טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
קודם כל אדגיש - אני לא ממליצה לצום. אבל אם בכ"ז עושים את זה, יש לעשות בזהירות: (זה לא יעזור לרדת במשקל! להפך, כשהגוף מרגיש שמרעיבים אותו, הצריכה הקלורית של כל תא ותא יורדת. לא רק שלא תורידי במשקל, אלא אף תעלי במשקל לכשתסיימי את הצום).
חשוב למנוע הופעת קיב קיבה. לשם כך יש להיכנס ולצאת מתקופת הצום באופן מתון, ולפחות במשך יממה שלמה אחת לפניי ואחרי הצום אך ורק לשתות מיצים לא חומציים (מיצי ירקות בעיקר. בשופם אופן לא מיץ תפוזים, למשל). במהלך הצום לא אוכלים כלום! ז"א אפילו לא פרור. אם תאכלי משהו קטן, תהייה הפרשת מיצי קייבה לתוך קיבה בה תאי האפיטל אינם מוכנים, ואינם מכוסים בשכבת הריר הבסיסי הרגיל, וזה יעודד הופעת קיב קייבה. כך גם לגביי תרופות - לא ליטול כדורים! גם לא קפסולות נוזליות. שוב פעם - מי שזקוק לתרופות, שלא יצום!
במהלך הצום יש לשתות הרבה מים, ולא לבצע פעילות גופנית אינטנסיבית. במהלך ההרעבה יהיו שני משברים עיקריים: הראשון הוא במהלך היום השני או השלישי להרעבה כאשר נגמר מאגר הגליקוגן בכבד. הוא לא קשה במיוחד, ובעיקרון מדובר על שעתיים שלוש. אנשים שמנים יותר יחוו משבר זה מאוחר יותר (ביום 3). השני הוא לאחר 3 שבועות של הרעבה, כשהגלוקונאוגנזה כבר לא מספקת, והמח עובר לתפקד על גופי קטו. אני לא הגעתי לשם. בכלל, לא מומלץ להגיע לשלב הזה. המח משתנה, האישיות משתנה... אני עשיתי פעמיים בחיי הרעבה של שבוע בכל פעם. יש שעושים 10 יום. אני זוכרת הרגשה נעימה, למרות שהייתי ישנונית רב הזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
מאמנת ומייעצת להבנה והובלת האדם, התאמה מקצועית וזוגית.
בעלת קליניקה פרטית ברעננה המשלבת מספר שיטות בהתאמה אישית.
ליאת יוגב הנה מרצה מייעצת ומלמדת.
תחום הייעוץ הינו בכל תחומי החיים , זוגיות מתי ? הת... קרא עוד