טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אבקש את חוות דעתכם על התפריט שלי: בוקר: נס קפה עם מעט חלב 1%. (אני לא אוכלת בבוקר כי אני לא רעבה)
צהריים: מנת חלבון (עוף/חזה עוף/קציצות בקר) מנת פחמימה (בדר"כ אורז מלא או קינואה) וסלט ירקות עשיר.
ביניים: פרי/יוגורט/יוגורט עם חתיכות פרי טרי/תמרים ואגוזים.
ערב: מנת חלבון (ביצה קשה/חביתה עם מעט שמן/טונה במים) מנת פחמימה (שתי פרוסות לחם קל מחיטה מלאה/שלוש-ארבע פריכיות אורז) גבינה או קוטג' וסלט ירקות עשיר.
וזהו... האם זהו תפריט בריא שיעזור לי לרדת במשקל? (אני שוקלת 55 ק"ג וגובהי 165 ס"מ, אני יודעת שהמשקל תקין אבל עליתי לאחרונה ואני רוצה לרדת למשקל הנורמלי שלי שהוא 51-52 קילו).
תודה על תשובתכם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
התפריט עושה רושם טוב, אך את צריכה לאכול ארוחת בוקר נורמלית שהיא הארוחה החשובה ביום. אני אפילו לא מציע לך תפריט בוקר, כי מסתבר שאת יודעת מה זה אוכל בריא. אני לא מבין למה את רוצה להגיע לגבול תת-משקל. נסיון להרזיה ללא צורך מביא לעיתים קרובות להשמנה עתידית, אבל רצונך כבודך. הדרך הבריאה היחידה (והלא קלה) להגיע למשקל היעד היא פ"ג אירובית לפחות שעה וחצי כל יום. אל תתפתי לצמצם את התפריט כי התוצאה עלולה להיות הפוכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אירובי זה לא רק ריצה . דוגמאות נוספות: שחיה (אני שוחה שעתיים שש פעמים בשבוע), הליכה נמרצת (מתאימה לרוב האנשים), רכיבה, מכשירים שונים בחד"כ, משחקי כדור, ריקודים אירוביים, שעורי מדרגה, קיק-בוקסינג.
נכון, לחלק גדול מן האנשים השחיה מגבירה תאבון. עד כמה שזה נשמע פרדוקסלי, דווקא ספורט במינון גבוה, כולל שחיה, מדכא את התאבון, ויש לזה הסברים, אליהם לא נכנס . ידוע שהרבה ספורטאים לשעבר משמינים במידה ניכרת לא רק בגלל הפסקת הפעילות האינטנסיבית, אלא גם בגלל שאוכלים יותר. כמוך וכמו יתר הגולשים עם בעיית השמנה, גם אני אוהב לאכול (הרבה), אבל אני שומר על הגזרה, הכושר והבריאות בזכות פעילות גופנית (לא רק שחייה) במינון גבוה.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
אורולוג וכירורג מומחה
ד"ר יוסף שמואלי הינו אורולוג בעל ניסיון רב בניתוחים בתחומי ההפרעות בתפקוד המיני של הגבר והפרעות בפוריות הגבר.
ניתוחי ערמונית (פרוסטטה) ביופסיות ערמונית, ביופסיות עם MRI: ביופ... קרא עוד