מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרזייה לאחר לידה.רונה06/10/2011
היי ילדתי לפני כחודש. אני מעוניינת לעשות דיאטה ללא גלוטן וסוכרים. אני מעוניינת להוריד 25-30 קילו. עליתי הרבה במהלך שתי הריונות רצופים.
כמו כן אני מתחילה לשחות.
אשמח לקבל המלצות לסדר יום של הדיאטה, מה מותר, מה אסור, וכמו כן לדעת כמה כוסות נס קפה מומלץ לשתות ביום כי אני שותה הרבה.
תודה רונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא דיאטה אלא אורח חיים נכון.
אהרון רזון06/10/2011אף דיאטה עוד לא הוכיחה את עצמה לאורך ימים. את צריכה לאכול נכון ולעשות פעילות גופנית סדירה, וזה לא כמבצע חד פעמי, אלא כאורח חיים עד 120, או כל עוד את רוצה להראות ולהרגיש טוב.
וויתור על סוכר זה מומלץ ויעזור משמעותית להרזיה, אבל אם לא אובחנת כרגישה לגלוטן (צליאק) אין צורך להגמל ממנו כי זה לא תורם להרזיה מעבר לעובדה שהוא נמצא ברוב הדגנים ומוצריהם שהם עתירי פחמימות, קרי קלוריות. ובכן, את ההמלצה הראשונה כבר קיבלת והיא צימצום צריכת מאכלים עתירי פחמימות. בנוסף אל תאוכלי מאכלים שמנים כגון גבינות מעל 5%, בשר שמן , מרגרינה, חמאה וכמובן דברי מתיקה כולל
משקאות ממותקים. הסתפקי בשתיית מים. קפה לא יותר מ2-3 פעמים ביום (עדיף קפה טבעי על נס).אכלי ירקות חופשי ו2-3 פירות ביום. דג טרי איכותי (לא מטוגן) 3-4 פעמים בשבוע יתרום להרזיה ולבריאות. גם עוף ללא עור ושומן פעמיים בשבוע וכמו כן בקר טרי
רזה פעם או פעמיים. מותר לאכול ביצים לא יותר מאחת ליום. אפשר מדי פעם קטניות, בכמות מתונה במקום בשר.
ואחרון, אחרון חביב. פעילות גופנית הכרחית להרזיה בריאה ובעיקר לשמירה. שחיה היא פעילות מצויינת. הוסיפי גם אימוני התנגדות פעמיים, שלוש בשבוע לבלימת איבוד שריר. לפני שנים לא מעטות אני הורדתי כמעט 40 ק"ג על ידי שחיה יומית במינון גבוה (שעתיים) בלי דיאטה מצמצמת ומתסכלת אלא תזונה נכונה כפי שאני ממליץ לך. מאז, אני שומר על המשקל הכושר והבריאות ובזכות פעילות גופנית נרחבת ואוכל בריא לשובע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיאטה לאחר לידה
רונה06/10/2011אהרון תודה רבה שהגבת.
אני בהחלט מסכימה איתך שהתזונה צריכה להיות אורך חיים,אך יחד עם זאת לאחר שתי הריונות עליי להוריד די הרבה במישקל...
אני מקווה שזה יצליח לי.
מה לגבי פולי סויה? כמה מותר לאכול מהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפולי סויה
אהרון רזון06/10/2011אם אין לך אלרגיה לסויה ובהתחשב שהמוצר במחלוקת (מבריא מאוד ועד מזיק בעיקר לנשים), אפשר עד פעמיים בשבוע במקום בשר (עד 100 גר לפני בישול).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפים לחיים הטובים
ליאת11/10/2011אהבתי מאוד את הטיפים שלך ואני מאוד מסכימה לגבי הגישה של אימוץ תזונה נכונה כאורח חיים ולא מספר ימים/חודשים של דיאטה...אני משתדלת גם לשמור על הפיגורה וגם על הבריאות בכל הנוגע לאוכל וגם מאוד משתדלת להתמיד בספורט. אני באמת נמנעת ממאכלים עתירי שומן ופחמימות, משתדלת לאכול דברים יותר בריאים שאפשר-למשל עוף של טבעוף (ללא אנטיביוטיקה) דגים לא בטיגון , באופן כללי נמנעת מטיגון והרבה ירקות מבושלים וטריים משלל צבעים. אני מאמינה שכשאוכלים בכמות הנכונה מכל הסוגים, שותים הרבה ומתמידים בספורט- ניראים ומרגישים טוב..:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)