מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טופס 29ג'קוסטיה25/11/2012
שלום רב,
ברצוני לדעת האם בבית החולים הדסה עין כרם ניורולוגים או אפליפטולוגים יכולים למלות את הטופס הנ"ל כדי ליבא תרופה אשר לא אושרה בארץ או שהם לא מתעסקים בזה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טופס 29ג' - תגובה
ד''ר דנה אקשטיין27/11/2012שלום קוסטיה,
לפי הידוע לי כל רופא רשאי למלא טופס 29ג' גם בבתי החולים וגם בקופות החולים ובכלל זה גם בהדסה. טופס זה הינו למעשה מרשם לתרופה שאינה רשומה או שאינה רשומה לאותה אינדיקציה או באותו מינון בארץ והוא כרוך באישור רוקח אחראי של מוסד רפואי, כמו בית חולים או קופת חולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי טופס מותאם אישית של בית מרקחת
קוסטיה28/11/2012שור טבנצ'יק, ומכיוון שהוא אמור להיות ממולא במחשב ולא ידנית האם יש דרך להעביר אותו לרופא שיבדוק אותי בהדסה עין כרם?
יש לי תור לשם חודש הבא והייתי רוצה לוודות שיוכלו למלות לי את הטופס האישי של בית המרקחת הנ"ל בנוסף לאיבחוני בפגישה עצמה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי טופס מותאם אישית של בית מרקחת - תגובה
ד''ר דנה אקשטיין28/11/2012מצטערת אבל לא ניתן למלא בבית חולים טופס של קופ"ח. מלבד זאת אני חושבת שזוהי שאלה ספציפית מידי שאינה מתאימה כל-כך לפורום.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז רק כדי לסגור את כל הקצוות
קוסטיה29/11/2012למרות שבבית החולים הרופאים לא יכולים למלות טופס שאני מביא של בית מרקחת או של קופת חולים, כן ישנה אפשרות על ידם למלות טופס 29 ג' אשר קיים אצלם במקום?
יש לי פשוט תור חודש הבא ואני כבר מחכה כמעט חצי שנה לתור הזה, חוץ מהאיבחון אני גם מקווה לייבא תרופה שאולי תפתור אותי מהצרות שלי כמובן בהסכמת האפיליפטולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיהיעל25/11/2012
1) האם ידוע על קשר בין נטילה קבועה של התרופה טגרטול לטיפול לבין סחרחורת, נמנום, כאבי ראש ומיגרנות,הזיות, ראייה מטושטשת, שמיעת צלילים הגבוהים בחצי טון???
2) תוך כמה זמן התופעות לוואי אמורות לחלוף?
3) האם יש קשר בין לקיחת מינון נמוך לבין תופעות לוואי?
4) מה המינון הכי נמוך של "טגרטול" שקיים שאפשר להתחיל מבלי שיהיו תופעות לוואי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה - תגובה
ד''ר דנה אקשטיין25/11/2012שלום יעל,
התופעות שאת מציינת אכן עלולות להגרם כתוצאה מנטילת טגרטול. באופן כללי, תופעות לוואי של תרופות בחלק מהמקרים פוחתים ונעלמים תוך ימים עד שבועיים-3 ובחלק אחר מהמקרים הן נשארות בעצמה זו או אחרת. לפעמים ניתן להפחית את תופעות הלוואי על-ידי עליה הדרגתית מאד במינון התרופה. המינון הנמוך ביותר שנהוג להתחיל בו במקרה של טגרטול הוא 100 מ"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
אנה01/12/20121) לא הבנתי מה הכוונה שתופעות לוואי של תרופות בחלק מהמקרים פוחתים ונעלמים תוך ימים עד שבועיים? כיצד התופעות לוואי יכולות להיעלם?
2) איזה מינון יותר גבוה :טגרטול 100 מ"ג" או "טימוניל רטרד 300 מ"ג"?
האם יש הבדל בין התחלת "טגרטול 100 מ"ג" פעם ביום לבין התחלת "טימוניל רטרד 300 מ"ג פעם ביום"?
איזו תרופוה יכולה לגרום לתופעות לוואי יותר קשות בהתחלה? טימוניל RE 300 או טגרטול 100 מ"ג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך... - תגובה
ד''ר דנה אקשטיין02/12/2012שלום,
1) תופעות לוואי בהחלט יכולות להעלם. לא כל האנשים סובלים מתופעות לוואי של תרופה מסוימת מלכתחילה ובהרבה מקרים תופעות שמרגישים בתחילת הטיפול נעלמות בהמשך.
2) יש הקבלה בין מינון טגרטול לטימוניל כך ש- 100 מ"ג של טגרטול שווי ערך לכ- 150 מ"ג טימוניל. לפיכך, 300 מ"ג טימוניל שווי ערך לבערך 200 מ"ג טגרטול. יחד עם זאת לא מדובר בבדיוק אותה תרופה כך שלפעמים יהיו תופעות לוואי כאשר נוטלים אחת מהן ולא את השניה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה מלמיקטלסיגלית23/11/2012
מדוע כתוב בכתבה ב ynet שהתרופה "למיקטל" גרמה לסכנת חיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה מלמיקטל - תגובה
ד''ר דנה אקשטיין24/11/2012כאשר מתחילים למיקטל במינונים גבוהים מידי או עולים במינון במהירות רבה מידי חלק מהאנשים מפתחים פריחה שיכולה להיות מאד קשה ואף מסכנת חיים. תופעה זו נמנעת ע"י התחלה במינון נמוך ועליה הדרגתיתעל פני שבועות רבים ואף חודשיים-3 עד המינון הנדרש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריחה מלמיקטל
דני20/12/2012גם לי היתה פריחה מעצבנת מלמיקטל אבל ב"ה התאזנתי. מה שברור שפריחה כזו (לפי נתונים שקבלתי) דורשת התייחסות ובאמת מסוכנת!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיהסיגלית23/11/2012
הנוירולוג רשם לי 25 מ"ג למיקטל בגלל הפרכוסים שיש לי בלילה- והיו לי בעקבות הלמיקטל כאבי ראש עזים ותופעות לוואי קשות שבלתי נסבולות- הרגשתי שהתפותץ לי הראש. לכן הפסקתי לקחת לאחר 4 ימים.
שאלותיי הן:
1) אם אני אנסה לקחת מינון של 2 מ"ג למיקטל - אז האם יהיו לי פחות תופעות לוואי?
כי אני רגישה מאוד מאוד לתרופות.
2) האם יש קשר בין תופעות לוואי לבין המינון?
3) האם הגוף יכול להתרגל לתופעות לוואי ששל הלמיקטל?
4) מה המינון ההתחלתי של למיקטל שלא גורם לתופעות לוואי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה - תגובה
ד''ר דנה אקשטיין24/11/2012שלום סיגל,
תופעות לוואי מתרופות באופן כללי הינן תופעה אישית שמשתנה בין אנשים שונים, כך שלא ניתן לדבר על מינון שכן או לא גורם תופעות לוואי. לגבי למיקטל - לא ניתן לקחת 2 מ"ג. המינון ההתחלתי הנמוך ביותר הוא חצי כדור של 25, כלומר 12.5 מ"ג. אפשרי בהחלט שבניסיון שני לא יהיה כאב ראש ושהנטיה לתופעת לוואי זו תפחת עם הנטילה של הכדור.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיוסזוהר15/11/2012
האם מגייסים אפילפטים לצבא? חייבים לדווח על אפילפסיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיוס - תגובה
ד''ר דנה אקשטיין16/11/2012שלום זוהר,
בהחלט חייבים לדווח לצבא אם חולים באפילפסיה. רוב חולי האפילפסיה, אלו שהטיפול תרופתי שהם נוטלים יעיל ומונע להם את ההתקפים, מגויסים לצבא. בכל אופן, ברוב המוחלט של המקרים הפרופיל הרפואי לא יהיה מתאים לתעסוקה קרבית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה והריוןשירן31/10/2012
אני חולת אפילפסיה, התקף אחרון (גרנד מל) לפני 3 שנים ומאז ועד היום ללא טיפול תרופתי.
כרגע אני בהריון- שבוע 20 ולאחרונה היו לי מס' ניתוקים וכאבי ראש רציניים.
הומלץ לי להתחיל לקחת למיקטל 150-200 מ"ג ליום.
השאלות שלי הן:
1.מהם הסיכונים למומים בעובר בשל נטילת התרופה וכמובן בהתייחס לשבוע 20 והלאה.. (הבנתי שהסכנה בעיקר בטרימסטר הראשון).
ומהם המומים העומדים על הפרק?
2. האם יש טעם להמתין לבדיקת הeeg שאני צריכה לעשות ממש בקרוב ואז להחליט, או שהיא לא אמורה להוות שיקול בעניין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה והריון - תגובה
ד''ר דנה אקשטיין02/11/2012שלום שירן,
אני אנסה להתיחס לשאלות שלך, שהן מאד חשובות לכל אישה עם אפילפסיה שנמצאת בהריון או מתכננן הריון, באופן יותר כללי. לקבלת הנחיות ספציפיות לטיפול לגביך את צריכה להסתמך על הנוירולוג שלך, שמכיר אותך ואת העבר של האפילפסיה אצלך.
קודם כל, אם חזרו לך התקפי האפילפסיה (וניתוקים הם בהחלט התקפים, במיוחד אם היו לך אותם גם בעבר) אזי צריך לקבל טיפול כי אחרת את מסכנת את עצמך ואת העובר בהתקף פרכוסי הכרוך בנפילה ותופעות נוספות. ללא טיפול, להתקף כזה יש גם סיכוי גבוה לקרות דווקא בזמן הלידה, דבר העלול לגרום לסיבוכים בזמן רגיש זה. בחירת התרופה המתאימה ביותר בשלב זה נעשית על סמך סוג האפילפסיה שיש לך, תגובה לתרופות בעבר והיכולת להגיע לכיסוי טוב בזמן קצר, תוך התחשבות בפוטנציאל של התרופה לגרום לתופעות שאינן רצויות בך ובעובר.
בנוגע ללמיקטל - בד"כ לא נהוג להתחיל לקחת למיקטל במינונים שאת ציינת ישירות, אלא להתחיל במינון נמוך ולעלותו מאד בהדרגה (ובהריון יש להגיע לרוב למינונים גבוהים יחסית של 400, 600 ואף יותר מיליגרם ליום), על-מנת למנוע פריחות שיכולות להיות מאד קשות. לגבי בטיחות השימוש בהריון, למיקטל בהחלט נחשבת תרופה בטוחה בהריון. אחרי השליש הראשון של ההריון, כלומר אחרי שבוע 12, האברים של העובר כבר נוצרו והם רק גדלים ומתפתחים, כך שלא צפוים מומים מבניים כתוצאה מהשפעה תרופתית או אחרת. הדבר המשמעותי בשלב זה הוא ההשפעה על ההתפתחות המוחית ועל פי ניסיון רב שהצטבר נראה שלמיקטל אינו משפיע לרעה על התפקוד של המוח בעתיד (הדבר נבדק בילדים שהגיעו עד גיל 6).
לגבי בדיקת ה- EEG, אינני יודעת מה היו השיקולים של הרופא שלך כשהמליץ לך לבצע אותה ולכן איני יכולה לדעת אם יש או אין צורך בביצועה. אומנם אם יש התקפים שהם בבירור התקפים אפילפטיים, יש צורך להתחיל טיפול בלא קשר לממצאי ה- EEG, אך יתכן שהוא חשב שהבדיקה תעזור לו להחליט איזה טיפול להתחיל או שיש לו ספק לגבי טיב ההתקפים שסיפרת לו עליהם. בכל אופן, מדובר, כפי שאת יודעת, בבדיקה שאינה מסכנת אותך או את העובר בשום דבר והיא גם לא כואבת או ארוכה במיוחד, כך שאין מניעה מלבצע אותה.
מאחלת לך שתעברי את ההריון בשלום ותהני מהתינוק שיוולד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PUBMEDקוסטיה25/10/2012
שלום,
אני זוכר שבזמנו ציינת שדפלפט יוכל לעזור לי עם מינון נמוך של קפרה, היה לי מינון של 72 VPA ועדיין זה בקושי עשה משהו חוץ מלגרום לעייפות נוראה. ובמקרה גם מצאתי את המאמר ב PUBMED שציין מקרה בו קפרה במינון גבוהה לא נתנה שליטה מלאה אך מתן של 500 מילגרם של דפקוטה מקבילו של דפלפט ביחד עם קפרה נתנה שליטה מלאה ואיפשרה להורדת המינון של הקפרה בחצי.
רציתי לדעת איך מומחים משיגים מידע וכותבים עליו מאמר באתר הזה מבחינת מקרים מיוחדים?
נ.ב=אני יודע שדפלפט בטוח לא מתאים לי כי טופמקס ב 25 מ"ג עושה מעל ומעבר בהשוואה ל דפלפט וביחד עם קפרה זה קומבו טוב חוץ מהעובדה שיש לי את הבעייה של השתן המוגבר שהכי מפריעה לי כמו בעבר, החלטתי לתת לטופמקס ניסיון מספר שתיים ולסבול חודש מקסימום חודשיים בתקווה שזה יעבור כי לא נשארו תרופות בחוץ חוץ מזונאגרן.
מכיוון שאני מקרה מיוחד איך אני מגיע למצב שמאבחנים אותי כותבים מאמר עם ממצאים על המקרה שלי ואולי מספקים מידע שימושי לעתיד בשביל אנשים מתוסכלים או רופאים שלא יודעים מה לעשות עם המטופלים שלהם. ואני לא מקרה מיוחד רק בגלל הדפלפט שאני לא מגיב אליו למרות שיש לי JME אלא שיש לי עוד הרבה דברים מוזרים שאפיליפטולוגים לא יכולים לענות עליהם (לא אציין שמות) חוץ מלהגיד לא שמעתי על דברים כאלה לפני כאילו אני ממציא. מה שציינתי בעבר עם קפרה לדוגמה קרה לי גם עם טופמקס אבל בצורה אחרת וגרם לטריגר אחר לפעול בצורה עוצמתית ולמעשה השילוב של שני התרופות עוצר את התופעות הלא רצויות האלה, פחות אצל קפרה אבל עדיין אין את הבעייה של הטופמקס.
בכל אופן אני ממש הייתי רוצה להיחקר לעומק, כבר קבעתי תור בהדסה עין כרם, האם שם זה יוכל להיתאפשר?
מצטער על הפוסט הארוך אבל אין לי תשובות כבר עשר שנים ואלה שאני מקבל לא מספקות, לשמוע ממומחה שיש לך JME כמו לכל אחד אחר בזמן שאתה קורא על כל אותם האנשים עם JME שאצלם הכל BY THE BOOK כמו שאומרים ודווקא אתה יוצא מן הכלל בצורה שונה למידי דיי מתסכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - במידה ושני התרופות יאושרוקוסטיה22/10/2012
האם יש להם איזשהו פוטנציאל לעזור עם התקפים פוטוסנסטיביים, מיאוקלוניים, התקפי קריאה וכו'?
אני לא מצאתי שום מידע ברשת לכן שואל.
כמו כן האם יכול להיות מקרה חריג של JME שבו התרופות המקובלות לא עוזרות ואלה שלא אמורות לעזור יעזרו?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במידה ושני התרופות יאושרו - תגובה
ד''ר דנה אקשטיין02/11/2012מדובר בתרופות שלא ידועות במיוחד כעוזרות לסוגים אלו של התקפים, אבל בהחלט לפעמים יש הפתעות ותרופות שלא אמורות לעזור, דווקא עוזרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם עשיתי חכם כשסיברתי לנסות
קוסטיה02/11/2012תרופה בשם טגרטול כטיפול? יש לי אך ורק התקפי מיאוקלונוס.
ידוע לי שהיא יכולה לחזק התקפים מיאקולנויים אך רק לא ממזמן נפלתי על מאמר שהיא יכולה לעודד יצירה של התקפי אבסאנס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם עשיתי חכם כשסיברתי לנסות - תגובה
ד''ר דנה אקשטיין03/11/2012אני חוזרת ואומרת - פורום אינטרנטי איננו מקום לקבל טיפול אישי. טגרטול עלול להחמיר גם התקפי מיוקלונוס וגם אבסנסים, אבל יש יוצאי דופן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ידוע אילו תרופות לאפילפסיהקוסטיה21/10/2012
הוגשו השנה לוועדת סל התרופות?
והאם קפרה אחת מהם?
מי בדרך כלל קובע אילו תרופות אפילפסיה לבקש ועל סמך מה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהודעתי הקודמת התכוונתי ל KEPPRA XR
קוסטיה21/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ידוע אילו תרופות לאפילפסיה - תגובה
ד''ר דנה אקשטיין22/10/2012קפרא XR היא לא אחת התרופות שהוגשו לסל התרופות. התרופות שהוגשו הן LACOSAMIDE ו- RETIGABINE. איגוד הרופאים הנוירולוגיים הוא זה שמחליט אילו תרופות להגיש, יחד עם אירגון האפילפטולוגים (חברי הליגה הישראלית למניעת אפילפסיה), על סמך מידע על תרופות חדשות בשוק ועל צורך רחב של אוכלוסית החולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש מצער לשמוע את זה
קוסטיה22/10/2012אני לא מבין למה לא ממליצים על התרופה הזאת, הרי דפלפט כרונו פתר בעיות להרבה אנשים שלא סבלו את הגירסה הרגילה או לא הסתדרו איתה. ולי גם יש בעיות עם הקפרה הרגיל ואולי בגירסת השיחרור המושהה , הפירוק האיטי של התרופה היה גורם לי לפחות רגישות וליותר איזון מבחינת רמה בדם. ממש חבל
יש סיבה שקפרה בשחרור מושהה לא עולה על הפרק?
הרי אם כמה שנים טובות זה לא קורה כנראה שמישהו בארץ דואג לכך.
מיותר לציין שחוץ מארצות הברית היא קיימת גם במדינות ברחבי אירופה ואפילו באוסטרלייה וקנדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש מצער לשמוע את זה - תגובה
ד''ר דנה אקשטיין13/11/2012הרבה פעמים כאשר תרופה אינה נכנסת לארץ הסיבה היא שהחברה שמיצרת אותה אינה מעוניינת בפתיחת שוק חדש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נהיגהסיגל18/10/2012
אני בן 15 ויש לי אפליפסיה.. התקפים נדירים. מותר לי לנהוג לפי החוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נהיגה - תגובה
ד''ר דנה אקשטיין22/10/2012שלום,
על פי החוק מותר לנהוג רק אם עברה שנה מאז ההתקף האחרון.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה בצד ימיןאנה10/10/2012
בחודשים האחרונים אני מתעוררת לעתים עם חולשה בצד ימין - בפנים, בכף היד ובכף הרגל. כשזה התחיל הייתה לי גם מעין תחושה של ניתוק לשבריר שנייה, בעיקר לפני השינה ואחרי.
מה יכול לגרום לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה בצד ימין - תגובה
ד''ר דנה אקשטיין11/10/2012שלום אנה,
קודם כל אני מאד ממליצה לך לפנות לנוירולוג לבירור התופעה. חולשה או הפרעה בתחושה בחצי גוף יכולות לנבוע מדברים שונים שמתרחשים במוח או בחוט השדרה הצווארי, כולל תופעות של הפרעה בזרימת הדם, לחץ על מבנים עצביים מסוימים או דלקות.
מכיוון שזהו פורום אפילפסיה ואת גם מציינת שלפני הופעת התופעה את גם מרגישה ניתוק, אני יכולה להתיחס יותר לכיוון זה. אחרי התקף אפילפטי שמתבטא בצורות שונות, כמו תנועות בלתי רצוניות בחצי גוף עם או בלי ניתוק, הפרעות תחושה, פרכוס כללי, בהחלט יכולות להשאר למשך דקות ועד שעות חסרים נוירולוגיים מסוימים. מכיוון שאת גם כותבת שהדבר מופיע כשאת מתעוררת בבוקר, ישנה גם אפשרות של פעילות אפילפטית שמתרחשת תוך כדי שינה ואת לא מודעת אליה ורק התופעות המאוחרות שאחרי נשארות לזמן הערות.
בכל אופן, יש צורך בתשאול ובדיקה נוירולוגיים מעמיקים ואולי גם בדיקות עזר אחרות ובדיקות הדמיה ע"מ להחליט מה סיבת התופעה אצלך.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טופמקס ושאלה כלליתקוסטיה03/10/2012
שלום רב, בנושא הטופמקס האם שמעת על מקרים שבהם לאנשים קשה לדמיין בצורה ויזואלית דברים? זה משהו שקרה לי בזמן לקיחת הטופמקס וקראתי באיזה פורום אמריקאי את אותה הטענה מצד מישהי וזה מה שהיא אמרה "פעם הייתי מדמיינת על העתיד והחיים בכללי ועכשיו לא מסוגלת" זה בדיוק מה שהיה לי כשניסיתי ליצור תמונות בראש. התאמצתי מאוד ותוך כדי דימיון זה היה נקטע לי באמצע ומקרטע כמו סרט מקולקל. השאלה היא האם תופעה כזו יכולה לעבור עם הזמן או שלא? אני כן יודע שטופמקס יכול לחסום יצירה של מחשבות זאת כנראה הסיבה שאנשים מרגישים שהכל ריק בראש והם טיפשים למרות שזה לא כזה נכון אבל פה זה משהו אחר לגמרי.
השאלה הכללית הינה: כשאני יושב על כיסא מחשב לפעמים יש לי קפיצה בגב אשר מרגישה כמיאוקלונית אך אני ממשיך להתעסק בשלי תוך כדי וזה תמיד קורה באותו האיזור. להבדיל מהתקף מיאוקלוני אין לי תחושות של לחץ ופחד לפני ההתקף, מה זה יכול להיות?
תודה מראש קוסטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טופמקס ושאלה כללית - תגובה
ד''ר דנה אקשטיין03/10/2012שלום קוסטיה,
בנוגע לטופמקס - אכן שמעתי על תופעות כאלו וגם ידוע באופן כללי יותר שבחלק מהחולים תרופה זו פוגעת ביכולות שכליות שונות. באופן כללי, אם תרופה גורמת לתופעות לוואי ישנה תקופת הסתגלות שאינה עולה בד"כ על מספר שבועות. כך שאם התופעות ממשיכות לאחר-מכן אזי רוב הסיכוים שאין אלמנט של הסתגלות הגוף והן תמשכנה להתקיים.
לגבי התחושה של מיוקלונוס בגב - בהחלט יכולות להופיע דרגות שונות של חומרה של מיוקלונוס, החל מקפיצה ברורה של כל הגוף מלווה בנפילה ועד תחושת קפיצה בלבד שלא נראת כלפי חוץ. כך שבהחט יתכן שמה שאתה מרגיש זהו מיוקלונוס קל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז כל האנשים שהיו להם צרות עם
קוסטיה04/10/2012טופמקס כגון בעיות זיכרון ומציאת מילים אך אחרי כ 4 חודשים דיווחו שזה עבר ועכשיו אין להם את הבעיות או שהתופעות התמתנו זה לא אפשרי?
אני אישית לדוגמא לא שייך לסטטיסטיקה שהמוח לא מתרגל לקפרה, אחרי חודש בערך שבו הרגשתי כל יכול המוח שלי הצליח לעקוף את הפעילות של התרופה ופעם ראשונה לא הייתה הגנה מלאה מפלאשים ולא משנה כמה פעמים העלתי מינון כמובן בהשגחת הרופא המוח עקף את המנגנון יותר ויותר מהר בכל עליה ולמעשה התגברו ההתקפים בסופו של דבר.
האם כל האנשים שלא מסתגלים עד חודש לא יסתגלו לעולם או שיש כאלה שזה יכול לקחת להם חודשיים ואפילו ארבעה?
תחושת העייפות הנוראית שהייתה לי בחודשיים וחצי האחרונים התחילה להשתפר רק לפני שבוע ככה שגם זה חריג.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז כל האנשים שהיו להם צרות עם - תגובה
ד''ר דנה אקשטיין04/10/2012שלום קוסטה,
תראה, רפואה אינה מדע מדויק. ישנה שונות רבה בין אנשים ובין תופעות וכמעט כל דבר אפשרי. לכן, כל התופעות שציינת אכן אפשריות. יחד עם זאת, אני מנסה להדגיש את מה שנפוץ ומה שבדרך-כלל רואים אצל רוב האנשים וברוב המקרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפאלפט כרונו וצוםיעקב23/09/2012
שלום
אני נוטל דפאלפט כרונו 500 מ"ג פעמיים ביום. האם עלי להמנע מצום יום כיפור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפאלפט כרונו וצום - תגובה
ד''ר דנה אקשטיין24/09/2012שלום יעקב,
עליך לשאול שאלה זו את הרופא המטפל שלך שמכיר אותך.
באופן כללי, מומלץ שחולי אפילפסיה ימשיכו לקחת את הטיפול הקבוע שלהם גם בזמן הצום, עם מעט מים, על מנת למנוע הופעת התקפים כתוצאה מירידת ריכוז התרופה בדם. בנוסף, ישנם אנשים שרגישים במיוחד לצום וסובלים מהתקפים במהלך צומות ועליהם חל איסור לצום.
גמר חתימה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום דרתמיר23/09/2012
בתי אובחנה כחולת אפילפסיה לפני 3 חודשים
מאז לא היה עוד התקף
יש לי שאלה שמדאיגה אותי עד מאוד
האם התקף אפילפתי יכול להסתיים במוות? אם כן, כיצד ניתן למנוע זאת אם היא גרה לבדה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דר - תגובה
ד''ר דנה אקשטיין24/09/2012שלום תמיר,
אתה שואל שאלה מאד חשובה שמתרידה הרבה חולי אפילפסיה וקרוביהם. אמנם יש מקרים מאד נדירים של התקפים אפילפטיים שמסתיימים במוות, אך הסיכון לכך דומה לסיכון שכולנו לוקחים עם חצית הכביש. יתרה מזאת ידוע שהסיכון למוות גבוה יותר ככל שהאפילפסיה קשה יותר (ונראה שלבתך היה בסה"כ התקף בודד). כמו כן, ניתן לנקוט במספר צעדים על מנת למנוע פגיעה מחבלות או תאונות: להמנע מטיפוס לגובה, על גגות, סולמות וחפצים גבוהים, לא לעשות אמבטיות אלא מקלחות בלבד, בעיקר כאשר נמצאים לבד בבית, לשחות רק בבריכות עם מציל, לא לנהוג ברכב, לא להפעיל מכשירי חשמל חדים כמו מסורים חשמליים ודומיהם. כל האמצעים הנה"ל תקפים בעיקר לשנה-שנתיים הראשונות, עד שמבינים עד כמה הטיפול מגן מפני התקפים. וצריך לזכור שברוב המקרים אין התקפים כאשר נוטלים את התרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבד - דפלפט כרונואייל12/09/2012
היי,
אני נוטל דפלפט כרונו (1000 מ"ג ביום) כבר כ-6 שנים ועושה בדיקת תפקודי כבד 2-3 פעמים בשנה. רציתי לדעת אם יש סיכוי שאם במשך כל התקופה (מאז ועד היום) התוצאות תקינות האם ישנה סבירות שפתאום התוצאה לא תהיה תקינה (ללא נטילת תרופות נוספות/שתיית אלוכוהול)
אני לא אומר את זה מנסיון אלא מעוניין לדעת לידע כללי.
חס וחלילה שלא יקרה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי כבד - דפלפט כרונו - תגובה
ד''ר דנה אקשטיין12/09/2012שלום אייל,
זה נכון שאם במשך 6 שנים בדיקות הדם תקינות הסיכוי שעכשיו יקרה משהו מאד נמוך, אבל מכיוון שהסיכוי אינו אפס ומכיוון שבדיקות דם הן קלות לביצוע ולא יקרות במיוחד - עדיף לעשות מעקב ולבדוק את המצב פעם בחצי שנה. אגב, בד"כ כוללים בבדיקות הדם גם ספירת דם ולא רק תפקודי כבד. כמו כן, כחלק מהמעקב במטופלים המקבלים דפלפט מומלץ גם לבצע בדיקה של צפיפות העצמות, החל מהשנה החמישית או השישית אחרי תחילת הטיפול.
אני מאחלת לך שהבדיקות תשארנה תמיד תקינות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)