חוסר תאבון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר תאבון
    רויטל
    06/10/2011

אני בת 23, בתת משקל, שוקלת 44.
    והגובה שלי זה 160.
    יש לי חוסר תיאבון בצורה מאוד בולטת, לא אכפת לי לדלג על ארוחות, לא מרגישה רעב וכמעט שום דבר לא טעים לי... ורואים את זה גם במשקל שלי..
    גם ממתקים אני לא אוכלת.. מהקינוחים אני נוגעת רק בגלידות
    בבדיקות דם יצא לי ברזל נמוך, חומצה פולית נמוכה ואני לוקחת כדורים כבר חודש והתיאבון לא חזר לי.
    מה עליי לעשות ולמי לפנות? תודה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר תאבון

הוספת תגובה

• ואגב

רויטל
    06/10/2011

לפעמים יש לי קטעים שאני ממש רעבה אבל זה לא כל יום ואז אני שוכחת לאכול

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר תאבון - תגובה

אהרון רזון
    08/10/2011

אם הירידה במשקל ובתאבון היא תופעה חדשה יחסית, דרוש בירור רפואי דחוף.
    אם הבעיה כרונית גנטית יש לנסות פתרון תזונתי - התנהגותי. כמה טיפים:
    - אין לשתות לפני ארוחה, אלא אחריה ורק אם את צמאה.
    - אכלי תפריט מאוזן ומגוון (לא הרבה מאותו מאכל) מחולק בין 6 ארוחות קטנות ביום, גם אם את לא רעבה. (התאבון בא עם האוכל).
    - המנעי ממתוקים (כולל משקאות מתוקים) . מאכלים אלה סותמים תאבון אצל בעלי הנטיה, וההיפך אצל שמנים.
    -אכלי מאכלים המכילים שומן בריא: אגוזים, שקדים, שמן זית, טחינה, זרעים (לא קלויים).
    -וויטמינים מקבוצה B בעיקר B9 (חומצה פולית), B3, B6 (לפי מחקרים מסויימים גם B1).
    אמורים להגביר תאבון. כמו כן, אבץ נחשב למגביר תאבון חשוב. אכלי מאכלים עתירי הרכיבים הנ"ל.
    - פעילות גופנית מתונה יומית מגבירה את התאבון. מומלצת שחיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו