טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
רציתי לשאול מה עדיף 2 פרוסות של לחם מלא-קל או פרוסה אחת של לחם מלא? מבחינת קלוריות זה אותו הדבר פחות או יותר אך מבחינת חלבונים ללחם הקל יש פי 2 יותר. השאלה שלי היא האם עדיף 2 פרוסות לחם מלא-קל או 1 פרוסה של לחם מלא?(גם מבחינת ערכים תזונתיים, גם מבחינת שובע וגם מבחינת השמנה)...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ההבדל הוא שבלחם קל יש יותר מים ואוויר, ובגלל זה יש בה פחות קלוריות. אגב, בד"כ על האריזה הערך הקלורי נמוך מאשר במציאות (מסיבה מסחרית). החישוב הנכון הוא 3 קל = 2 רגיל (קצת פחות). לא נראה לי שבלחם קל יש פי 2 חלבון. לחם קל מתאים יותר למריחה וכריכים בגלל שטחו גדול יתר עבור אותו ערך קלורי. ((3 פרוסות לעומת 2). מבחינת השובע מה שקובע זה הערך הקלורי, כך שלא משנה אם אוכלים 3 פרוסות לחם קל או 2 רגיל, זה עניין של טעם. אני מעדיף לחם מלא רגיל, הוא יותר טעים לי וגם מכיל פחות תוספים (לא בריאים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים