מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות דם ושתןפלפולית05/11/2007
שלום רב. שבוע 8.בת 31.הריון שני .לאחר בדיקות דם ראשוניות נמצאו מס' תשובות חריגות. הרופא האישי שלי בחופשה,אשמח לקבל חוות דעת. wbc-leucocytes-12.8' . lymphocytes-17.5. neutrophils-9.61. וכן בשתן...erythrolytes-25 '. protein-100. מה המשמעות של חלבון בשתן בשלב זה??? מבינה שלא מדובר ברעלת (ללא ל.ד גבוה,וללא בצקות בשלב זה). ובכלל..אנא התייחסותכם לשאר הפרמטרים. בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם06/11/2007השינויים החריגים בבדיקת הדם אינם משמעותיים.
לגבי בדיקת השתן כדאי לחזור ולבצע גם תרבית שתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלבון בשתן
פלפולית06/11/2007ברצוני לציין כי רמות גבוהות בשתן היו גם בהריון הראשון. (כיום עומד על 100..ומדובר בשבוע 8 בלבד). אני חושדת כי היה קיים אצלי עוד קודם החלבון (לפני ההריון),דבר שלא בדקתי. האם ייתכן? אינני רוצה להגיע למצב של "כאילו" רעלת. (מה שחשדו בהריון ראשון והסתבר כשלילי).האם מומלץ יעוץ נפרולוגי?האם ייתכן שהכליות מפרישות את החלבון ללא קשר להריון?..ומה עושים בקשר לכך?פוחדת שרמת החלבון תעלה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר רמי אבירם07/11/2007יעוץ נפרולוגי בוודאי יכול להועיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"ר רמישירן05/11/2007
המשך לשאלתי הקודמת:
בשבוע ה32 הרופאה שלי אמרה לי שמשקל העובר הינו 1800 והיום אני מתחילה בשבוע ה 37 והיא נתנה לי לעשות הערכת משקל לעובר , זה אומר שהמשקל של העובר קטן או גדול , או שכולם עושים את הבדיקה הזו ?אגב , אתה זה שעושה את הבדיקה הזו אצלנו במרפאה , בגלל זה רציתי לשאול אותך אם כולם עושים את הבדיקה הזו או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם06/11/2007לא כולם עושים את הבדיקה,אבל אם היא ביקשה אולי יש לה סיבה כלשהי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד שפעת בהריון - כן או לא?שני05/11/2007
שלום,
האם מומלץ להתחסן נגד שפעת בהריון?
בשנים האחרונות אני נוהגת להתחסן אולם כעת אני מנסה להרות (בסוף השבוע אני מתכוונת לעשות בדיקת דם כדי לבדוק האם נקלטתי החודש) ובמקום עבודתי מחסנים מחר את העובדים נגד שפעת -אני חוששת להתחסן למקרה שאני בהריון... מה דעתכם? להתחסן או להמתין לראות שאני לא הרה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם05/11/2007תבדקי קודם אם את הרה לפני החיסון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מהאףצוף05/11/2007
שלום, אני בשבוע 31
במהלך ההריון סבלתי לא פעם מדימום מהאף. דימום שנמשך מספר שניות/דקות ומפסיק.
היום בבוקר היה לי דימום ממש רציני, שטף, שנמשך זמן רב, הפסיק ולאחר מספר דקות חזר והמשיך
קבעתי תור לאף אוזן גרון, כיוון שאמרו לי שאולי יש נימי דם גדושים ואפשר לבצע צריבה.
רציתי לדעת:
האם דימום כזה מזיק?
האם יש קשר ללחץ דם?
מה עוד עלי לעשות?
כיצד לעצור דימום כזה במידה והדבר יחזור על עצמו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם05/11/2007הדימום אינו קשור ללחץ דם גבוה בדרך כלל אלא לרגישות מקומית.אין לי עצות מיוחדות לעצירת הדימום.כדאי להתייעץ עם רופא אף אוזן גרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וירוס בזמן הריון דחוףרוני05/11/2007
שלום אני בשבוע 33.2 יש לי וירוס של הקאות ושילשולים האם זה יכול לפגוע בעובר? מה עליי לעשות? ממתינה לתשובה בהקדם האפשרי תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם05/11/2007מומלץ טיפול סימפטומטי כלומר שתיה מרובה ומעקב רופא מטפל.
אין סיכוי ממשי לפגיעה בעובר בשבוע כזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין בהריוןמירב05/11/2007
שלום, אני בשבוע 38 ורציתי לדעת האם מותר להמשיך לקיים יחסי מין?
האם מותר להמשיך גם אחרי יציאת פקק ההריון?
שמעתי שחומרים בנוזל הזרע יכולים לגרום לזירוז הלידה, האם המיתוס הזה נכון?
תודה רבה מראש,
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם05/11/2007מותר להמשיך ולקיים יחסים.לא רצוי לאחר "יציאת הפקק" .
יחסי מין יכולים לעתים לגרום לזרוז אבל בשבוע 38 זו אינה סיבה להמנע מהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומיםיעל05/11/2007
אני בשבוע 9 להריוני. הריון שלישי.
לפני מספר ימים בבדיקת טרימסטר ראשון אמר לי הרופא כי הוא רואה שני שקי הריון כאשר אחד מן התאומים בגודל 3 מ"מ ולא נצפה דופק.
הוא אמר כי התאום הנ"ל יתמוסס ברחם ולא ישאר.
הוא ביקש שאהיה במעקב ע"מ לראות באמת שלא נשאר כלום ממנו.
כמה זמן לוקח ההתמוססות הזו ברחם? והאם יש סיכוי עדיין שאותו תאום כן יגדל ויתפתח.
להדגיש כי השני הינו 14 מ"מ ועם דופק.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם05/11/2007רוב הסיכויים שהוא יתמוסס ותוך מספר שבועות לא ניתן יהיה לזהותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"ר רמינועה04/11/2007
האם הערכת משקל העובר בחודש האחרון הינה הכרחית
ד''ר רמי אבירם05/11/2007היא רצויה אם יש חשד לעובר קטן מדי או גדול מדי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חגורת בטןמיטל04/11/2007
שלום רב ושבוע טוב
רציתי לדעת כמה זמן אחרי לידה (רגילה) ניתן להשתמש בחגורת בטן? האם אפשר כבר באותו יום של הלידה? ומהי באמת יעילותה? האם היא מכניסה את הבטן יותר מהר למקומה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר04/11/2007שלום לך!
חגורת בטן לא מכניסה את הבטן אלא שומרת על "הגזרה" כדי שלא יראו את "ההתרחבות".
אין לה שום ערך חיזוקי.
את רוצה לחזק את הבטן?
פני לפעילות ספורטיבית מודרכת עם דיאטה מתאימה והרבה סבלנות וכוח רצון תשיגי תוצאות טובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםאורלי04/11/2007
שלום רב,
הייתי אמורה לקבל מחזור ב29.10 ומכיוון שעדיין לא קבלתי מחזור הלכתי לבצע בדיקת דם.
התשובה של הבדיקה- HCG - B Quantiative = 2353
האם אני בהריון? האם זה מתאים בכמות לי תקופת האיחור?
בתודה,
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזל טוב
ד''ר בני שכטר04/11/2007את בהחלט בהיריון.
הייתי פונה לרופא/ה שלך להמשך הדרכה ובדיקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאות ועוד 2 שאלותrachel04/11/2007
שלום לכם
בת 25, שבוע 8+3
1. בחילות כמעט במשך כל היום, הקאות בשעות הבוקר
מכיוון שהקיבה גם ככה ריקה בבוקר, בסופו של דבר אני מקיאה נוזל צהוב מאוד בלבד.
רציתי רק לדעת מה הוא הנוזל הזה?
2. הפרשות בצבע צהוב, לעיתים נוטות לירוק בהיר מאוד, מופיעות יום כן וכמה ימים לא, מה זה והאם זה טוב?
3. באיזה שלב עליי להפסיק ללבוש את המכנסיים הרגילות היומיומיות? האם להקדים תרופה למכה על ידי לבישת דברים רפויים יותר כעת שטרם צצה בטן כדי לא "לגרום נזק" או שלא יקרה כלום אם קצת צמוד עכשיו ורק כאשר ארגיש באמת חייב להחליף?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר בני שכטר04/11/2007שלום לך!
1. מדובר קרוב לודאי במיצי מרה
2. בנוגע להפרשות,הצהובות נשמעות נורמלי, הירוקות לא יודע.
3. תעשי מה שנוח לך, זה לא גורם לנזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרת עורית בהריון - קצת לחוצהמיכל04/11/2007
שלום רב
לפני כשלושה שבועות אימצתי גור חתולים, שמסתבר שהייתה לו פטריה בעור. התחלנו טיפול אבל אני נידבקתי. מדובר בגירוי מקומי בעור, רופאת המשפחה והוטרינר אמרו לי שמדובר במשהו מקומי, שאין בכך כל סכנה לעובר ויש לטפל עם משחה עד שזה יעבור. מדובר בכמו נקודות כאלו עם כותרת מסביב, מגרדות.
אני בשבוע 13 בשקיפות עוברית נצפה עובר תקין.
האם יש בכך סכנה לעובר? אשמח לתשובה דחופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם04/11/2007אין סכנה לעובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תא זרע...דליה03/11/2007
היי
מהו הסיכוי לכנס להריון מתא זרע שנפלט (ללא גמירה) בתוך הנרתיק לפני קבלת ווסת ביומיים? (קיבלתי ווסת סדיר - 28 ימים).
הכוונה שאותו תא זרע יפרה את הביצית.
מהו הזמן הכי מקסימלי להישרדות תא הזרע בתוך גוף האשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם04/11/2007הסיכוי נמוך מאד.72 שעות לערך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור בוסתנווה03/11/2007
ב25.10 הייתי אמורה לקבל וסת ,באותו יום עשיתי בדיקת דם והתוצאה הייתה שלילית, אחרי שבוע עשיתי בדיקה ביתית והיא הראתה תוצאה שלילית גם. עד היום לא קיבלתי וסת , האם יכול להיות סיכוי שאני בהריון?
ד''ר רמי אבירם04/11/2007כנראה שלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכותלינדה03/11/2007
בסקירת המערכות המוקדמת הופיעה נקודה אקוגנית בלב שמאל של העובר האם זה מסוכן ? ומה כדאי לעשות כדי להיות רגועה ?
ד''ר רמי אבירם04/11/2007הממצא שכיח ואינו מסוכן אם אין ממצאים נוספים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)