טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום! שאלה לי חשובה מאוד-יש לי כאבי בטן ,עצירות ועליה במשקל בשנה וחצי האחרונות- ניסיתי דיאטות רבות- ואני חיה בעיקר על סלטים ,גבינות ופירות,בלי פחמימות!!אבל כלום לא עזר- הלכתי עכשיו לדיאטנית והיא הביא לי תפריט לטיפול בבעית העצירות-הרעיון הוא פשוט לאכול כמו תינוק(שחכתי ללציין שהייתי בעבר אצל דיאטנית אחרת ובבדיקות רבות,אבל כלום לא עזר-לכן עברתי לתפריט צמחוני שכזה- כמה שפחות אוכל מעודת-בעקר ירוקות ופירות אורגנים)התפריט שניתן לי הוא כזה: בוקר: 3 כפות שיבולת שועל א.ביניים פרי כמו בננה-שאני לא אכלתי עד עכשיו כי הבנתי שהוא גורם לעצירות צהריים- אורז(כנל כמו הבננה)ירקות עדינים(מה זה אומר) מבושלים-דלעעת,קישוא, בטטה.. דגים,ביצה א.ביניים פרי ערב:כמו צהריים במקום דג עוף א לילה פרי
כמו כן עלי להמנע ממוצרי חלב . ניסיתי לבנות תפריט כשחזרתי וקלטתי שדי אין מה לאכול- ואני מפחדת לא לעבור ככה את הדיאטה- רציתי לשאול האם קלטתם את הרעיון ויש לכם אולי תחליפים נוספים להציע לי- היא הורידה לי סלט מהתפריט אמרה שזה לא מתאים? זה הגיוני שעל אף העצירות היא שמה לי בתפריט בננה ואורז?
תודה רבה רבה!!זה יעזור לי מאוד שירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
סלט ירקות עם שמן זית אמור לעזור נגד עצירות וכדאי לאכול מנה גדולה בכל ארוחה עיקרית (רצוי כמנה ראשונה). מצד שני, בננה ואורז עלולים להחמיר אלא אם האורז מלא, אם כי גם עליו הייתי מוותר לטובת פסטה מלאה (יש בה יותר סיבים תזונתיים) עם תוספת סובין. הייתי מוותר גם על ביצים שבד"כ משפיעיות לרעה על עצירות. אכילת תמרים בכמות נדיבה (שימי לב לקלוריות!) פעמיים ביום יעילה נגד עצירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים