טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום אני בת 15 ולאחרונה נמנעתי מאכילת חלב ומוצריו ושמתי לב שהגזים, הנפיחות, כאבי הבטן והליחה [אני אסמטית ולכן זה היה די מטריד] שסבלתי מהם מאוד ירדו בצורה משמעותית. אני רוצה להימנע לחלוטין מחלב ומוצריו אבל חוששת לבריאות העצם שלי. רציתי לשאול אם אכן כדאי לי להימנע מחלב ומוצריו ובנוסף: האם חלב סויה משמש תחליף טוב [עבור דגני בוקר שוקו וכו'] וכמה מותר לצרוך ממנו ביום/שבוע? האם אפשר להשלים חסרים בסידן על ידי תזונה צמחית והאם כדאי לי לצרוך תוספי סידן [כי גם כשצרכתי חלב לא הגעתי להמלצה של 1300 מ"ג ביום..]? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
הי נעמה, יפה מאוד שאת דואגת לצריכת הסידן ולעצמות. בגילך, העצמות עדיין נבנות והצפיפות שלהן נקבעת, ולכן יש חשיבות גדולה מאוד לאספקת הסידן השוטפת. אכן קשה מאוד להגיע לצריכת הסידן המומלצת מבלי לאכול מוצרי חלב. מוצרי חלב הם מקור עשיר וזמין של סידן. התחליפים יכולים ליהיות - טופו, טחינה (רצוי משומשום מלא), חלב סויה, וכנראה שתצטרכי גם תוסף סידן כדי להגיע לצריכה נאותה. אם הבעיה שלך עם מוצרי חלב נובעת מרגישות ללקטוז, אז יכול להיות שאת כן יכולה לצרוך חלב דל לקטוז (יש היום במקרר בסופר), מוצרי חלב דלי לקטוז כמו קוטג', יוגורט וגבינה צהובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
ב-18 שנות עבודתי ביד שרה, שימשתי בתפקידי ניהול מגוונים. מזה כ-6 שנים אני מנהלת השאלה אזורית בגוש דן וירושלים ואחראית על יותר מ-200,000 השאלות פריטי ציוד רפואי בשנה. בתפקידי אני מתעסקת רבות באיכות וסוג... קרא עוד