מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קיום יחסים בשמירת הריון עקב ציריםורדית01/04/2008
נוזל השפיכה הראשוני (הרטיבות של הגבר) יכול לגרום לצירים או שרק גמירה מלאה יכולה? (בהתחשב בחדירה מלאה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים.
ד``ר איילון לחמן02/04/2008לורדית שלום.
בנוזל הזרע קיים ההורמון -פרוסטהגלנדין,הגורם להתכווציות של הרחם.אנו לעיתים משתמשים בצורה המסונטזת שלו לצורך גרימת לידה.לכן היזהרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- vsdמיכל01/04/2008
שלום לרופאים המכובדים, אני בשבוע 24 בבדיקת אקו לב עובר הודגם vsd פריממבורנטי בגודל בינוני.....אני בהסטריה טוטאלית, אני צריכה לחזור למעקב בעוד 4 שבועות.
האם המום הזה שכיח? האם יש להפסיק הריון בשל מום זה (חס וחלילה) מלבז זה הכל תקין לגמריי....אבל המילה ניתוח לב פתוח לסגירה היתה לי קשה מאד לשמוע.
האם יש באפשרותכם להרגיע אותי?
מנסיונכם זה משהו שקורה הרבה? ייתכן וזה יקטן או יסגר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר vsd
ד``ר איילון לחמן02/04/2008למיכל שלום.
הVSDהינו מום לב לא נדיר ויחסית ניתן לסגירה בקלות.אבל אמליץ לך להתיעץ עם רופאי הילדים שלהם הנסיון והידע בטיפול. בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מוקדמת וחלבון עוברינועם01/04/2008
שלום
יש לי שתי שאלות
1. בסקירה המוקדמת התגלו 2 מוקדים אקוגניים בלב העובר, עד כמה הגילוי מטריד?
עלי לציין שפרט לכך הכל היה תקין, כולל השקיפות העורפית וה PAPA-A שנתנו סיכון של 1:20000
2. עלי לגשת לעשות בדיקת חלבון עוברי, קראתי שמדובר בשלוש בדיקות, ויש גם אפשרות לעשות תבחין מרובע כולל INHIBIN. מה החשיבות של התוספת הרביעית והאם עלי לבקש זאת בזמן הבדיקה או מראש ללכת למרפאה שעושה זאת (אני שייכת לכללית)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי04/04/2008מוקד אקוגני בלב מופיע ב 4-5% מכלל העוברים הבריאים. הסיבה שבכל זאת מתייחסים לממצא זה היא שהוא מופיע לעיתים קרובות יותר גם בעוברים עם תסמונת דאון. יחד עם זאת – יש לדעת כי בעוברים עם תסמונת דאון יש בדר'כ סימנים אנטומיים נוספים כמו אגני כליה מורחבים, עורף מעובה, ירך קצרה , מומי לב וכו', כך שממצא כזה המופיע כממצא בודד ללא פגמים אנטומיים אחרים אינו מהווה אינדיקציה לבירורים נוספים.
כמו כן חשוב להבין כי למוקד האקוגני עצמו אין כל משמעות מבחינת תפקוד הלב של העובר ואין להסיק מכך שקיים חשד למום לב כלשהוא.
על מנת לשלול באופן סופי את משמעות הממצא ניתן לבצע דיקור מי שפיר שיתן תשובה סופית לגבי אפשרות של תסמונת דאון אך כאמור – אין חובה לבצע בדיקה זו – הבדיקה היא לשיקול דעתך במיוחד אם תוצאות הסקר לאיתור התסמונת הראו סיכון נמוך לקיומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסים בשמירת הריוןורדית01/04/2008
נוזל השפיכה הראשוני (הרטיבות של הגבר) יכול לגרום לצירים או שרק גמירה מלאה יכולה? (בהתחשב בחדירה מלאה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי04/04/2008כל הנ'ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמתחותורדית01/04/2008
כשאני מתמתחת אני מרגישה כמו מתיחה בבטן מלווה בדקירות בעור , האם יש עם זה בעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי04/04/2008השאלה נענתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיסוי פרינאוםורדית01/04/2008
האם מותר לבצע עיסוי פרינאום לפני שבוע 34? האם יכול להיגרם נזק כלשהו אם מתחילים זאת משבוע 27? האם העיסוי יכול לשחרר הורמונים מסוימים שיגרמו לצירים מוקדמים?
האם זה יועיל בכלל להקדים זאת?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סריקת מערכותחסוי01/04/2008
אני נמצאת שלושה שבועות לפני סריקת מערכות מוקדמת.
אני חוששת מהבדיקה מאוד מכיוון שבעבר התגלתה בסריקה הפרעה בהתפתחות גפה+קלאבפוט.
מה הסיכוי שהעניין יחזור על עצמו?
ומה הסיכוי שהבדיקה תהיה תקינה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נא להגיב,אני מוטרדת מאוד
חסוי02/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסריקת מערכות.
ד``ר איילון לחמן02/04/2008לחסוי שלום.
מאז שחרב בית המקדש גלתה נבואה מישראל. כיצד נדע האם הממצא יחזור על עצמו?.בואי נהיה אופטימים ונקוה לטוב.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד''ריבגניה01/04/2008
שלום ד''ר
אני בשבוע 36 להריוני, פעמיים או שלוש ביום אני מרגישה שהעובר שלי משהק לאורך דקה שתיים.
האם זה יכול להיות, האם אני אמורה להרגיש את השיהוקים של העובר או זה משהו אחר לגמרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי04/04/2008יכול להיות. זוהי תופעה שכיחה ותקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שלא נענתהציפי01/04/2008
צהריים טובים,
אני נמצאת בשבוע שבע להריון.
היום הייתי אצל רופא נשים שעשה לי בדיקת אולטרסאונד, הוא אמר שהוא רואה שק חלמון אך לא הצליח לראות קוטב עוברי.
הוא טען שההריון נראה בסדר גמור.
מה זה אומר?? האם יש צורך לדאגה?? הוא שלח אותי בשבוע הבא לאולטרסאונד נוסף - האם זה לא מאוחר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צביעת שיעררונה01/04/2008
אני נמצאת בשבוע 13 בעלי מונע ממני לצבוע שיער
האם יש סכנה לעובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תציצי כמה שאלות למטה (בעמוד הקודם)
ד''ר בני שכטר01/04/2008ותראי בעיקרון שאין מניעה.
בכל אופן הייתי ממתין לעבור את השבוע 14-15 ורק אז עושה את זה אם זה כל כך חשוב לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בקלקסןנורית01/04/2008
שלום
אני משתמשת מעל חודשיים בקלקסן 80 מ"ג זריקה אחת ליום ובאספרין.
כשהתחלתי עם הזריקות, הכל היה תקין ובשבוע האחרון כל הבטן שלי התמלאה בסימנים כחולים, ממש כמו שתפי דם ב 2 צידי הבטן (כמובן שבמקומות בהם אני מזריקה )
אני מזריקה לפי ההוראות של הרופא וכן ההוראות שעל האריזה.
האם זה נורמלי?
(דרך אגב, אני בשבוע 16+2 )
תודה,
נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה בהחלט יתכן
ד''ר בני שכטר01/04/2008אני מציע שתגשי לקופ"ח ותראי יחד עם האחות האם הטכניקה שלך בהזרקה טובה ואולי יש מקום לשיפור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר- דחוףהילה01/04/2008
שלום
אושפזתי בבי"ח לאחר שאובחנה אצלי ברונכיט ודלקת ריאות, פנאומוניה (או תסמינים של דלקת ריאות) במהלך 4 ימים, בהיותי בשבועות 18+6 - 19+2.
במהלך האישפוז קיבלתי טיפול אנטיביוטי בזינצף תוך ורידי ורוליד פומי.
עברתי צילום חזה.
ניתן לי אקמול בגלל חום גבוה 39.7. וכן סירן בגלל שיעול ולחה.
השתחררתי תחת המשך טיפול אנטיביוטי פומי למשך 7 ימים-
ZINNAT 500MG RULID 150MG
בכלל אני ממעטת בלקיחת תרופות וקל וחומר בהריון, עד קבלת המחלה הזו לא לקחתי אפילו אקומול גם כשלא הרגשתי טוב. כעת יש לי חששות.. האם יש סיכוי מסוים שיגרם נזק לתינוקת שלי?
אודה לכם מאד על הבעת דעתכם בעניין שמאד מעסיק אותי. אני בת 38 וזהו הריוני הראשון.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעות, הכותרת היא דלקת ריאות
הילה01/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי04/04/2008התרופות שציינת מותרות בהריון, כולל צילום חזה בתנאי שבוצע תוך כדי כיסוי של הבטן.
יש לפנות למכון ייעוץ טרטולוגי ירושליים – 02-6243669/3 , או - המרכז הרפואי רבין קמפוס בילינסון פתח תקווה טלפון לייעוץ: 9376911 03 , כל יום בין השעות שבע בבוקר לשלוש אחרי הצהריים, פרט ליום שישי . שם תוכלי לקבל אינפורמציה ספציפית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר -דחוףהילה01/04/2008
שלום
בת 38, שבוע 19+3 הריון ראשון.
תוצאות בדיקות:
שקיפות עורפית - 1.4 מ"מ . ובנוסף ע"פ בדיקת הדם הסיכון לדאון לפי הגיל והבדיקות- 1:4000. (בשבוע 12+4)
סקירת מערכות מוקדמת - תקינה. (בשבוע 15+5)
תבחין מרובע - הסיכון לדאון לפי הגיל וארבע הבדיקות 1:630. (בשבוע 17+4)
אני מבקשת בכל לשון של בקשה התייחסות של רופא למכלול הבדיקות ועצה לגבי בדיקת מי שפיר. (אני מאד חוששת מבדיקת מי שפיר ומנסה להמנע ממנה).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר01/04/2008שלום לך!
למרבה הצער לא תקבלי כאן תשובה או המלצה לגבי הדיקור.
זה לא המקום וזה גם לא הוגן.
לפי הבדיקות הכל עד כה תקין, לפי הגיל שלך ההמלצה היא לבצע.
כעת עליך להתייעץ עם רופאך ולהחליט בסופו של דבר לבד האם לבצע את הדיקור.
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמתחותורדית01/04/2008
כשאני מתמתחת אני מרגישה כמו מתיחה בבטן מלווה בדקירות, האם יש עם זה בעיה?
ד``ר יורם גלעדי04/04/2008קשה לדעת ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן קטנה...איריס01/04/2008
אני בשבוע 15 + 2 אחרי IVF עם עובר אחד.
חברתי גם כן באותו שבוע עם תאומים, אך הבטן שלה גדולה יותר ואילו שלי ממש לא, כמעט ולא מרגישים שאני בהריון.
שאלתי היא:
האם יש קשר לכך שבטנה גדולה יותר עקב כך שיש לה תאומים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי04/04/2008כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)