טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני מתאמנת באלפיטיקל 30-35 דקות כל יום המליצו לי שאתאמן פעמיים ביום כלומר בבוקר והערב בחצי שעה לכל אחד.
זה בסדר? יישרף יותר? בגלל שאין לי זמן ויכולה להתאמן בחצי שעה בבוקר והערב. כולל אימוני כוח של הידיים וכפיפות בטן ל20 פעמים בנוסף לוקחת טבליה של שורף שומנים (אני יודעת שאתה לא בעד אבל זה במקום קפה שחור זה ממריץ אותי -קפאין) 1 . כל הפעילות גופנית זה מספיק? 2. האם מותר כל יום כפיפות בטן או יום כן ויום לא?
אגב מציינת שאני בעלת עודף משקל גבוה גובה 155 משקל 75 אגב (ירדתי 13 קילו וחזרתי אולי2-3 קילו ורוצה להמשיך לרדת עד ליעד המטרה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
- זה אפילו מומלץ לפצל פעילות אירובית לפעמיים ביום, לפחות חצי שעה בעצימות בינונית-גבוהה. לגבי הטבליה, במקרה הטוב נגרם נזק רק לכיס. - אם מספיק או לא, זה יחסי. תלוי כמה את אוכלת. ככול שתבצעי יותר פ"ג, תרזי יותר. - להבדיל מקבוצות שרירים אחרות, תרגילי בטן ניתן ומומלץ לבצע כל יום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אחרי שהורדתי כ-40 ק"ג לפני 13 שנים על ידי תזונה נכונה ופעילות גופנית במינון גבוה (בעיקר שחיה), אני שומר בלי לספור קלוריות, אוכל מזון בריא לשובע, ואף מרשה לעצמי פעמיים בשבוע עוגה תוצרת עצמית איכותית מחומרים בריאיים או שוקולד איכותי. השמירה הבריאה ללא הגבלה מתסכלת מתאפשרת הודות לפעילות גופנית יומיומית (לפחות שעתיים החל משעה 5 בבוקר ) אירובת ואנאירובית. בנוסף אני משתתף במירוצי ערים ומירוצי שטח תחרותיים של 10-15 ק"ם וחצי מרתון.
אחרי דיאטות שונות עלי ועל אחרים, הגעתי למסקנה, אליה כל השמנים צריכים להגיע, שאין דיאטה שמוכיחה את עצמה לאורך ימים, אלא רק גורמת לתסכולים, נזק אפשרי לגוף ולנפש וכמעט תמיד להשמנה מחודשת. סטטיסטיקה עגומה מראה שלמעלה מ-96% מהמרזים בלי שינוי דרסטי של אורחות החיים לכל החיים, משמינים מחדש לרוב עם תוספת משקל, אחוז שומן גבוה יותר, מסת שרירים מדוללת ובריאות פחות טובה. לבעלי נטיה להשמנה, אין סיכוי לשמור על משקל תקין אחרי הרזיה ללא פעילות גופנית נרחבת (חייבים לשנות את סדר היום תוך שינוי סדר העדיפויות) לצד תזונה נכונה, שינה טובה, המנעות ממתח נפשי עד כמה שאפשר (הביעה היא שזה לא תמיד תלוי בנו). אם אני יכול, (כמעט) כל אחד יכול!
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
עוסק בזכויות רפואיות
תחומי התמחות: ביטוח לאומי - קצבת ניידות, קצבת ילד נכה, קצבת נכות כללית, קצבת שירותים מיוחדים; מס הכנסה - פטור ממס, נקודות זיכוי עבור ילד נטול יכולת; קרנות פנסיה - קצבת נכות; חברו... קרא עוד