פורום ביטוח לאומי - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

שמאי שזירי
שמאי שזירי
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל שמאי שזירי ללא פרסום בפורום

• שירותים מיוחדים
    חוששת
    19/10/2013

שלום רב
    ברקע סרטן ריאות מסוג NSCLC דרגה 4
    לפני שנה וחודשיים אובחן אצלי מחלה זו -והתחלתי לקבל טיפול כימותרפיה
    קיבלתי מביטוח לאומי נכות 100% ואובדן כושר 100 % ( הגשת מסמכים בלי הגעה לוועדה) הרופא בפרוטוקול המליץ על שירותים מיוחדים ואכן באה אחות ביקור בית וקבלתי 50% שירותים מיוחדים לשנה .

לפני חודשיים הופסק טיפול כימתורפיה והתחלתי טיפול בילוגי טרסיבה עקב החמרה קלינית
    החודש הזמין אותי ביטוח לאומי לוועדה ל שירותים מיוחדים והלכתי לוועדה אחר כך קיבלתי מכתב שביטוח לאומי מבטל זכות לשירותים מיוחדים 0 %

האם זה הגיוני שחולה סרטן לא צריך עזרה ביום יום
    האם אפשר לערער על החלטה זו .
    מה המסמכים דרושים האם צריך עו"ד
    אני כבר מבולבלת חסרת קיוון .איך מתחילים עוד פעם
    מה עושים..........
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שירותים מיוחדים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נכות כללית - לסובל מגמגום קשה
    אלכסנדר
    17/10/2013

שלום רב.

אני אדם מגמגם. רמת הגמגום שלי היא קשה.

אני מבקש לבדוק אפשרות לתבוע בביטוח הלאומי נכות כללית. לפי מיטב הבנתי, הסעיף הרלוונטי עבורי הוא נכות נפשית.

למרות הגמגום, אני אדם משכיל מאוד. למדתי ראיית חשבון באוניברסיטה. ואמנם, לא הצלחתי למצוא מקום התמחות זמן רב(מעל שנתיים חיפשתי). לבסוף מצאתי מקום, אך פיטרו אותי משם אחרי 4 חודשים, בגלל שלא יכולתי לנהל תקשורת נאותה. לאחר מספר חודשים מצאתי מקום אחר, אך אני משתכר בו שכר מינימום, בעוד שאר העמיתים שלי ללימודים משתכרים שכר כפול. הגמגום מקשה על תפקודי היומיומי, אינו מאפשר לי לנהל תקשורת נאותה עם לקוחות ועמיתים לעבודה. אין לי כמעט חברים, עקב בעיית התקשורת שנובעת מהגמגום.

כתוצאה מכך, אני שרוי לעתים קרובות בדיכאון, מרגיש מתוסכל וחרד לגבי עתידי האישי, המשפחתי והמקצועי.

אני מבקש לקבל חוות דעת, האם המצב המתואר לאיל אכן יכול לעמוד במבחני הביטוח הלאומי, ויש לי בסיס לתבוע נכות נפשית ומהי דרגת הנכות שיכולים לקבוע לי. מה תמליצו לי לעשות ?

חשוב לי לציין, שגם אם אחוז הנכות שייקבע לא יעניק לי קצבה, אני מעוניין להשתמש בכך על מנת לבקש מהביטוח הלאומי שיקום מקצועי. כלומר, ללמוד מקצוע אחר שלא כולל הרבה דיבור(למשל תכנות) על חשבון הביטוח הלאומי.

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נכות כללית - לסובל מגמגום קשה - תגובה

עו``ד אימבר גולן פרטוש
    19/10/2013

שלום אלכסנדר
    ראשית כדי לקבל גמלת נכות כללית צריך לעמוד בשני קריטריונים, נכות רפואית ואובדן יכולת להשתכר עקב הנכות.
    כדי לקבל נכות רפואית צריך חומר רפואי.. כך שכדי לדעת האם תעמוד הקריטריון יש לראות חומר רפואי.
    כדי לעמוד בקריטריון של יכולת ההשתכרות תלוי בכמה אתה משתכר.
    אשמח לסייע
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אני זכאי להחזר נסיעות ?!
    סאשה
    06/10/2013

שלום רב.
    אני עברתי שתי ניתוחים ברגל לצורך תיקון שבר
    ונכון להיום קיבלץי 50 % נכות ו100 % אי כושר
    ויש לי פעם בחודש ביקור אצל הרופא המנתח לבדיקה
    האם אפשר לקבל החזר נסיעה לצורך נסיעה לביקור של רופא ?

תודה רבה מראש

הוספת תגובה

• האם אני זכאי להחזר נסיעות ?! - תגובה

עו``ד אימבר גולן פרטוש
    08/10/2013

שלום
    אדם שנפגע בתאונת עבודה לצורך טיפול רפואי יכול לקבל החזרי נסיעות באם קשור לתאונה ( בתחבורה ציבורית, אלא אם רופא כתב שלא יכול לנסוע בתחבורה ציבורית).
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת היריון
    דורית
    14/09/2013

שלום! קוראים לי דורית ואני בהיריון והיתי בשמירת היריון וקבלתי השאלה שלי וילדתי האם אני צריכה להודיע לביטוח הלאומי שילדתי או שהם כבר יודעים ואז הם מכניסים לי את השלוש וחצי חודשים משכורת אוטומטי? אשמח לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    שמירת היריון

הוספת תגובה

• שמירת היריון - תגובה

עו``ד מורן כהן בלסטקר
    15/09/2013

מזל טוב!!!
    לאחר קבלת המידע על הלידה מבית החולים ישולמו דמי הלידה באופן אוטומטי על פי הנתונים שמסרת בטופס התביעה לגמלה לשמירת היריון, והן יועברו לחשבון הבנק שמסרת בטופס . אין צורך שתגישי תביעה לדמי לידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לצרף חוות דעת מומחה
    דרורה
    12/09/2013

שלום.בכונתי להגיש תביעה לבית הדין עבודה נגד המוסד לביטוח לאומי .
    האם לצרף חוות דעת של מומחה שתעלה לי הרבה כסף , הרי השופט ימנה מומחה מטעם בית המשפט לא ?
    חוץ מזה מי יחזיר לי את ההוצאות עבור חוות הדעת , האם אוכל לדרוש את ההוצאות האלה ?
    מה דעתך ?תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לצרף חוות דעת מומחה

הוספת תגובה

• לצרף חוות דעת מומחה - תגובה

עו``ד מורן כהן בלסטקר
    15/09/2013

צבי שלום,
    אין לי מספיק פרטים על מנת לחוות את דעתי,
    השאלה היא מה עילת התביעה שלך כנגד הביטוח הלאומי,
    אני מציעה לך להתייעץ עם עו"ד המתמחה בתחום זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החמרת מצב
    יגאל
    11/09/2013

אני מוכר כנכה נפשית,מקבל קיצבה 2500 שח,לצמיתות.בשנים אחרונות חולה במחלת קרוהן קשה ביותר,עברתי 2 ניתוחים ונותרתי עם מעי קצר.האם יש טעם להגיש החמרת מצב.או כפי שהוזהרתי,יכול גם את הקצבה הקיימת להפגע.אני לא עובד,ובקושי רב מתקיים מהסכום הנ'ל.חוסך בתרופות.כדי לא לרעוב! אנה עצתך.אני בן 50

לקביעת תור
    סגירה
    החמרת מצב

הוספת תגובה

• החמרת מצב - תגובה

עו``ד אימבר גולן פרטוש
    15/09/2013

שלום יגאל
    על פי הנתונים שמסרת קשה לדעת, חסרים פרטים.
    כמה אחוזי הנכות רפואית יש לך וכמה אי כושר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

יגאל
    16/09/2013

יש לי 50% נכות נפשית 75 אחוז אי כושר,שאלתי אני סובל ממחלת קרוהן קשה ביותר.אחרי 2 ניתוחים,נותרתי עם מעי קצר,חושש להגיש תביעה על מחלת קרוהן,כי שמעתי שיכולים לפגוע בנכות הקיימת ,מקבל 2500 שקל בחודש,מתקשה להתקיים..מה דעתכן,האם להגיש החמרת מצב?תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה - תגובה

עו``ד אימבר גולן פרטוש
    17/09/2013

שלום יגאל
    75 אחוז אי כושר מזכה בגמלה מלאה כמו 100.. כך שאת הנכות הכללית אין לאן להעלות.
    צריך לראות מסמכים רפואיים ולשקול אולי גמלאות אחרות- שרותים מיוחדים למשל.
    בהצלחה
    אשמח לסייע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי צריך לממן את התרופות

שלום.
    עברתי אירוע מוחי שהוכר כתאונת עבודה .
    לאחר האירוע קיבלתי הרבה תרופות שחלק מהם הם מדללי דם שניתנו לי על מנת למנוע אירוע נוסף .
    תרופות אלה אצטרך לקחת כל חיי ואשר לא קיבלתי לפני האירוע .
    שאלתי האם ביטוח לאומי לא חייב לכסות את העלות של אותם תרופות למרות שהם למניעת אירוע מוחי נוסף .הרי לפני האירוע לא קיבלתי תרופות אלה והם בעקבות האירוע הזה .
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מי צריך לממן את התרופות

הוספת תגובה

• מי צריך לממן את התרופות - תגובה

עו``ד מורן כהן בלסטקר
    01/09/2013

שלום,
    עליך לפנות לקופת החולים עם אישור על הכרה בתאונת העבודה הטיפול הרפואי המגיע לך כולל תרופות לצורך טיפול בליקוי שהוכר ע,י המוסד לביטוח לאומי.

בברכת בריאות ושנה טובה ,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי צריך לממן את התרופות

שלום.
    פניתי לקופת חולים והם דחו את בקשתי בטענה שהתרופות הם למניעה בלבד או למניעה של ארוע נוסף ולא קשורות לארוע שעברתי והם לא מכסים טיפולים לארועים נוספים .
    מה דעתך עלי לעשות .
    חג שמח
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכות והבטחת הכנסה
    ויקטוריה
    29/08/2013

שלום
    אני כרגע מקבלת נכות מלאה זמנית ושר"מ . לפי מה שהבנתי מתוך המחשבון של חישוב הבטחת הכנסה באתר של ביטוח לאומי ,אני לא זכאית להבטחת הכנסה היות וסכומי הקצבאות עולות על סכום הבטחת הכנסה המגיעה לגילי, בת 56. אני מקבלת 3939 ש"ח סך הכל. יש לי מספר שאלות :
    1. במידה והנכות שלי תרד מתחת ל-75 אחוז,אהיה זכאית להשלמת הכנסה עד לגובה של קצבת הבטחת הכנסה (2122 ש"ח ) או לקצבת הבטחת הכנסה מלאה +נכות 75 אחוז ?
    2.באופן כללי,הייתי מעוניינת לדעת איך זה עובד כי באתר של ביטוח לאומי רשום שניתן לקבל שר"מ או ניידות והבטחת הכנסה מלאה ומצד שני רשום שהבטחת הכנסה מלאה מקבלים חולים שאינם זכאים לתשלום ע"פ תכניות אחרות והשאר מקבלים רק השלמת הכנסה לקצבאות .
    3.אז השאלה פה באמת האם ניתן לקבל הבטחת הכנסה מלאה יחד עם קצבה או קצבאות נוספות כגון נכות,שר"מ וכו או רק השלמה עד גובה הבטחת הכנסה ?
    ומי שעובר את הגובה הזה לא זכאי בכלל להבטחת/השלמת הכנסה ?
    4.מי שמקבל קצבת זקנה יכול לקבל הבטחת הכנסה מלאה ?האם בגיל פרישה הכללים משתנים ? במידה ואדם בגיל פרישה מתחיל לעבוד,הוא עדיין זכאי לקצבת זקנה והבטחת הכנסה ?
    5.במידה ואהיה זכאית לנכות + הבטחת הכנסה אהיה פטורה ממבחן תעסוקה עקב המחלה ? אני חולה אונקולוגית.
    ראיתי שיש קטגוריות של אנשים שמקבלים הבטחת הכנסה ופטורים מהתייצבות בלשכת התעסוקה. השאלה אם זה יהיה רלוונטי אליי בעקבות קצבת הנכות שמוכיחה שאני חולה ולא מסוגלת לעבוד.
    סליחה על כל השאלות,אשמח למענה והבהרה .הנושא די מבלבל.

לקביעת תור
    סגירה
    נכות והבטחת הכנסה

הוספת תגובה

• נכות והבטחת הכנסה - תגובה

עו``ד מורן כהן בלסטקר
    01/09/2013

ויקטוריה שלום,
    אין ביידי את כל החומר הרפואי/ החלטות לגבי זכאותך במוסד לגמלה ונתונים נוספים לכן אין ביכולתי לתת לך מענה ,
    שאלותייך מאוד ספציפיות למקרה שלך , לכן אני מציעה לך לפנות לסניף הקרוב למגורייך ולקבל תשובות בהתאם למצבך.

בברכת שנה טובה ,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבטחת הכנסה

ויקטוריה
    01/09/2013

שלום
    תוכלי רק לענות על שאלה מספר 1 מהפנייה הקודמת. מדובר בשאלה כללית.
    1. האם ניתן לקבל הבטחת הכנסה מלאה יחד עם קצבה או קצבאות נוספות כגון נכות,שר"מ וכו או רק השלמה עד גובה הבטחת הכנסה ?
    ועוד שאלה קטנה,קראתי מי שמקבל אבטלה יכול לעבוד בזמן תקופת האבטלה אבל מנכים לו את ההכנסות מהקצבה,אז מה זה בעצם נותן ? זה אומר שהקצבה מתאפסת,לא כך ?
    תודה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבטחת הכנסה - תגובה

עו``ד מורן כהן בלסטקר
    02/09/2013

שלום,
    מי שמקבל הבטחת הכנסה ונקבעה לו זכאות לנכות כללית מקזזים את תשלומי קצבת הנכות מהבטחת ההכנסה.

לא ניתן לקבל אבטלה ולעבוד במקביל אלא אם כן מדובר בעבודה בשכר נמוך ואז משלימים את השכר עד לגובה האבטלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטעיה של מוקדני ביטוח לאומי
    טל
    26/08/2013

שלום רב
    לבעלי היה עסק (בע"מ עם ח.פ לא עוסק מורשה) והוא גם שימש כמנהל תפעול במקום וקיבל על כך משכורות
    לצערי, העסק כשל ונסגר (לא פורמלית, שכן עדיין רשום כעסק פעיל ברשם החברות) תוך שיצאנו בהפסדים רבים.
    בעבר פניתי לביטוח לאומי בשאלה, האם בעלי זכאי לדמי אבטלה בנסיבות דלעיל, ונאמר לי כי עצמאי שנרשם בביטוח הלאומי והוא משלם את דמי הביטוח באופן סדיר, יהיה מבוטח בכל ענפי הביטוח, למעט דמי אבטלה וזכויות בגין פשיטות רגל. בפניה נוספת אליהם נאמר כי עצמאים לא מבוטחים בדמי אבטלה,בין אם סגרו את העסק ובין אם פשטו את הרגל.
    שבוע שעבר פניתי אליהם בעניין אחר, ושוב שאלתי על העניין, והפעם נאמר לי כי עצמאי שהועסק כשכיר כן זכאי לדמי אבטלה, אלא שכדי לקבל אותם, ביטוח לאומי בודק שיש 12 תלושים ב-18 החודשים האחרונים להחתמה בלשכת התעסוקה, ולבעלי אין תלוש מאז 3/2012, והוא לא החתים בלשכה בשל,כאמור, תשובותיהם המוטעות של מוקדני ביטוח לאומי.
    כך יוצא, שההטעיה שלהם גרמה לביטול זכות לגיטימית לה אני זכאי על פי חוק.
    איך אתם מציעים לפתור זאת? אני יודעת שביטוח לאומי הוא גוף מאוד נוקשה, שנצמד לספרים תוך התעלמות מנסיבות חשובות.
    אולי כדאי לנסח להם מכתב ערעור (ואולי אף להחתים את עורך הדין שלנו?), לצרף להם תלושים ולמלא טופס תביעה לדמי אבטלה? מדובר על לא מעט כסף.
    אודה
    ט

הוספת תגובה

• הטעיה של מוקדני ביטוח לאומי - תגובה

עו``ד מורן כהן בלסטקר
    28/08/2013

שלום,
    אפשר לנסות לכתוב לכם מכתב המתאר את כל הנסיבות ומשם להמשיך,
    המלצתי לטפל בזה בדחיפות ולא להמתין .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטעיה של מוקדני ב"ל

טל
    26/09/2013

שלום עו"ד כהן בלסטקר
    התכוונת שאנחנו נשלח לב"ל מכתב או שעדיף שעו"ד ינסח אותו? (יש לנו עו"ד שמטפלת בכול נושא סגירת העסק וחדלת פרעון, אך אם ניתן לה לטפל בנושא זה יהיה כרוך בתוספת תשלום, דבר שהוא מאוד בעייתי במצב הנוכחי שלנו. מה גם, שאני סבורה שמול ב"ל אין סיכוי. לא עדיף לוותר מראש?
    מרוב יאוש, אני דוחה את הטיפול בנושא, מפחד להיתקל באוזניים ערלות.
    אודה
    טל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטעיה של מוקדני ב"ל - תגובה

עו``ד מורן כהן בלסטקר
    29/09/2013

שלום,
    אתה יכול בשלב הראשון לנסות לפנות במכתב ולאחר שתקבל תשובה מהמוסד, במידה והיא לא תספק תוכל לפנות לעורך דין להמשך טיפול .
    כמובן שעדיף לטפל בזה בדחיפות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אפשר לאחד נכות כללית ועבודה?
    משה
    21/08/2013

קיבלתי הודעה מהביטוח לאומי(לאחר התקף לב).לצמיתות.
    נכות רפואית משוקללת-40%
    דרגת אי כושר-74%
    כמו כן יש לי 3 נכויות מתאונות עבודה כל אחת 10%.שלושים אחוז ביחד.האם זה יכול לעזור לי להעלות את הנכות הרפואית הכללית.הבנתי שמ50% נכות רפואית מקבלים יותר.
    תודה מראש

הוספת תגובה

• האם אפשר לאחד נכות כללית ועבודה? - תגובה

עו``ד מורן כהן בלסטקר
    01/09/2013

שלום,
    לא ניתן לקבל גם קצבת נכות מעבודה וגם קצבת נכות כללית,
    ניתן כחלק מתביעת הנכות הכללית לטעון לנכויות מהעבודה ולצרפם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבטחת הכנסה + קצבאות אחרות
    ויקטוריה
    21/08/2013

שלום
    אני כרגע מקבלת נכות מלאה זמנית ושר"מ . לפי מה שהבנתי מתוך המחשבון של חישוב הבטחת הכנסה באתר של ביטוח לאומי ,אני לא זכאית להבטחת הכנסה היות וסכומי הקצבאות עולות על סכום הבטחת הכנסה המגיעה לגילי, בת 56. אני מקבלת 3939 ש"ח סך הכל.
    רציתי לדעת במידה והנכות שלי תרד מתחת ל-75 אחוז,אהיה זכאית להשלמת הכנסה עד לגובה של קצבת הבטחת הכנסה (2122 ש"ח ) או לקצבת הבטחת הכנסה מלאה +נכות 75 אחוז ?
    באופן כללי,הייתי מעוניינת לדעת איך זה עובד כי באתר של ביטוח לאומי רשום שניתן לקבל שר"מ או ניידות והבטחת הכנסה מלאה ומצד שני רשום שהבטחת הכנסה מלאה מקבלים חולים שאינם זכאים לתשלום ע"פ תכניות אחרות והשאר מקבלים רק השלמת הכנסה לקצבאות .
    אז השאלה פה באמת האם ניתן לקבל הבטחת הכנסה מלאה יחד עם קצבה או קצבאות נוספות כגון נכות,שר"מ וכו או רק השלמה עד גובה הבטחת הכנסה ?
    שאלה נוספת,מי שמקבל קצבת זקנה יכול לקבל הבטחת הכנסה מלאה ?האם בגיל פרישה הכללים משתנים ? במידה ואדם בגיל פרישה מתחיל לעבוד,הוא עדיין זכאי לקצבת זקנה והבטחת הכנסה ?
    סליחה על כל השאלות,אשמח למענה והבהרה .הנושא די מבלבל.
    תודה רבה

הוספת תגובה

• הבטחת הכנסה-פטור ממבחן תעסוקה

ויקטוריה
    21/08/2013

עוד שאלה קטנה,במידה ואהיה זכאית לנכות + הבטחת הכנסה אהיה פטורה ממבחן תעסוקה עקב המחלה ? אני חולה אונקולוגית.
    ראיתי שיש קטגוריות של אנשים שמקבלים הבטחת הכנסה ופטורים מהתייצבות בלשכת התעסוקה. השאלה אם זה יהיה רלוונטי אליי בעקבות קצבת הנכות שמוכיחה שאני חולה ולא מסוגלת לעבוד.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחרטות לצאת לפנסיה-
    נינה
    20/08/2013

הי , אני עובדת במעון 18 שנים.. אני בת 62 התמנהל של המעון שיכנעה אותי לחתום על יציאה לפנסיה על ידי הפחדות שתפגע בי תעביר אותי כיתה שאני רגילה לכיתת התינוקות ויודעת שזאת הכיתה הכי מתאימה לי ושאני יעבוד ביום שישי שהיא ידעת שזה בלתי אפשרי ... ועוד איומים אז בלית בררה חתמתי לפני שבוע ועכשיו אני מתחרטת ..האם אחרי שחתמתי אני יכולה להתחרט? האם זה אפשרי או שזה אבוד? לא קיבלתי פיצויים עדיין ואנחנו כרגע בחופשה עד לשבוע הבא. אני אומרה לעבוד עוד חודש אחד ואז לצאת לפנסיה ככה סיכמתי עם המנהלת . אבל אני רוצה להתחרט ולעבוד עוד שנה נוספת זה אפשרי אחרי שחתמתי? תודה מראש על התשובה...

לקביעת תור
    סגירה
    התחרטות לצאת לפנסיה-

הוספת תגובה

• עוד שאלה-

נינה
    20/08/2013

כתבתי התמנהל במקום מנהלת...בשאלה הקודמת , ועוד שאלה אם זה אפשרי ואני יכולה להשאר למרות שחתמתי האם המנהלת יכולה יכולה להעביר אותי כיתה ולהחליף לי יום חופשי במטרה לפגוע בי ולגרום לי לעזוב אחרי כל כך הרבה שנים ושאני לקראת פנסיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה- - תגובה

עו``ד אימבר גולן פרטוש
    20/08/2013

הרעת תנאי עבודה מוחשית איננה מתקבלת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחרטות לצאת לפנסיה- - תגובה

עו``ד אימבר גולן פרטוש
    20/08/2013

שלום רחל
    על פי תאורך הופעל עליך לחץ לצאת לפנסיה.
    עליך להודיע בהקדם אם ברצונך להשאר, על המעביד לפעול כלפי עובד בתום לב במיוחד שיש ותק עבודה של שנים רבות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכאות, נקודות, תלות, סיעוד
    אלי
    18/08/2013

אני מבקש קישור חקיקתי הקובע זכאות לגמלה/שעות לפי נקודות ,כולל בודדה. נראה שזה מעוגן בכללים מחייבים ולא בתקנות ביטוח לאומי?!
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    זכאות, נקודות, תלות, סיעוד

הוספת תגובה

• זכאות, נקודות, תלות, סיעוד - תגובה

עו``ד מורן כהן בלסטקר
    20/08/2013

סעיפים 223-237 לחוק הביטוח הלאומי (נוסח משולב), התשנ"ה 1995.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לצערי

אלי
    20/08/2013

אין זכר שם בחוק למה שבדיוק שאלתי. גם המילה נקודות לא מופיעה שם). כנראה שגם לא ברמת תקנות.כנראה לא הסברתי את עצמי טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לצערי - תגובה

עו``ד מורן כהן בלסטקר
    21/08/2013

סעיף 230 (2) לחוק הביטוח הלאומי :
    "את מידת תלותו של הזכאי בעזרת הזולת לביצוע פעולות יום-יום ואת הצורך שלו בהשגחה (להלן-התפקוד), לרבות בדיקה מחדש לפי בקשתו של הזכאי, הכול לפי כללים שיקבע השר באישור ועדת העבודה והרווחה ובלבד ... "

כמו כן תסתכל בסעיף ההגדרות 223 יש הגדרה לפעולות יום- יום - לבישה, אכילה, שליטה בהפרשות , רחצה, ניידות עצמית בבית .

מקווה שעזרתי
    יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז זהו,שאני מחפש את הכללים

אלי
    21/08/2013

עם המילה ניקוד בתוכן וכו'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכאות לדמי אבטלה
    א.ג.
    08/08/2013

שלום. פוטרתי ממקום עבודה. במקביל למקום עבודה זה, עבדתי בחברה בבעלותי כעו"ד שכיר- עובד יחידי בחברה. כרגע אין לי עבודה כעו"ד בחברה בבעלותי (אני בעל שליטה בה- סעיף 32 למס הכנסה). שאלתי היא האם אני יכול להתפטר מהעבודה בחרה שלי, בטענה שאין לי עבודה בחברה כרגע, ולהיות זכאי לדמי אבטלה עבור פיטורי ממקום העבודה העיקרי? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    זכאות לדמי אבטלה

הוספת תגובה

• זכאות לדמי אבטלה - תגובה

עו``ד מורן כהן בלסטקר
    08/08/2013

שלום,
    דינך כדין עצמאי לכן אינך זכאי לאבטלה.

אם פוטרת ממקום עבודה אחר ואתה עומד בתנאים לקבלת אבטלה(תקופת אכשרה של 12 חודשים מתוך 18 חודשים הקודמים ליום ההתייצבות) תוכל לקבל דמי אבטלה לפי תלושי השכר האלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטול תוספת תלויים
    שמוליק
    31/07/2013

שלום רב
    אני שמוליק בן 50 חולה סכרת נעורים עם סיבוכים נוירופטיים בעיניים וברגליים
    74% נכות יציבה ו75% אובדן כושר עבודה לצמיתות
    אני גרוש ויש לי שלושה ילדים בגיל 24,-18.5,-11 .
    כמו כן אני מקבל קצבת אובדן כושר עבודה מביטוח החיים שלי .
    עד השבוע האחרון קבלתי בקצבת הנכות החודשית תוספת תלויים עבור שני ילדי
    השבוע גיליתי שהביטוח הלאומי העביר רק את קצבת הנכות ללא התלויים,פניתי אליהם לברור והתשובה שקבלתי היתה "משהו דיווח לביטוח לאומי שיש לי הכנסה נוספת ואני צריך להגיע אליהם למלא הצהרה שאין לי הכנסות ואז הם יבדקו אם מגיע לי להמשיך לקבל וכמה"
    מאחר וזו הפעם הראשונה שלי מאז תחילת הנכות שנדרשתי להתעסק אתם אני לא כל כך יודע כיצד לפעול מבלי לגרום לעצמי ומשפחתי נזק בלתי הפיך.
    מהמידע הקיים באינטרנט לגבי תוספת התלויים הם אמורים לקזז אחוז מסויים מהתוספת מתוך אחוז מסויים של קצבת אובדן כושר העבודה שאני מקבל,
    קיצבת א.כ.ע עומדת על סך 3200 ש"ח
    האם בכלל יש להם מה לקזז??? ואך מחשבים אם בכלל....?
    אשמח להכוונה ולסיוע
    בברכה
    שמוליק

לקביעת תור
    סגירה
    ביטול תוספת תלויים

הוספת תגובה

• ביטול תוספת תלויים - תגובה

עו``ד אימבר גולן פרטוש
    03/08/2013

שלום שמוליק
    באתר הביטוח הלאומי יש מחשבון לחישוב קצבת הנכות הכללית. תכניס את הנתונים וכך תוכל לבדוק.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנסה מאובדן כושר עבודה?

שמוליק
    04/08/2013

ראשית תודה על המענה
    האם הכנסה מ- א.כ .ע היא הכנסה מעבודה לצורך חישוב קצבת הנכות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנסה מאובדן כושר עבודה? - תגובה

עו``ד אימבר גולן פרטוש
    04/08/2013

שלום שמוליק
    הכנסה מאובדן כושר בדרך כלל אינה נכללת בחישוב כהכנסה בנכות כללית.
    אך יש סייגים ולכן תבדוק במחשבון באופן ספציפי לגביך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה