פורום ביטוח לאומי - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

שמאי שזירי
שמאי שזירי
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל שמאי שזירי ללא פרסום בפורום

• ועדת ערר
    עבד
    30/07/2013

שלום הייתי בוועדת ערר לפני בערך 51 יום ועדיין לא קבלתי תשובה.
    הוועדה הייתה בעניין שירותים מיוחדים.
    האם אפשר לדעת תוך כמה זמן מקבלים תשובה?האם אפשר להניח שככל שהזמן עבר עוד ועוד זה מעיד על משהו חיובי בהחלטה?או שזה דבר טבעי .תודה ..דקלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ועדת ערר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ערעור וועדה ביטוח לאומי
    קובי
    27/07/2013

שלום אני מושתל כלייה מזה שנה.בתום שנה כמקובל זומנתי לוועדה והיא נתנה לי במקום 100% נכות 64%.אציין כי אני זקוק לנכות לצרכי מס הכנסה.העניין הוא שמצבי הרפואי מורכב מאוד ואנשים שעברו השתלה בתקופתי ומצבם קל משמעותית ממני קיבלו ארכה של חצי שנה או שנה.מאוד מתסכל נפלתי על רופא אטום!!.הכלייה המושתלת לא מתפקדת באופן מיטבי קריאטנין 1.5 GFR 50.בנוסף כרתו לי את המעי הגס ויש לי הפרעות.יש לי בקע ענק בבטן ועוד עניינים המקנים אחוזי נכות שלא כאן המקום לפרטם.אני בטוח שמצבי מצדיק 100% לצמיתות.מה הייתם ממליצים לי לעשות.הלכתי לעו"ד להתייעץ הביא איתו רופא וראיתי שהם לא מוצאים את עצמם.
    אנא אשמח לכל עצה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ערעור וועדה ביטוח לאומי

הוספת תגובה

• נכות
    ויקטוריה
    19/07/2013

לקביעת תור
    סגירה
    נכות

הוספת תגובה

• נכות - תגובה

עו``ד אימבר גולן פרטוש
    21/07/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאונת עבודה מי מכסה תרופות
    ליאור
    19/07/2013

שלום.
    עברתי אוטם שהוכר כתאונת עבודה .
    האוטם הוכר לא בגלל שומנים בדם .
    לא היו לי לפני האוטם שומנים בדם .
    כשיצאתי מבית החולים קיבלתי תרופה נגד שומנים כטיפול מונע בשומנים .
    כששאלתי את הרופא בית חולים מדוע נתן לי גם את הכדור הזה הרי אין לי שומנים גבוהים בדם טען "שלכדור יש אפקט נוסף מלבד ורדת כולסטרול שנקרא "אפקטים פלאוטרופיים" שמשפיעים ישר על תהליך הדלקת בעורק , השפעה על האנדותל ועוד " .
    היום קופת חולים מסרבת לכסות את הכדור הזה בטענה שהכדור לא קשור לפגיעה בעבודה והוא ניתן למניעה בלבד .
    אני מבקש לציין שבעקבות הפגיעה התחלתי לקבל מספר כדורים כולל את הכדור שקו"ח מסרבת לכסות ולפני הפגיעה לא קיבלתי את הכדורים האלה .
    האם לדעתך קו"ח צודקת ואם לא מה ניתן לעשות ?
    תודה

הוספת תגובה

• תאונת עבודה מי מכסה תרופות - תגובה

עו``ד אימבר גולן פרטוש
    21/07/2013

שלום
    קופות החולים מנסות להתחמק לעיתים מסבסוד התרופות. באם הרופא יכתוב כי התרופה קשורה פנה לקופת החולים ובקש זכויותיך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשלום ביטוח לאומי בזמן חל"ת
    קרן
    17/07/2013

אני מצטרפת לבעלי לשליחות של כמעט שנתיים בחו"ל מטעם המדינה. בעבודה אישרו לי חל"ת. האם אני אמורה לשלם ביטוח לאומי ומס בריאות בתקופה הזאת?

תודה רבה מראש

הוספת תגובה

• תשלום ביטוח לאומי בזמן חל"ת - תגובה

עו``ד מורן כהן בלסטקר
    29/07/2013

שלום,
    בתקופה זו עלייך לשלם לביטוח לאומי אלא אם כן יש לך הסדר מול המדינה במסגרת השליחות שההפרשות לביטוח לאומי נעשות על ידי המדינה.
    אני מציעה לך לגשת לסניף הביטוח הלאומי להסדיר זאת לכאן או לכאן על מנת שלא יצטבר חוב .

נסיעה טובה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חובה להגיע לחתום בלשכת העבודה ?
    ארת
    14/07/2013

אמי חלתה במחלה קשה בזמן האבטלה, אם יש דרך למנוע ממנה להגיע לחתום בלישכת העבודה וזאת ע"מ שתסיים את ימי האבטלה המגיעים לה?

הוספת תגובה

• חובה להגיע לחתום בלשכת העבודה ? - תגובה

עו``ד מורן כהן בלסטקר
    15/07/2013

ניתן להגיש ללשכת התעסוקה אישורי מחלה על התקופה בה חלתה אימך , על מנת להוכיח להם שעקב כך שהייתה חולה לא התייצבה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכות נפשית ופגיעה בעתיד
    תומר
    11/07/2013

שלום, ידידה שלי מתלבטת האם להוציא נכות נפשית, מצבה כזה שכן מאפשר לה להוציא ולקבל נכות נפשית. השאלה שלה היא עד כמה הדבר יפגע בעתידה. היא בעתיד רוצה להיות מורה ומפחדת מכך שאם תוציא נכות נפשית, ואפילו לזמן מוגבל, הדבר יפגע בה.

נשמח לייעוץ

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    נכות נפשית ופגיעה בעתיד

הוספת תגובה

• נכות נפשית ופגיעה בעתיד - תגובה

עו``ד אימבר גולן פרטוש
    11/07/2013

שלום תומר
    הכרה באנשים ע״י הביטוח הלאומי מאפשרת להם סיוע כספי ואף שיקום מקצועי.
    נכות נפשית יכול שתהיה זמנית ולא קבועה (על פי דבריך ניתן להבין שחברתך צעירה)...
    שיקום מקצועי יכול לסייע לה לרכוש את המקצוע שאותו היא רוצה.
    בהצלחה
    אשמח לסייע במידת הצורך
    עו״ד אימבר גולן פרטוש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערעור לביטוח לאומי על נכות לילד
    אלין
    10/07/2013

שלום רב,
    בני בן שנתיים, אובחן לפני כשנה כחולה במחלה כרונית נדירה, הפוגעת באיכות החיים שלו ושל שאר בני המשפחה, מצריכה מידי פעם אשפוזים, מטופל בתרופה מיוחדת, ובמעקב במרפאה אנדוקרינולוגית.
    הגשתי תביעה לביטוח לאומי לנכות ולאחר וועדה רפואית נקבעו לו 50% נכות על צורך בהשגחה.
    בטבלה של ביטוח לאומי ברשימת הליקויים ישנו סעיף שאומר - במידה ועומד בשלושה מתוך רשימת קריטריונים ממה שמפורט בסעיף יש זכאות ל100% נכות. כשלמעשה הוא אכן עומד בשלושה מתוך הרשימה והם: מטופל יומיומית בתרופה מיוחדת (מטופל כ-10 חודשים בתחליף להורמון נוגד השתנה, כשלמעשה יצטרך לקבל טיפול זה למשך כל חייו), נמצא במעקב מרפאת מומחים, ויש צורך בהשגחה.
    פניתי לביטוח לאומי לבקש שיתנו לו את מלוא הזכאות כי הוא עומד בשלושת הקריטריונים והפקידה ביקשה ממני שאגיש ערעור.
    שאלתי אותה אם יש סיכוי שוועדה לעררים פתאות תבטל גם את ה-50% שניתנו לו, והיא אמרה לי שאם ביטוח לאומי רואה שיכול להיות פגיעה במבוטח הם ירמזו לו למשוך את הערעור. (זה נכון??)
    בכל מקרה הגשתי מסמכים רפואיים נוספים ואת מכתב הערעור והודיעו לי שיזמנו אותנו לוועדה נוספת.
    שאלותיי הן:
    1. אני לא ערערתי על החלטת הרופא שנתן השגחה אלא ביקשתי שייקחו בחשבון את שני הנתונים הנוספים וייתנו לו את הזכאות שמגיעה לו לפי הטבלה (וגם ציינתי להם את זה במכתב). האם בכל מקרה היינו חייבים להיות מוזמנים לוועדה נוספת?
    2. האם ישנו סיכוי שרופא/י הוועדה החדשה יבטלו את הצורך בהשגחה שהרופא הראשון המליץ?
    3. האם זה נכון שאם יש סיכוי להפיכת ההחלטה לרעתו של המבוטח הביטוח לאומי רומז למשוך את הערעור?
    4. מה עליי להסיק מזה שמזמנים לוועדה למרות שכתבתי במפורש שאני לא מערערת על החלטת הרופא אלא שלדעתי פקיד התביעות שקבע את אחוזי הנכות טעה ולא התחשב בכל הנתונים?

תודה וברכת יום טוב...

הוספת תגובה

• ערעור לביטוח לאומי על נכות לילד - תגובה

עו``ד אימבר גולן פרטוש
    11/07/2013

שלום אלין
    לעיתים רופאי הועדה שלא שוקלים את כל הנתונים מסיבות שונות...
    על פי הנתונים שמסרת אכן הכוונה בערר ויש לזמנך לועדה רפואית.
    הועדה תשקול האם יש להעלות את אחוזי הנכות, בדרך כלל הועדה רומזת באם יש חשש להפחתה באחוזים.
    ההחלטה מצריכה רופא ולא לשיקול פקידת התביעות.
    חשוב להגיע מוכן לועדה הרפואית, ואף מומלץ להגיע מיוצג ע״י עו״ד שבקיא בתחום.
    בהצלחה
    אשמח לסייע במידת הצורך
    עו״ד אימבר גולן פרטוש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבטחת הכנסה
    ירון
    09/07/2013

שלום
    אני בתביעות חוזרות לתביעת נכות כללית וכרגע זה בבית המשפט לעבודה
    אני מעוניין לתבוע הבטחת הכנסה, האם זה אפשרי אם שבזמן שאני תובע נכות כללית אני יכול לתבוע הבטחת הכנסה?
    ואם אקבל הבטחת הכנסה כרגע ובעתיד יאשרו לי קיצבת נכות כללית , שישלמו לי רטרואקטיבית לאחור, יקזזו בין הקיצבאות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הבטחת הכנסה

הוספת תגובה

• הבטחת הכנסה - תגובה

עו``ד אימבר גולן פרטוש
    11/07/2013

שלום ירון
    אכן לא ניתן לקבל במקביל קצבת נכות כללית והבטחת הכנסה.
    וכן יקזזו מהרטרו את ההבטחת ההכנסה באם תקבל.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבטלה
    ויקטוריה
    04/07/2013

שלום
    התפטרתי מעבודתי לפני חודשיים , אני יכולה כעת להגיש תביעה לאבטלה למרות שעברו חודשיים מתאריך ההתפטרות ? הבנתי שאצטרך לחתום 3 חודשים ולא לקבל תשלום, אוכל לקבל רטרו בסוף 3 החודשים ?ממתי נספרים 3 חודשים ?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אבטלה

הוספת תגובה

• אבטלה - תגובה

עו``ד מורן כהן בלסטקר
    06/07/2013

שלום,
    עליך לגשת בהקדם ולהתחיל לחתום בלשכת התעסוקה ובמקביל להגיש תביעה לביטוח לאומי.
    את אכן תחתמי 3 חודשים ללא קבלת קצבה ורק לאחר תקופה זו תתחילי לקבל את קצבת האבטלה, אין תשלום רטרו וה-3 חודשים מתחילים מיום התייצבותך
    שימי לב שעליך לעמוד בתנאים הקבועים בחוק לצורך קבלת הקצבה,
    12 חודשי עבודה מתוך 18 חודשים הקודמים ליום הגשת התביעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבטלה

ויקטוריה
    17/07/2013

תודה לך על המענה,יש לי עוד מספר שאלות :
    1.האם תקופת ההכשרה 12 חודשי עבודה מתוך 18 חודשים צריכה להיות אצל אותו מעסיק ? צריך להציג תלושים של 12 חודשי עבודה ?
    2.באחת התשובות שלך קראתי שיש תקופת צינון כלומר אני לא חייבת לחתום במשך כל 3 החודשים בהם אני לא מקבלת אבטלה ,אלא רק להירשם ולבוא לאחר 90 יום ולהתחיל לחתום ? האם יש להתייצב לחתום מיד בתום 90 יום ע"מ להיות זכאית לתשלום או אפשר להתחיל להתייצב מאוחר יותר ולקבל תשלום ?
    3.יש השלכות ודחיית תשלום במקרה של סירוב עבודה לאחר 90 יום בהם לא קיבלתי קצבה ?
    4.קיימת אפשרות לקבל השלמה בתקופת האבטלה הנוכחית של ימים שלא קיבלתי מתקופת האבטלה הקודמת ?
    5.ניתן לקבל אבטלה והבטחת הכנסה במקביל או להמשיך אוטומטית לקבל הבטחת הכנסה בתום הזכאות לאבטלה ?
    6.אני מבינה שישנה זכאות לשנה מיום ההתייצבות הראשונה,האם זה אומר שאם במהלך השנה אתפטר שוב מעבודה ,אני לא אצטרך להמתין 90 יום ואהיה זכאית מהיום הראשון ? האם אהיה זכאית שוב למלוא הימים או רק ליתרה מהתקופה הקודמת ? אם אני מנצלת הכל עכשיו,מתי אהיה שוב זכאית ?
    אני מתנצלת על ריבוי השאלות,אני פשוט צריכה לקבל החלטות והמידע הזה יעזור לי מאוד. תודה רבה מראש על המענה וההתייחסות לפנייתי.
    יום טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבטלה - תגובה

עו``ד מורן כהן בלסטקר
    18/07/2013

1. תקופת ההכשרה היא תקופה עבודה בה שולמו דמי הביטוח הלאומי אין קשר למעסיק אוו למספר המעסיקים.
    2. יש להציג 12 תלושים .
    3. יש חובה לחתום בתקופת הצינון , תשובתי לשאלה אחרת בפורום שונה מאוד כי כאשר מישהי לא חוזרת לעבוד אחרי חופשת הלידה לטובת הטיפול בילד אין היא חייבת להתייצב כל שבוע בתקופה זו, אלא חייבת להתייצב כדי לקבוע יום קובע .
    4. מהיום שאת מתייצבת הביטוח הלאומי מקבל דיווח על התייצבותך, רק לאחר 90 יום של התייצבות מלאה של פעם בשבוע) הקצבה מתחילה להיות משולמת בעבור התקופה שאת זכאית לה קדימה ,
    5. במקרה של סירוב לקבל עבודה תביעתך לאבטלה תישלל
    6. יש זכאות לשנה כלומר תוכלי לקבלך את יתרת ימייך שלא ניצלת אם שוב תפוטרי מעבודתך .
    7. כדי להיות זכאית ליתרה חדשה של ימי אבטלה עליך לעבוד שוב 12 חודשים הקודמים לתביעה החדשה.
    8. המבחנים להבטחת הכנסה ואבטלה שונים , הבטחת הכנסה תלויה בעו"ש, בקיום רכב ושוויו, בהכנסות בן זוג, בחסכונות בבדיקה מעמיקה של כל הכספים שיש לך , סכום הקצבאות שונה .

מקווה שעניתי לכל שאלותייך
    המשך יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך פנייה-זכאות לאבטלה

ויקטוריה
    19/07/2013

תודה רבה על המענה המפורט, רק עוד כמה דברים קטנים:
    1.במידה ואני לא מגיעה לחתום כל שבוע ב-90 היום בהם אני לא מקבלת קצבה,הזכאות נשללת או שישנה דחייה של התשלום ? במקרה של סירוב לעבודה , אותה השאלה.
    2.במידה והזכאות לאבטלה תישלל ,ובתוך שנה אני אאבד את עבודתי מסיבת התפטרות או פיטורין ,אני אצטרך להגיש תביעה חדשה ולהמתין שוב 90 יום במקרה של התפטרות ?
    3.שאלה כללית,היו תקופות בעבר בהם הייתי מובטלת ולא הגשתי תביעה לאבטלה ,יש אפשרות עכשיו להגיש תביעה בעד אותם תקופות אם יש לי תלושים ?
    4.לפני 3 שנים הייתי באבטלה ולא ניצלתי את מלוא הימים ,יש אפשרות לקבל את השלמת הימים עכשיו ?
    5.אני מבינה שמבחינת אבטלה והבטחת הכנסה,אני יכולה לקבל את הגבוהה מבין הקצבאות או אפשר את שתיהן באותה תקופה ?
    תודה רבה לך שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך פנייה-זכאות לאבטלה - תגובה

עו``ד מורן כהן בלסטקר
    21/07/2013

שלום אלין,
    אני אענה לך לפי השאלות שלך :
    1. את חייבת להתייצב 90 כדי להתחיל לקבל את זכאותך לאבטלה לתקופה לה את זכאית
    2. ניתן להמשיך לחתום במידה והתחלת לקבל אבטלה והפסקת מסיבת תחילת עבודה באותה השנה, שימי לב את יכולה לגשת לביטוח הלאומי ולבדוק את תקופת זכאותך לאבטלה ואת תקופת האבטלה הכללית בה את יכולה להמשיך לחתום, שימי לב שסה"כ באותה שנה תקבלי את מספר הימים שמגיעים לך לאבטלה, לא תקבלי ימים נוספים.
    אם מגיעים לך 100 יום אבטלה וחתמת אחרי 90 יום ( תקופת האבטלה ללא קצבה) 60 יום ואז התחלת לעבוד חודש וזה לא הסתדר את יכולה להמשיך לחתום עוד 40 יום כל עוד זה בתקופה שהוגדרה לך ע"י הביטוח הלאומי
    3. לא.
    4. לא.
    5. לא

מקווה שעזרתי
    המשך יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבטלה

ויקטוריה
    18/08/2013

תודה רבה לך על המענה המפורט. אני רק רוצה להבין דבר אחד,אם אני זכאית ל-100 ימים בשנה,אז אני צריכה לקבל אותם ואם מציעים לי עבודה ,אז אני לא יכולה לממש את אותם ימים. האם אני יכולה לסרב לעבודה ולבקש לממש את ימי הזכאות במלואם ? הרי אם בתקופה של 90 יום בהם אני לא מקבלת קצבה,מציעים לי עבודה,אני חייבת להסכים .....ואז אם השנה מסתיימת הם מתאפסים ללא ניצול שלי.
    אם פעמיים בשנה,אני מתפטרת,אני חייבת לחכות פעמיים תקופה של 90 יום ללא קצבה ?
    אם התביעה הראשונה שהגשתי השנה נשללה בגלל שסירבתי לעבודה,במהלך 12 חודשים אני עדיין מכוסה מבחינת אבטלה או שאצטרך במקרה הצורך להגיש השנה תביעה חדשה ?
    תודה רבה על ההתייחסות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבטלה - תגובה

עו``ד מורן כהן בלסטקר
    01/09/2013

שלום,
    לא ניתן לסרב לעבודה ואז להמשיך לממש את ימי הזכאות .
    אם תביעתך נשללה עליך להגיש מחדש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצבת נכות
    ויקטוריה
    04/07/2013

שלום !
    רציתי לדעת ,1. לאימי יש דרגת אי כושר של 100 אחוז בגין מחלה אונקולוגית ונוספו לה כעת בעיות רפואיות נוספות , יש אפשרות להעלות את גובה הקצבה בגין הבעיות שנוספו ? יש שוני בגובה הקצבה בין נכות זמנית לבין נכות קבועה אם מדובר באותו אי כושר ?
    2. יש קצבאות נוספות להן עשויה להיות זכאית בגין המחלה מלבד הנכות ? מקבלת שירותים מיוחדים 50 אחוז.
    3.האם זכאית לאבטלה ( לא עובדת שנתיים עקב מחלה ) או הבטחת הכנסה ? מקבלת סכ"ה הקצבאות 3939 ש"ח נטו.
    4.שאלה אחרונה,אמורים להוריד לה ביטוח בריאות מהקצבה ? באתר של ביטוח לאומי כתוב שמי שמקבל נכות צריך לשלם ומי שמקבל שירותים מיוחדים לא משלם. האם פירוש הדבר שמי שמקבל שירותים מיוחדים בלבד לא משלם ביטוח לאומי וביטוח בריאות ?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    קצבת נכות

הוספת תגובה

• קצבת נכות - תגובה

עו``ד אימבר גולן פרטוש
    07/07/2013

שלום
    דרגת אי כושר של 100% מזכה במקסימום גמלת נכות כללית. גובה הגמלה נקבעת לפי דרגת אי הכושר ולא תלויה בזמניות.
    קצבת שרותים מיוחדים 50% מזכה ב - 50% גמלה, באם המחלה הנוספת החמירה את יכולתה של אימך לתפקד בבית (תלוי בחומר הרפואי9 ניתן להגיש החמרת מצב.
    ישנה גמלה נוספת של ניידות אך לא יכולה להשתלם ביחד עם שרותים מיוחדים, בוחרים בגבוה מבין שניהם.
    קצבת שרותים מיוחדים במצב קשה אינה דורשת תשלום דמי ביטוח. גמלת נכות כללית דורשת תשלום.
    בהצלחה והרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך פנייה

ויקטוריה
    17/07/2013

תודה לך על המענה,לא הבנתי מתשובתך אם יכולה לקבל במקביל לקצבת נכות ,אבטלה או הבטחת הכנסה ? הבנתי שאיכשהו מקזזים את הבטחת ההכנסה מתוך הנכות או להיפך אבל אם מדובר בסכומים דומים , נכות 2664 ש"ח , הבטחת הכנסה 2122 ש"ח , איך החישוב מתבצע ? זה לא כל כך ברור.
    בנוגע לתשלום דמי בריאות,אני מבינה שמתוך קצבת נכות מקוזזים דמי בריאות אבל אם מקבלת במקביל שר"מ ומתוך שר"מ לא משולמים דמי ביטוח בכלל (דמי בריאות או ביטוח לאומי) אז שר"מ לא אמור לפטור אותה מתשלום בכלל כולל מתוך הנכות ?
    אם הייתה מקבלת רק שר"מ ללא הנכות אז הייתה משלמת ביטוח בריאות או ביטוח לאומי ?
    תודה מראש על המענה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך פנייה - תגובה

עו``ד אימבר גולן פרטוש
    21/07/2013

שלום
    אם מקבלים הבטחת הכנסה ולאחר מכן מאשרים שבחודשים הללו זכאים לקצבת נכות מקזזים את התשלום עבור הבטחת הכנסה.
    באתר הביטוח הלאומי יש מחשבון לחישוב הבטחת הכנסה, הדבר תלוי במספר קריטריונים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכירה ועצמאית
    אתיש
    04/07/2013

שלום,
    אני שכירה ועצמאית
    כשכירה מרוויחה כ5500 לחודש
    וכעצמאית כ5000 לחודש
    רוצה לשאול
    1. איך לחשב את התשלום וכמה זה יוצא?
    2. האם בתשלום אחד? או מהתלוש בנפרד וכעצמאית בנפרד?
    אודה לעזרתכם
    אתיש

לקביעת תור
    סגירה
    שכירה ועצמאית

הוספת תגובה

• שכירה ועצמאית - תגובה

עו``ד מורן כהן בלסטקר
    06/07/2013

התשלום מתבצע בנפרד, כשכירה המעביד מפריש מהשכר ניתן לראות זאת בתלוש
    וכעצמאית עליך לשלם בנפרד.

אני מפנה אותך לאתר של הביטוח הלאומי יש שם טבלה של שיעורי דמי הביטוח והסכומים לשכיר ולעצמאי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכאות "תלויה" בקיצבת נכות
    שרה
    04/07/2013

שלום, בעלי מקבל קיצבת נכות מהביטוח הלאומי. ביתנו שמלאו לה 18 במאי האחרון סיימה החודש את י"ב ועומדת לצאת בחודש הקרוב -אוגוסט-לשנת שירות במיסגרת תנועת הצופים בהתנדבות עד אוגוסט 2014. לצורך כך נדחה שירותה הצבאי בשנה. לפי הכתוב באתר, מי שממשיך לאחר התיכון בפעילות התנדבותית למשך 12 חודש, זכאי להיכלל ב"תלויים" של מקבל הקיצבה.,
    מה עלי לעשות ואילו אישורים להגיש על מנת שתוכר זכות זו? אודה לתשובה.

הייתכן כי קוזזה לי אוטומטית תוספת התלויים בעבורה מהקיצבה בחודש יוני, (זה החודש לאחר זה שבו מלאו לה 18 אבל רק בסופו סיימה את התיכון), מכיוון שאין עדיין הסבר לכך שקוזזה שליש מהקיצבה ושאר הנתונים לא השתנו.

לקביעת תור
    סגירה
    זכאות "תלויה" בקיצבת נכות

הוספת תגובה

• זכאות "תלויה" בקיצבת נכות - תגובה

עו``ד מורן כהן בלסטקר
    06/07/2013

שרה שלום,
    עליך לגשת לסניף הביטוח הלאומי הקרוב למגורייך עם המסמכים הרלוונטים לצורך עדכונם בסטטוס בתך לצורך המשך קבלת קצבת התלויים.
    כמו כן תקבלי מידע והסבר לעניין סיבת הקיזוז .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שרה
    07/07/2013

תודה רבה על הייעוץ. אעשה כדברייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצבה
    ג'ודי
    04/07/2013

אני בת 61.5 חולת סכרת וסרטן הכיליה עדיין עובדת אולם לפני כשנה מפאת והטיפול
    שאני מקבלת עברתי לעבוד 3 ימים בשבוע. שאלתי האם אני יכולה להוציא קצבת נכות
    או מחלה (אני לא יודעת איך קוראים לכל הקצבאות) האם בגיל 62 אם אמשיך לעבוד
    אקבל קצבה זקנה/פנסיה? ואיזה עוד זכויות יש לי בביטוח לאומי שאני לא יודעת אני חולה בסרטן 4 שנים וסכרת 10 שנים. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קצבה

הוספת תגובה

• מימוש זכויות רפואיות
    עידית
    25/06/2013

בני בן ה19 עבר בילדותו ניתוח להסרת גידול בראשו ,כימותרפיה והשתלת מח עצם.
    מאז ועד היום מורגשת פגיעה בחלקו השמאלי של הגוף, כולל ראיה ,שיווי משקל ,קשב וריכוז.
    לא חשבנו להגיש תביעה לביטוח לאומי לנכות כללית בתקופת ילדותו, בגלל חוסר ידיעה,אבל כעת החלטנו לעשות זאת.
    המוסד לביטוח לאומי דחה את התביעה, למרות שנקבעו לו 50% נכות רפואית (אי כושר).
    צה"ל החליט על פרופיל -45.
    קיימת אפשרות להגיש ערעור,אבל אין לנו מושג,איך ניתן לשכנע את הועדה,שתפקודו של בנינו לקוי לאורך כל חייו?

לקביעת תור
    סגירה
    מימוש זכויות רפואיות

הוספת תגובה

• מימוש זכויות רפואיות - תגובה

עו``ד אימבר גולן פרטוש
    01/07/2013

שלום
    על החלטת הועדה הרפואית הראשונה ניתן להגיש ערר לוועדה לעררים תוך פרק זמן קצוב, שימי לב שלא חלף הזמן (המועד רשום על טופס תשובת הוועדה). מעבר לכך גם על ועדה לעררים ניתן להגי ערעור בשאלה משפטית לבית הדין לעבודה.
    כדי לדעת בגין מה לערער יש לראות את החומר הרפואי ואת פרוטוקול הוועדה.
    בהצלחה

עו"ד אימבר גולן פרטוש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מימוש זכויות רפואיות - תגובה

עו``ד אימבר גולן פרטוש
    04/11/2013

העניין החשוב ביותר בייצוג וסיוע בתחום הנ״ל הינו הייצוג בועדות עצמן.
    לייצג יכול אך ורק עו״ד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה