טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום , אני בת 14 .. צעירה כן , אני סובלת מעצירות כרונית ואני כבר מיואשת לגמרי ! אני מנסה להמנע מאורז תפוחי אדמה והתחלתי לאכול לחם מקמח מלא , לשתות מים עם תמיסת בנפייבר , וכלום .. יש לי יציאות אולי כל שבוע וחצי , תחושת נפיחות מתמדת , כבר כמה חודשים זה ככה וכלום לא עוזר , אני מאוד רזה 157 ושוקלת 40 קילו , היום כבר לא הייתה לי ברירה והרגשתי נפוחה מתמיד אז לקחתי נר גליצרין , הצואה שיצאה לי הייתה כמו גומי כזה נורא קשה וגושית , וגם לא הרגשתי התרוקנות מלאה . מה זה יכול להיות ? מה יכול לעזור לי ? דרך אגב ההורים שלי ממש לא לוקחים את זה ברצינות ואני מפחדת שזה יכול להיות חמור , תודה מראש זה ממש דחוף .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ולא כולן קשורות בתזונה. קודם כול את צריכה לראות רופא לצורך בירור מעמיק. מבחינה תזונתית, עליך לאכול הרבה ירקות ופירות. בין הפירות, תאנים (עכשיו העונה) הכי יעילים נגד עצירות, וכמו כן תמרים. אכלי פעמים או שלוש ביום דייסה מכף (גדושה) סובין חיטה וכף סובין שיבולת שועל ושתי הרבה מים. המנעי מאכילת ביצים ומוצרי חלב, בעיקר נטולי שומן. יש להמנע גם מרימונים, גויבה, אפרסמון, בננה לא מספיק בשלה. דג טרי (לא יותר מדי) עדיף על בשר. כמובן, כפי שאת כבר עושה, אכלי רק לחם מלא, עדיף מועשר בסיבים. סלט ירקות 3 פעמים ביום עם שמן זית ולימון.
כפי שציינתי, יישום ההמלצות הנ"ל אינו בא במקום בירור רפואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
מומחה לגסטרו-ילדים
מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד.
... קרא עוד