מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חומצה פוליתשני28/09/2007
שלום ד"ר!
מה הטעם בנטילת חומצה פולית 3 חודשים לפני היריון אם ההיריון לא וודאי עדיין? אולי ההיריון יתרחש אחרי שנה....? ומה אז? להמשיך שנה?
סליחה על הפקפוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללא פקפוק
ד''ר בני שכטר29/09/2007לא עושים את החישובים האלה.
עדיף ליטול שנה (לא קורה כלום, מדובר בויטמין) מאשר לא לקחת מספיק ולהצטער על כך מאוחר יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכנון הריון ראשוןשני27/09/2007
שלום לך!
אני בת 34 ומתכננת הריון ראשון.
1. מהם הדברים עליהם אתה ממליץ? (לא התחלתי ליטול חומצה פולית)
2. מה הסיכויים להיריון אחרי ניסיון ראשון?(בגיל שלי)
3. כמה ימים אחרי הביוץ ניתן לדעת אם יש הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהצלחה
ד''ר בני שכטר28/09/2007שלום שיר!
1. ההמלצה מספר אחת שלי, היא לגשת לרופא/ה שלך ולהתייעץ לגבי ההריון. את צריכה להתחיל חומצה פולית 3 חודשים לפני הכניסה להיריון. כמו כן יש בדיקות ובירורים שכדאי לעשות לפני ההיריון.
2. תגדירי ניסיון ראשון? מה הסיכוי להיריון על החודש הראשון של הניסיונות? בד"כ סביב 20-30%.
עד שנה של ניסיונות כ-85% מהזוגות יכנסו להיריון.
3. אם המחזורים שלך סדירים, אזי 14 יום לאחר הביוץ ניתן לעשות בדיקת היריון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמינים בזמן ההריוןjane27/09/2007
אני בשבוע תשיעי להריון, הרופא שלי נתן לי מרשם לפריפול (ברזל+ חומצה פולית) . בבית מרקחת אמרו לי לא לקחת דברי חלב בזמן נטילת התרופה. האם זה נכון ? אני יודעת שלעובר מאוד חשוב סידן שדברי חלב מכילים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא הבנת את ההוראות
ד''ר בני שכטר28/09/2007הכוונה שלא נוטלים את הכדורים ביחד עם חלב כי זה פוגע בספיגת הברזל.
אין בעיה לצרוך מוצרי חלב בכל שאר שעות היממה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד אדמתגלית26/09/2007
שלום,
אני בהריון בשבוע 7, בבדיקה שעשיתי לאדמת יצאה התוצאה 18 - הבנתי שזו תוצאה גבולית.
אני מחנכת כיתה א' וילדי כיתתי עומדים לאחר החג להתחסן נגד אדמת.
האם יש סכנה שאדבק?
האם רצוי שהעדר מעבודתי כדי לא לבוא עם הילדים במגע בזמן זה? ואם כן לכמה זמן?
(הרופא המטפל שלי בחופשה ואני קצת...חרדה)
תודה
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר28/09/2007שלום לך!
זה שהילדים מתחסנים לא מהווה בעיה.
אם אחד מהם יחלה לאחר החיסון זו כן בעיה.
קשה מאד לצפות זאת ולא ניתן לדעת כמה זמן יחשב כטווח ביטחון.
ניתן לברר זאת במרפאה זיהומית בכל בית חולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיגמנטציהאורלי26/09/2007
לד"ר יפת שלום,
אני בשבוע 29 כרגע, עוד בשליש השני הופיעו לי כתמי שמש - פגמנטציה באזור שמתחת לעיניים וכעת אפילו החמיר. אני מודעת לכך שזה קורה בהריו וזה קרה לי גם בראשון.
שאלותי -
האם מותר להשתמש בקרם כלשהו להבהרת כתמי השמש בתקופת ההריון?
אם אסור לפי מה ששמעתי - אז מדוע בעצם זה נאסר?
האם מותר להשתמש בקרם זה בתקופת ההנקה מיד אחרי הלידה?
מה הסיכוי שהכתמים יעברו מאיליהם ותוך כמה זמן?
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר28/09/2007שלום לך!
אינני יודע מי זה ד"ר יפת אבל בכל זאת אענה.
הפיגמנטציה אכן מופיעה בהיריון ולעיתים גם לאחר שימוש בגלולות.
רובה חולפת אבל לעיתים היא בלתי הפיכה.
לגבי הטיפול התרופתי תצרכי לשאול רופא עור (אני אישית לא יודע במה הם משתמשים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזורשירלי25/09/2007
שלום,
אני מאחרת כבר כ - 5 ימים במחזור. אינני בהריון (בוצעו הן בדיקות ביתיות והן בדיקת דם), רופא הנשים שלי בדיוק בחופשה. למי עלי לפנות? איזה בדיקות עלי לבצע? האם זה דחוף לברר מה הסיבה שאני לא מקבלת או שאני יכולה לחכות- עם כל החגים עכשיו והרופא שבחופש הסיכוי לקבוע למישהו בשבוע שבועיים הקרובים נמוך...
בקיצור שאלותיי הן- למי לפנות? מה הדחיפות ומה יכולות להיות הסיבות?
לציין כי הינני בריאה בדר"כ, לא נוטלת תרופות ולא היה כל שינוי בחיי שאני יכולה לחשוב עליו כדי להצדיק זאת.. האם יכולה להיות טעות בבדיקת הדם???
מקווה שלא רשמתי מבולגן מדי,
תודה רבה רבה מראש!
וחג שמח...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר25/09/2007שלום שירלי!
לא נשמע שאת בהיריון ולא משנה כעת מה הסיבה לאיחור. אם את חשה בטוב לא צריך לרוץ בהיסטריה לרופא לבדיקה וניתן להמתין לרופא המטפל שישוב.
אם את חשה לא בטוב, יש כאבי בטן או הרגשה כללית לא טובה גשי למוקד של קופ"ח אליה את שייכת לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחם דו קרנילי25/09/2007
רציתי בבקשה לדעת מה המשמעות לרחם דו קרני ?
ואיך זה יכול להשפיע ובמהלך ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר25/09/2007שלום לך!
מדובר במום מולד שיכול מצד אחד לא לגרום לשום בעיה בהיריון.
ומצד שני יכולים להיות בעיות של הפלות ולידות מוקדמות במהלך היריונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ביוץעינב25/09/2007
מידי חודש יש לי כאבים בצד שמאל באזור השחלה, לפעמים יותר חזקים ולפעמים פחות. הכאבים נמשכים מספר ימים ומופעים בערך בזמן שאמור להתרחש ביוץ. הבנתי שכאבי הביוץ אמורים להימשך רק מספר שעות. אם כך - מהם הכאבים שאני מרגישה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודע
ד''ר בני שכטר25/09/2007שלום לך!
יש צורך בבדיקה בזמן הכאבים ואולי גם בדיקת אולטרה-סאונד ורק לאחר מכן תהיה תשובה חכמה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילשולים בהריוןner25/09/2007
שלום,
אני בשבוע 17 להריוני בשבוע האחרון אני סובלת משילשולים חריפים שתוקפים בין פעמיים לשלוש פעמיים ביום,האם זה יכול להיות קשור ומסוכן להריון?
מה המלצתך?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים
ד''ר רמי אבירם25/09/2007השלשולים בדרך כלל אינם קשורים להריון אלא להרעלת מזון או זיהום מעיים כלשהו.הסכנה העיקרית היא אובדן נוזלים שאותו ניתן למנוע על ידי שתיה מרובה.בנוסף יש טיפול תרופתי נגד שלשולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmvליאל24/09/2007
ד"ר שלום,
בבדיקות דם שנערכו בשבוע 16 התקבלו התוצאות הבאות:
Igg - positive 7.00 IU/ML
Igm - positive 57.90 AU/ML
aviditi- 81%
מה המשמעות של aviditi גבוהה יחסית? מדוע מופיעים גם ערכי IGG חיוביים וגם ערכי IGM חיוביים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר25/09/2007משמעותה של בדיקת ה-AVIDITY היא לגבי זמן ההדבקה. אם הבדיקה גבוהה מדובר בהדבקה ישנה.
בכל אופן מומלץ לחזור עם הבדיקות לרופא שלך ואולי לשקול יעוץ עם רופא מומחה לזיהומים ולראות האם יש צורך בבירור נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא שיורדת לאחר שראינו דופקמיקי24/09/2007
שלום רב,
ביום ראשון 16.9 נצפה דופק ועובר שמתאים לשבוע 6 + 5 ימים. הבטא היתה 17,000 , היום 24.9 הבטא יצאה 11,000. חשוב לי לציין כי לפני שבועיים ראינו עוד שק הריון שהתחיל להיספג (ללא שק חלמון) אבל בפירוש ראו בו משהוא, כנראה עובר שלא התפתח....
רציתי לדעת האם יכול להיות שערכי הבטא שהיו עד עכשיו כללו גם את השק שנספג ויכול להיות כי הירידה בבטא הופיעה לאחר שהשק נעלם?
אני דיי לחוצה היות וזה הריון ראשון לאחר IVF שני , כמו כן רציתי לדעת אם לאחר שרואים עובר עם דופק לא צריך להתייחס כלל לבטא היות והעובר הוכח כחי.
אשמח לתשובה היות והפגישה שלי עם הרופא היא רק מחר אחר הצהריים...
מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה לומר
ד''ר בני שכטר24/09/2007שלום מיקי!
כפי שציינת יכול להיות שהירידה בשל העובר השני שלא התפתח. בכל אופן מה שחשוב כעת הוא לעשות בדיקת אולטרה-סאונד ולראות האם ההיריון הנותר מתפתח כראוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון מחוץ לרחםשלי24/09/2007
אחרי 3 IVF נקלטתי להריון אשר לצערי בשבוע שבין 5-6 גילו כי ההריון מחוץ לרחם (על חצוצרה שמאל) ולכן עברתי לפני שבועיים כריתת חצוצרה. מאז היו לי כאבי בטן חזקים, ועד היום יש חום שמלווה אותי בין 37.0- 37.5 , אתמול עשיתי בדיקות דם והבטא ירדה ל 11,
האם החום נובע מהורמון ההריון? אם לא אז ממה יכול להיות (בדיקות דם ספירה ובדיקת שתן תקינות)
האם יתכן כאבי בטן עזים בבטן התחתונה בזמן פעילות מעיים?
האם נורמלי שימשיכו כאבי בטן לסירוגין במשך היום?
מתי אפשר לחזור לפעילות ספורטיבית אם בכלל? והאם מותר לקיים מגע מיני?
תודה רבה וסליחה על השאלות המרובות
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל הכבוד לך, תהיה חזקה
מיכל24/09/2007אני מאחלת לך המון בהצלחה, בסוף זה יצליח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK24/09/2007לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, כדאי להציג הודעה זו גם בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=42 id=link]פריון פוריות הפריה חוץ גופית[/a].
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצריך בדיקה
ד''ר בני שכטר24/09/2007בלי קשר לגורם, כל אישה (או גבר) שסובלים מכאבים חזקים וחום לאחר ניתוח זקוקים לבדיקה בהקדם בכדי לשלול דלקות או סיבוכים תוך בטניים כתוצאה מהניתוח.
את כל התשובות לשאלות ששאלת ניתן לתת בודאות רק לאחר בדיקה מקפת שתאבחן ממה את סובלת כעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןשירלי24/09/2007
שלום, רציתי לשאול אם כשעושים בדיקת דם לבדיקת הריון האם התשובה מיידית במקום או אחרי כמה זמן?
דבר נוסף, אני מאחרת כבר בכמה ימים, אבל 2 בדיקות הריון ביתיות שעשיתי (מקלון הזהב) יצאו שליליות. אני בריאה תמיד והמחזור סדיר. מה הסיכוי שאני כן בהריון?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי נמוך
ד''ר בני שכטר24/09/2007שלום שירלי!
הסיכוי לכך נמוך מאד.
תשובת בדיקת דם ניתן לקבל עוד באותו יום לאחר מספר שעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת coombsנעה24/09/2007
שלום,
סוג הדם שלי O- וביצעתי בדיקת coombs.
האם תוצאת הבדיקה שקיבלתי ורשומה כ anti body screen ו בדיקת coombs indirect זו אותה הבדיקה או שאני צריכה לחכות לתוצאה נוספת?
תודה,
נעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר24/09/2007אם אני מבין נכון מדובר בשתי בדיקות שונות.
בכל אופן את לא צריכה לחכות.
בפעם הבאה שאת בביקורת אצל הרופא/ה שלך תשאלי והוא יסתכל במחשב בתוצאה ויראה האם זה מספק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופקשרון23/09/2007
היום נכנסתי לשבוע ה-7 להיריון. הפיקוח על ההריון נעשה על ידי רופא פרטי. בביקור שערכתי היום אצל הרופא לא נמצא דופק. והוא אמר לי שעליי לעבור גרידה. האם בשלב זה היה צריך להיות דופק. והאם עליי לברר את הליכי הגירדה כבר מחר בבוקר כפי שהמליץ הרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר24/09/2007שלום לך!
במידה ותארוך ההריון מדוייק ואכן מדובר בשבוע 7 או שנצפה דופק וכעת אין, אזי מדובר אכן בהפלה נדחית למרבה הצער.
הפיתרון בשלב זה הוא אכן גרידה ועדיף מוקדם מאשר מאוחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)