מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הבדלים בין ערכי מדידה שונים לשבוע..שירן23/04/2008
בסקירה המוקדמת יצא כי גיל ההריון עפ"י האוטרסאונד שונה במדידות להקפים שונים כך:
BPD מתאים לשבוע 15 ו4 ימים -- 31
OFD -- י 40
HC מתאים לשבוע 15 ו3 ימים --- 111
AC מתאים לשבוע 15 ו3 ימים --97 מ"מ
FUMER מתאים לשבוע 16 ו2 ימים -- 21 מ"מ
גיל ההריון 15 שבועות ו5 ימים
מה פירוש FUMER ? והאם פיגור של יומיים ווהקדמה של 4 ימים שלא בהתאמה הם בעייתיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדלים.
ד``ר איילון לחמן24/04/2008לשירן שלום.
FEMUR זוהי המילה הלטינית לעצם הירך.ההבדלים לא משמעותיים.הבדיקה אינה שעון שויצרי,כמו שגם לא התינוקות או כל בני האדם הם מאותו גודל.המקסימום-לעובר יהיו רגלים ארוכות.
חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריכה מחוממתא23/04/2008
שלום
אני מנסה להרות בימים אלו ושאלתי היא האם מותר לשחות בבריכה מחוממת בימים שבין ההפרייה (אם היתה...) להשתרשות ברחם, האם זה יכול להפריע? הכוונה לבריכה ולא לג'קוזי חם מאד, האם יש טמפרטורה מקסימלית מותרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריכה
ד``ר איילון לחמן24/04/2008ל-א שלום.
לא צריכה להיות בעיה מיוחדת.אם הינו בטוחים שמים חמים מונעים השרשה,הינו משתמשים בשיטה זו למניעת הריונות בלתי רצויים.
חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מומחים... סתם לחץ או ש.....דיקלה23/04/2008
שלום רב,
אני בחורה בת 27 אני נשואה 4 חודשים וכבר שלושה חודשים לפני החתונה אני מקיימת יחסים בלי שום הגנה הבעיה שאני מאוד רוצה להיכנס להריון וזה לא מגיע...... כל חודש אני מחכה שהמחזור לא יופיע אוז שוב אכזבה הוא מופיע חשבתי ללכת לרופא נשים לבדיקות אבל כולם אומרים שזה מוקדם אני כבר לא יודעת מה לחשוב? אולי אני לא מדייקת ביום הביוץ? אני רוצה להיות רגועה בנושא........ ובמקרה שאני פונה לרופא איזה בדיקות אני אמורה לבקש?.....
בבקשה עצה והדרכה תודה וחג שמח........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי תמי
אורית23/04/2008חג שמח,
אני יודעת שלפעמים גם לחץ משפיע קודם כל תנסי להיות רגועה ולא לחשוב על זה יותר מידי-וזה יבוא
וחוץ מזה ש4 חודשים זה באמת מוקדם מידי לפני שנה הרופא יגיד לך פשוט להמשיך לנסות
ומשהו נוסף תנסי לקיים יחסים לא רק ביום הביוץ אלא גם ביומיים שלפני ואחרי:-)הכי בטוח...
שיהיה בהצלחה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמומחים.
ד``ר איילון לחמן24/04/2008לתמי שלום.
הזמן הממוצע לכניסה להריון ללא טיפול הינו שנה.כך שיש צורך לצאת מהלחץ ומובן אין צורך בשום בדיקות כרגע.
חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת מחזור לאחר לידהדניאלה261023/04/2008
ילדתי בן ב19.3 והנקתי עד 6.4.החל מאתמול יש לי דימומים קלים עם כאבים קלים בבטן התחתונה. אני לא יודעת אם זה מחזור או לא. תוך כמה זמן אני אמורה לקבל מחזור מרגע הלידה?
1. האם לדאוג מהדימום הזה וללכת להיבדק או לחכות לבדיקה השגרתית אצל הרופא לאחר 6 שבועות מיום הלידה?
2. כמה זמן לאחר לידה עם תפרים מותר לי ללכת לשחות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר בני שכטר23/04/2008בהחלט יכול להיות מחזור, אבל כדאי להקדים את הפגישה עם הרופא ולראות שהכל תקין.
כמו כן לשקול אמצעי מניעה מתאימים (אם את לא רוצה לחזור על חווית הלידה מוקדם מהצפוי..)
בנוגע לתפרים. ברגע שהם החלימו ואין רקמה חשופה ו/או כאבים וצריבה במקום אין מניעה לשחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה פרנואידית במיוחדשני23/04/2008
רק כדי להיות בטוחה:
האם זה בסדר לנסוע לספארי בזמן היריון ? אין סכנה בכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה תלוי
ד''ר בני שכטר23/04/2008האם הפיל דורך עליך.....
אם הכוונה לספארי ברמת גן, אז בודאי שלא.
אם לספארי באפריקה, תלוי באיזה שבוע והאם יש צורך בחיסונים כלשהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתשני23/04/2008
האם ליטול חומצה פולית ב-3 חודשים ראשונים להריון או במשך כל ההריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיקרון
ד''ר בני שכטר23/04/2008היא עד שבוע 14
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל עוברשני23/04/2008
שלום לכם!
אני בשבוע 23+5.
היום עשיתי סריקת מערכות טרימסטר שני.
הרופא טוען שגודל העובד מתאים לשבוע 25. דהיינו גדול יותר מכפי שצריך להיות.
1. איך זה קורה? (אני אוכלת יותר מדי)?
2. מהן ההשלכות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלי לחץ
ד''ר בני שכטר23/04/2008כמו כל דבר בחיים, יש אנשים גדולים או גבוהים יותר ולכן רוב הסיכויים שלא מדובר בעובר גדול במיוחד ובטח לא קשור לאוכל שלך.
יש רק צורך בהמשך מעקב ולראות מה מגמת הצמיחה שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רופאים יקרים עזרתכם בבקשה!!!שירה23/04/2008
חג שמח ושבוע טוב,
רציתי לדעת האם הבדיקה תקינה?(ואין צורך בדיקור מי שפיר)
בדיקת סינון ביוכימית:
PAPP-A: 2.36* MOM
FREE BETA HCG: 1.53* MOM
(החישוב מתבסס על מדידת CRL mm 0.59
בדיקת השקיפות העורפית (NT):
ׂmmNT=1.5
NT:1.22 *MOM
(החישוב מתבסס על מדידת CRL mm 0.59
חישוב סיכון לתסמונת דאון:
גיל האישה -27
סיכון משוקלל עפ"י גיל בלבד הינו: 1:1200
הסיכון המשוקלל לתסמונת דאון המסתמך על גיל האישה,הבדיקות הביוכימיות והשקיפות העורפית NT הינו: 1:12000
חישוב הסיכון לטריזומיה 18:
עפ"י גיל האישה,הבדיקות הביוכימיות והשקיפות העורפית NT הינו: קטן מ1:300.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ברור לי
ד''ר בני שכטר23/04/2008אני מציע שתגשי עם התשובות לרופא/ה שלך ושהוא יסתכל על הדף בעצמו ויצליח להבין מה כתוב שם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןמאיה23/04/2008
האם בדיקת הריון ביתית ביום ה-11 לאחר הביוץ תיתן תשובה מהימנה או עדיף לחכות ליום ה-14?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיף להמתין
ד''ר בני שכטר23/04/2008לאיחור במחזור ואז לעשות את הבדיקה.
בדיקה מוקדמת מידי תגרום ללחץ מיותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטא תקינים?רוית23/04/2008
בוקר טוב לצוות הרופאים!
ביצעתי בדיקת בטא אתמול- 22.4.08 התקבלה תוצאה: 837
כמו כן, ו.א. ב-10.3.08 (איחור בערך של 10 ימים עד שבועיים, וסת לא ממש סדירה).
האם ערך זה מצביע על תקינות ההריון ביחס לגיל/שבוע ההריון?
כיצד ניתן לדעת באיזה שבוע אני נמצאת, האם עפ"י ערכי הבטא?
אשמח לתשובתכם,
בברכת חג שמח,
רוית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיין מוקדם לומר
ד''ר בני שכטר23/04/2008אבל אני אופטימי מטבעי.
לפי רמת הבטא את צריכה להיות בשבוע 4-5 להיריונך.
צריך להמתין בסבלנות ולחזור על הבדיקה או להמתין לבדיקת האולטרה-סאונד הראשונה בעוד כשבוע וחצי-שבועיים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תשובה לחלבון עוברילימורי23/04/2008
אני בת 31 בשבוע 18 + 2 אחרי IVF.
קיבלתי בפקס תשובות של חלבון עוברי ממעבדות זר והרופאה מסרה שהתשובה של ה- AFP היא גבולית = 2.37 כשלדבריה הנורמה היא 2.5.
אני מודאגת מאוד למרות שהרופאה ניסתה להרגיע אותי בטענה שזה ממש גבולי ורק הסקירה השניה תקבע (לצערי הסקירה השניה שלי קבועה לעוד חודש).
הסיכון לתסמונת דאון הוא לפי הגיל וששת הבדיקות 1:20000>
לפי הגיל בלבד 1:810
מה דעתכם???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיין בתחום התקין
ד''ר בני שכטר23/04/2008והתוצאה בכללותה נראית תקינה.
השאלה האם יש צורך בדיקור מי שפיר? לפי התשובות לא נראה כך
תצטרכי להתאזר בסבלנות ולחכות לסקירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכותשרונה23/04/2008
שלום, אני צריכה להחליט בין בדיקת סקירת מערכות מוקדמת לסקירת מערכות מאוחרת (רק אחת מסופסדת ע"י קופת החולים), ואין לי מושג איך מחליטים, מה חשוב יותר? אם עושים בכל מקרה סקירת מערכות עד כמה זה נחוץ לעשות את הסקירה המאוחרת בנוסף? אין לי תאומים (אז אולי שתיהן לא נחוצות בכלל?) תודה ויום נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה
שלי23/04/2008יש בדיקה ב"כללית" שנקראת אולטאסאונד מורחב. היא עולה משהו כמו 40 ש"ח.
שתי הסקירות חשובות, ישנם מומים שיכולים להתפתח רק אחרי הסקירה הראשונה ורק בשניה יוכלו לזהות אותם. אני לא הייתי מוותרת על שתיהן . תעשי אחת ע"ח הקופה ואם הכל יהיה בסדר, תעשי את האולטראסאונד המורחב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלי ענתה תשובה טובה
ד''ר בני שכטר23/04/2008יש מומים שניתן לראותם כבר בסקירה האשונה ואז אם חלילה יש צורך בהחלטות כגון דיקור מי שפיר או חלילה הפסקת היריון זה קמצ יותר קל.
לעומת זאת ישנם מומים שיכולים להתגלות רק בסקירה המאוחרת ואז יש אפשרות "לפספס" אותם אם מוותרים עליה.
דרך אגב לעומת זאת, בארה"ב נהוג לעשות את הסקירה המאוחרת בלבד ולדלג על המוקדמת. אחת הסיבות היא כלכלית והשניה יותר דתית-שמרנית מכיוון ששם לא מקובל לבצע הפסקות היריון בחלק גדול מהמדינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון..ליאת כרמי22/04/2008
האם יש מניעה לצבוע את השיער בשליש הראשון של ההריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רופאה - אבל
שלי23/04/2008אין שום מניעה לצבוע שיער בכל תקופת ההריון - הצבע אינו עובר בדם.
את יכולה לעשות חיפוש בפורום זה או בכל פורום אחר ותראי תשובות של רופאים.
מהגם בכל ספרי ההריון כתוב שאין מניעה לצבוע בכל תקופת ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתי עדיף לך שלא
שני23/04/2008למה את צריכה לשאוף לתוכך את כל הריחות האלה???
חכי עד שבוע 17 בערך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חוזרת לעייפה
ד''ר בני שכטר23/04/2008אין מניעה לצביעת שיער בהיריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMVשלי22/04/2008
לרופאים שלום,
אני נמצאת כעת בשבוע 28 להריון, בבדיקות שביצעתי בתחילת ההריון נתגלו תוצאות תקינות (לגבי CMV):
CMV Ab IgG 68.3 AU/mL
Reference value
24.06.07-הוחלפה שיטת הבדיקה ב
Nonreactive: <6.0 AU/mL
Reactive: >=6.0 AU/mL
CMV Ab IgM Nonreactive
24.06.07-הוחלפה שיטת הבדיקה ב
Rubella Ab IgG 84.42 IU/mL
Elecsys E170 בוצע במכשיר
Reference values
Nonreactive: <10 IU/mL
Reactive: >=10 IU/mL
לפני כשלושה שבועות נפגשתי עם חברה שהסתבר לי כעת כי הייתה חולה ב-CMV* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלה שלי-
שלי22/04/2008האם עלי להיבדק כעת שנית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCMV.
ד``ר איילון לחמן22/04/2008לשלי שלום. תוצאת ה-IGG מראה על הידבקות או חיסון בעבר. תוצאת ה-IGM מראה על היבקות בהווה או בעבר הקרוב.מאחר וה-IGM היה שלילי בתחילת ההריון משמעותו שלא, מדגיש לא,חלית בתחילת ההריון,יתרה מזאת יש לך חיסון בגוף.אותו דבר למשל לגבי תוצאת האדמת -RUBELLA-המראה שקיבלת חיסון בבהס או חלית כילדה(IGG-חיובי).לכן אין צורך בבדיקות נוספות.תוכלי כמובן גם להתיעץ עם רופאך.אבל מזל שיש חברות.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה גבולית לחלבון עוברי, מודאגת..איריס22/04/2008
אני בשבוע 18 + 2 אחרי IVF.
קיבלתי בפקס תשובות של חלבון עוברי ממעבדות זר והרופאה מסרה שהתשובה של ה- AFP היא גבולית = 2.37 כשלדבריה הנורמה היא 2.5.
אני מודאגת מאוד למרות שהרופאה ניסתה להרגיע אותי בטענה שזה ממש גבולי ורק הסקירה השניה תקבע (לצערי הסקירה השניה שלי קבועה לעוד חודש).
הסיכון לתסמונת דאון הוא לפי הגיל וששת הבדיקות 1:20000>
לפי הגיל בלבד 1:810
מה דעתכם???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין את גילי=31.
איריס22/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)