טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום, אני גבר באנמע שנות ה-20 שלי ומאז שאני ילד קטן היה לי גוף קצת לא פרופורציונלי. למה שאני מתכוון זה שיש לי ירכיים מאד גדולים וחזה בעוד שהרגליים ומטה רזים למדיי. כיום אני שוקל 74 ק"ג והגובה שלי הוא 165. גם כאשר שקלתי 52 קילו באו לידי ביטוי ההבדלים הללו בפרופורציות בין חלקי הגוף, מן הסתם במשקל של 52 ק"ג הדברים פחות נראים לעין אבל כיום זה מפריע לי בצורה מאד קשה.
התזונה שלי מורכבת בעיקר מפחמימות - חלק מורכבות וחלק לא, פירות, ירקות אני לא אוכל (לוקח מולטי ויטמין כאלטרנטיבה), יוגורט בשם דנובה, קורנפלקס דיאטתי. אני לא מאמין שאני אוכל ביום יותר מ-2200 קלוריות ואני מאד בטוח בזה אבל מצד שני אני מעלה במשקל. אני לא מבצע פעילות גופנית למרות שאני מתכוון לחזור לזה. אני אוכל כ-2 ארוחות ביום, בעבר ניסיתי לחלק את זה ל-5 או 6 ארוחות כולל ארוחות ביניים אבל זה מאד קשה לי.
אני סובל תקופה מאד ארוכה מדיכאון שאני חייב לומר התאזן בחצי השנה האחרונה, אבל אני לא מרגיש תיאבון כמעט. כמו כן, אני מאד חרדתי בקשר לנסות מאכלים חדשים אבל הגעתי למצב שבו אני מעדיף ל- "התאבד" על אוכל אלטנרטיבי.
מה המלצת הטיפול? האם יש אחת? האם שינוי האוכל עשוי לעזור בקטע של הפרופורציות? האם אני צריך לשנות את כל התפריט שלי? בעבר עסקתי בפעילות גופנית ועברתי יותר לתפריט של פחמימות מורכבות אבל ללא הצלחה - מה אני צריך לעשות בכדי לתת מצב אידיאלי לגוף בכדי לרדת במשקל וחיטוב הגוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אנחנו לא יכולים לשנות כרצוננו את הפרופורציות, זה נתון גנטי. מה שכן, יש מקום להרזיה ולחיטוב ועיצוב הגוף על ידי תזונה נכונה ופעילות גופנית אפקטיבית מעבר לריקודים. התזונה שלך לא טובה.המולטיוויטמין אינו תחליף לירקות ופירות, ונטילתו יכול במצבים מסויימים אפילו להזיק. גם 2 ארוחות ביום איננו הרגל בריא ואינו מביא להרזיה בייחוד שהן לא מכילות חלבון בכמות הרצויה, אם בכלל. לפי מה שאתה מתאר, אני מניח שבתפריט שלף חסרים גם רכיבים חשובים אחרים. הדבר הכי טוב, הוא לפנות לייעוץ מקצועי, לפחות להדרכה ראשונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
מומחה לגסטרו-ילדים
מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד.
... קרא עוד