מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גלולותמוריה18/10/2007
מחזור שעבר התחלתי עים גלולות רק לשבוע והפסקתי בגלל בעיות שונות, האים יכול להיות לי איחור במחזור הבא?.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל יכול להיות
ד''ר בני שכטר18/10/2007יכול להיות איחור, יכול להיות שיקדים ויתכן שהוא גם יגיע בזמן.
בכל אופן, הגוף שלנו לא אוהב משחקים כאלה יותר מידי.
אם קיימת יחסי מין לאחר מכן באופן לא מוגן, הרי שגם היריון יכול לבוא בחשבון,ו אם בשל כך יש איחור במחזור, יש צורך לבצע בדיקת היריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתמישהי18/10/2007
שלום רב,
אני ובעלי מתכוננים להביא ילדי לעולם. הלכתי לרופאת נשים והיא המליצה לי על חומצה פולית. אני יודעת שחומצה זאת טובה לנשים בהריון, אבל לא שמעתי שהיא מומלצת לפני ההריון. האם רופאת הנשים שלי לא טעתה? מה היתרון בחומצה פולית לפנמי הכניסה להריון?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר18/10/2007שלום לך!
מטרת הנטילה של חו' פולית היא מניעה של מומים במערכת העצבים של העובר.
בכדי שהנטילה תהיה אפקטיבית בצורה מקסימלית יש ליטול אותה 3 חודשים טרם ההיריון ולהמשיך איתה עד תום השליש הראשון להיריון (שבוע 14).
אז כך שהרופאה שלך צדקה והיא בסדר גמור.
ודרך אגב, קצת אמון במי שמטפל בך לא יזיק...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות עובר וכאביםמאיה18/10/2007
שלום רב,
שבוע 27+6 . בשבועיים האחרונים חויתי תנועות עובר די אינטנסיביות, בתדירות גבוהה וממש ניתן היה לראות מבחוץ את הבטן זזה. ביומיים האחרונים אני מרגישה תנועות אבל התחושה היא יותר עמומה, כאילו תנועות יותר עדינות - יכול להיות שהעובר שינה פוזיציה ובגלל זה השינוי בתחושה? או שזה בגלל שהוא גדל ואין מקום? (אמרו לי שהשבוע ממש גדלה הבטן) . בנוסף החל כאב קל/לחץ באזור איבר המין שמורגש רק כאשר אני עוברת מישיבה/שכיבה לעמידה ו/הליכה. האם זה בסדר? יש לי תור למעקב ביום שני (22.10) ורציתי לדעת אם אפשר להמתין עד אז?
תודה מראש,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם18/10/2007אם את חשה תנועות את יכולה להמתין עד לביקור הבא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות ריריתשני18/10/2007
שלום,
אני בעלת מבנה שחלות פוליציסטי (מחזור ממוצע של כ- 30 יום, לפני 3 חודשים "נעלם" לחודשיים...).
במעקב זקיקים מהיום ה-14 למחזור עד היום (היום ה- 18 למחזור) נמצא זקיק מוביל בגודל של 10 מ"מ, אשר נשאר קבוע בגודלו ולצערי לא התפתח, אולם הרירית התעבתה במהלך הימים מ-6 ל- 8.8
לנוכח התעבות הרירית האם יש טעם להמשיך לעקוב אחר התפתחות הזקיק? קיים בכלל סיכוי שהוא עוד יגדל, יגיע להבשלה ויתרחש ביוץ? יכול להתרחש ביוץ בגודל כזה של זקיק במקרים של p.c??
אשמח להתייחסות ע"פ נסיונכם...
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם18/10/2007כדאי לעקוב עד יום 22-23 למחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהמיטל18/10/2007
אים קיימתי יחסים שבוע לפני המחזור המיועד מתי ניתן לבצע בדיקת הריון? לאחר כמה זמן איחור ?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם18/10/2007נדמה לי שעניתי לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אומרות הבדיקות האם הן תקינותמודאגת17/10/2007
תוצאה שם בדיקה
- Negative TREPONEMA SCR./TPHA
- Positive HEPATITIS A IgG
- negative HEPATITIS A IgM
- negative HEPATITIS Bs Ag
- negative HEPATITIS Bc IgM
- negative HEPATITIS Bc Ab TOT.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם18/10/2007הבדיקות תקינות.כנראה שחלית בצהבת מסוג A בעבר או אולי קיבלת חיסון נגד מחלה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תאומים ומנוחה...נוש17/10/2007
שלום רב,
אני נמצאת בהריון עם תאומים, לא זהים, בשבוע 31.
עובדת בעבוד שהיא די פיזית, הכוללת הרבה הליכה, טיפוסי מדרגות ונסיעות.
בשבוע האחרון יש לי בלילות התקווציות בבטן(ממש כמו התכווצות שרירים..). אתמול הייתי אצל רופא ליעוץ, שאמר שאני נמצאת בשלב מאוד קריטי של ההריון, ומאוד כדאי לי לנוח הרבה, וממש לשכב רוב הזמן - כדי לשמור כמה שיותר על העוברים בפנים, ולא לזרז לידה מוקדמת...
האם יש קשר בין עבודה מאומצת, ללידה מוקדמת בהריון תאומים?(בהריונות הקודמים שלי עבדתי עד היום האחרון ללידה, ולא היתה לי שום בעיה...)
מה עושים? ממשיכים לעבוד או שיוצאים לחופש?(יש לי בעיה כלכלית לצאת סתם כך על דעת עצמי לחופש ללא תשלום...)
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם18/10/2007אם אין צירים במוניטור וצוואר הרחם אינו מקוצר מדי את יכולה להמשיך לעבוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיעוט מי שפירמאיה17/10/2007
שלום, ביצעתי סקירה בשבוע ה-15. התוצאות היו תקינותלמעט הערה של מיעוט קל במי שפיר. מה משמעות הדבר / הסיכונים? האם חשוב להמשיך ולצרוך ברזל וחומצה פולית לאור התוצאות או שאין קשר לנושא?תודה.
ד''ר רמי אבירם18/10/2007כדאי לעשות ביקורת לכמות המים עוד שבועיים.לטבליות הברזל והחומצה הפולית אין קשר לנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליסטריהלימור17/10/2007
שלום רב
לפני מספר שבבועות הרגשתי לא טוב: כאבי שרירים, התקררות,צרבות למשך מספר ימים.לא הלכתי לרופא וזה עבר מעצמו. אתמול התברר לי שאלו הם חלק מסימפטומים לליסטריה. אני חוששת כיון שאני אוכלת די הרבה בחוץ (בעיקר סלטים).
האם ניתן כעת, מספר שבועות אחרי המחלה, לעשות בדיקת דם לליסטריה, או שמאוחר מידי?
אגב אני מחוסנת ל cmv , כמו כן אני בשבוע 22 ועה עכשיו כל הבדיקות והסקירות היו בסדר, תודה לא.
האם יש לי סיבה להלחץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם18/10/2007אפשר לעשות בדיקת דם לליסטריה בזמן המחלה עצמה או סמוך לזה.רוב הסיכויים שהמחלה לא היתה ליסטריה אבל לא ניתן לדעת בלי לבדוק.אל תהיי בלחץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה דחופהמיטל16/10/2007
אים קיימתי יחסים שבוע לפני המחזור המיועד מתי ניתן לבצע בדיקת הריון? תודה
ד''ר רמי אבירם18/10/2007אפשר לבצע 2-3 ימים לאחר האיחור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיתוך חבל טבורנועה16/10/2007
אני שותפה סמויה ויחסית לא פעילה בפורום המקסים הזה. שבוע 33 , הריון שלישי.
ראיתי בתוכנית לידה שאפשר לבקש שחיתוך חבל הטבור יתבצע רק לאחר הפסקת הפעימות ולא כ"כ ברורה לי משמעות העניין. אני ממש לא זוכרת מה היה בשתי הלידות הקודמות..דבר די הגיוני בהתחשב שהלידה האחרונה הייתה לפני קצת יותר מ-7 שנים.
אשמח אם מישהו תוכל להסביר / לשתף..למה זה חשוב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם18/10/2007אל תהיי מוטרדת לגבי מועד חיתוך חבל הטבור.אין אחידות דעים לגבי מועד החיתוך האופטימלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטאנטלי16/10/2007
שלום רב,
היום עקב הפרשה ורודה בשבוע 6+2 נישלחתי לאולטרסאונד שבו נישמע דופק העובר. בנוסף הרופא שלך אותי לבדיקת בטא אשר יצאה 57333.
בשבוע שעבר ב- 9-10-07ביצעתי בדיקת בטא שיצא 7152. לפי החישוב שלי התוצאה של היום היתה צריכה להיות אתמול.
האם התוצאה תקינה או שיש מקום לדאגה?
בתודה מראש,
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם18/10/2007התוצאה תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לא יהיה ביוץ?שני16/10/2007
שלום,
אני בעלת p.c, מחזור ממוצע כל כ- 30 יום.
במעקב זקיקים ביום ה-14 למחזור נמצא זקיק מוביל אחד בגודל 10 מ"מ ורירית 6.5.
בבדיקה כעבור יומיים גודל הזקיק לא השתנה והרירית - 6.
אני אמשיך לעקוב גם עוד יומיים ושאלתי - מכך שהזקיק לא גדל בכלל בשלב זה שלאחר המחזור ניתן להסיק שלא יתרחש ככל הנראה החודש ביוץ?
מנסיונכם, קיים סיכוי שהוא לפתע כן ימשיך להתפתח והביוץ יהיה מאד מאוחר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם16/10/2007יתכן מאד שלא יהיה ביוץ אבל כדי לדעת בבטחון כדאי לבצע בדיקת דם לפרוגסטרון ביום 21-23 למחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד הלידהנתי16/10/2007
שלום...
בהריוני הקודם ידתי בשבוע 38+6...רציתי לדעת אם גם בהריון הנוכחי אלד בשבוע כזה או שכל הריון זה שונה גם מבחינת מועד הלידה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם16/10/2007כל הריון זה שונה גם מבחינת מועד הלידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים עכשיומישהו16/10/2007
הריון תאומים ראשון, בן ובת, לאחר IVF ראשון.
שבוע 32 + 5, ביום שלישי שעבר הגענו לבי"ח עם בטן קשה שנמשכה הרבה זמן ונקבע ע"י המוניטור במיון יולדות כי אלו צירים מוקדמים לא סדירים.
השאירו אותנו שם למשך שבוע ימים, עם מוניטורים כל יום פעמיים, במחלקה להיון בסיכון גבוהה. קיבלנו בהתחלה עירוי נוזלים (פעמיים) ואח"כ 2 זריקות להבשלת ריאות ומאז ועד עתה, כולל, עם כדורי פרסולאט לעצירת הצירים.
בזמן השחרור (שבו אגב, היו רופאים שהתנגדו, והיו שהמליצו לשחרר) הצירים הפכו לפעילות רחמית לא סדירה. בעת הקבלה למיון יולדות, היתה פתיחה של 1.5 ס"מ ומחיקה של 70-80 אחוז (תלוי את איזה רופא שואלים). עד יום השחרור (אתמול), כולל, נשארו הפתיחה והמחיקה כמו שהם.
אנחנו עכשיו בבית, האישה שוכבת במיטה כל היום, עם גיחות לשירותים.
אנחנו מחפשים סימנים על התקשות הבטן כדי להבין אם צריך לזוז לבי"ח או לא (אגב, היא לא הרגישה או מרגישה כאבים כלל). מידי פעם יש התקשויות, אבל לא ברור לנו אם זה ציר/פעילות רחמית/או סתם ילד ששוכב בצורה מוזרה.
נקבע לנו לבקר את המוניטור בבי"ח פעמיים בשבוע, החל מיום ראשון הקרוב.
מה לעשות? אנחנו כל הזמן חושבים "האם זה ציר?" "זה בסדר?" וכו'..
מה אתם אומרים? פשוט לחכות עד לצירים משמעותיים כדי לרוץ לקיסרי? :)
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם16/10/2007בכל פעם שנדמה לכם שחל שינוי בתדירות או בעצמת הצירים לכו להבדק בלי להתבייש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)