טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
1. האם חלבון ביצה בריא יותר מחלמון ביצה? מדוע? 2. האם זה נכון שחלבון ביצה דל קלוריות או בכלל ערכים תזונתיים (למשל שומן, כולסטרול)? 3. כמה חלבוני ביצה מומלץ לאכול ביום? נניח שאני אוכלת סלט לארוחת הערב עם ביצה קשה ואני מוציאה את החלמון, האם אני יכולה לאכול 2 חלבונים?
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
1. האם חלבון ביצה בריא יותר מחלמון ביצה? מדוע? ******החלבון נטול כולסטרול, אבל כל הערכים התזונתיים החשובים (מינרלים, וויטמנים) נמצאים בחלמון, לכן האחרון בריא יותר. גם הנזק האפשרי של הכולסטרול שהוא מכיל, כול עוד אוכלים רק אחד ביום, נמצא במחלוקת.
2. האם זה נכון שחלבון ביצה דל קלוריות או בכלל ערכים תזונתיים (למשל שומן, כולסטרול)? ***אכן, הוא דל קלוריות ונטול שומן וכולסטרול.
3. כמה חלבוני ביצה מומלץ לאכול ביום? נניח שאני אוכלת סלט לארוחת הערב עם ביצה קשה ואני מוציאה את החלמון, האם אני יכולה לאכול 2 חלבונים? ****כפול מזה ואף יותר, אבל אינני רואה סיבה לא לאכול גם חלמון אחד כמה פעמים בשבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
הייתי רק מוסיף שחלבון ביצה הינו החלבון עם הערך הביולוגי הגבוה ביותר, זאת אומרת החלבון המתאים ביותר לגוף מבחינת חומצות האמינו שמרכיבות אותו ולכן מומלץ מאוד.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים