פורום נוירולוגיה, אפילפסיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אפילפסיה מגיל 16
    ג'ניה
    31/07/2013

היי קוראים לי ג'ניה,

מחלת האפילפסיה התגלתה לי בגיל 16 כיום אני בת 24.
    כל השנים האלה היו לי ירידות ועליות כי אישלו אותי שאחרי שנתיים זה עובר אבל זה לא ככה.
    עברתי המון נורולוגים אבל אף אחד לא באמת עזר לי ולא הבין את ההרגשה הזאת. עברתי המון בדיקות והגיעו למצב שהאפילפסיה שלי היא אפילפסיה מוקדית שטוענים שזאת אפילפסיה קלה שלי זה בכלל לא נראה ככה עד היום.
    ההתקף שלי מתחיל בקפיצות ברגל שמאול ומתפשטת לכל אורך צד שמואל שאין לי שליטה ומאבדת הכרה. סה"כ היו לי 3 התקפים כאלה אבל עברתי מלא התקפים קלים ברגל שהיו גורמים לי לחוסר תפקוד שהייתי יושבת חודש חודשיים בבית ללא עבודה כי לא הייתי מסוגלת מרוב שזה היה תוקף אותי המון בנוסף לזה ניהיו לי התקפי חרדה (ברור שזה פסיכולוגי) שלא היו בשליטתי והמון בכי והמון לחץ והייתי מפחדת שיעזבו אותי לשנייה גם היום יש לי התקפי חרדה אבל הרבה פחות מהשנים הקודמות.
    אני לא שלמה עדיין עם המחלה הזאת לא מצליחה להשלים אם זה שיש לי את זה ואני צריכה לחיות עם זה כל החיים לא מסוגלת להפנים את זה ואני ממש מנסה אבל זה לא הולך לי. אני נורא מיואשת ועייפה מהמחלה הזאת!
    גם כל הטיפולים אני מטופלת בהם לא טובים לא נכונים לי תמיד מגלים משהו חדש וזה מייאש זה פשוט דבר שאין לו סוף.
    שאני התאשפזתי בפעם הראשונה התחלתי עם למיקטל שהייתה תרופה מעולה באמת עזר לי אבל רק בדיוק לשנתיים ככה ואז עוד פעם חזר אחרוה והתחילו לחפש טיפול חדש אז רק העלו לי את המינון בתקופת הצבא הייתי מקבלת המון התקפים קטנים ברגל שלא יכולתי לתפקד כבר הנורולוגית בצבא החליטה לתת לי דפלפט של 200 סה"כ 400 ביום באמת תרופה שעזרה לי והרגשתי ביטחון איתו..אחרי שהתשחררתי הלכתי לנורולוג קופה ואמר לי ש200 מ"ל זה כלום והוא מעדיף וממליץ בכלל להוריד את התרופה הזאת אז הורדתי את התרופה ואחרי תקופה קצרה הכל חזר אחרוה עם התקפים וחרדות בלתי נסבלים וכל פעם עברתי נורולוגים שבאמת יבינו את המצב שלי ויתנו לי סוף סוף את הטיפול הנכון ואז הגעתי לנורולגית שאמרה לי לחזור לדפלפט וזה מה שקרה והנה כבר כימעט שנה מאוזנת. כרגע מצאתי נורולוגית אחת הטובות בארץ ומגלה לי שאני צריכה להוריד דחוף את הדפלפט כי הוא יכול לגרום לי לקריסת מערכות ולא יכול להיכנס להריון אם הטיפול הזה וגם עירבוב של דפלפט ולמיקטל זה בכלל מכה שאסוחר להתעסק איתה וכל זה אני מגלה רק עכשיו פשוט מתסכל. היא המליצה לי על טגרטול וקיבלתי הלם ואני כבר לא יודעת מה לעשות כי זה לקחת סיכון לגבי ההתקפים ואני לא מסוגלת לחזור לזה שוב גם הבנתי שהתופעות לוואי של הכדור נוראי. היא נתנה לי 3 חודשים לחשוב על זה.
    מה אני אמורה לעשות במצב הזה ללכת על זה או לא לנסות לברר על טיפולים אחרים??? אני כבר מיואשת לגמרי.
    קראתי באינטרנט מזה טגרטול וזה פשוט נוראי והבנתי שהוא לא מתאים לכל אחד ו
    שגילו לי את המחלה הנוראית הזאת התחלתי לקחת למיקטל שעבדה מעולה עד שפשוט באיזשהו שלב בחיים הפסיקה להשפיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אפילפסיה מגיל 16

הוספת תגובה

• אפילפסיה מגיל 16 - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    01/08/2013

שלום ג'ניה,
    תודה על התיאור המפורט.
    על פי מה שאת כותבת, אכן נראה שיש לך אפילפסיה מוקדית. אנחנו יודעים שחלק גדול מהאנשים שיש להם אפילפסיה אינם מגיבים לתרופה הראשונה שהם מקבלים. חלק אחר גם לא מגיבים לתרופה שניה ואצל כ- 30% ההתקפים ימשיכו גם אחרי ניסיונות בתרופות רבות. אצלך מעודד לשמוע שכבר אחרי הוספה של תרופה שניה, הדפלפט, היתה שליטה טובה בהתקפים. יחד עם זאת, קיימות היום תרופות אנטיאפילפטיות רבות ולכן ניתן לנסות ולהתאים לכל מטופל את התרופה או שילוב התרופות שיתאימו לו ביותר. לא רק מבחינת השליטה על ההתקפים עצמם, אלא גם מבחינת גרימת הפרעה מינימלית למהלך החיים, כולל הריון, גיל זקנה ומחלות נוספות שיש לחלק מהאנשים. תהליך המציאה של התרופה המתאימה ביום לאדם זה או אחר יכול להיות יותר או פחות קצר ופשוט, אך חשוב לעבור אותו ולהשאר עם תרופה שאת יודעת שהכי מתאימה לך לאותה התקופה בחיים.
    כמובן שלא ניתן ליעץ לך ספציפית על טיפול תרופתי זה או אחר מעל דפי הפורום. חשוב שתבחרי נוירולוג שמתרכז בטיפול באפילפסיה (אפילפטולוג) שאת סומכת עליו, לדון איתו על האספקטים השונים של הטיפול שלך ולבקש ממנו מידע שיעזור לך לקבל החלטות לגבי טיפול זה. כמו כן, אם קיימת בנוסף תופעה של חרדה שאת מתארת חשוב לטפל במקביל בתופעה זו, אשר אמנם יתכן שנבעה מהאפילפסיה, אך יכולה גם בתורה להשפיע לרעה על ההתקפים וברור שגם יש לה השפעה שלילית על חייך.
    לבסוף חשוב לזכור שרוב האנשים שיש להם אפילפסיה זוכים לחיים רגילים לחלוטין, עובדים, מקימים משפחה, מטיילים.
    המון בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 15
    אור
    12/07/2013

ביתי בת 15 התלוננה על כאבי ראש חזקים באזור המצח וסחרחורות. למחרת בבוקר התקשתה לקום מהמיטה לבדה. כשישבה בשירותים הרגישה רע מאד, ראשה נשמט לאחור, הפנים והשפתיים היו לבנות מאד . היא איבדה את ההכרה, השכבנו אותה על הרצפה, היה רעד קל כמו פרכוס בכפות הידיים. הפה והעיניים היו פתוחים. זה נמשך לדקה, לאחר מכן ישנה 5 שעות התלוננה על כאבי בטן וראש, הזיעה מאד. ערכנו בדיקת eeg כעבור 34 שעות מהאירוע הזה הבדיקה תקינה. (חשוב לציין שבעבר התעלפה מספר פעמיים ללא פרכוסים כשהתלוננה על כאבי בטן קשים) הופננו לנוירולוג על מנת להחליט על המשך הבדיקות. שאלותיי הם : 1. מה הסיכוי שבדיקת eeg תצא תקינה ובכל זאת קיימת אפילפסיה? 2. האם צריכים להיבדק גם כיוונים נוספים?, מה יכול להסביר את הפרכוס?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בת 15

הוספת תגובה

• בת 15 - תגובה

ד``ר מרינה בוקסר
    15/07/2013

שלום.
    לפי התאור עדיין לא חד משמעי מדובר בהתקף אפילפטי, באבחנה מבדלת ישנה אפשרות שמדובר באירוע שנקראה התעלפות ( Syncope) לא מסיבה אפילפטית, מסיבות נוספות כמו שינויים בלחץ דם במעברים משכיבה לעמידה ( Orthostatism) או מסיבה לבבית ויש צורך להשלים בירור ע"ד Holter לב, ECHO לב או מדידות לחץ דם בשכחבה ועמידה.
    לגבי בדיקת EEG, בדיקת EEG תקינה לא שוללת מחלת אפילפסיה.
    התמונה הקלינית שאת מתארת יכולה להתאים גם ל- convulsive syncope, שזה התעלפות עם תנועות פרכוסיות אך עדעען זה לא אפילפסיה ולא חייבת טיפול אנטי אפילפטי במקרה זה.
    בתודה, ד"ר בוקסר מרינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול TDCS לחולי אפילפסיה
    מאיה
    03/07/2013

אבקש חוות דעת על טיפול TDCS לחולי אפילפסיה ובמיוחד האם ידועים או קיימים סיכונים מיוחדים בטיפול זה בכלל ובחולי אפילפסיה בפרט.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול TDCS לחולי אפילפסיה

הוספת תגובה

• טיפול TDCS לחולי אפילפסיה - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    07/07/2013

שלום מאיה,
    אני מבינה שאת מתכוונת לטיפול בזרם חשמלי ישיר דרך הגלגלת. זהו טיפול שמשתמשים בו לעתים לצורך שיקום נוירולוגי והוא נסבל בד"כ היטב, ללא תופעות לוואי.
    מבחינת אפילפסיה - זה אינו טיפול מאושר לשימוש בשום מדינה בעולם ואין מספיק ידע על שימוש כזה. ישנן מחשבות לנסות אותו, אך הדבר נמצא בשלבים מאד מוקדמים של מחקר, בעיקר בחיות מעבדה ובעיקר במצבים חריפים כמו סטטוס אפילפטיקוס ולא לטיפול מניעתי קבוע. מבחינת השפעה לרעה על אפילפסיה - לא ידוע לי על דיווחים כאלה בספרות, אך תאורטית עלולה להיות השפעה לרעה בתלות בכיוון הזרם יחסית למוקד האפילפטי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מאיה
    07/07/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשוב
    מיכל
    26/06/2013

בילדותי עד גיל 12 סבלתי מאפילפסיה כיום אני בת 34 ובתקופה האחרונה ישנם אצלי תחושות בגוף שזכורות לי מילדותי לפני שהייתי מקבלת התקף אפילפטי התחושות הינם אפטיה למס שניות חום גוף וכמו תחושות מוזרות בגרון וכן אחרי שאני חוזרת למצב רגיל ישנם כאבים ביד שמאל
    האם אפילפסיה ילדותית יכולה לחזור
    לפני כשנה ביצעתי ביקה EEG והיתה תקינה
    אנא אימרו לי מה עליי לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    חשוב

הוספת תגובה

• חשוב - תגובה

ד``ר מרינה בוקסר
    30/06/2013

בוקר טוב, מיכל.
    לגבי הרגשות שאת מתארת, יכול להיות שמדובר בהרגשה מקדימה לפני התקף, אאורה. אאורה נחשבת כהתקף קל ללא אובדן הכרה וחייבת התייחסות רפואית. לא ידוע לי על סוגי התקפים שהית סובלת מכםאת צריכה לגשת לנוירולוג מטפל כדי להחליט אם מדובר בהתקף קל או לא, האם את צריכה להמשיך בירור או לא.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון ורמת התרופה בדם - למיקטל
    שני
    20/06/2013

שלום,
    עד לפני שנה שנבדקתי על רמת התרופה של למיקטל היא יצאה תקינה אבל עכשיו שנבדקתי, זה יצא לא תקין. מה יכולה להיות הסיבה לכך?
    אם אני לוקחת 150 בבוקר ו150 בערב ובבדיקה יצא 14.70 (כאשר המקסימום האופטימלי הוא 14) מה השינוי המינון שאני אהיה אמורה לעשות?

הוספת תגובה

• מינון ורמת התרופה בדם - למיקטל - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    20/06/2013

שלום שני,
    קודם כל חשוב להבין אם הבדיקה האחרונה נעשתה לפני או אחרי שנטלת את הכדור בבוקר. לעתים יוצאת תוצאה גבוהה מכיוון שבדיקה מתבצעת זמן קצר אחרי נטילת התרופה והגבולות הסטנדרטיים מותאמים לבדיקה שנעשת שעות רבות אחרי הנטילה. שנית, אם תוצאה זו מאד שונה מהקודמות כדאי לחזור על הבדיקה. לבסוף, אין לבצע שינוי במינון הלמיקטל מבלי להתיעץ עם הנוירולוג המטופל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפילפסיה עקשנית לתרופות
    סאהר
    05/06/2013

ערב טוב

תודה מכל הלב על התשובה המהירה .

אני מבקש סליחה על אורך השאילה

סאהר קבל את המחלה בגיל 3.5 שנים אחרי שלושה התקפים תוך ששה חודשים החליט הנורולוג התחיל בתרופת דפלפט ומאז שהתחיל עם התרופה הפסקו ההתקפים בכלל. הרמה של התרופה בדם הייתה 50 . בגיל 12 שנים הנרולוג החליט להפסיק את התרופה בהדרגה .נשאר סאהר בלי תרופה למשך שנה וגם נקי מהתקיפים.
    לצערי אחרי השנה חזרו ההתקפים .הנורולוג החזיר התרופה אבל לצערי ההתקפים לא הפסיקו.
    1) סאהר עבר בבית חולים אכילוב נתוח ראש על מנת לאתר את המוקד אבל בלי הצלחה
    2)למה התרופות היום לא עוזרת להפסקת ההתקפים .למה התרופה לא משביעה .האם זרימת הדם במוח היא לקויה ומונעת מהתרופה להגיע למוקד האפילפטי

3)הבדקות שעשה אותם סאהר הם mri //spect // meg //actal spect//pet

4) התרופות שלקח: דפלפט// clobasam//felbmate//gabapentin//lamotrigine//lacosamide//levetiracetam //pulsa steroids לקח דרך הווריד רק למשך חמש ימים.

5)אנחנו בתור הורים חוששים מאוד שיש כאן איזה פספוס באבחנה של הרופאים .
    .
    6) בבקשה תציעי לנו אם יש עוד בדיקות שיאפשרו לנו להעלות על הבעיה ולעזור לילד .

7) למשל אם צריך לחזור על בדיקות מטבוליות או לבציע בדיקה במוח עצם .שהוא לא עשה אותה אף העם

אנחנו בתור הורים מאוד מעריכים את הפורם שעונה למאות משפחות שהם הרוסים מהמחלה הארורה שהורסת את חי המשפחות הסובלים ממנה.

תודה מכל הלב .

לקביעת תור
    סגירה
    אפילפסיה עקשנית לתרופות

הוספת תגובה

• אפילפסיה עקשנית לתרופות - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    07/07/2013

שלום רב,

אני מצטערת לשמוע על המצב הקשה של סאהר. בכל אופן, נראה ממכתבך שמדובר במקרה מאד מורכב, שכבר עבר ניסיונות טיפוליים רבים. לא ניתן להתיחס למקרים כאלו ספציפית מעל דפי הפורום. אני ממליצה שתפנה לאפילפטולוג לדעה שניה בנוגע לסאהר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפילפסיה עמידה לטיפול

מאזי
    10/05/2014

לחולה אפילפסיה עם קוצב וגאלי , האם מותר לעבור בדיקת MRI ראש ?

תודה ושבוע טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפלפסיה עוברת או שזה מחלה לכול החיי
    חיים מרצקי
    05/06/2013

שלום אימי בת 91 לפני 6 חודשים הבחנה כחולה באפלפסיה לאחר
    שפתעום לא יכלה לדבר ל 2 דקות לאחר יומים זה קרה שוב רצתה לדבר
    ןלא יכלה נלקחה לבית החולים בדיקות סי טי הכול תקין הרופא נתן לה
    טיפול בקפרא 500 בוקר 500 ערב וכן המליץ להשגחה של 24 שעות
    אני גרתי עם אמי חודשים עד שקבלתי רשיון לעובדת זרה ולפני 3 חודשים
    יש לה מטפלת בבית צמודה לפני חודשים בביקרת בתל השומר הרופא המליץ
    להריד מינון של הקפרה ל 500 בוקר 250 בערב סה הוריד לה את המינון ב 250
    יש לנו ביקרת באוד חודש ואימי רוצה לדבר עם הרופא בקשר להשגחה של 24 שעות
    לא רוצה מטפלת צמודה...אימי במצב טוב אוכלת מתלבשת בקיצור עצמאית.אני לא רוצה .יש מצב שהמחלה האפלפסיה עוברת.???הרופא יכול להמליץ שלא צריך השגחה של 24 שעות??? אני רוצה שבגיל שלה שלא תגור לבד בבית!!!
    ואני ממן את המטפלת מכיסי השמח לקבל הסבר ומה אני צריך לעשות
    דברתי עם אמא זה לא עוזר....משהתחילה את הכדורים עד היום לא קיבלה התקף!!
    נב סליחה על שגיעות הכתיב עולה חדש בישראל

הוספת תגובה

• אפלפסיה עוברת או שזה מחלה לכול החיי - תגובה

ד``ר מרינה בוקסר
    10/06/2013

בוקר טוב.
    1. לגבי סיבות להתקפים אפילפטיים בגיל 91, קרוב לוודאי מדובר בשינויים איסכמיים כרוניים לפי גיל. התקפים שאתה מתאר לא קשים, אך בכל מקרה זה התקף אפילפטי והיא צרעכה טיפול אנטי אפילפטי. לפי דעתי טיפול בקפרא 750 מ"ג ביום, זה טיפול טוב ומינון לא גבוהה. במידה ואין לה התקפים ואין תופעות לוואי של קפרא אשפר להמשיך את הטיפול. לגבי שאלה, האם אפילפסיה בגיל זה עוברת, זה שאלה, אנחנו מעדיפים להמשיך טיפול לתקופה ארוכה עם תרופה טובה במינון מינימלי.
    2. לגבי השגחה, אמך, בת 91, גם במידה ואין לה התקפים רצוי שתייה לה השגחה.

בתודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת טיפול
    אורח
    03/06/2013

אדם המקבל ואלפוראל 2 גרם ליום שלא בגלל אפילפסיה,וצריך להפסיק בגלל תופעות לוואי, מהו הקצב המהיר ביותר שאפשר להפחית את המינון בלי חשש להתקף אפילפטי? האם לתת כסוי עם תרופה אנטי אפילפטית אחרת?

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת טיפול

הוספת תגובה

• הפסקת טיפול - תגובה

ד``ר מרינה בוקסר
    03/06/2013

שלום.
    1. לגבי ת"ל, קצב הפסקת הטיפול תלוי בביטוי וחומרת ת"ל.
    2. האם מדובר בבן אדם שלא סובל מאפילפסיה ומטופל בדפלפט לא כטיפול אנטי אפילפטי אין חשש להתקפים אפילפטיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון דפלפט
    סאהר מזאוי
    02/06/2013

הרופא המטפל נתן מינון דפלפט כרונו 750 בבוקר בשעה שמונה ו1000 בערב בשעה שמונה ,הילד שלי הוא בן 17 הוא שוקל 70 והגובה שלו 179 .
    הבן שלנו מקבל התקפים רק בתוך שינה ביום אין לו התקפים , השאלה שלנו האם אנחנו יכולים לתת לו בשעה 14:00 בצהריים את מינון ה750 במקום הבוקר ובשעה 22:00 את ה1000 על מנת שהתרופה בדם תהייה יותר גבוהה כשהוא יושן .
    מחוץ לבעיה הזו אין לו מחלות בכלל הוא רק מקבל דפלפט .

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מינון דפלפט

הוספת תגובה

• מינון דפלפט - תגובה

ד``ר מרינה בוקסר
    03/06/2013

שלום.
    לגבי חלוקת דפלפט, רצוי לתת את התרופה בהפרש 10-12 שעות. במידה ומטופל לוקח תרופות באופן קבוע, רמת התרופה בדם היא קבועה, בעיקר דפלפט כרונו, לכן אין צורך לחלק את המינון לצהריים וערב.
    בתודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רשיון
    גפנית
    22/05/2013

האם לאפילפטיים מותר להוציא רשיון?

לקביעת תור
    סגירה
    רשיון

הוספת תגובה

• רשיון - תגובה

ד``ר מרינה בוקסר
    23/05/2013

בוקר טוב.
    מותר להוציא רשיון בתנאים הבאים:
    - התקף אפילפטי , כאשר אין עדיין אבחנה של כפיון, להימנע מנהיגה 6 חודשים.
    - התקף אפילפטי כאשר נקבעה אבחנה של כפיון, להימנע מנהיגה 12 חודשים.
    - אם כל התקפים הינם בשינה בלבד במשך תקופה של 36 חודשים נתן לאשר נהיגה של " התקפים אפילפטיים בשינה".
    רק אאורה ניתן לאשר נהיגה אם סוג התקפים לא השתנה במשך 12 חודשים, אין הפרעה קוגניטיבית.

בתודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שני שאלות בנושא הרישיון

קוסטה
    10/07/2013

האם כיפיון נחשב לגרנד מל או כל סוג של התקף פיזי שבו שאתה מזיז חלק בגוך שלא מרצונך?

האם פחד נחשב נכנס לקטגוריה של "אהורה" גם הוא בתרשים הוא לא מוקדי?

דר' מרינה, ציינת שרק אם ההתקפים מתרחשים בשינה במשך 36 חודשים או שיש רק האורות במשך 12 חודשים ניתן להוציא רישיון,
    איך זה בדיוק מסתדר עם הצהרות של אפליפטולוגים שאנשים עם התקפים מיאוקלוניים בלבד יכולים להוציא רישיון נהיגה שכן התקף זה לא נחשב להתקף בשינה וגם לא להאורה?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שני שאלות בנושא הרישיון - תגובה

ד``ר מרינה בוקסר
    15/07/2013

שלום, קוסטה,אצל אנשים שסובלים ממיוקלוניק אפילפסיה ישנו סוג התקפים שנקראה מיקלונוס עם ביטוי קליני של בתנועות מיוקלוניות קצרות , ללא אובדן הכרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפילפסיה עם תנועה מיאוקלונית

קוסטה
    22/10/2013

קצרה וחלשה. האם עם סוג כזה ניתן להוציא רישיון בנוסף להתקף שהינו כמו האורה וגורם ללחץ או פחד לרגע אך הכל ממשיך כרגיל?

שני ההתקפים הללו קורים ב99% מהמקרים בזמן התעסקות עם פלפונים או מחשבים בעיקר בזמן עייפות ולא סתם בחיי היום יום כמו הליכה ריצה וכו'.

זה מתסכל לדעת שאתה יכול לעשות כל דבר אבל יגידו לך לא בגלל דבר כזה קטן שאפילו פחות גרוע מטיקים.

האם כל מקרה נבחן לגופו?

ממי ניתן לברר האם עם מה שתיארתי אוכל לקבל רישיון במידה ואין לך תשובה?, התהליך של הבקשה עולה כסף ולא פשוט, ובעבר למרות ששני אפילפטולוגים אמרו שאני יכול להוציא רישיון המכון דחה אותי ואף לא הזמין אותי לוועדה.

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפילפסיה עם תנועה מיאוקלונית - תגובה

ד``ר מרינה בוקסר
    23/10/2013

שלום, קוסטה.
    התקף מסוג מיוקלונוס, בלי התקפים נוספים, כמו התקף טונו קלוני או ניתוק אינו סיבה למניעה מנהיגה לפי סעיפים של מכון הרפואי לבטיחות בדרכים, בעיקר האם מיוקלונוס נגרם ע"י חסך שינה או עייפול יתר שאפשר למנוע את הטריגר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על המידע!

קוסטה
    03/11/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיוס
    נופר
    30/04/2013

ידוע לכם אם מגייסים חולי אפילפסיה? האם אני חייב להצהיר שאני חולה?

לקביעת תור
    סגירה
    גיוס

הוספת תגובה

• גיוס - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    30/04/2013

שלום איתי,
    קודם כל, אתה בהחלט חייב להצהיר כאשר אתה מתגייס על כל בעיה בריאותית שיש לך. אתה מתחייב לעשות כן עם גיוסך והסתרת מידע נחשבת לעברה שיכולה גם לגרור עונשים. זאת מכיוון שכחייל הצבא אחראי על בריאותך ולא ניתן להיות אחראי על משהו שאינו ידוע.
    אחרי תקופה שבה לא גויסו חולי אפילפסיה לצבא, בשנים האחרונות ניתן בהחלט להתגייס, אלא אם כן מדובר באפילפסיה בלתי מאוזנת. כמובן שבכל אופן זה מתבטא בפרופיל הצבאי, אשר אינו מאפשר לרוב פעילות קרבית, אך ניתן בהחלט להגיע להרבה תפקידים מעניינים ותורמים.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה

איילה
    12/05/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות של אאורה
    רונית
    19/04/2013

האם יכולות להיות תופעות של אאורה שלא מובילות להתקף אפילפטי, כל פעם תופעה אחרת ולא הכל ביחד במשך מספר שנים?

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות של אאורה

הוספת תגובה

• תופעות של אאורה - תגובה

ד``ר מרינה בוקסר
    19/04/2013

בוקר טוב.
    תופעות של אאורה שלא מובילות להתקף יכולות להיות כחלק מהפרכוסים אפילפטיים בשם של התקפים פוקליים פשוטים. בד"כ זה אותן אאורות.
    האם יש התקפים עם אובדן הכרה, בד"כ הם מתחילים מאאורות ובהמשך מתפתחים להתקף עם אובדן הכרה, זה נקראה התקף פוקלי מורכב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלגול עיניים
    יפעת
    19/04/2013

1. האם יכול להיות שבהתקף חרדה חד פעמי (רעידות בידיים ובלב כמו מן קפיצות כאלה) יש גם גלגול עיניים? או שזה אופייני רק לאפילפסיה ? האם אפשר לומר שלפי זה היה התקף אפילפטי?
    יש לציין שהייתה לי שליטה על הסוגרים ואפילו התאפקתי להטיל שתן בערך שעתיים לפני שזה התחיל, ההתקף נמשך חצי שעה והייתי עם שלפוחית מלאה ולא ניגשתי לשירותים כי באותו זמן שכבתי מבלי לנסות לקום, ואין לי מושג אם יכולתי לקום או לא אבל הבנתי מה קורה.

2. האם יכול להיות שהיה לי גלגול עיניים בזמן התקף חרדה חד פעמי או התקף אפילפטי חד פעמי כשאני הייתי בהכרה אבל לא הרגשתי את זה? מה מרגישים בגלגול עיניים ? מה רואים בגלגול עינייים?

לקביעת תור
    סגירה
    גלגול עיניים

הוספת תגובה

• גלגול עיניים - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    19/04/2013

שלום יפעת,
    גלגול עינים איננו מונח רפואי-מדעי ועיניים אינן יכולות באמת להתגלגל. בד"כ כאשר עד לאירוע מסוים מתאר גלגול עיניים הוא מתכוון לכך שהמבט סוטה באופן קיצוני כלפי מעלה. תופעה זו יכולה אכן להופיע גם בהתקפי חרדה וגם בהתקפים אפילפטיים והיא אינה מסוכנת כשלעצמה.
    בכל אופן, את כן מעלה כאן נקודה חשובה - של קושי שקיים לעתים להבדיל בין התקף אפילפטי להתקף חרדה. קודם כל, קיימים סוגים שונים של התקפים אפילפטיים והסוגים שיכולים להיות דומים להתקף חרדה אינם הסוגים שבהם מאבדים לגמרי הכרה, נופלים, מפרכסים בכל הגוף ולעתים מאבדים שליטה על שתן או נושכים הלשון (דהינו התקף טוני-קלוני כללי). קיימים גם התקפים אפילפטיים שבהם חשים חרדים ומעט מעורפלים, מבלי לאבד לגמרי הכרה ומבלי לאבד שליטה על שתן. על-מנת להבדיל בין התקף אפילפטי מסוג זה לבין התקף חרדה יש להגיע לנוירולוג ו/או לפסיכיאטר אשר ינסו להגיע לאבחנה על-פי מכלול ההיסטוריה הרפואית שלך, התסמינים בזמן, לפני ואחרי ההתקף ובמידת הצורך בדיקות עזר שונות. מבין פיסות המידע שסיפקת כאן, הזמן של האירוע שציינת שהיה חצי שעה, מתאים יותר להתקף חרדה מאשר להתקף אפילפטי.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי חזקות יותר מבעבר
    קוסטה
    18/04/2013

שלום רב,

האם זה יכול להיות שבשלב מסויים לאחר הפסקת תרופה וחזרת לקיחתה הגוף יקבל תופעות לוואי כגון עייפות בצורה קשה יותר מבתחילת הדרך כשרק התחלתי לקחת אותה?

האם זה אפשרי שהגוף שלנו ישחק עם הזמן מבחינת התרופות ובכך יגרום לתופעות הלוואי להשפיע יותר, להבדיל מהמקרים שבהם הוא מתרגל ותופעות הלוואי רק עוברות עם הזמן?

תודה מראש.

הוספת תגובה

• תופעות לוואי חזקות יותר מבעבר - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    19/04/2013

שלום קוסטה,
    בהחלט יתכן שאדם יחווה תופעות לוואי מתרופות אנטי-אפילפטיות בצורות שונות בזמנים שונים. יתכן שהחוויה השונה קשורה לתרופות נוספות שנלקחות באותו הזמן, אך לעתים לא ניתן להצביע על גורם ברור כלשהו.
    בכל אופן, במידה ויש לך שאלה ספציפית בנושא תופעות לוואי, אנא פנה ישירות לנוירולוג המטפל.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לעצה
    אנטון
    09/04/2013

הי,
    אני חולה אפילפסיה יציב במצב לא מיוצב עם 2 התקפים קטנים בממוצע כל יום כבר מספר שנים, למרות מספר שינויי תרופות שביצעתי בעבר,
    במשך הארבע ימים האחרונים היה לי התפןצצות של התקפים קטנים הן מבחינת עוצמה ומבחינת תדירות. באמצע הילה אחד מההתקפים היה מעל ומעבר לכל סקלהת בזמן ההתקף חשבתי לעצמי שהנה זהו Grandmal. אך נגמר ללא איבוד הכרה, אך הגוף היה מותש ומבחינה נפשית הייתי שבור וחששתי להתקף נוסף יותר גרועת שינה טובה כבר לא היה לי.
    כשהגעתי לשבוע העבודה ניסיתי ליצור קשר עם הניורולוג שלי (שילר-רמבם), רופאים אחרים שהכרתי ומכירים אותי, אי"ל. אף אחד לא זמין, ויעוץ רפואי אני לא מצליח להשיג מאדם שמכיר את התחום.
    אני חי התחושה שאוטוטו זה בא עוד פעם.
    ןמרגיש שאין לי עם מי לדבר וייחוד בשעת משבר רפואי.

אני כבר לא יודע מה לעשות,,,,,,

אשמח לכל עצה
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אשמח לעצה

הוספת תגובה

• אשמח לעצה - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    10/04/2013

שלום אנטון,
    החמרה או יציאה מאיזון באפילפסיה עלולה להופיע ללא סיבה נראת לעין, אך גם כתוצאה מגורמים מסוימים כמו דילוג על נטילת תרופה, החלפה ליצרן אחר של תרופה, התחלת טיפול בתרופה חדשה שאינה תרופה אנטיאפילפטית, מחלת חום כמו שפעת או התקררות, שלשולים, הקאות, וגם לחץ וחסר שינה. במידה והתחלת לאחרונה לקחת איזושהי תרופה, ויטמינים או תכשיר טבעי מומלץ להפסיק את הנטילה, כמובן תוך התיעצות עם רופא המשפחה או רופא אחר שנתן את ההמלצה. כדאי גם לבדוק אם לא קיבלת מבית המרקחת לאחרונה תרופה של יצרן אחר ממה שהית רגיל (כמו לבטיראצטאם במקום קפרא או למיקטל במקום לאמוג'ין) ואם כן - להחליף חזרה לתרופה שהית רגיל אליה. כמו כן, אם אתה נוטל תרופות שאת ריכוזן בדם ניתן לבדוק, אזי לבדוק כעת את הריכוזים. בנוסף - להוריד חום עם תרופות מתאימות במידה ויש, להקפיד על שעות שינה ומנוחה מרובות בתקופה זו.
    פרופ' שילר הוא אפילפטולוג מצוין ומוכר ומומלץ לפנות למרפאתו באמצעות המזכירות, להודיע שמחלתך יצאה מאיזון ולשמוע מהם המלצות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אנטון
    10/04/2013

ראשית, תודה על התגובה.
    היציאה מ"איזון" (למצב של כ-2 התקפים ביום) הוא למעשה מצב נתון זה מספר רב של שנים, בלי קשר תרופות אותן אני נוטל או מחליף, המצב פשוט מתדרדר באופן מתון עם הזמן.
    מניסיון עבר אני מסרב לקבל תרופות דומות ורק לוקח את המקוריות.
    גם לא הייתי חולה או ולא היתי במצב יוצא דופן שאני לא מתנהל בו באופן רגיל.
    אכן הגיע הזמן לבדיקת הטגרטול בדם אך הרמות הן מאוד יציבות בדר"כ,

המאורע בסופשבוע האחרון הוא יוצא דופן בכל קנה מידה המוכר לי במאות ההתקפים שאני מקבל מידי שנה (אני מנהל יומן של מספר התקפים יומיים). וכמו שציינתי הוא דמה יותר ל- grand mal מאשר להתקף קטן גם לפי תגובת הגוף שלי אחרי (עייפות שרירים, דופק בשמיים, רעידות בידיים וכו',)
    תגובת המזכירות של שילר היה לקבוע תור לעוד 3-4 חודשים (וגם אז לא לשילר עצמו) או לפנות למיון (האירוע קרה ליל שישי שהיה), שתי האופציות האילו לא ניראות לי מתאימות לשינוי קבוע וביחוד זמני במצב האיזון שלי.

את הרופא/ה הראשון שאני מקבל ממנו תגובה למה שקרה, אפילו את הרופא משפחה אני אראה רק ביום שישי הקרוב (שבוע אחרי).

אני עדיין לא יודע מה לעשות לא לגבי האיזון הלא מאוזן שלי, המאורע היוצא דופן שהתרחש, ומה עלי לעשות אם כל אירוע או מקרה או שאלה עתידית שעלול לדרוש תגובה של רופא מומחה בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

ד''ר דנה אקשטיין
    15/04/2013

שלום אנטון,

אין ספק שלנוכח ההחמרה במחלתך ואשר לפי מה שאני מבינה אינה קשורה לדבר-מה חיצוני אתה צריך להבדק ע"י אפילפטולוג שיוכל להדריך אותך, על סמך כל הנתונים שקשורים למחלתך, מה לעשות הלאה. שמעתי שיתכן שפרופ' שילר בשבתון ויתכן שלכן קיבלת תור למישהו אחר. אני בטוחה שהם יוכלו לראות את כל המידע הישן עליך ויעזרו לך. אני בטוחה שאתה מבין שלא ניתן להכנס לפרטים כאלו ולתת המלצות רפואיות מפורטות דרך האינטרנט.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אנטון
    17/04/2013

האם יש הבדל גדול בין פניה לאליפולוג ובין פניה לניורולוג "רגיל"?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה