שאלות על חלבון ביצה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות על חלבון ביצה
    עליזה
    17/07/2011

שלום רב,
    כמה שאלות:

1. האם חלבון ביצה בריא יותר מחלמון ביצה? מדוע?
    2. האם זה נכון שחלבון ביצה דל קלוריות או בכלל ערכים תזונתיים (למשל שומן, כולסטרול)?
    3. כמה חלבוני ביצה מומלץ לאכול ביום? נניח שאני אוכלת סלט לארוחת הערב עם ביצה קשה ואני מוציאה את החלמון, האם אני יכולה לאכול 2 חלבונים?

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות על חלבון ביצה

הוספת תגובה

• שאלות על חלבון ביצה - תגובה

אהרון רזון
    17/07/2011

1. האם חלבון ביצה בריא יותר מחלמון ביצה? מדוע?
    ******החלבון נטול כולסטרול, אבל כל הערכים התזונתיים החשובים (מינרלים, וויטמנים)
    נמצאים בחלמון, לכן האחרון בריא יותר. גם הנזק האפשרי של הכולסטרול שהוא מכיל, כול עוד אוכלים רק אחד ביום, נמצא במחלוקת.

2. האם זה נכון שחלבון ביצה דל קלוריות או בכלל ערכים תזונתיים (למשל שומן, כולסטרול)?
    ***אכן, הוא דל קלוריות ונטול שומן וכולסטרול.

3. כמה חלבוני ביצה מומלץ לאכול ביום? נניח שאני אוכלת סלט לארוחת הערב עם ביצה קשה ואני מוציאה את החלמון, האם אני יכולה לאכול 2 חלבונים?
    ****כפול מזה ואף יותר, אבל אינני רואה סיבה לא לאכול גם חלמון אחד כמה פעמים בשבוע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות על חלבון ביצה - תגובה - תגובה

ד``ר נסטור ליפובצקי
    17/07/2011

הייתי רק מוסיף שחלבון ביצה הינו החלבון עם הערך הביולוגי הגבוה ביותר, זאת אומרת החלבון המתאים ביותר לגוף מבחינת חומצות האמינו שמרכיבות אותו ולכן מומלץ מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לשניכם, ושאלה אחרונה...

עליזה
    17/07/2011

אם כן, כמה קלוריות יש בחלבון ביצה אחד? אני לא יודעת כמה זה 100 גר', נניח שמדובר בחלבון ביצה קשה בגודל L.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לשניכם, ושאלה אחרונה... - תגובה

ד``ר נסטור ליפובצקי
    17/07/2011

17 קלוריות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו