כולסטרול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולסטרול
    מיכאל
    31/08/2011

בס"ד

שלום
    אני בן 48 משקל—74 ,גובה 160
    נתוני כולסטרול:
    BUN 21.40 MG/DL ( 4.60- 21.00) (.........)*
    CHOLESTEROL 261.00 MG/DL ( 120.00- 200.00) (.........)*
    HDL-CHOLEST. 39.90 MG/DL ( 40.00- 85.00)*(.........)
    LDL-CHOLEST. 169.70 MG/DL ( 60.00- 130.00) (.........)*
    TRIGLYCERIDES 257.00 MG/DL ( 35.00- 170.00) (.........)*
    מהי הדיאטה שעלי לשמור:
    מה רצוי לאכול ?
    מה אסור לאכול?
    האם שום ,יין אדום,שמן זית אכן עוזרים?
    אני דתי ולכן יש סעודות שבת ,חגים....האם לאכול עוף מתוגן או בשר פעם בשבוע גם אסור?
    מהי השפעת האכילת דברים אסורים בצורה הד פעמית על רמת הכולסטירול? האם זה מחזיר אותי מיד אחורה?

תודה מיכאל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול

הוספת תגובה

• כולסטרול - מצב לא קטסטרופלי

אהרון רזון
    31/08/2011

אך חייבים לטפל בו, בעיקר אם חוץ משומנים בדם ישנם גורמי סיכון נוספים: לחץ דם, סוכרת, עישון, עודף משקל (יש), העדר פעילות גופנית סדירה, מחלות לב במשפחה בגיל צעיר.
    עליך לדעת שפרופיל השומנים בדם נקבע על ידי שילוב של הגורם הגנטי עם גורמים התנהגותיים כגון תזונה, פעילות גופנית, עישון.
    מאחר ואתה בעודף משקל ניכר, הייתי שם דגש על הרזיה שאמורה לשפר את המצב
    באופן מהותי. פעילות גופנית אירובית סדירה (לפחות שעה כל יום) תוריד באופן משמעותי את רמת הטריגלצרידים ותעלה במידה זו או אחרת HDL ("הכולסטרול
    הטוב") וגם תתרום הרבה להרזיה.

מה רצוי לאכול
    ****הרבה ירקות (חופשי) דגים טריים כמה שיותר פעמים בשבוע, בעיקר סלמון. באופן מוגבל בגלל הקלוריות : שמן זית, אבוקדו, טחינה גולמית, לחם ודגנים אחרים (טבעים) מלאים בלבד, קטניות.

מה אסור לאכול?
    ****שומן מן החי מלבד דגים, שומן טרנס (מרגרינה, מוצרים מעובדים כגון חטיפים, דגני בוקר, מוצרי טבעול), דברי מתיקה כולל משקאות ממותקים, מאכלים מטוגנים.

האם שום ,יין אדום,שמן זית אכן עוזרים?
    ****כן, עשוי לעזור, אך כאמור, יש להגביל בגלל הקלוריות.

אני דתי ולכן יש סעודות שבת ,חגים....האם לאכול עוף מתוגן או בשר פעם בשבוע גם אסור?
    ****אפשר גם יותר מפעם בשבוע, אך ללא עור ושומן ולא מטוגן.

מהי השפעת האכילת דברים אסורים בצורה הד פעמית על רמת הכולסטירול? האם זה מחזיר אותי מיד אחורה?
    *****תלוי בכמות ובתדירות. פעם בשבוע עלול להזיק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו