מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינוי במחזור?!?כרמית15/10/2007
שלום דוקטור,
אני מנסה כמה חודשיםם להיכנס להריון, בזמן האחרון שמתי לב שהמחזור שלי מתקצר?!?
מאז ומתמיד היה לי מחזור של 6 ימים ופתאום מופיע לי מחזור של 3 ימים.
ביום הראשון קורה משהו מוזר (יש לי ממש גושים במחזור) סליחה על התאור
מה זה?!?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודע
ד''ר בני שכטר15/10/2007אבל כל שינוי באופי המחזורים מצדיק פניה לרופא/ת הנשים שלך לבדיקה ובירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטאחגית א15/10/2007
שלום שוב...
עשיתי בדיקת דם ואכן גילתי כי אני בהריון.... אני אמרוה להיות בשבוע 4+4 (המחזור האחרון שלי היה ב13.9.07- אז זה נכון שזה השבוע שלי לא?) הבטא שהתקבלה היא 420 האם זה בסדר??????? ראיתי לפי טבלה כלשהי באנטרנט שהבטא צריך להיות גבוהה יותר... יכול להיות שלא עשיתי את החישוב לשבוע ההריון נכון?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם15/10/2007יתכן שזה בסדר.תעשי אולטראסאונד עוד שבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב עכוז..נתי15/10/2007
שלום...אתמול עשיתי סקירת מערכות מורחבת ושם הרופא אמר שהעוברית נמצאת במצב עכוז..
האם היא תשאר כך עד הלידה או שיש עוד זמן והיא עדיין יכולה להתהפך למצג ראש...?
תודה ויום טב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם15/10/2007רוב הסיכויים שתתהפך לפני הלידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל העוברנתי15/10/2007
שלום...רציתי לדעת כמה אמור לשקול העובר בתחילת חודש שביעי? שבוע 27??
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם15/10/2007900-1100 גר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקת?אורית15/10/2007
בוקר טוב, אני בשבוע 9 להריון, התחילה להיות לי נפיחות בכף רגל ימין, בצקת? האם זה מסוכן? מה ניתן לעשות? לציין שאיני עבודת כך שרב היום אני נמצאת במנוחה.
מאד מודאגת, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם15/10/2007לכי להבדק אצל הרופא ולבצע בדיקות כמו תפקודי כליה למשל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ממוצעדניאל15/10/2007
עליית המשקל עד שבוע 23?
היום עליתי למשקל ונבהלתי- עליתי 5 ק"ג עד היום (שבוע 22+4), האם זה נחשב יותר מדי יחסית לממוצע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם15/10/2007עליית המשקל הצפויה עד שבוע 27 היא של כ 6 קג .לא נראה שעלית עד היום בצורה מוגזמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסים בשלב מתקדם של ההריוןmisiss14/10/2007
שלום ד"ר אבירם,
ברצוני לדעת עד איזה שלב אין בעיה לקיים יחסי מין בהריון, באיזה מצב יש לחשוש?
שאלה נוספת- ממה נובעת התכווצות שרירי הרגליים הפלקסורים בהריון (אני בשבוע 31)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם15/10/2007אפשר לקיים יחסים ממש עד סוף ההריון אם רוצים.התכווצויות שרירים בהריון הן שכיחות וחסרות חשיבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר שכטר שלום!סיון14/10/2007
שלום ד"ר שכטר... (זו אני עם הלברדורית... אחרי 2 בנות - הצעתי לך את הכלבה במקום הילדה במידה ולא יצא בן...עדיין בתוקף, אגב)..בכל אופן - הריון 3 עדיין אין אבל יש לי כמה שאלות:
היום, ביום ה-14 למחזור (שחלות פוליציסטיות, מחזור ממוצע 30 יום) נמצא במעקב זקיקים זקיק מוביל בגודל 10 מ"מ בשחלה השמאלית ועובי רירית 6.5.
אני אמשיך כמובן לעקוב אבל רציתי לדעת באיזה קצב הזקיקים אמורים לגדול ולפי הנתונים הנ"ל מתי אמור להתרחש להערכתך הביוץ? אמור להיות זקיק מוביל אחד? באיזה גודל של זקיק (ועובי רירית) ניתן להעריך שהביוץ ממש בפתח (מתרחש תוך 12-24 שעות)?אשמח לכל מידע בנושא.
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם15/10/2007זקיקים גדלים בקצב של 1-2 ממ ליום.הביוץ מתרחש כאשר הזקיק בקוטר 15-20 ממ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובה@@@
שני15/10/2007שלום,
תודה על התשובה.
טווח הזמן שבו יכול להתקיים הביוץ, ע"פ תשובתך, הוא די רחב.
במידה ומעוניינים לקלוע לזמן מדוייק יותר, איזו תוצאה מספרית אמורה להתקבל בבדיקת דם (שבודקת פרוגסטרון ו- LH נכון?) אשר יכולה להצביע על קיומו של הביוץ או התקרבותו בטווח של כיממה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר רמי אבירם15/10/2007איני מכיר בדיקה אמינה שחוזה את הביוץ בטווח של יממה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmvליאת14/10/2007
שלום רב
אני בהריון בשבוע 21.
באמצע חודש יולי הרגשתי מאוד לא טוב, וזה כלל כאבי גרון,
חולשה וכו'...
רק חודש וחצי אחרי, כלומר בתחילת ספטמבר עשיתי בדיקת דם, שתוצאותיה הראו: cmv igg-144.6
cmv igm-negative
שאלתי: האם האם בדיקה זו אמינה, כאשר היא מבוצעת חודש וחצי אחרי המחלה?
כלומר האם היא יכולה להעיד חודש וחצי אחורה, או שעבר כבר הרבה זמן ולכן ה igm חזר להיות "שלילי"?
חשוב לי לציין שבדיקת דם שעשיתי בתחילת ההריון הראתה שישי לי נוגדנים(igg-196.8
אולם אני מאוד חוששת מהדבקה שניה.
אני מפחדת שעשיתי את בדיקת הדם מאוחר מידי ולכן לא אוכל יותר לדעת מה באמת היה לי בחודש יולי.
אנא עזרתך...אני אובדת עיצות ואף שוקלת מי שפיר מאוחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם15/10/2007לא כל מחלה היא CMV . הסכנה מהדבקה חוזרת היא קטנה מאד.ליתר בטחון חיזרי על בדיקת הדם עוד 6 שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים תינוקותשגית13/10/2007
שלום
עם ילדי הראשון סבלנו המון מגזים. כעט אני בהריון האם ניתן לעשות משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם15/10/2007יש מספר טבליות נגד גזים ואפשר גם להייעץ עם דיאטנית לגבי דיאטה מיוחדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץליאור13/10/2007
ערב טוב דוקטור,
מזה 3 חודשים אני מנסה להיכנס להירון.
מחזור לפני חודשיים היה ב-14/9,מחזור אחרון ב-12/10,המחזור שלי סדיר כל 28-29 יום.
אם תוכל לעזור לי ולייעץ לי מתי החודש אני אמורה לקיים יחסים ?הבנתי שאחת ליומיים, אך מתי בידוק באיזה ימים? המחזור הצפוי שלי הוא ב-25/10
אני מעט מבולבלת!!!
האם סופרים 14 יום מהיום בו קיבלתי (12/9) או מהיום בו אני אמורה לקבל (25/10).
חודש שעבר לדוגמא מועד הביוץ שלי היה ב- 28/9 קיימתי יחסים מדי יום מ-23/9-28/9 ולא נקלטתי לצערי,איך ניתן להסביר זאת?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה התבלבלתי מז=חזור צפוי ב-8/11
ליאור14/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אין תגב' לשאלה שלי?
כרמית15/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר רמי אבירם15/10/2007במחזורים כמו שלך הביוץ מתרחש ביום 14-16 מתחילת המחזור.הסיכוי להריון בכל מחזור בהנחה שאין בעית פריון הוא 15-25% .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעניין לא ברור
כרמית15/10/2007דוקטור יש לי שאלה עקרונית,
יש כאלה שאומרים שסופרים 14 יום מתחילת המחזור ויש כאלה שאומרים שסופרים14 יום אחורה מהמחזור הצפוי ,אם כך מה באמת?
כתבת 14 יום מיום המחזור :
זה עקרוני כי אם אני סופרת 14 יום מ-12/9 אז הביוץ יוצא ב-25/10 ואם מהיום הצפוי למחזור 8/11 אז יוצא היום ה-26/9 אם כך יש לקיים בשני הימיים ליתר ביטחון?!?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר רמי אבירם15/10/2007הביוץ מתרחש 14 יום לפני קבלת מחזור.אם המחזור הוא כל 28 יום זה קורה גם ביום ה14 מתחילת המחזור ואם המחזור כל 29 יום זה קורה ביום ה15 מתחילת המחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחצים בבטן התחתונהנגה13/10/2007
שלום, ,
רציתי לדעת אם זה נורמלי, אני מרגישה , לחץ בבטן התחתונה, בצדדים, ולפעמים אני חושבת שזה אולי הראש של התינוק לוחץ , האם זה הגיוני? זה קורה שאני יושבת בתנוחה מסויימת , וכשאני משנה תנוחות.ושאני שוכבת זה נרגע
אני בשבוע 18+ 4 ימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם15/10/2007לחצים בשבוע כזה קשורים לגדילת הרחם בדרך כלל ולא בגלל לחץ של ראש התינוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום קל בשבוע 11 להריוןElena13/10/2007
שלום ד''ר
אני בשבוע 11 להריון, היום בלילה היה לי דימום קל וגם עכשיו הוא נמשך קצת.
לפני כן לא קיימנו יחסי מין עם בעלי מזה 3 ימיםולא עשיתי שום עבודות קשות, אני מנסה לשמור על עצמי ועל העובר שלי. תגיד לי בבקשה מה אני צריכה לעשות עכשיו ומה זה אומר דימום בשבוע 11 להריון. תודה על תשומת לבך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם15/10/2007מומלץ לבצע אולטראסאונד כדי להעריך את סיבת הדימום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרוגסטןסאלי12/10/2007
אני אמורה להתחיל טיפול בכדורים ואגינאלים,
בדף ההסבר כתוב שאין להשתמש בטיפול מעל 12 שבועות של הריון.
אני בשבוע 13 ואמורה ליטול אותן תקופה ארוכה בגלל הסטוריה של צירים מוקדמים.
האם יש סיכון לפגיעה באברי המין של העובר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם15/10/2007הסיכוי לפגיעה באברי המין הוא קטן.תתייעצי שוב עם הרופא שלך לגבי משך הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
סאלי15/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני השרשהשני12/10/2007
ד"ר שלום
הרקע: ניסיונות להרות.
איחור 4 ימים במחזור
האם:
דימום קל (רק בניגוב) שצבעו חומי משהו (לא אדום) - הוא אינדיקציה להשרשה? שמלווה לעתים בכאב עז!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם12/10/2007השרשה מתרחשת בדרך כלל לא לאחר האיחור, אלא בימים 17-20 מתחילת המחזור אצל אשה עם מחזורים סדירים.דימום קל וחריג כפי שאת מתארת הוא סיבה לבצע תבחין הריון.בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)