מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מרגישה מן גוש בפתח הנרתיקמיקי08/11/2007
ילדתי את בננו הראשון לפני שבועיים, הכאבים מהתפרים כמעט נעלמו, אבל אני מרגישה מן גוש בפתח הנרתיק, האם עלי לפנות לרופא או להמתין לבדיקה לאחר 6 שבועות מהלידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם08/11/2007המתיני לביקור אחרי 6 שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי היפראקוגנירחל08/11/2007
אני בת 36 (הריון שני)לפני שבוע (בשבוע 15) ערכתי סקירת מערכות ראשונית והתגלה ממצא יחיד של מעי היפראקוגני
אני לא נשאית של CF ובבדיקות CMV שערכתי התקבלו התוצאות הבאות:
lgg- חיובי
LGM- שלילי
רציתי לדעת במה בדיוק מדובר , מה ההשלכות
האם הייתם מציעים בדיקת מי שפיר ,ואלו בדיקות נוספות יש לבצע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם08/11/2007לפי הנתונים אין לך סיבה לבצע דיקור מי שפיר בשלב זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרקוריםrachel08/11/2007
שלום רב
סיימתי שבוע 9
מזה 3 שבועות כל יום אני חשה בקרקורים חזקים בשעות מסויימות, עליי לציין כי בשעת צהריים רגילה לפני אוכל אני לא מרגישה ככה, אלא יותר לקראת סוף היום זה תוקף אותו ולוקח הרבה זמן עד שמשהו מרגיע את הבטן. גם באמצע הלילה יתכנו "התקפות" קרקור שלא נותנות מנוח, לאו דווקא אם הקיבה מלאה או לא (לעניות דעתי).
בנוסף לזה עליי לציין כי דווקא בניגוד לדעה הרווחת, פעילות המעיים שלי דווקא לא קטנה בהריון והיא פעילה (יש גזים מצטברים בבטן ויציאות פעם- פעמיים ביום, בין אם האוכל "כבד" או לא).
1. מה זה הקרקורים הללו? האם זה עקב הריון? מה מרגיע במצבים כאלה?
2. האם פעילות המעיים תקינה?
נ.ב עלי לציין כי לפני שבועיים סבלתי מכאבי בטן חזקים מאוד במשך כחמישה ימים - הבנתי שכנראה לא קשור להריון.
אודה לייעוץ כלשהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך קרקורים
rachel08/11/2007אולי מוטב שאציין כי הריון קודם מלפני כחצי שנה שהסתיים בהפלה בשבוע 8 לווה גם כן במשך כשבוע בתחושות קרקור חזקות הדומות למה שקורה הפעם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר רמי אבירם08/11/2007אין קשר בין"קרקורים" לפלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר רמי אבירם08/11/2007אלה תחושות רגילות לחלוטין בהריון ואין סיבה להלחץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליית בטא ואסטרדיולענת08/11/2007
הריון עם איקקלומין.היום האיחור 7 ימים.לפני יומיים בטא 191 אסטרדיול 3128 פרוגרסטרון <127 והיום בטא 307.האם העלייה נמוכה? כמו כן קצת ירדה תחושת התפיחות בחזה והתכיפות בהטלת השתן.האם תתכן ואין הכפלה מדויקת כל יומיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם08/11/2007ההכפלה כל יומיים אינה חייבת להיות מדויקת.בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם הורמוניםטלי07/11/2007
שלום כולן/ם,
אתמול הייתי אצל רופאת הנשים אחרי שכבר שנה אנחנו מנסים להקלט (להכנס להריון).
הרופאה הפנתה אותי לבצע בדיקת דם עם הפניות לבדיקות הורמונים.
אשמח לדעת מה זה אומר, מה מגלים שם, ולמטרת מה העניין הנ"ל.
בתודה וערב נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם08/11/2007המטרה היא לברר האם יש בדיקה הורמונלית חריגה שעלולה לגרום להפרעת ביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירוט בבקשה, אני אדם פשוט מן השורה,
טלי08/11/2007טרם עשיתי את הדוקטורט שלי בנושא רפואה, אז אנא הסבר באופן ברור ומפורט יותר למה הכוונה.
וכן, גיליתי שהמחזור שלי סדיר באופן שהוא מגיע אחת ל-18 יום (במקום כמקובל- 21 יום). לפיכך, איך אני אמורה לחשב את ימי הביוץ שלי? וכן, האם שיטת מדידת החום בבוקר נכונה, ולפיה לבדוק באמצעות בדיקת ביוץ ביתית האם אכן זהו יום הביוץ?
באילו עוד שיטות אפשר להבטיח לפחות באופן די יחסי כניסה להריון? (מזה שנה שאנחנו מנסים).
בתודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר רמי אבירם08/11/2007איני יכול לצערי לפרט.זה תפקידו של רופא הנשים שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר בני שכטר10/11/2007שלום לך ובוקר טוב!
בהמשך לדבריו של ד"ר אבירם.
ההגדרה של הפרעת פיריון, היא יחסי מין לא מוגנים במשך שנה ללא תוצאות.
לכן אם עברתם את הזמן הזה, יש צורך בבירור פוריות.
במקרה שלך, המחזורים הקצרים שלך יכולים להעיד על הפרעה הורמונלית ולכן הרופאה התחילה מבדיקת דם בסיסית ופשוטה. יתכן כי בהמשך תזדקקו לעוד בדיקות (גם את וגם בן זוגך).
כל מה שתציינת לגבי הזיהוי של הביוץ, הוא חשוב וטוב, אך לא בטוח שזה מה שאתם צריכים עכישיו.
לכן תחזרי לרופאה שלך להמשך בירור וטיפול לפי הצורך.
אני בטוח שכל שאלה שתשאלי אותה תזכה למענה טוב ומפורט (היא מכירה אותך, את מצבך הרפואי ועוד, יותר טוב מאיתנו).
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תאומיםמבקרת07/11/2007
שלום,
היום עשתי אולטרסאונד ונראו שני שקי הריון. מצד אחד זה משמח, מצד שני... צריך לראות אותי- אני בחורה בת 28 נראת בת 16 , שוקלת 42 קילו, גובה 156,(זה מבנה הגוף שלי, ככה אני, לא בדיאטות ולא כלום- טאבון מצוין). איך אני אסחוף הריון תאומים?!!
אני לא יודעת מה לחשוב..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ואני לא יודע מה לענות
ד''ר בני שכטר07/11/2007אכן מצד אחד מזל טוב כפול
אבל מצד שני היריון תאומים הוא היריון מיוחד ונחשב מסוכן ובעייתי יותר מהיריון יחיד.
בכל אופן את צריכה להתייעץ עם רופא שתחום התמחותו הוא היריון בסיכון גבוה ולראות כיצד ממשיכים לעקוב אחירך, איזה בדיקות עליך לבצע ועוד.
בכל אופן שיהיה בהצלחה ואני מקווה שיהיה טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרדות שליה חלקיתשוש07/11/2007
בתי בשבוע ה-14 ומדממת דם קרוש מדי פעם. ב- US שעשו לה בבית החולים נצפתה שליה נמוכה וכן התחלה של הפרדות. מה הסיכון להריון והאם זה יכול להתאחות במנוחה מוחלטת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר07/11/2007שלום שוש!
השליה יכולה להמשיך ולהפרד ובסופו של דבר לגרום להפלה.
למרבה המזל עדיין ברוב המקרים הדימום נפסק והשליה מתאחה למקומה וההריון נמשך ללא הפרעה.
אין טיפול טוב לכך ולכן מנוחה זה המקסימום שניתן לעשות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- gpsדינה06/11/2007
נולד ל י תינוק בשבוע 36 .
בגלל הלידה המוקדמת , לקחו תרבית GPS וגילו שאני נשאית .
עוד אין תשובה לגבי הילד , ואמרו שרק עוד יומיים יגיעו תוצאות התרבית.
האם כדאי להתחיל בטיפול אניביוטי ?
האם תוצאות התרבית הן וודאיות או שיכול להופיע גם מאןחר יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם07/11/2007לגבי הטיפול בתינוק יש להוועץ עם רופא ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף בזה הרגע...חדווה06/11/2007
שלום בזה הרגע אני מרגישה לחץ בבטן תחתונה זה לא כואב אך לוחץ,אינני יודעת אם זה צירים יש לציין שלפני שבוע ביקרתי במיון יולדות עקב צירים שנבעו ממחסור בנוזלים קיבלתי אינפוזיה ושוחררתי... אני כעת בשבוע 33 ויומיים מה לעשות להמתין או לעלות למיון?
ד''ר רמי אבירם07/11/2007לעלות למיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה...מודאגת06/11/2007
שלום רב!
אני בת 23, ונמצאת בשבוע 15 להריוני הראשון.
בסקירת מערכות מוקדמת שנעשתה היום נמצאה נקודה היפר אקוגנית בחדר שמאל בגודל 2 מ"מ, וכן קטע מעי אקוגני.
מה משמעות הממצאים?
יש לציין שבסביבות שבוע 9-10 היתה לי דלקת אוזנים ונטלתי מוקסיווט פורטה. האם יכולה להיות לזה השלכה על הממצאים?
לפי מה שנאמר ע"י מבצע הUS, המשמעות היא סיכון מוגבר לדאון סינדרום. האם יתכנו משמעויות אחרות, והאם בכלל זה יכול להיות ממצא חולף?
אודה לך מאוד על תשובה מהירה, אני מודאגת מאוד!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם07/11/2007מעי אקוגני בשבוע 15 זו התרשמות סוביקטיבית של הבודק.בודק אחר יכול להתרשם אחרת.אין סיבה להלחץ.המשיכי במעקב רגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה לשאלתךאורית06/11/2007
הווסת האחרון היה ב- 27/9 ולא עדיין לא עשיתי אולטרסאונד
ד''ר רמי אבירם07/11/2007גשי בבקשה לבצע אולטראסאונד ראשון לגיל ותקינות הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmvסיגל05/11/2007
שלום אני בשבוע 26. בתחילת ההריון, לדעתי בשבוע 6 נערכה בדיקת CMV שתוצאותיה:
cmv igg גדול מ250 חיובי
IGM חיובי חלש
CMV IGM ADDITIONAL ASSAY
NEGATIVE
CMV IGG ADVIDITY
גדול מ45%
PROBABLY PAST INFECTION
אני עשיתי בדיקה נוספת לאחר חודש
התוצאות :
cmv igg גדול מ250 חיובי
IGM גבולי
CMV IGM ADDITIONAL ASSAY negative
בשבוע 25 ערכתי בדיקה נוספת שתוצאותיה
cmv igg242 חיובי
IGM חיובי
CMV IGM ADDITIONAL ASSAY
NEGATIVE
CMV IGG ADVIDITY
גדול מ45%
PROBABLY PAST INFECTION
שאלתי היא מה המשמעות של IGM שהיה לראשונה חיובי חלש הפך לגבולי ושוב חיובי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם06/11/2007לדעתי חשיבות מועטה .תמיד יש גם אפשרות להדבקה חוזרת,אבל קרוב לוודאי שנחשפת פעם ראשונה לCMV לפני ההריון,אולי בילדות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישון בתחילת הריוןדינה05/11/2007
שלום ד"ר,
ווסת אחרון 10/09/07, גיליתי שאני בהריון ב- 15/10/07.
עד שגיליתי עישנתי כ- 10-14 סיגריות ביום, מרגע שגיליתי הפסקתי לעשן.
השאלה היא, האם יכל להיגרם נזק ועד כמה ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם06/11/2007יכול להגרם נזק אבל רוב הסיכויים שלא נגרם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך הפרשות חומותאורית05/11/2007
שלום,
היום בבוקר עשיתי בדיקת דם BETA-HCG התוצאה של הבדיקה היא 7984 ,יחידות IU/L מה זה אומר בדיוק?
ואגב לגביי ההפרשות והדימומים אתמול עוד היה מעט אבל לקראת הערב זה פשוט הפסיק גם היום לא היה דבר מה שכן אני מרגישה חולשה, כאבים בחזה, ובחילות במיוחד בערב האם לפי הבדיקה אני אכן בהריון ואם כן באיזה חודש?
אודה לך על תשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם06/11/2007מה תאריך הוסת האחרון והאם ביצעת כבר אולטראסאונד ראשון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירים לא מורגשים...בשבוע 33חדווה05/11/2007
שלום!
שמי חדווה ואני בשבוע ה33 של ההריון השני שלי (הראשון היה מחוץ לרחם וכרתו לי את החצוצרה השמאלית)לפני כשבוע חשבתי שברחו לי קצת מים מה שהסתבר כטעות אך כאשר חוברתי למוניטור גילו כי יש לי צירים סדירים חזקים אז הופנתי למיון יולדות ולאחר שהחדירו לי נוזלים הצירים התרחקו בצורה משמעותית אך עדיין היו מהם. מכיוון שאינני מרגישה את הצירים כלל וגם לא הרגשתי כשהיו, מניין לי לדעת מתי לפנות לרופא?ומה קורה במידה וישי צירים לא מורגשים כשלי כלומר מה הנזק שיכול להגרם אם לא אפנה ישר לרופא?יש לציין כי מצבי טוב מי השפיר תקינים והעובר כבר עם ראשו למטה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם06/11/2007הנזק הכי גדול הוא שתתחיל לידה מוקדמת ויוולד פג.רצוי להיות במעקב ,לבצע ניטור מדי פעם ומדידה של אורך צוואר הרחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)