ימים, מפסיקים את הטיפול בטגרטול ומקליטים מה שקורה מבחינה חשמלית במוח בזמן האירוע. פעילות אפילפטית מוכיחה שאירוע זה אכן הינו התקף אפילפטי. בדיקה נוספת שמבצעים פעמים רבות היא בדיקת MRI, המבוצעת בפרוטוקול מיוחד לחולי אפילפסיה. בדיקה זו אינה מוכיחה שהאירועים שלך אפילפטיים, אך באמצעותה ניתן לראות הפרעות עדינות במבנה המוח שאינן נראות ב- CT ויכולות להיות אחראיות להופעת האפילפסיה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוידאו EEG ו-MRI - חובה!!!
סמדר28/04/2015כמי ששלחו אותו גם ל - CT וגם ל-EEG בערנות ובשינה והבדיקות שלו היו תקינות כלומר הממצאים בבדיקות הראו שאין לי אפילפסיה.
את ההתקפים ייחסו ל- להתקפי חרדה שאני סובל מהם.
לאחר תקופה לא קצרה החלטתי לעשות מעשה ולבדוק מה בדיוק יש לי, וכפי שכתבה ד"ר אקשטיין למעלה, דרשתי שישלחו אותי לוידאו EEG ןל-MRI
הממצאים היו חד משמעיים - יש לי מוקד מסוים במוח שהמבנה שלו לא תקין ובנוסף יש לי ללא ספק אפילפסיה!!!!
אפילו מס' התקפים ליום שאת חלקם אפילו לא הרגשתי.
אני מדגיש לדרוש את הבדיקות כי רופאים לא ממהרים לשלוח וכך גם קופ"ח לאשר....
אני מאחל לך בהצלחה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה עמידה לטיפולמאזי10/05/2014
לחולה אפילפסיה עם קוצב וגאלי , האם מותר לעבור בדיקת MRI ראש ?
תודה ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה עמידה לטיפול - תגובה
ד''ר דנה אקשטיין26/05/2014שלום מאזי,
מצטערת על התגובה המאוחרת.
חולה עם קוצב וגאלי יכול לעבור MRI ראש רק במכשיר מסוג מיוחד, שעוצמתו 1.5 טסלה בלבד והוא מצויד בסליל מיוחד שמפחית את הסיכון לחימום האלקטרודה של הקוצב. ככל הידוע לי, מכשיר כזה קיים היום רק במרכז רפואי סוראסקי (איכילוב) בתל אביב. כמו כן, חשוב שפעולת הקוצב תופסק לפני הכניסה למכשיר ה MRI ותותחל מחדש מיד אחרי היציאה מהמכשיר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוויתות והתעלפות לאחר עקיר שןליאור23/04/2014
שלום,
אני בת 27. בריאה. היום עקרתי שן בינה. לאחר העקירה הרגשתי שאני לפני התעלפות. מיד לאחר מכן התחילו עוויתות ב-4 הגפיים, רעידות של הלשון ומלמולים למספר שניות כאשר לאחריהם עדיין הייתי מאובדת הכרה.
אני לא זוכרת את המקרה וכשהתעוררתי הייתי מבולבלת ומפוחדת למספר שניות עד שהבנתי היכן אני ומה קרה.
אשמח להסבר בנוגע למה שקרה לי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוויתות והתעלפות לאחר עקיר שן - תגובה
ד''ר דנה אקשטיין26/05/2014שלום ליאור,
מצטערת על התשובה המאוחרת.
בכל אופן, לא ניתן לתת לך תשובות מעל דפי האינטרנט. את צריכה להגיע לרופא שיבין בדיוק מה שקרה, ישלח אותך לבדיקות ויחליט. באופן כללי, יש אפשרות שהיה לך התקף אפילפטי, אך בהחלט יש גם אפשרויות אחרות כמו התעלפות או תגובת חרדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה לגרמניהדני05/04/2014
שלום. אפילפסיה (250 מ"ג), לחץ דם, כולסטרול, נשלטים בכדורים. חייב לנסוע לבקר את אחותי בגרמניה החולה בסרטן באבי העורקים ומטופלת בכימוטרפיה. האם, מחוץ לבעיות שלי, יש בעייה עם שהות קצרה אצלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה לגרמניה - תגובה
ד``ר מרינה בוקסר06/04/2014בוקר טוב, אין בעיה נוספת, אתה צריך להקפיד על נטילת כדורם שלך ולמנוע חסך שינה בנסיעה.
נסיעה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה והמרגיעה.
דני06/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- jme- לבן 17שני27/03/2014
שלום רופאות נכבדות
לבן שלי אובחנה אפילפסיה מסוג JME, כרגע מקבל כשבועיים קפרה 500 מ'ג ביום, אמור להגיע עד ל 2000 מ'ג ביום.
עד כמה נפוצות וקיימות תופעות הלוואי של הקפרה ?
קראתי שאת הקפרה לוקחים רק עם עוד תרופות, האם זה נכון?
מאיזה כמות יומית אמורים לראות שינוי? האם יכול להיות שלא נצטרך להגיע לכמות 2000 מג והתופעות יעלמו במינון נמוך יותר?
ביצענו MRI שיצא תקין וכעת הופננו לביצוע MRI בפרוטוקול אפילפסיה, לשם מה בדיקה זו? האם היא מאבחנת את סוג האפילפסיה באופן חד משמעי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר jme- לבן 17 - תגובה
ד''ר דנה אקשטיין29/03/2014שלום רות,
לגבי הטיפול הספציפי בבנך את צריכה להתיעץ עם הנוירולוג שמטפל בו כי כל אדם שונה ולכן אפילו תופעות הלוואי של תרופה עלולות להופיע יותר אצל אנשים מסוימים ופחות אצל אחרים. באופן יותר כללי לגבי השאלות ששאלת:
1. בנוגע לטיפול בקפרא - בהחלט אפשר לתת תרופה זו כתרופה יחידה. אחת מתופעות הלוואי היותר נפוצות של קפרא היא עצבנות יתר, אותה ניתן לראות בכמה עשרות אחוזים של החולים. בכל אופן, הופעת העצבנות תלויה גם בנטיות הקודמות של החולה וכל התופעות הינן הפיכות כאשר מפסיקים את הטיפול, ולכן מומלץ מאוד לנסות אותו. בקשר למינון - המינון הנמוך ביותר המומלץ הינו 1000 מ"ג ביום ואנשים רבים, בעיקר כאלו עם JME, מסתפקים במינון זה ולכן לרוב ניתן להתחיל במינון זה ולעקוב אחר ההתקפים ואז לעלות על פי הצורך במינון. פעמים רבות רואים שינוי בהתקפים גם במינונים נמוכים יותר, כאשר השינוי נראה במהרה כי הוא תלוי במינון ולא בהשפעה מצטברת כלשהי של התרופה.
2. בנוגע ל- MRI והקשר שלו לאבחנה של אפילפסיה - כיום הבסיס של אבחנת האפילפסיה היא הסיפור הקליני, כאשר בדיקות עזר כמו EEG ו- MRI מסייעות ותומכות באבחנה. EEG בודק את הפעילות החשמלית המוחית, אשר פעמים רבות אינה תקינה גם שלא בזמן התקף באנשים עם אפילפסיה. MRI מראה את המבנה של המוח ויכול לכן לאתר סיבות לאפילפסיה כמו למשל צלקות קטנות, כלי דם בלתי תקינים, מבנה לא תקין של קליפת המוח. כאשר הבדיקה מתבצעת בפרוטוקול אפילפסיה, עולה הסיכוי למצוא הפרעות או נזקים מאוד קטנים ועדינים במבנה המוח. באנשים עם JME לרוב ה- MRI תקין, גם בפרוטוקול אפילפסיה, אך מכיוון שהאבחנה של האפילפסיה מתבססת בעיקר על הסיפור הקליני ולא על בדיקה אוביאקטיבית מסוימת, תמיד יש לבדוק ולשלול לעומק אפשרות של אפילפסיה מסוגים שונים מאלו שחשבנו עליהם, בין השאר באמצעות MRI טוב.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)