מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- למיקטל וקונצרטהשואלת שאלה23/03/2014
שלום רב,
יש לי אפילפסיה מסוג JME (מאוזנת) והפרעת קשב וריכוז.
אני לוקחת למיקטל במינון 250 מ"ג ביום (במשך 10 שנים) וקונצרטה במינון 54 מ"ג (במשך כמה שנים, כמעט כל יום).
יש לי נשירה ממש רצינית מהשיער. אני ממש מאבדת המון שיער...
עשו לי בדיקות דם ורמות הברזל, ה-B12 והאבץ תקינות. הדבר היחיד שהיה חריג זה ויטמין D, שהיה רק 16.
האם יש ללמיקטל או לקונצרטה תופעת לוואי של נשירה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיקטל וקונצרטה - תגובה
ד``ר מרינה בוקסר26/03/2014שלום, לא ידוע עלפי הסיפרות וניסיון שלנו שלמיקטל או קונצרטה יכולים לגרום לנשירת שיער. חוסר ויטמין D כן יכול לגרום לנשירת שיער.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעד בכפות ידייםדני22/03/2014
שלום. נוטל (בין היתר) למיקטל 250 ביום, טרנקסל, לחץ דם מדלל דם אומגה 3. בן 65. בחודש האחרון יש קצת רעידות בכפות הידיים (במיוחד אצבעות). האם יכול להיות מהתרופות או שמחייב לסור לנוירולוג לבירור? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעד בכפות ידיים - תגובה
ד``ר מרינה בוקסר26/03/2014שלום. מהתרופות שאתה נוטל, טרנקסל לפעמים יכול לגרום לרעד בידיים, למיקטל- לא. אך בכל זאת אתא צריך לפנות לנוירולוג לבדיקה מקצועית לגבי רעד, יכול להיות שתצטרך להמשך בירור עקב סיבות נוספות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה ולידהאתי04/03/2014
שלום, אני בחודש 8 ואני חולת אפילפסיה מגיל 16 אני מאוזנת על ידי למיקטל במינון נמוך, כול הבדיקות של העובר יצאו עד כה בסדר כולל הבדיקות שלי
אני מתחילה לחשוש לקראת הלידה
יש לי מספר שאלות:
1. האם אני נמצאת בהריון בסיכון גבוה?
2. האם אני יכלה לעבור לידה רגילה? או אני יצטרך ניתוח קיסרי?
3. האם לידה יכלה לגרום להתקף?
4. האם אני צריכה ללכת לייעוץ נירולוגי בבית החולים בו אני רוצה ללדת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה ולידה - תגובה
ד``ר מרינה בוקסר11/03/2014בוקר טוב, אתי.
1. אנחנו מעדיפים שתיהי במעקב במרפאת בסיכון גבוה, זה טוב שאת מאוזנת היטב תחת מינון למיקטל נמוך, אך את צריכה מעקב יותר צמוד.
2. אין מניעה מלידה רגילה, לידה לא גורמת להתקף.
3. את צריכה להיות במעקב נוירולוגי מסודר בזמן הריון, מפני שבזמן הריון רמת למיקטל בדם יכולה להשתנות ויכול להיות מצב שתצטרכי שינוי במינון למיקטל.
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקטיב ברייןדפנה03/03/2014
שלום
אני בת 45, מטופלת בולפורל ולמיקטל. לוקחת גם ויטמין E באופן קבוע (בהמלצת נוירולוג, להפחתת הנזק בזיכרון שיוצר הולפורל). ואני מאוזנת.
האם ידועה לכם על איזושהי השפעה שלילית מאקטיב בריין על חולי אפילפסיה בכלל, או על חולים שמשתמשים בתרופות האלו שלי בפרט?
ובכלל האם ידועות תופעות לוואי כלשהן מהכדורים האלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטיב בריין - תגובה
ד``ר מרינה בוקסר11/03/2014בוקר טוב, דפנה.
פוספטידילסרין שייך למשפחת הפוספוליפידים המהווים את אבני הבנייה של מעטפת התא, רוב הפעילות הביולוגית בגופינו מתרחשת במעטפת התא או דרכה. בתוך משפחת הפוספוליפידים החשוב והבולט ביותר הינו פוספטידילסרין, נמצא בכמויות גדולות בתאי עצב במוח, ומעורב במספר רב של תהליכים עצביים. פוספטידילסרין מגדיל את התקשורת הבין תאית במוח.
מבחינת השפעה על תהליכי מחלת אפילפסיה או אינטראקציה בין תרופות, אין מספיק מחקרים, איך לפי מנגנון פועלה אין מניעה לוקחת את התרופה אצל חולי אפילפסיה.
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדוקטור דנה אקשטייןאנה16/02/2014
שלום רב! אני בת 25 ויש לי אפילפסיה מסוג jme מגיל 12. ההתקפים היחידים שיש לי זה קפיצות מיוקליניות בבקרים. רציתי לשאול אם המחלה שלי יכולה לעבור לגראנד מל ויהיו לי גם התקפים טוניים קלוניים? ואם אני יכולה להוציא רישיון? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדוקטור דנה אקשטיין - תגובה
ד''ר דנה אקשטיין21/02/2014שלום אנה,
ב jme יכולים להיות 3 סוגים שונים של התקפים: מיוקלוניות (קפיצות), אבסנסים (ניתוקים קצרים) והתקפים טונים קלונים כלליים (מה שאת קוראת לו גרנד מל). לאנשים שונים יש במהלך החיים שילובים שונים של 3 סוגי ההתקפים. זה נכון שככל שעוברות השנים ואין התקפים טונים קלוניים אז הסיכוי שהם יקרו יורד, אך זו תמיד אפשרות. לכן, במרבית המקרים גם אם יש מיוקלוניות בלבד ממליצים על טיפול אנטיאפילפטי מונע. כמו כן, הקפדה על שעות שינה מספיקות ומסודרות, המנעות משתית אלכהל ובמקרים מסוימים המנעות מחשיפה להבהובי אור עשוים להוריד את הסיכון לחוות התקף פרכוסי.
בנוגע לנהיגה, המצב יותר פשוט, כי על פי החוק חל איסור רק אם יש אירועים של אבדן הכרה או ניתוק במשך שנה אחרי אירוע כזה. מיקלוניות, במיוחד אם קיימות בבוקר בלבד וניתנות לחיזוי אינן מונעות נהיגה.
מקוה שעניתי על שאלותיך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדוקטור דנה אקשטיין
אנה21/02/2014תודה רבה לך דוקטור!!! אני כבר ממחר אתחיל ללמוד לתאוריה! תמיד חשבתי שאסור. מאוד שימחת אותי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמליץ לך קודם כל למלא טופס
קוסטה26/02/2014שעליו חותם רופא משפחה ואותו שולחים למכון לבטיחות בדרכים, לאחר מכן תקבלי טופס שבוא את מצהירה על ההתקפים שיש לך תדירותם ותרופות שאת לוקחת וגם תצטרכי חתימת עורך דין בטופס הזה וטופס נוסף אשר ימולא על ידי הניורולוג/אפילפטולוג המטפל שבו הוא יתאר את מצבך העכשווי ולמעשה ייתן המלצה.
גם לי מאז ומעולם היו רק התקפים מיאוקלונים אשר קרו רק במצבים מסוימים קבועים לפחות בתקופה שהייתי ללא טיפול תרופתי אך אם גם את ללא טיפול תרופתי המכון לבטיחות בדרכים יוכל לסרב מכל מיני סיבות לכן עדיף לקבל אישור חיובי לגבי האפשרות לעשות רישיון ורק אז להשקיע בלימודי התאוריה.
שוב זאת רק המלצה על סמך הניסיון השלילי שהיה לי איתם, מן הסתם ההחלטה בידיך אם להתחיל ללמוד עכשיו או אחר כך.
בהצלחה בכל אופן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת פריזיום בשבוע 28ציפי09/02/2014
נמצאת בשבוע 28 להריון,מטופלת ב2000 טגרטול ליום,היה ריבוי התקפים,הוחלט על תוספת 10 מ"ג פריזיום...דואגת מאוד להשפעת הפריזיום על התפתחות העובר,ולאחר מכן האם אפשר להניק כשמטופלים בפריזיום עם טגרטול...
אשמח לתשובתכם המהירה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת פריזיום בשבוע 28 - תגובה
ד''ר דנה אקשטיין21/02/2014שלום ציפי,
מתנצלת על התשובה המאוחרת.
