אורז

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אורז
    נטלי
    02/05/2007

האם אכילת אורז כל יום עם שניצל טבעול זה לא טוב לדיאטה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אורז

הוספת תגובה

• זה לא דיאטה טובה לדעתי

ד''ר רוני חרמון
    05/05/2007

תלוי גם מה אוכלים חוץ מזה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורז

נטלי
    06/05/2007

כעיקרון השאלה שלי על אורז האם זה מזיק לאכול כל יום אורז בצהריים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורז הינו בריא

ד''ר רוני חרמון
    07/05/2007

אורז זה בריא אבל בכדי לרזות צריך לדעת כמה אורז לאכול בשילוב עם שאר האוכל הנאכל באותו יום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה עצות, אם כבר צמים..

נורית
    07/05/2007

קודם כל אדגיש - אני לא ממליצה לצום.
    אבל אם בכ"ז עושים את זה, יש לעשות בזהירות:
    (זה לא יעזור לרדת במשקל! להפך, כשהגוף מרגיש שמרעיבים אותו, הצריכה הקלורית של כל תא ותא יורדת. לא רק שלא תורידי במשקל, אלא אף תעלי במשקל לכשתסיימי את הצום).

חשוב למנוע הופעת קיב קיבה. לשם כך יש להיכנס ולצאת מתקופת הצום באופן מתון, ולפחות במשך יממה שלמה אחת לפניי ואחרי הצום אך ורק לשתות מיצים לא חומציים (מיצי ירקות בעיקר. בשופם אופן לא מיץ תפוזים, למשל).
    במהלך הצום לא אוכלים כלום! ז"א אפילו לא פרור. אם תאכלי משהו קטן, תהייה הפרשת מיצי קייבה לתוך קיבה בה תאי האפיטל אינם מוכנים, ואינם מכוסים בשכבת הריר הבסיסי הרגיל, וזה יעודד הופעת קיב קייבה.
    כך גם לגביי תרופות - לא ליטול כדורים! גם לא קפסולות נוזליות.
    שוב פעם - מי שזקוק לתרופות, שלא יצום!

במהלך הצום יש לשתות הרבה מים, ולא לבצע פעילות גופנית אינטנסיבית.
    במהלך ההרעבה יהיו שני משברים עיקריים:
    הראשון הוא במהלך היום השני או השלישי להרעבה כאשר נגמר מאגר הגליקוגן בכבד. הוא לא קשה במיוחד, ובעיקרון מדובר על שעתיים שלוש. אנשים שמנים יותר יחוו משבר זה מאוחר יותר (ביום 3).
    השני הוא לאחר 3 שבועות של הרעבה, כשהגלוקונאוגנזה כבר לא מספקת, והמח עובר לתפקד על גופי קטו. אני לא הגעתי לשם. בכלל, לא מומלץ להגיע לשלב הזה. המח משתנה, האישיות משתנה...
    אני עשיתי פעמיים בחיי הרעבה של שבוע בכל פעם. יש שעושים 10 יום.
    אני זוכרת הרגשה נעימה, למרות שהייתי ישנונית רב הזמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו