מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כדורי provera להעלאת הורמוניםאנה29/10/2007
היה לי מחזור אחרון ב12.9.וזה הזמן שסיימתי לקחת גלולות.עד עכשיו המחזור לא הגיע.לפני חצי שבוע עשיתי בדיקת דם ואני לא בהריון וגם בדיקה של פרוגסטרון הראתה 1.8 שזה מאוד נמוך.הרופא שלי אמר(אחרי אולטרסאונד שעשה שהרחם שלי מתאים למצב של מחזור) ובגלל שהמחזור עוד לא בא ,משמעו שלא היה לי ביוץ עד עכשיו.הוא נתן לי 10 כדורי provera ועכשיו לקחתי כבר את הכדור ה7 ומחזור עדיין לא בא.
השאלה כזאת: האם המחזור חייב להופיע במהלך הטיפול או לאחריו?
מה זה הכדור הזה? אם הוא מדמה ביוץ אז המחזור יופיע רק עוד שבועיים??????
ואם קיימתי אתמול יחסי מין ,יש סיכוי להריון?
תודה רבה מראש על התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם30/10/2007לפי כל הסימנים את עדיין לא מבייצת ולכן הסיכוי להריון הוא נמוך.
המחזור לא חייב להופיע אחרי הכדורים אם לא היה ביוץ.
המתיני בסבלנות לבוא הביוץ.לפעמים זה לוקח מספר חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מרגישהחסוי29/10/2007
שלום לרופאים
אני נמצאת בשבוע 9 להריון
עדל ללפני שבוע הרגשתי בחילות ועייפות לא נורמלית
ומזה כ- חמישה ימים אני לא מרגישה כלום לא עייפות ,לא בחילות,לא גודש בחזה שום דבר בקיצור אני מרגישה מצויין ולא כאחת בהריון.
האם הדבר מעיד על בעיה בהתפתחות העובר? הביקור הבא אצל הרופא רק בשקיפות עורפית
האם כדאי לחכות עד אז או להיבדק לפני ( אין לי דימומים וגם לא כאבי בטן).
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם30/10/2007כדאי כבר לבצע אולטראסאונד לוודא שהכל בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לאדמתשרון29/10/2007
לפני מס' חודשים קיבלתי חיסון לאדמת. מבדיקות דם שעשיתי לפני מס' ימים יצא חיובי 32.70
האם המס' לא קטן מידי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם30/10/2007המספר אולי קטן אבל את מחוסנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג דם O-שרון29/10/2007
באופן כללי האם קיימת שכיחות של הפלות לבנות סוג דם זה? (עברתי כבר 2הפלות שתיהן בשבוע שביעי ולאחר דופק. אני כרגע בבדיקות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם30/10/2007אין קשר בין סוג הדם והפלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלותהילה28/10/2007
שלום
1. כמה זמן תא זרע יוכל לשרוד בתוך הרחם - הזמן המקסימלי?
2. הייתכן ביוץ מוקדם מאוד (ביום 5-6) למחזור סדיר בן 28 יום?
3. אם ייתכן ביוץ מוקדם כזה, האם גם אז גיל ההריון לפי האולטראסוונד הראשוני יתאים לגיל ההריון לפי ו.א?
4.אם גיל ההריון לפי ו.א מתאים לגיל ההריון לפי האולטראסוונד , מתי בערך היה הביוץ??
5. בעת השתרשות הביצית המופרית הייתכן טיפת דם בצבע בהיר (ורוד)?
תודה על המענה ולילה טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה תשובות
ד''ר בני שכטר28/10/2007שלום ענת!
1. לרוב 3 ימים, אבל יש כאלה שתיארו גם 5 ימים.
2. מאד לא סביר
3+4 - החישוב של גיל ההריון לפי ו.א לא מתחשב בנושא הביוץ, אבל כך יותר נוח לחשב. לכן בשבועות הראשונים עושים אולטרה-סאונד ומשווים לגיל ההיריון לפי הוסת. אם הפער אינו עולה על שבוע משאירים את גיל ההריון כפי שנקבע לפי הוסת. אם הפער גדול משבוע מתקנים את תאריך הוסת האחרונה לפי האולטרה-סאונד שהוא מדוייק יותר.
5. יתכן דימום קל ואף יותר מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקים ועודשני28/10/2007
אנחנו מנסים היריון.
הרופא הפנה למעקב זקיקים 12 יום לאחר המחזור הבא וכן בדיקת דם. על ההפניה רשום:
ESTRADIOL E2 URGENT
PROGESTERONE URGENT
מה הוא מבקש לבדוק בבדיקת דם זו?
שכחתי לשאול אותו (מהתרגשות...).
אודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר28/10/2007שלום לך!
מדובר ברמת ההורמונים של הפרוגסטרון ובעיקר האסטרוגן שלפיה ניתן לראות כיצד הזקיקים מתפתחים וכיצד גופך מגיב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורותפלפולית28/10/2007
שבוע 7. מזה כיומיים שלושה סובלת מסחרחורות בד"כ מרגישה יותר כאשר הולכת. בישיבה זה נרגע.האם יש קשר ל.ד גבוה? מדוע זה קורה..ומה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודע
ד''ר בני שכטר28/10/2007לכן כדי לגשת לרופא/ה ולהבדק.
למדוד לחץ דם, לראות מה הדופק ולבצע בדיקות דם לפי הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חודש חמישיפאני28/10/2007
שלום, רציתי לדעת מאיזה שבוע מתחיל חודש 5
תודה, ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עקרוני
ד''ר בני שכטר28/10/2007בערך בשבוע 20, אבל לא כך סופרים.
הדרך הנכונה היא לספור בשבועות ולא בחודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום אחרי לידהלימור28/10/2007
כמה זמן אחרי לידה אמור להמשיך הדימום ובאיזה רמה/כמות?
אני ילדתי לפני חודש ושבוע ויש לי דימומים חזקים לסירוגין
אודה לתשובה מהירה
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר28/10/2007שלום לך!
בעיקרון עד 6 שבועות, אבל אם מדובר בכמות רבה הייתי ניגש להבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןטלי28/10/2007
אני ובעלי מנסים כמעט ארבעה חודשים להכנס להריון ולא מצליח .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם28/10/2007במידה ולא תצליחו עוד 4-6 חודשים - פנו ליעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמם מהאף+גרד ברגלייםפלפולית27/10/2007
שבוע 7. בת 31,הריון 2. הופיע דמם מהאף כשלוש פעמים באופן קל ביותר(לא משהו ממושך),וכן גרד באזור הקרסול,בטבעת הרגל בעיקר בשעות הערב. (בשתי הרגליים). האם מסוכן? האם אופייני? ומדוע קורה?...בתודה מראש.
ד''ר רמי אבירם28/10/2007לא מסוכן.מומלץ לבצע בדיקת דם לתפקודי הקרישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקותעירית27/10/2007
שלום רב,
האם התוצאות הנ"ל תקינות עבור כניסה להריון, מה משמעות התוצאה החיובית של RUBELLA Ab IgG?
Negative TREPONEMA SCR./TPHA
IU/ml < 3 Negative TOXOPLASMA IgG
IU/ml positive 147.0 RUBELLA Ab IgG
AU/ml < 3 Negative TOXOPLASMA IgM
negative HEPATITIS Bs Ag
AU/ml 8.0 negative CMV IgM
IU/ml < 0.2 Negative CMV IgG
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל בסדר
ד''ר בני שכטר27/10/2007זה אומר שאת מחוסנת כנגד אדמת.
כנראה שהחיסון שאתן מקבלות בגיל 12 בבית הספר עובד....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון ביתיתשרון27/10/2007
מחזור אחרון 08/09 מחזור סדיר של 25 יום בדיוק.
בשבוע האחרון תחושות מוזרות כאבים בפטמות כמאפיין יומיים לפני מחזור.
החלטתי הבוקר לבצע בדיקה ביתית.
התוצאה שלילית. אתמול בערב בילוי שתיתי די הרבה אלכוהול
האם יכולה להיות השפעה על תוצאות הבדיקה ????
תודה מראש על הסבלנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר בני שכטר27/10/2007אבל אם את חושבת שאת בהיריון והוא רצוי, אז למה לשתות אלכוהול?
בכל אופן יש איחור במחזור ולכן כדאי לפנות לבדיקה ולראות מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וירוס אצל אבאנגה27/10/2007
שלום ,
רציתי להתייעץ לאבא שלי יש דלקת אוזניים, כואב לו הגרון , ויש לו התקררות, אם יש לו וירוס האם אני יכולה להיות במחיצתו או שעדיף שלא אתקרב , אני צריכה ללכת לארוחת צהריים היום ואני אשמח לתשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיף שלא
ד''ר בני שכטר27/10/2007אם את בהיריון אזי עדיף לא "לחטוף" מחלות מיותרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצויות קטנותצוף27/10/2007
שלום,
אני בשבוע 30 וביומיים האחרונים יש לי מעט התכווצויות קטנות באיזור איבר המין ולעיתים גם בבטן התחתונה.
ממה זה יכול לנבוע?
האם כאשר יש גזים, הם יכולים לגרום לתחושה זו?
בנוסף, אצבעות כפות הידיים שלי וכן כפות הידיים עצמן כואבות לי (המפרקים) ולעיתים לאחר שינה הן נפוחות מעט. מה הגורם? מה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר27/10/2007שלום צוף!
לא ברור לחלוטין מה התחושות שאת מרגישה. בכל אופן לאור גיל ההיריון חשוב לשלול שלא מדובר בהתכווצויות של הרחם (צירונים). לכן כדאי לגשת לרופא/ה ולבדוק זאת (מוניטור, בדיקת אורך ועוד).
בנוגע לתחשות במפרקים, זוהי תלונה מוכרת וידועה ולרוב נובעת מבצקת ברקמות שגורמת ללחץ על מקומי. חוץ ממנוחה ואולי שימוש בגרביים או אביזרים אלסטיים אחרים אין הרבה מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
צוף27/10/2007התחושה היא תחושת עיקצוצים באיזור איבר המין.
האם יש קשר לרחם?
האם זה בסדר שאגש למרפאה רק ביום שלישי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר רמי אבירם28/10/2007זה בסדר לגשת ביום שלישי למרפאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)