אם יש לך התקפים אזי בהחלט כדאי שתקחי פריזיום על פי הנחית הנוירולוג המטפל בך, גם אם את בהריון. מכיוון שאין הרבה נשים בהריון בעולם שטופלו בפריזיום ונכנסו למאגרי מידע מסודרים, לא קיים מידע בדוק על השפעתה של תרופה זו בהריון. בכל אופן, מכיוון שכבר עברת את הטרימסטר הראשון, אין יותר סיכון למומים מולדים בעובר. גם לגבי הנקה אין מספיק מידע ובדרך כלל מומלץ לעשות מה שיותר נוח לך, בהתחשב בכך שידוע שיש יתרונות להנקה ושמצד שני לא ידוע אם תרופות אלו עלולות להזיק.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארועי פירכוסגל07/02/2014
שלום רב.אני בת 40.מגיל 25 חוויתי מספר פירכוסים שחלפו עד לפעם הבאה שקר.ה כעבור 3 שנים וכך הלאה.במחזוריות של אחת ל3 שנים .בדיקות אי.אי.גי רגילות וגם בזמן פרכוס היו תקינות אז נאמר לי שזה פסיכולוגי.וכך לא קיבלתי טיפול נוגד פירכוסים.לאחרונה ביצעתי סי.טי שמראה חדרים מורחבים.אטרופיה.אוטם קטן היפודנסי פרי ונטריקולרי משמאל.ציסטה סאב ארכנואידלי.ויש לי תור לנוירולוג שבוע הבא.רציתי לדעת האם ממצאי הסי.טי יכולים להסביר הפרכוסים או שהבדיקה תקינהואין מה לעשות אלא לסבול אחת ל3 שנים שניים שלושה פרכוסים.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארועי פירכוס - תגובה
ד''ר דנה אקשטיין21/02/2014הי סילבי,
מתנצלת על התגובה המאוחרת. ככל הנראה הית אצל נוירולוג בינתיים. בכל אופן, המקרה שלך מסובך מכדי להתיחס אליו ספציפית בפורום ויש אכן להתיעץ ישירות עם נוירולוג. יחד עם זאת, באופן כללי, פעמים רבות מוצאים בבדיקות הדמיה של המוח ממצאים שאינם חולניים באופן חד משמעי ושיכולים בהחלט להמצא באופן מקרי גם אצל אנשים בריאים לחלוטין. במקרים אלו, אם יש גם תופעות נוירולוגיות, כמו למשל התקפים אפילפטיים, יש להעריך באופן פרטני אצל כל חולה, בהתחשב בכל הנתונים על הממצאים בהדמיה ועל המאפיינים המדויקים של המחלה הנוירולוגית, האם יתכן שקיים קשר סיבתי בין הדברים. ועדיין הרבה פעמים התשובה אינה ברורה...
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה מזויפת?דנה07/02/2014
אני נוטלת טופמקס 50 ו-100 פתאום כשרכשתי בבית המרקחת לאחר מספר ימים התחילו תופעות לוואי בעיניים יותר מדי של כאבים, קפיצות לכל כיוון... הסתכלתי על התרופה וראיתי שהמספרים מובלטים חלקית...ה1 יותר מהאפסים והtop מאחורה מטושטש...ומחוק... כך גם ב-50. יש לי תופעות לוואי נוראיות בעיניים. ואין לי תור לרופא!!!!
כיצד אפשר לבדוק האם התרופה מזוייפת? בית המרקחת לא מוכן. (היא נלקחה בכללית...)
האם זה הגיוני שתהיה מזוייפת?
אשמח לדעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה מזויפת? - תגובה
ד''ר דנה אקשטיין21/02/2014שלום דנה,
אני אישית לא שמעתי על טופמקס מזויף, אך הדרך לברר זאת זה דרך בית המרקחת או משרד הבריאות. לחילופין, יתכן גם שאין קשר סיבתי ישיר בין התרופה שרכשת לבין מה שאת מרגישה ולכן כדאי לבדוק את התחושות אצל רופא המשפחה ואולי לבצע בהנחיותו מספר בדיקות דם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לדנה מאיל
דני קופולוביץ27/03/2014מה עם יום הסגול???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח מוח לחולה אפילפסיהאפרת05/02/2014
שלום,
לבעלי יש אפילפסיה כבר למעלה מ-13 שנים, לפני מס' חודשים ביצענו בדיקת MRI שבה ראו מייד שני מוקדים וגידולים קטנטנים שהם כנראה הגורם להתקפים, בעלי מטופל בטיגרטול וקפרה וההתקפים הינם בתדירות דיי גבוהה ומסתבר שהטיפול התרופתי לא לגמרי מספיק.
בחודש הבא בעלי יאושפז למשך 5 ימים לבדיקת וידאו EEG ולאחר מכן מתוכנן לעבור ניתוח מוח, אשמח לשוחח עם חולים שעברו את הניתוח כדי להבין מהם הסיכונים? מהם סיכויי ההצלחה וההחלמה מהניתוח? וכו'.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר לניתוח שעשיתי....
דנה07/02/2014אז ככה עברתי ניתוח ביולי האחרון ולפני כן סדרת בדיקותMRI EEG, וידאו EEG,... כמובן שכל אחד והסיפור שלו... מוזמנת בכיף להשאיר מייל/טלפון ונשוחח. יום נפלא!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף רק..
דנה07/02/2014שתדעי שבסך הכל אני ממש מרוצה! סבלתי 13 שנה... כרגע ללא התקפים... אך כמובן ישנם השלכות מוזמנת כמו שאמרתי לתת פרטים ואצור קשר. גם לי היה חשוב... יום נפלא:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדור וימפאט - תגובה
ד''ר דנה אקשטיין05/04/2014שלום,
מכיון שלכדורי וימפאט אין קו חציה עדיף לא לחתוך אותם, אלא להשתמש בכדורים של 50 מ"ג.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן מירנהיעלה01/01/2014
שלום רב,
אני מקבלת טרילפטין 750 מ"ג + פריזיום 20 מ"ג ביום, ללא התקפים כבר מעל 8 שנים. סובלת לאחרונה מדימומים ממושכים. (כנראה קשורים לגיל ותחילת סיום המחזור). שני גניקולוגים המליצו על התקן מירנה אשר פותר את הבעיה. לי ידוע שאסור לי לקחת הורמונים. מה המלצתכם בעניין?(זה כבר ממש דחוף...) בתודה יעלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - אפילפסיה עמידה לטיפולמאזי14/12/2013
שלום
הבן שלי היום לוקח שלוש סוגי תרופות וכול יום יש התקיפים ,
האם מבחינה טיפולית יש אפשרות להוסיף עוד תרופה ושהוא יקבל יותר משלושה סוגים של תרופות או שזה לא רלוונטי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה עמידה לטיפול - תגובה
ד''ר דנה אקשטיין14/12/2013שלום מאזי,
אפשרי לעתים להוסיף תרופה רביעית או באופן קבוע או ע"י תוספת ואח"כ הפסקה הדרגתית של אחת התרופות הישנות. לפרטים כדאי לפנות לאפילפטולוג המטפל ולהתיעץ לגבי תרופות ספציפיות או טיפולים אפשריים אחרים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה עמידה לטיפולמאזי30/11/2013
תודה על התשובה המקצועית , למדתי ממך הרבה
הילד בן שבע עשרה כבר לא מאוזן 4 שנים לקח את כל התרןפות הנמצאות בסל ולא בסל בלי כל תועלת .הילד מטופל באסף הרופא . אם אנחנו רוצים לקבל חוות דעת על מצב הילד איך אפשר לקיים פגישה אצלך , את עובדת בהדסה עין כרם או הדסה הר הצוופים , המצב מבחינת התקפים כל יום בערך מ5 עד 8 התקפים .
האם יש אצלכם בבית חולים יחידה לאייפיליפסיה עמידה לטיפול .
תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה עמידה לטיפול - תגובה
ד''ר דנה אקשטיין04/12/2013שלום מאזי,
קודם כל, מהכרותי עם הנוירולוגים המטפלים באפילפסיה באסף הרופא, גם בילדים וגם במבוגרים, אני יכולה להבטיח לך שאת נמצאת בידיים מקצועיות ביותר.
יחד עם זאת, דעתי היא שתמיד נכון לשמוע דעות נוספות וישנם בהחלט מרכזים אחרים עם שרותי אפילפסיה טובים בארץ, מתוכם את יכולה לבחור. אני עובדת בעין כרם, כאפילפטולוגית מבוגרים, וישנם גם שני אפילפטולוגים ילדים שעובדים בהדסה (עין-כרם), ד"ר אודיה בנט וד"ר ישראל מטות, ומכיוון שבנך עדיין מתחת לגיל 18 יש עדיפות להגיע לאחד מהם. במרכז האפילפסיה שלנו מטופלים בהחלט חולים רבים עם אפילפסיה עמידה לטיפול.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה עמידה לטיפולמאזי17/11/2013
האם אפשר לתת לילד בן שבעשרה שנים חומצת אמינו בשם gaba ואם אפשר מה המינון המתאים... התרופות שהו נוטל דפלפט לומינל טרלפטין
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה עמידה לטיפול - תגובה
ד''ר דנה אקשטיין29/11/2013שלום מאזי,
קודם כל GABA אינה חומצת אמינו. זהו נוירוטרנסמיטור, כלומר חומר שמשמש לתקשורת בין תאי עצב במוח ותפקידו העיקרי הוא דיכוי הפעילות העצבית. זה נכון שהגברה של דיכוי במוח עשויה לעזור באפילפסיה ואכן חלק מהתרופות שמשמשות לטיפול באפילפסיה עובדות ע"י הגברה של פעילות GABA במוח. לדוגמא, פנוברביטל (לומינל) וקלונאזפאם (קלונקס). אולם תוספת של GABA עצמה שנלקחת ע"י החולה אינה צפויה לעזור מכיוון שחומר זה אינו עובר את מחסום דם-מוח, אותו יש לחצות ע"מ לחדור לתוך המוח ולפעול שם. לכן גם בספרות הרפואית אין כלל דיווחים על תועלת כלשהי מנטילת תוספי GABA. כמו כן, לא מצאתי דיווחים על נזק כלשהו שנגרם מנטילת תוספת זו, אך צריך להזהר ואם את מחליטה לתת לו כדאי לעקוב באופן צמוד אחרי רמות התרופות שהוא לוקח בדם ע"מ למנוע יציאה מאיזון בשל השפעות שיכולות להיות תמיד כאשר מתחילים לקחת חומר חדש. לסיכום, איני ממליצה על מתן GABA וממליצה לך לפנות למרפאת אפילפסיה באזור מגוריך ע"מ להתייעץ על אפשרויות טיפוליות אחרות שיכולות להביא לאיזון מיטבי של האפילפסיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה עמידה לטיפולמאזי25/10/2013
האם יש בהדסה עין כרם מחלקה לטיפול באפילפסיה עמידה לטיפול אחרי ניתוח ראש בלי הצלחה לאתר מקום המוקד .ואם יש מחלקה איך אפשר לצור כשר .ולתאם תואר .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה עמידה לטיפול - תגובה
ד''ר דנה אקשטיין04/11/2013שלום מאזי,
באופן כללי, הטיפול באפילפסיה עמידה לטיפול תרופתי ובפרט כאשר לא ניתן לאתר את מוקד ההתקפים, מציב אתגר מאד משמעותי. אולם, יש בהחלט הגיון בבירור וניסיונות טיפול חדשים מידי מספר שנים. זאת מכיוון שעם חלוף הזמן מופיעות אופציות חדשות לבירור ולטיפול שלא היו קיימות בעבר וגם המחלה עצמה יכולה להשתנות עם הזמן.
בהדסה יש מרכז אפילפסיה שיעודו הוא טיפול בחולים עם אפילפסיה, כולל כאלו עם התקפים עמידים לטיפול תרופתי. הדרך להגיע למרכז הי ע"י קביעת פגישה במרפאת האפילפסיה, לאחד הרופאים, דרך מערכת זימון התורים של בית החולים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב של בלבול שלאחר אשפוזרחלי11/10/2013
בעלי היה מטופל בטגרטול וקפרה. היה מאוזן במשך שנה ואז קבל התקף גרנד מאל שלאחריו היה בסטטוס אפילפטיקוס. הוסיפו לו גאבא פנוטין והוא יצא מבית החולים במצס של בלבול ורעדים בידיים.
לאחר שבוע קבל שוב התקף ושוב סטטוס פילפטיקוס ואז הוחלפה הגאבא בדפלפקט. הן הוסיפו לו 3 כדורי לוריוון ביום. הוא שוחרר מבית החולים במצב בלבולי, בעיות זכרון לטווח קצר וכרגע הוא גם מכופף לצד שמאל והולך במהירות. יש לי תור למרפאה הנוירולוגית לאחר שכבר בקרתי במיון ונפנפו אותי משם לאחר בדיקה.
אנא עזרו לי. לא יודעת מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב של בלבול שלאחר אשפוז - תגובה
ד''ר דנה אקשטיין11/10/2013שלום רחלי,
המצב שאת מתארת נראה באמת כמו מצב שדורש מחשבה מעמיקה במרפאה יותר מאשר התיחסות של חדר מיון. לכן - מצוין שקבעת תור למרפאה הנוירולוגית ואני מקוה שהתור יגיע בהקדם. בינתיים חשוב להצטייד בבדיקות דם עדכניות של רמות הטגרטול והדפלפט בדם (לבדוק בבוקר, לפני נטילת הכדור של אותו הבוקר), ספירת דם, תפקודי כבד, עמילאז, מלחים בדם. יתכן שרופא המשפחה כבר יוכל לעזור לכם אחרי בדיקות הדם כי יש אפשרות שבעקבות התוספת של התרופות היו השפעות על התרופות הישנות או על ריכוז חומרים חיוניים בדם.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)