מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כורויד פלקסיסתמיר10/10/2007
שלום
אשתי בשבוע 23 +1 בסקירה המאוחרת הודיעו לנו שיש לצ'יסטה בגודל 5 מ"מ בכורויד פלקסיס.
רציתי לדעת מה זה אומר והאם זה מסוכן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם11/10/2007הממצא שכיח וכאשר אין ממצאים אחרים לרוב חולף בשבוע 25-26 .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבוגרתשני09/10/2007
האם גיל 34-35 נחשב לגיל מבוגר להרות בפעם הראשונה? האם ישנם סיכונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר09/10/2007שלום לך!
ככל שגיל האישה מבוגא יותר, הסיכון להיריון גבוה יותר.
החל משכיחות גבוהה יותר של תסמונות ובעיות גנטיות (תסמונת דאון לדוגמא) וגם בעיות כגון סכרת היריונית, רעלת היריון ועוד.
גיל 34-35 עדיין נחשב גיל סביר ואל תרגישי לא נוח בשל כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 4-5שני09/10/2007
אילו בדיקות יש לבצע בשלב של שבוע 5? מה צריך לשאול /ליידע את הרופא וכו'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין צורך
ד''ר בני שכטר09/10/2007בבדיקות.
יש צורך לגשת לרופא/ה שלך ולודא שיש היריון תקין ומשם להמשיך לפי ההמלצות שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק הריון ברחםחסוי09/10/2007
שלום רב
אני נמצאת בשבוע 3+5 ביצעתי בדיקת אולטרסאונד
והרופא רשם שנצפה שק הריון ברחם המכיל YS
למה הכוונה במילה YS?
מתי ניתן לראות עובר בתוך שק ההריון וכנ"ל גם דופק?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר09/10/2007YS = שק חלמון.
אני מאמין שבעוד שבוע יראו גם עובר ובשאיפה גם דופק.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקין?
חסוי09/10/2007זה בסדר שלא רואים עובר בשלב זה?
קראתי בספר "המדריל הישראלי להריון ולידה" שניתן לראות דופק
כבר בשבוע 5 האם זה מדאיג שלא רואים עדיין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכרתמי09/10/2007
שלום רב!!
מה בדיוק בודקת הבדיקה "העמסת סוכר"?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סקר
ד''ר בני שכטר09/10/2007מדובר בבדיקת סקר לכלל האוכלוסיה שמטרתה גילוי של נשים הסובלות מסכרת היריונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר- GCTמירי09/10/2007
שלום רב,
הרופאה שלי נתנה לי הפניה לבדיקת GCT ואמרה לי לעשות אותה בסביבות השבוע ה- 25.
כמו כן, היא נתנה לי הפניה יחד עם ההפניה הנ"ל לבדיקת שתן לתרבית.
האם יש לעשות אותה לאחר שתית נוזל הגלוקוז או שזה לא קשור אחד לשני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין קשר
ד''ר בני שכטר09/10/2007בין שתי הבדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןחגית א09/10/2007
רציתי לשאול אם 2 הקווים בבדיקת הריון קיימים בתוך הבדיקה כך שאוכל לראות את שניהם אם אתבונן על הבדיקה עמוק עמוק... או שלא ניתן לראות אותם...
שאלה זו חשובה שכן קראתי בפורום אחר שמישהי ראתה קו אחד ואז כשהיא התבוננה עמוק היא ראתה קו נוסף.... השאלה אם זה מעיד על הריון טרי או לא???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר09/10/2007שלום שוב!
אם רואים שני קווים זה אומר היריון.
לפעמים הקו השני חיוור, וזה אומר שמדובר בהיריון צעיר.
בכל אופן, אם יש ספק כדאי לבצע בדיקת היריון בדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי קבלת וסת כבר חודש וחציבת 3309/10/2007
שלום רב,
אני בת 33 , נשואה, נטלתי עד אוגוסט האחרון גלולות במשך 10 שנים
החלטתי להפסיק כדי לנסות להכנס להריון בחודשים הקרובים.
בשנה האחרונה רזיתי 40 ק"ג בעקבות דיאטה מסודרת ובפיקוח
הוסת האחרונה היה ב-22 באוגוסט
מאז לא קיבלתי וסת והמשכתי לקיים יחסי מין.
כמובן שעשיתי בדיקות הריון ביתיות (4 בטווחי זמן של משבוע לשבוע) ואני לא בהריון...
הבנתי שלגוף לוקח זמן להסתגל לאי נטילת הגלולות, מה זה אומר שעד שלא אקבל וסת למעשה אין תהליך של ביוץ בגוף? ואז בעצם אני נמצאת בימים בטוחים ולא יכולה להכנס להריון? (אני לא רוצה עכשיו להיות בהריון אלא רק בעוד קצת יותר מחצי שנה ולכן אני סבלנית..)...
אודה לתשובה מה עליי לעשות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם09/10/2007לפעמים הביוץ מתעכב מספר חודשים לאחר הפסקה בנטילת גלולות.יש גם צורך במסת שומן מינימלית,כלומר במשקל מינימלי כדי לבייץ ויתכן ומשקלך הנוכחי הוא מתחת למשקל זה ואולי יש צורך לעלות במשקל ל46-48 קג כדי לבייץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אך לא הבנת את שאלתי..
חן09/10/2007ירדתי 40 ק"ג, אני לא שוקלת 40 ק"ג. אני שוקלת 80 ק"ג !
אודה להתייחסותך, האם קיים ביוץ למרות שאני לא מקבלת מחזור והאם זה נורמלי שאני לא מקבלת מחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובת המשך
ד''ר בני שכטר09/10/2007שלום לך!
בתור התחלה כפי שציין ד"ר אבירם. לאחר הפסקת גלולות, תיתכן הפרעה ואי סדירות במחזור למשך מספר חודשים, ביחוד אם המחזורים לא היו סדירים גם לפני התחלת הגלולות.
ירידה דרסטית במשקל גם יכולה לגרום להפרעה הרומונלית.
כמו כן הרבה בעיות אחרות יכולות לגרום להפרעות.
לכן פני לרופא/ה שלך ותתיעצי איתם, ואם יש צורך בבירור הוא יתבצע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהרותם08/10/2007
יש לי בעיה ביציאות מין עצירות שבממוצע פעמיים או פעם בשבוע אני ניכנסת לשירותים ולפי דעתי זה גורם לבטן להתנפח כי אני בשבוע 10וקצת החלפתי את הברזל שהיה עושה לי לא טוב ורק ענין העצירות לא נעלם . השמח מאוד להמלצות מיואשת כבר !!! תודה רבה רבה מראש רות!!
ועוד שאלה קטנה יכול ליהיות שיצאה לי כבר בטן הריונית ??היה לי טיפה בטן ליפני אים זה משנה .תודה רבה שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר08/10/2007שלום לך!
אכן הברזל יכול לגרום לעצירויות. גם ההריון עצמו יכול לגרום לכך.
תנסי שתיה מרובה, מיץ שזיפים או מיץ עגבניות. ניתן להשתמש בשמן פארפין לפני השינה ועוד פתרונות. את יכולה להתייעץ עם רופא/ת המשפחה שלך.
אם תראי תשובה שכתבתי אתמול בענין "יציאת הבטן", תראי שאין בזה חוקים ויתכן שכבר רואים "בטנונת" קטנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי להכנס להריוןאורלי08/10/2007
שלום רב,
אני ובעלי בני 32 ומנסים להכנס להריון כבר כחצי שנה.
בחודשים האחרונים אני מרגישה שינויים פיזיולוגים מוזרים בגוף שלא הרגשתי בעבר. תחושה של כאבי מחזור לאורך כל החודש (שרירי בטן תפוסים). הייתי אצל רופא הנשים ולפי בדיקת האולטרסאונד לדבריו הכל תקין.
אנו מקיימים יחסי מין בתדירות יום יומית בתקופת הביוץ אך לשווא.
האם התחושות הן תופעות לוואי של הפסקת גלולות?
אשמח לקבל את תגובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ניתן לדעת
ד''ר בני שכטר08/10/2007יתכן כי יש קשר לכך ויתכן בהחלט שממש לא.
למה יש לך כאבים, קשה לי לומר בלי לבדוק אותך ויש סבירות גבוהה שגם אם אבדוק עדיין לא יהיה לי פיתרון.
אז כך, שתאלצי להמשיך את המאמצים ואת המעקב של הרופא שלך ואני מקווה שתהרי בקרוב וגם תרגישי טוב יותר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקושי להכנס להריון
אורלי09/10/2007ראשית, תודה רבה לך על המענה.
האם יש דרך להגדיל את הסיכוי להכנס להריון? (תנוחות מסוימות? כמות פעמים בזמן הביוץ? דברים מסוימים שכדאי לעשות אחרי קיום יחסי מין?)
אשמח לקבל את חוות דעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר בני שכטר09/10/2007שלום אורלי!
בתור התחלה צריך לראות האם ניתן לדעת מתי הביוץ אצלך (תוכלי להעזר ברופא/ה שלך לבדיקת הענין).
כאשר את יודעת בערך מתי הביוץ, ניתן לקיים יחסי מין בתדירות של אחת ליומיים החל מיומיים-שלושה לפני ועד יומיים-שלושה לאחר מכן.
אין תנוחה ספציפית, ויש כאלה האומרים שאם לאחר יחסי המין תשארי עם הרגליים למעלה (כדי שהזרע לא ישפך מיד החוצה) ואולי זה ישפר את הסיכויים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אך לא הבנת משהו בהודעתי
חן09/10/2007ירדתי 40 ק"ג, אני לא שוקלת 40 ק"ג. אני שוקלת 80 ק"ג !
אודה להתייחסותך, האם קיים ביוץ למרות שאני לא מקבלת מחזור והאם זה נורמלי שאני לא מקבלת מחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופס, זו תגובה לד"ר שכטר שנכתבה כאן
חן09/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחגית א08/10/2007
הבנתי מפורום אחר שיש ערכת בדיקה ביתית שנקראת יס או נו פרופשיונל שמאפשרת לבדוק 6 ימים לפני המחזור הבא, האם שווה לי לנסות לבדוק?
נ.ב תודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר08/10/2007שלום לך!
אני אישית אינני מכיר.
את יכולה לנסות אם מתחשק לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת HCGדניאל08/10/2007
ד"ר שלום וברכה
אני בת 28 ,שבוע 7 להריון ראשון וספונטני בתאריך 23/9 ביצעתי בדיקת HCG והתוצאה הייתה על 39779
אתמול 7/10 ביצעתי שוב את אותה בדיקה עקב זריקה שאני צריכה לעבור לכאבים של פריצת דיסק והתוצאה הייתה 21582.40 האם יש חשש להריון לא תקין?
אודה לתשובתך
תודה ויום מבורך
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר08/10/2007האם עשו כבר אולטרהסאונד לבדוק האם ההריון תקין ויש דופק?
אם התוצאה ירדה דרסטית יכול להיות חשש לתקינות ההריון ולכן כדאי לבצע בדיקת אולטרהסאונד ולודא שהכל בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה
דניאל08/10/2007בשבוע 5 לא היה דופק, מחר אני מבצעת בדיקת אולטרהסאונד שבוע 7 מקווה שיהיה טוב תודה על התשובה ועל היחס
לילה טוב
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה שיהיה לך !!
שני08/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה
דניאל08/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל.ליהי08/10/2007
שלום.
בשבוע 28+4 הרופא ציין כי עובר גדול בשבועיים והעריך משקל ב-1550 גרם.
האם ניתן לשער את משקל העובר בלידה ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר08/10/2007לא צריך לשער, רק לעקוב ולראות כיצד הוא מתפתח.
זה יהפוך לחשוב רק לקראת הלידה עצמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני לא מבינה משהולילי08/10/2007
באחד מהפורומים הקשורים ללידה מישהי כתבה "אני בשבוע 2+8" . מה זאת אומרת? או שזו סתם טעות קולמוס...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אני לא מבין משהו?
ד''ר בני שכטר08/10/2007למה זה מטריד אותך????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראה שאלתה של ליהי מה- 8/10
שני08/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני פשוט רוצה להבין על מה מדברים
שני08/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשלי
מלי09/10/2007שלי, הכוונה היא למספר השבועות והימים. לדוגמא, אישה שנכנסה לשבוע 8 ונמצאת בו כבר 3 ימים, תרשום: 3+8.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלי, תשובה נכונה ומלאה
ד''ר בני שכטר09/10/2007!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה8+3 לא נחשב כבר לשבוע 9 ?
ליהי10/10/2007
כאילו 8 שבועות כבר הסתיימו, ועכשיו נמצאים כבר ביום ה-3 של שבוע תשיעי, לא ?
(כמו מישהו שכבר היה לו יום הולדת 10 ואחרי יום הוא כבר בשנה 11).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואני אגב ליהי אחרת, ולא זאת שפתחה
ליהי10/10/2007
את השירשור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלי - כן הבנתי תודה
לילי10/10/2007
הבנתי את זה גם ממנועי חיפוש שונים בנושא זה. תודה בכל אופן. לא מבינה למה הד"ר הגיב ב"מה זה משנה לך" או משהו בסגנון הזה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית 3 מ"ממיטל08/10/2007
שלום רב,
אני בת 31 , שבוע 12 הריון שני. עשיתי שבוע שעבר שקיפות ויצא 3 מ"מ
(NT) הרופא אמר שזה גבולי ועליי לגשת לייעוץ גנטי ובהמשך דיקור מי שפיר. בהריון הראשון (לפני שנה וארבעה חודשים) השקיפות יצאה 1.8.
אין לי עבר או רקע משפחתי עם תסמונת דאון או אוטיזם.
האם הסקירה המוקדמת יכולה לשלול השערה זו?
האם שמעתם על אישה שיצא לה תשובה כזו והכל היה תקין? אני מאוד חוששת ונמנעת ביותר לבצע את הדיקור.
אודה על חוות דעתכם האישית
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם08/10/2007מה יצא הסיכוי לתסמונת דאון על סמך תוצאה זו?האם ביצעת גם סקר ביוכימי של השליש הראשון?
רוב הסיכויים שהכל תקין גם עם שקיפות של 3 ממ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)